תמיכה באישה לאחר לידה עם חמות...

תנסי להנות ממה שהיא מציעה לך

וצעי לשעתיים-שלוש עם בן הזוג כדי לחגוג ביחד ת'יומהולדת. אני בטוחה שלצד אמהות נהדרת חשוב גם לחזור להשקיע בזוגיות!! אז קחי תאפשרות שהיא נותנת לך. מזל טובים רבים

בטח שחשוב להשקיע בזוגיות

אבל אני לא אשאיר את לוטן לבד עם מישהי שלא יכולה להרים אותה. מה היא תעשה אם יהיה צריך להחליף לה חיתול? ואם משאירים את לוטן כשהיא כבר ישנה, מה היא תעשה אם לוטן תתעורר ותרצה לצאת מהמיטה? תודה על האיחולים!

אלינה12

New member
קשה לשנות את המנטליות

קשה מאוד בגיל הזה לשנות את המנטליות. אני רואה את זה אצל הורים שלי ואצל חמתי. הם כל החיים חיו כך וזה מה שהם יודעים. אני כל החיים (עד שהתחתנתי) גרתי עם הורים וסבא וסבתא באותה דירה והייתי איתם אפילו יותר מאשר עם ההורים (כי הם לא עבדו,פגשו אותי אחרי ב"ס עם ארוחת צהריים וכו'). כאן זה משהו אחר, גרים בנפרד, את הנכדים רואים פעם בשבוע לכמה שעות. קשה להם עם זה, אבל אין ברירה. אני לא כל כך בטוחה ששיחה איתה תעזור (כמובן ששווה לנסות, אבל אני בדעה שזמן יעשה את שלו ולא תהיה לה ברירה והיא תתרגל לזה). יש אפשרות שבנוכחותך היא לא מרגישה חופשיה לדבר ולשיר לילדה. אולי באמת אם תשאירי ילדה איתה לזמן מוגבל הקשר בינהן יתפתח. אנחנו הרבה פעמים משאירים את הגדולה (את הקטן עדיין לא) אצל הורים או אצל חמותי לישון לא בגלל שזה יעזור לנו, אלא בגלל שגם ילדה מאוד מאוד רוצה וגם הם. אנחנו נורא מתגעגעים אליה (פתאום שקט בבית), אבל אם ילדה נהנת, אז מה יכול להיות יותר טוב מזה? ומזל טוב ליום הולדת!

תודה! אני שמחה לשמוע איך זה

בתרבות הרוסית, כי זה מסביר לי כמה דברים בהתנהגותה. בינתיים לא דיברנו, אבל ניסינו לשתף אותה יותר בהכל, ועושה רושם שכולם יותר מרוצים. לוטן עדיין לא ממש נהנית מזה כי היא רגילה להיות איתנו כל הזמן והיא לא מבינה למה ללכת לדירה ליד. אני מתארת לעצמי שכשהן יבנו קשר יותר טוב, היא תרצה ללכת לשם בעצמה.

אלינה12

New member
רק שזה לא יעבור את הגבול

כי יום אחד תמצאי את עצמך במצב שחמתך השטלתה על הכל. (אולי זה כל החמות כך או שזה גם חלק מהתרבות, פה אני מתקשה להגיד)

אביטלתל

New member
המחשבה הראשונית שלי

היא שלשבועיים האלה תלכו איתה, בתנאי שכמובן זה בסדר עבור לוטן, ועד גבול מסויים שאתם מרגישים נוח בו אם וכאשר היא תחליט לעלות לארץ אז באמת צריך לשבת איתה לשיחה (או כמה שיחות) ולהסביר לה את השקפת עולמכם

Arfilit

New member
מזל טוב ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

(את ממש ילדונת...) אין לי עצה טובה מעבר למה שיעצו לך - אבל הייתי חייבת לחבק ולברך...

יומולדת שמח!../images/Emo65.gif../images/Emo24.gif

לא אוסיף על כל מה שנאמר לפניי וגם אין לי חמות, אבל הדבר היחיד שנראה לי, זה שאולי היא מרגישה לא בנוח להיות עם לוטן לידך. אולי היא חסרת ביטחון, או מרגישה שהיא "תחת פיקוח" כשהיא אצלכם? נראה לי שרק שיחה כנה תפתור את הפלונטר. בהצלחה!

אדר שלי

New member
אויש מפגרת שכמותי! שכחתי להחליף ניק

וכתבתי לך עם הניק של משחק הגמדים בפורום השכן... אין שכל אין דאגות

אמברון

New member
קודם כל - מזל טוב ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

קיבלת עצות נהדרות (ואני באיחור האופייני שלי לא מצליחה לעקוב אחרי כלום...). אני למודת ניסיון מר עם החמות. אבל היא גרה כאן, שותפה לאותה תרבות (פחות או יותר), שפה וקודים (הרבה פחות מיותר
). תזכרי שהיא אדם מבוגר, מעוצב מנטלית ומאוד שונה ממך. אל תנסו לשנות אותה ולגרום לה להתאים את עצמה אליכם. זה לא יעבוד. זאת מלחמה אבודה מראש. תנסו לזרום איתה, כי היא בסך הכל אורחת. נראה לי שמחסום השפה הוא חלק גדול מהבעיה. בלי תקשורת מילולית נוצרת תקשורת לקויה שאני קוראת לה "נדמה לי" (נדמה לי שהיא רוצה כך וכך, נדמה לי שהיא מרגישה...). גם תרגום לא תמיד עובד (כמו טקסט וקונטקסט - הנימה, הטון, האופן שבו נאמרים הדברים בשפה אחת יכולים להיות מתורגמים באופן אחר לשפה אחרת). העצה היחידה שיש לי היא שתקחי הרבה אוויר ותחכי שיחלוף. היא כאן לשמן מוגבל. נסו לנצל את זה עד כמה שאפשר ונסו לגרום לה להרגיש בבית - גם אם זה אומר להתגמש קצת וללכת לקראתה. אל תשנו את המנהגים וההרגלים שלכם, אבל תשתפו איתה פעולה בגלל שזה מה שהיא מכירה ויודעת. עם הזמן היא תלמד להכיר את ההתנהלות המשפחתית ואת הקצב בו אתם חיים. תראי שיהיה בסדר
.

ornaok

New member
יום הולדת שמח, שרון!../images/Emo65.gif

מצטרפת לעצות הטובות שקיבלת, ובמיוחד לדברים שכתבה אמברון.

lulyK

New member
מזל טוב ליום הולדת,

אין לי עצות חכמות, אבל מאמינה שאיפה שיש אהבה וכוונות טובות בסוף מוצאים את הדרך.

אנידס

New member
קודם כל המון מזל טוב ליומולת העגול

והיפה והחלמה מהירה לסבתה/חמות. לגבי מה ששאלת: סביר מאוד שבהתחלה יהיו אי הבנות מסויימות. הרי היא מנסה להתאים את עצמה אליכם ואתם אליה. אני אישית מאמינה בלפתוח את הקלפים ופשוט להסביר לה שאתם מעוניינים לעתים לעשות דברים יחד איתה ועם לוטן ומכיוון שהיא האורחת כאן (בארץ ואצלכם) אין מנוס לדעתי מלשתף אותה באופן פעיל. כלומר, ללכת יחד איתה לארוחה או לטיול. ליצור אינטראקציה בסיסית ביותר ביניכן, כמו לדוגמא לבקש מלוטן להביא פרח לסבתא או להראות לסבתא איך משחקים בצעצוע וכדומה וכמובן להיות שם ברקע. נדמה לי שלאט לאט היא תבין את הרעיון ושזו דרך החיים שלכם ולא משהו נגדה. בהצלחה ומאחלת לך חגיגות מדהימות.

תודה ועדכונון ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

תודה, בנות, על כל הברכות! איזה כיף לי! ותודה על המחשבה הרבה והתשובות לגבי חמותי. היום היה שיפור גדול. לא דיברנו על הנושא עם חמותי, כי לבעלי לא היה כוח להכנס לכל העניין והחלטנו להחליק ולראות מה קורה. היא כנראה הבינה את הלך הרוחות בבית והצטרפה היום לכל הפעילויות שלי עם לוטן, שיחקה איתה והתרוצצה איתנו בכל הבית. היה נחמד ונעים. רמזנו לה כמה פעמים במהלך השבת שנשמח אם תצטרף אלינו ולא תלך לדירה שלה בזמן שאנחנו מטפלים בלוטן, והיא באמת נענתה ונשארה. אני מצדי השארתי אותה עם לוטן כמה פעמים במהלך היום והלכתי לחדר אחר. זהו! מקווה שישאר טוב! תודה רבה!

ציף שלי

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo140.gif../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif

ליום הולדת ולתקשורת טובה

למעלה