תמיכה בטרור?

סליחה שאני מכניס ראש בריא למיטה חול

חייל, כשהוא נמצא בפעילות מבצעית, או באזור שמתבצעת בו פעילות מבצעית, אם הוא חמוש או ש"בעקרון" הוא חמוש (כלומר כרגע נשקו לא נמצא עליו, לא נרצח אלא נופל בקרב. אנשים חסרי ישע נרצחים. תנוקות נרצחים וכן גם נשים, זקנים ושאר חסרי יכולת להתגונן. חייל הוא בדיוק ההפך מחסר ישע. יש לו נשק, הוא חלק ממערכת שכל תפקידה הוא להלחם. במקרים רבים יש לו הכשרה, כושר ויכולת להלחם. להגיד שהוא נרצח זה כמו להגיד על מייקל טיסון שהוא "הוכה" על-ידי עובר אורח. הבן-אדם מתאגרף, הוא נכנס לקרב מתוך ידיעה, לרוב מתוך רצון, יצא שהוא הפסיד. אולי השופט היה משוחד, אולי הוא הרגיש לא טוב או שסתם היה לו יום חרא והוא לא הצליח לעשות את המהלכים הרצויים. מכאן ועד להגיד שהוא הוכה יש מרחק רב. כנ"ל הכותרות בעיתונות: שלושה לוחמי שייטת נרצחו בשכם (סתם, כותרת דמיונית אפשרית) ראבאק. הם לוחמים. הם נכנסים מרצונם ובידיעתם לאזור סכנה. הם חיילים והם נפלו בקרב. להגיד שהם נרצחו זה סתם עברית דלה.וזה גם זילות הכשרתם של החיילים. כנ"ל השימוש במושג "מחבלים". מי שישב במארבים, בשמירות, בפעולות כנגד אנשדי חמאס ואירגונים פאלסטינים יודע שמדובר בלוחמי גרילה מהדרגה הראשונה. (לפחות מבחינת התכנון, בביצוע עוד יש להם מה ללמוד.) מחבל זה בחור שלוקח סכין, צועק אללה הוא אכבר ומסתער כמו שור עיוור. לוחם גרילה מתכנן את צעדיו, את המטרות, האמצעים וכל מה שקשור במבצע שהוא מתכנן. גם כאן, להגיד שחיילנו נרצחו בידי מחבלים הופך את החיילים לתינוקות בני יומם שהלכו ברחוב ומישוה התנפל עליהם. מה שקורה בפועל הואר ש, כמו שקורה במלחמה, הם הופתעו, לא תפקדו כמו שצריך או שסתם היה מזל חרא. חיילים שפלו בקרב עם לוחמי גרילה. קורה.

Red Star

New member
לא מדויק

על הגדרתך "רצח" אני מסכים. על הגדרתך "מחבלים" אינני מסכים כלל וכלל. מחבל הוא אדם העוסק בחבלה - Sabotage. למשל, לפוצץ בניין מסוים זה חבלה. ברגע שנהרגים בו אזרחים ו/או שזה נעשה לשם הפחדת אוכלוסיה אזרחית, אז זה לא רק חבלה אלא גם טרור כלומר חבלה טרוריסטית. אם אני אלך ואפוצץ מפעל, ברגע שבו אין בו אנשים, ואעשה זאת כדי לפגוע כלכלית בבעלי המפעל, אז אני אהיה מחבל אך לא טרוריסט. גם לפגום ביכולתה של מכונה לעבוד זה חבלה. למשל לשפוך סוכר למנוע של מכונית כך שהיא לא תוכל לנסוע או להכניס כרטיס גבינה לכספומט כך שהפירורים שיישארו בתוכו יפריעו לפעולתו - זה גם סוג של חבלה. וגם דיקור צמיגי מכוניות. חבלה הינה פגיעה ברכוש. לוחמי גרילה לפעמים משתמשים גם בטקטיקות של חבלה, ואתה מוזמן לקרוא את המדריך של צ'ה גווארה למלחמת גרילה, פרק שלם בו מוקדש לנושא החבלה. והדבר נכון גם לגבי טרוריסטים. טרוריסט יכול לדקור בנאדם ברחוב ואז הוא לא יהיה מחבל. והוא יכול גם לפוצץ אוטובוס ואז הוא כן יהיה מחבל. בשני המקרים הוא מבצע טרור - פגיעה בחפים מפשע.

Red Star

New member
נשים?

נשים חסרות ישע כמו ילדים וזקנים? אני מניח שלא התכוונת וזוהי טעות, אך אם כן התכוונת לכך, זוהי עמדה שובניסטית חשוכה. נשים חמושות יכולות להגן על עצמן בדיוק כמו גרים חשוכים. וגברים שנמצאים באוטובוס שמתפוצץ הם חסרי ישע בדיוק כמו נשים שנמצאים באותו אוטובוס.

למעלה