תמיכה בטרור?

תמיכה בטרור?

אלדר מצטט שם דברי הבנה של מיכאל לפעילות החמאס ולפגיעה במתנחלים. ציטוט מתוןך המדור של אלדר: בראיון לגיליון החדש של "אופקים חדשים", ירחון לשאלות חברה ומדינה בהוצאת קרן ברל כצנלסון, דוחה מיכאל את הגדרתם של לוחמי החמאס כ"מחבלים". "תאר לך את התחושה שאני מתעורר מחר ורואה שהשכונה הזאת, שאנחנו יושבים בה, נכבשה בכוח על ידי הסורים והם הקימו פה התנחלות וכדי לרדת לתחנה אני צריך רשות מהצבא הסורי. מה התחושה שלי?" מקשה הסופר החיפאי. "אם אלחם נגדו, אני נחשב מחבל. למה אני מחבל? למה קוראים לחיזבאללה או לחמאסניקים מחבלים? למה? מפני שהוא נלחם בתוך האזור שלו? פתאום נוחתים עליו חייזרים, כובשים, אומרים לו - הבית שלך הוא שלנו. זאת הארץ שלו, הוא ואבות אבותיו נולדו פה, והמתנחלים אומרים - לא נזוז לנצח... איך היית מגיב לזה?" מיכאל מדגיש שהוא שולל בכל תוקף פגיעה באזרחים בתוך תחומי ישראל וכי הוא אומר למיודעיו הפלשתינאים שהטרור הזה פוגע גם באינטרסים שלהם. ואולם, הגדרת המאבק נגד הכיבוש בשטחים היא, לדבריו, "שטיפת מוח של אנשים שלא מבינים שהגדה ורצועת עזה הם שטחים כבושים". פורסם בחדשות ערוץ 7, 22.10.2004 http://a7.org/news.php?id=91973

שנאת היהודים

עינב גלילי, מגישת תוכנית בוקר בערוץ 2 וכן תוכנית סאטירה בערוץ זה מצהירה בפה מלא, כי היא מתעבת מתנחלים. בראיון למוסף מעריב אומרת גלילי: "היכולת שלי לראיין מתנחלים כבדים היא מאוד מוגבלת. אני יכולה לשבת מולם ולשנוא, ועם הזמן זה רק מחמיר. בתקופה האחרונה אני לא יכולה לסבול את זה שכל דיון מתחיל בפסקה המלנכולית על גורלם המר של האנשים שצריך לעקור מהחממות, שרובן אגב ריקות. פשוט שיעברו דירה.. שיקבלו פיצויים נדיבים מאד מבחינתי שיהיו אפילו פיצויים מושחתים בגובהם.. יקבלו בית חדש, יגיעו המוברים ויאללה נגמר! התוצאה של ההיאחזות הזאת נראית לי שואתית". גלילי לא שוכחת גם לשפוך את זעמה על יגאל עמיר שרוצה להביא ילד לעולם : "יגאל עמיר רוצה להביא ילד לעולם? אני ממליצה על רמדיה". לתהיית המראיינת על כי מדובר באמירה אכזרית ומרושעת ענתה גלילי: "כשמדובר ביגאל עמיר אין לי שום בעיה. הייתי רוצחת אותו. הייתי הורגת אותו ואת זרעו... אני כל כך זועמת". ב'אגודה לזכות הציבור לדעת' מביעים בתגובה זעזוע על הדברים. האגודה תובעת מגלילי להשעות עצמה מכל טיפול עיתונאי בתוכנית ההינתקות, ואומרת שאם גלילי לא תעשה זאת היא תפעל לכפות עליה מהלך שכזה. מהרשות השניה נמסר, כי כעת בוחנים שם את התבטאותה של גלילי. פורסם בחדשות ערוץ 7, 22.10.2004 http://a7.org/news.php?id=92034

shay or eli

New member
הוא צודק עקרונית

אבל הוא שוכח שהחמאס לא רק נלחם מחוץ לקו הירוק ולא רק נגד חמושים.

shay or eli

New member
אז מותר לשאול שאלות מטופשות?

החמאס נלחם לרוב באזרחים ישראלים חפים מפשע - לא שמת לב לפיגועי ההתאבדות או שאתה עושה את עצמך מטומטם? להיות פעיל שלום לא אומר לתמוך בטרור של החמאס, אבל גם להיות ישראלי לא אומר לתמוך בטרור של שרון.

אתה דפוק?

אבל הוא שוכח שהחמאס לא רק נלחם מחוץ לקו הירוק ולא רק נגד חמושים-מי כתב את זה? אני? ממתי החמאס נלחם? במיד החמאס נלחם? חמושים? עשית את צה"ל לחמושים? ואתה כאילו לא תומך טרור? הטרור של שרון? כנראה שבאמת צריך להתנהג כמו רוסיה כדי שתבין מה טרור

shay or eli

New member
נו שויין

1. חיילי צה"ל הם חמושים. יש להם נשק. 2. יש מלחמה. לחמאס יש נשק. הוא משתמש בו. נגד הצד השני. זה נקרא "להלחם". אי-לכך, החמאס נלחם. 3. החמאס נלחם בישראלים. אילו, למשל, הם לא היו נלחמים נגד אזרחים ישראלים לא-חמושים - הם לא היו אירגון טרור. 4. טרור הוא פגיעה באזרחים לא חמושים. שרון עושה את זה השכם וערב. כך לדוגמא את מעל 550 הילדים הפלסטינים שנהרגו במהלך שנות שלטונו. 5. אם אני "כאילו" לא תומך טרור? אני נותן לך שלושה ניחושים.

אז החמאס הוא ארגון שנלחם

הלאה יש לך עוד דברים בשבחו של החמאס? האם החמאס נלחם נגד ילדים ותינוקות? מלחמה מוצדקת? רק החמאס "נלחם"? מה עם הרשות? פת"ח? תנזים? ג'יהאד? אל-אקצה? במי הם נלחמים? 550 ילדים? לפי שי אריק שרון שם לו למטרה לרצוח ילדים פלסטינים אני צריך להגיד מה היה קורה אם זוהי באמת הייתה המטרה של שרון?

בשבחו?

מה הקשר לשבח או גנאי? זה ציון עובדה. מלחמה לא חייבת להיות מוצדקת, גם לא לא-מוצדקת. זה לא שהמטרה של שרון היא לחסל ילדים. זה שזאת התוצאה של המדיניות שלו. וזה לא מפריע לא כלל. וגם זה טרור. למה אני בכלל מבזבז זמן על טרולים....

shay or eli

New member
ניק לא נכון מהמחשב הזה... שיט

מנהל יקר, מנהל חביב, אפשר לסדר את זה אולי?

doresh shalom

New member
אני יקר וחביב? ../images/Emo41.gif

למה הכוונה לסדר את זה? אני לא יכול לשנות את שם המשתמש של כותב הודעה זו או אחרת.

איזו עובדה???

החמאס הוא ארגון שרוצח לא ארגון שנלחם מה אתה מושתל שלהם? זאת תוצאה של המדיניות שלו? איזו מדיניות? להגן על היהודים? אולי זאת תוצאה של המנהיג הלגיטימי שלכם? למה שהוא לא ייקח אחריות ויפרק את ארגוני הרצח? בהכל היהודים אשמים

Red Star

New member
החמאס

החמאס הוא ארגון שגם רוצח (כשמדובר בהרג אזרחים לא חמושים) וגם נלחם (כשמדובר בהרג חיילים בשטחי הרש"פ), ואני לא מקנה משמעות ערכית או מוסרית לכך - לא חיובית ולא שלילית. אני רק מציין עובדה.

Red Star

New member
זה לא משנה אם זו מלחמה מוצדקת

(גם לא משנה עבור איזה צד)

למעלה