תמיכה ביקורתית מאוד בפינס

תמיכה ביקורתית מאוד בפינס

תמיכה ביקורתית ועל תנאי באופיר פינס. היום התפרסם סקר דעת קהל ש"הארץ" הזמין מחברת "דיאלוג" בפיקוחו של הפרופ' קמיל פוקס והוא מלמד על התוצאות הבאות.20 אחוז בלבד תומכים באולמרט מול 66 אחוז שכלל לא מאמינים לו. 39% סבורים כי הממשלה בהרכבה החדש עם ליברמן טובה יותר מממשלה בלי ליברמן , אך לדעת 35% מהנשאלים, זוהי ממשלה גרועה יותר הליכוד מתחזק בארבעה מנדטים ביחס לסקר הקודם. אם הבחירות היו נערכות כיום, הליכוד היה זוכה ב 28 מנדטים, שלושה מהם מגיעים הישר מישראל ביתנו של ליברמן, שיורדת מ-18 מנדטים ל-15. העבודה מאבדת מנדט, ויורדת ל-14; קדימה מתחזקת במנדט ועולה ל-17, הגמלאים כמעט נעלמים מי שנמצא בתחתית הסולם, במצב אנוש, הוא שר המלחמה , עמיר פרץ. 82% מהנשאלים אינם מרוצים ממנו - רק 14% כן מרוצים. במפלגת העבודה, 68% אינם מרוצים. לו היתה נערכת היום התמודדות בין פרץ לשר המתפטר אופיר פינס, בקרב ציבור בוחריה של העבודה, פינס היה הופך ליו"ר העבודה. 45% היו מצביעים לו, מול 34% שהיו הולכים עם פרץ. לפחות נכון לעכשיו, כמה ימים לאחר ההתפטרות, פינס הצליח למצב עצמו כאלטרנטיווה ליו"ר. בנושא המדיני אין הפתעות: רוב ברור בציבור - 38% - תומך במו"מ מדיני עם הפלשתינאים, רק 9% מהנשאלים רוצים לראות נסיגה חד צדדית משטחי הגדה המערבית, ו-16% סבורים כי הממשלה חייבת לפתוח במו"מ עם סוריה. השאלה עתה הנה האם פינס יצליח להקים סיעה חזקה שמאלית ממשית המחויבת למאבק בבעלי ההון ובמדיניות הטורפת של בוש שלפי חלילו רוקדים שליטי המדינה כפי שרקדו בשעתו מנהיגי הסנהדרין לפני הקיסר הרומאי. כל צעד ממשי בכיוון זה יקבל מאנשים כמוני תמיכה ביקורתית. המטרה חייבת להיות יציאה מהממשלה ומאבק למען ממשלת עובדים יהודים וערבים ללא כל שותפים בורגנים וגזעניים. ברור כי מרבית העם הפשוט מחזיקים בעמדות הרבה יותר שמאליות מכל המערכת הפוליטית שכן רבים מתחילים להבין כי השליטים המייצגים אסון הם סכנה נוראה להמוני העם הישראלי החי כיום במלכודת מוות.

למה את רוצה להיאבק בבעלי ההון?

אתה רוצה בכח להרוס את הכלכלה? אתה נשמע כמו החברה הנאיביים האלה ממהפכת 1917 שחשבו שהם עושים טוב אך בפועל המיטו חורבן בלתי הפיך על מדינתם...

InDaHouse

New member
חורבן בלתי הפיך... מישהו פה מגזים

כמה רופאים ומדענים מהמובילים בעולם יצאו משם?

התכוונת ברחו משם

אתה מזכיר לי את ז'אן פול סארטר, שנהג לעשות מעצמו צחוק באומרו כי הסבל של העם הרוסי האומלל וההמונים אשר קיפחו את חייהם בגולאגים בסיביר - כל זה היה שווה את המהפכה... מה זה משנה כמה מדענים מובילים יצאו משם? גם מגרמניה הנאצית יצאו מדענים עצומים, ובכל זאת היטלר המיט על גרמניה חורבן. אלא שהחורבן שממשיכי לנין המיטו אל האימפריה הרוסית היה גדול פי כמה. אני מדבר איתך עד 20 מליון שנרצחו בגולאגים. למעלה מ-30 מליון שרעבו למוות כתוצאה ישירה של הגלובליזציה. ועוד מליונים שחיו חיים נוראיים וסבלו מטרור ואימה כל חייהם, למען מטרות מטופשות שספק אם האמינו בהם בכלל.

InDaHouse

New member
אני מתנצל. איך אתה מגדיר חורבן?

לא התכוונתי לזלזל בכל אלה שנרצחו.

תיראה

היו יתרונות למשטר הסובייטי (בעיקר בתחום החינוך והתרבות), אך כל אלו מתגמדים לעומת מגרעותיו. בלי קשר לזילזול בנרצחים (שאגב, לעניות דעתי עשרות מליוני הרוגים זה בהחלט חורבן), 70 שנה של רודנות, השלטת אימה, שקרים, הסתרת מידע, הסתגרות כפוייה מפני העולם החיצון, היעלמות של אנשים, שטיפות מוח בקנה מידה שלא יתואר ועוד ועוד - זה חורבן; כשאתה שולח למחנות כל מי שנחשד בחוסר לויאליות לעם - זה חורבן; כשאתה, בצעד "כביכול סוציאלי" אחד (קולקטיוויזציה) גורם לרעב ולמותם הכמעט ישיר של עשרות מליונים - זה חורבן; כשאתה עושק עשרות מדינות-חסות ומנצל את מירב משאביך ומשאביהם למטרות צבאיות ולוחמניות, שעה שעמך רעב ללחם, ועושה זאת בטרוניית להגנה על אינטרסיו של העם - זה חורבן. ייקח לעם הרוסי האומלל שנים רבות עד שיצליח - אם יצליח - להירפא מהחורבן הזה. המורה לפיזיקה שלי, דמות נערצת בבי"ס, עדיין מאשים כל תלמיד שמאחר לשיעור בהיותו סוכן סמוי של האויב, ומאיים לשלח לסיביר כל מי שמפריע... לפני שנתיים יצא לי להיות במוסקבה, עיר דמוקרטית ופתוחה למערב מזה 15 שנים. אך ההשפעה הסובייטית עדיין קיימת - ויעברו שנים רבות מאוד עד שטראומת הקומוניזם תיפג. הרוסי הממוצע עדיין מפחד מהצל של עצמו, המשטרה עודנה מטילה אימה ועוצרת על ימין ועל שמאל, עיתונאיות ליברליות נמצאות מתות בנהרות הקפואים ובכל קומה בבניין (אפילו בבית המלון!) יושבת "דודה" לשמור שלא יהיו "בעיות".

The Fighting Lad

עמדתך היא חד צדדית ואינה משקפת את המציאות המורכבת. ראשית לעניין היקף האלימות של ברית המועצות. זה עתה יצא ספר חדש וחשוב שתורגם לעברית בשם הדיקטאטורים המשווה בין משטרו של סטלין לבין משטרו של היטלר המוכיח כי המספרים שסיפרו לנו לגבי ברית המועצות היו מנופחים מאוד ובכוונה כחלק מתעמולת המלחמה הקרה. שנית, בזמן המהפכה מתו אולי עשרה בני אדם.. אולם הפלישה של 22 צבאות אימפריאליסטים בתמיכה במרד של הלבנים-בעלי האחוזות שבין השאר ביצעו פוגרומים ביהודים, הביאה להרס כלכלי נורא בארץ שכשכבר סבלה כתוצאה ממלחמת העולם. הקורבנות של פלישה זו והתקוממות הלבנים אכן הביאה למותם של אולי שני מליון וכן מתו למעלה מחמישה מליוני בני אדם כתוצאה מרעב ומגפות עקב הרס הייצור. מי אשם בכך? הפולשים והלבנים כמובן ולא המשטר הסובייטי בתקופתו הראשונה. שנית אומנם מתו רבים מרעב כתוצאה מהתגובה של האיכרים העשירים בעיקר באוקראינה כאשר הרסו את הכלכלה במיטב יכולתם כדרך להתנגד לקולקטיביזציה הכפויה. זאת אומנם הייתה מדיניות שגויה, אך מי שאשם ברעב הם אלו שחיבלו בכלכלה-האיכרים העשירים. שלישית אומנם המשטר הטוטליטארי של סטלין הביא למותם של מאות אלפים בגולגים, ביניהם כל אלו שהגנו על המדיניות של לנין כנגד סטלין, אך פשע זה לא היה של מליונים אלא מאות אלפים. רביעית, במלחמת העולם השנייה במלחמה ההירואית של ברית המועצות כנגד האיפריאליזם הנאצי שפלש בדומה לפלישה לאחר המהפכה, מתו לפחות 20 מיליוני בני אדם, אך שוב מי היה שם המשטר או הנאצים. אם המוני העם הרוסי לא זכו לרמת חיים מתפתחת הישים בחינוך, תרבות, רפואה וכדומה הם לא היו נלחמים בפולש הנאצי אלא נכנעים לו. למרות שהמשטר היה טוטליטארי הכלכלה מולאמת ומתוכננת אף כי גרוע שכן לא הייתה דמוקרטיה סוציאליסטית, היו ברית המועצות עד שנות השבעים הישגים אדירים בכל השטחים עם מדענים ואנשי רוח ואמת רבים. ברית המועצות הייתה מעצמת העל השנייה בעולם, פחות מארצות ברית אך הרבה יותר מאירופה. כדאי ללמוד היסטוריה ולא לחזור על תעמולת מערב בתקופת המלחמה הקרה

מאז ומעולם האדומים היו אלופים

בלשכתב את ההיסטוריה. ידעת שבבריה"מ הייתה לשכה שלמה שמטרתה הייתה לפברק תמונות ולשכתב מסמכים היסטורים? נדמה לך שבאיזשהי מדינה מערבית היה כזה דבר?... אם אתה כבר זורק לאוויר שמות של ספרים... הייתי מציע לך לקרוא את "ארכיפלאגו גולאג" של סולזניצ'ין, "גולאג" של אפלבאום ו"בחצרו של הצאר האדום" מאת ס. מונטיפיורי, כדאי שתדע על מה אתה מדבר לפני שאתה זורק לאוויר עובדות שקריות: 1. אם היית מטיב לקרוא את דברי, היית ודאי שם לב שהתייחסתי אל "יורשיו של לנין" (כלומר סטאלין, בריה, יגודה ושאר שועי הג'ונסייד הסובייטי) ולא אל אדריכל המהפכה עצמו. רצח העם השיטתי החל בתחילת שנות ה-30, לאחר השתלטות סטאלין. 2. האפשרות היחידה שעולה מדברייך היא שגדלת וחונכת בבריה"מ, אחרת אין לי הסבר לאמונתך באותם שקרים של מערכת התעמולה ההיא. האיכר העשיר ביותר באוקראינה כולה, ספק אם היה עשיר יותר ויקי כנפו. על איזה עושר אתה מדבר? אני מדבר איתך על איכרים אומללים שגם ככה רעבו ללחם, ואת המעט שהיה להם סטאלין גזל, כדי שהוא וחונטתו יוכלו לנפוש בקרים מדי שבוע. אני מדבר איתך על עשרות מליונים, שגזלו מהם בכוח את התבואה והמזון, כלומר הרעיבו אותם בצורה מבוקרת. למה? כי נכנס לסטאלין ג'וק שהאיכרים הם בורגנים עשירים וצריך "לנצח" אותם. אותו דבר עשה מאו, שלמד מסטאלין, וגם בסין עשרות מליונים רעבו למוות תו שנים אחדות. אבל בוא נצדיק את סטאלין ואת מאו ונאשים את האיכרים ה"בורגנים" הרעים האלה, שניסו בכוח להיאבק על המעט מזון שהיה להם! חוצפה שכזאת... 3. שוב אתה מעוות את המספרים. אני מציע לך בחום לקרוא את כתביו של סולזניצ'ין, שהיה ניצול מחנות הריכוז הסובייטים. אן אפלבאום, כתבת הניו-יורק טיימס לשעבר הצליח להשיג גישה לארכיבי מוסקבה, ומצאה שם תיעוד כל מערכת הגולאגב. היא מספרת שלמעלה מ-50 מליון רוסים נכנסו בשערים אלו. כמה יצאו? זאת שאלה אחרת. אבל העובדות הם שבעשר השנים שקדמו למלחמה, העם הרוסי "הצטמצם" בקצת יותר מ-10 מליון נפש. אבל אתה בטח טוען, כמו אלילך סטאלין, שאותם 10 מליונים נעלמו וזה לגיטימי, לא? תשבו ביחד ותמחקו אותם מהתצלומים. 4. "המלחמה ההירואית של בריה"מ כנגד האימפריאליזם הנאצי"?!... בחיי, אתה נאיבי. קרא את "סטלינגראד" של א.ביוור. מאחורי קווי החזית הסובייטית, במשך כל המלחמה, עמדו שורות של נ.ק.ו.ד (המקבילה הרוסית לס"ס) ודאגו לירות בכל מי שניראה כאילו איינו לוחם באינטנסיביות מספיקה. במקרה כזה, גם אני ואתה היינו לוחמים ב"הירואיות" רבה. תאמין לי. אגב, אם סטאלין לא היה דואג לחסל את כל הצבא שלו (ע"ע" "הטיהורים הגדולים"), ולהרעיב את עמו לפני המלחמה, ייתכן והדברים היו נראים אחרת. לברית המועצות לא היה אף השג ראוי להערכה. אכן, הם פיתחו את טנק ה- T54 שהיה מטובי המשוריינים בזמנו, את הקלצ'ניקוב, שעדיין נחשב לטוב שברובים, ושיגרו אדם לחלל עוד ב-57 (לפני שהאמריקאים חלמו על זה), אך כאן נשאלת השלאה מהו המחיר? על מנת להגיע להישגים האלו, הפנה המשטר הסובייטי את כל משאביו (וכאן את משאביהם של שאר מדינות ברית ורשה, אותם הוא דאג לעשוק במדינת האפשר) למטרות צבאיות, בעוד שהעם הרוסי רעב ללחם, הכלכלה מתפוררת וגם המדינה הסובייטית הייתה על סף קריסה מוחלטת. רוסיה הפנתה 100 אחוז ממשאביה למטרות אלו, בזמן שארה"ב מעולם לא הפנתה יותר מעשרה אחוזים (שכן את השאר היא הפנתה למטרות חיוביות קצת יותר, כמו חינוך, בריאות ורווחת אזרחיה), כמו גם אירופה. ועובדה שבמבחן התוצאה, רוסיה היא זו שקרסה, בעוד שאירופה וארה"ב, הביסו אותה בהליכה. כדאי ללמוד היסטוריה ולא לחזור על תעמולה סובייטית שקרית.

מאבק בבעלי ההון אומר

לקחת מהם בחזרה את כל מה שגזלו מהעובדים ולהחזיר את כל הייצור לבעלות פיקוח וניהול דמוקרטי של העובדים שגם יגינו על עצמם מפני כל ניסיון לגזול את פירות עבודתם שכן ההון של בעלי ההון הוא עבודת העובדים שלא שולם ערכה המלא. כמובן שאם בעלי ההון יפתחו במלחמת אזרחים כדי לגזול מחדש, יש למנוע זאת מהם בכוח.

Mip Mip

New member
אני גם לא עד כדי כך קיצונית.

מבחנתי מאבק בבעלי ההון אומר מלחמה במשוואה הקרה של "מינימום עלות מקסימום תועלת". מאבק על זכויות עובדים, על שוויון הזדמנויות, על הגדלת שכר המינימום, ובכלליות, מאבק במשוואה הקרה "מינימום עלות מקסימום תועלת"...

אוטופי משהו

אך המציאות הוכיחה ש"המשוואה הקרה" הזאת, היא הדרך היחידה ביותר (וכן האופטימלית ביותר, הן בשביל העובד והן בשביל המעביד). בימנו, ללא השאיפה למינימום עלות ומקסימום תועלת, חברות (בעיקר תעשייה - כי בהייטק אין פועלים) לא יצליחו לשרוד. זה אגב, לא סותר זכויות עובדים, שוויון הזדמנויות וכו'. השאיפה שהכלכלה תתחזק (באופן קולקטיבי, לא אינדיבידואלי) במדית האפשר, כך שמחד יהיו המוני מתעשרים, אבל מצד שני לא תהיה אבטלה, וכולם יוכלו להתפרנס בכבוד. מאבק במשוואה הזאת, יגרור את היחלשותה של הכלכלה, וכתוצאה מגר סגירת מפעלים ועליה בשיעורה האבטלה. מה עשית כך? פגעת בעובד ובבעלי ההון בקושי נגעת. אני מבין את הרצון להיאבק בבעלי ההון, אך ללא טוטאליטריזם סובייטי (בו מצודד ידינו יוסף) לא ניתן לעשות זאת. אולם, גם כך או כך - פגיעה בבעלי ההון משמעותה פגיעה מאסיבית בהרבה בפרולטרים. תפגעו בבעלי המפעלים? תקבלו קיצוצים. תעלו את המס? תקבלו קיצוצים. תעלו את שכר המינימום? תבלו קיצוצים. תאסרו פיטורים? תקבלו פשיטות רגל. כל צעד סוציאליסטי כפוי שתנסו לעשות על מנת לפגוע בבעלי ההון, יתבטא בסופו של דבר בבריחת ממון מהמדינה ובפגיעה הרבה יותר גדולה במעמדות הנמוכים. כלכלן חכם יעודד יוזמות והשקעות, לא ידכא אותם. בגלל זה, ורק בגלל זה, כל הגוש הסובייטי קרס, בעוד שכל הגוש המערבי משגשג. אין אפס. אני ממליץ לכם לקרוא את "מרד הנפילים" של איין ראנד וכן את כתביו של אדם סמית', אבי הכלכלה החופשית. זה מעניין מאוד.

InDaHouse

New member
ניסיון נוסף

קפיטליזם כמשחק ילדים: http://video.google.com/videoplay?docid=3072291302771620276 התאגיד חלק א': http://video.google.com/videoplay?docid=-3622246866192924215&q=the+corporation התאגיד חלק ב': http://video.google.com/videoplay?docid=5186003157195621601&q=the+corporation התאגיד חלק ג': http://video.google.com/videoplay?docid=-5464110271070759896&q=the+corporation

למעלה