תמיכה

Hidden4ever

New member
תמיכה

אני תוהה איך אחרים נתמכים.

לי די ברור שאני צריכה סוג של תמיכה. חלק ממנה אני מקבלת כאן, אבל אני חושבת שאני צריכה משהו מעבר ואני תוהה מה אחרים עושים? נעזרים בהדרכת הורים, הולכים לטיפול בעצמם, קבוצת תמיכה, חברים עם ילדים על הרצף, חברים מבינים שאין להם ילדים על הרצף אבל מוכנים להקשיב.

איך מוצאים לדוגמא עוד... שותפים לצרה שיש להם יכולת גם להכיל אתכם? והאם זה מספיק או שצריך מישהו מקצועי לפחות לתקופה של ההתחלה?

יש לי לכאורה המון ידע אבל גם מעמסה ממש גדולה על הנפש ותחושת לבד גדולה, למרות שאני מאוד מרוצה פה והכל ולכן שואלת.

את מוכנה להיחשף?

לי, לדוגמה, יש בעיה: אני לא מוכנה שיידעו על האבחון.
לכן נאלצתי לסרב כשברווחה הציעו לי לפגוש אמא מהישוב שלנו. אצלי המצב הזוי: אני די בטוחה שהחבר הכי טוב של הבן הגדול שהיה לו כל השנים ביסודי הוא אוטיסט שהתחיל השנה כיתת תקשורת בחטיבה. במקרה, הוא והבן המאובחן שלי התחברו בגלל עניין משותף ונהיו חברים.
אני מכירה את האמא שנים, היא מקסימה והלוואי ויכולתי לדבר איתה בגלוי.
אבל אני לא יכולה.
כן הלכתי לקבוצת תמיכה להורים (לא היה אף אחד מהיישוב). זה היה נחמד אבל לא התחברתי: הילדים היו צעירים בהרבה מבני, חלקם בחינוך מיוחד ופשוט הרגשתי שהדאגות שלנו שונות.
אבל זה גם כיוון שיכול לעבוד. גם לקבוצה הזאת הפנתה אותי עו"סית מרווחה.
יש גם הדרכת הורים במסגרת טיפול פסיכולוגי של הילד. אבל שם אני לא מרגישה שאני מקבלת תמיכה, יותר כלים.

Hidden4ever

New member
נושא כאוב

אתמול בפרץ של... כנראה צורך למצוא אוזן קשבת מצאתי את עצמי מספרת על האבחון לאמא אחרת שגרה בבניין שלי שיש לה בת בשכבה של הבת שלי ושניה אחרי שפתחתי את הפה רציתי ממש להרביץ לעצמי... בית ספר בישוב קטן ויש כאן קצת אווירת קיבוץ והרבה רכילות. אני מקווה שאותה אמא לא תספר, אבל ממש כעסתי על עצמי.

מה שכן, גם בלי ששיתפנו ובלי שידענו שהילדה תאובחן, בפועל די ברור לי שיש דיבורים מאחורי הגב לגביה כי יש לנו בעיות. יש הורים שתמיד יקשו ויש הורים שגם אם ידעו יהיו נפלאים ולכן אני אמביוולנטית. לא בא לי תיוג על כל המשתמע מכך ומנגד, בגלל שהילדה במצב חברתי כל כך גרוע גם ככה, נראה לי שיש כבר תיוג כלשהו ואולי עדיף שזה יהיה השם האמיתי ושילכו כולם כיבינימט... גם ככה לא נראה לי שלכאן או לכאן זה יעזור לה חברתית במסגרת שהיא נמצאת בה עכשיו שבה היא פשוט מסומנת. אולי זה יותר טוב לשמור בסתר כשהילד צעיר ומתחילים בגיל צעיר לעזור לו להתמודד ולהסתדר חברתית ואז תיוג כזה יכול רק לפגוע, אבל אצלנו הגענו בסוף לאבחון בגלל קשיים משמעותיים מבחינה חברתית שאני לא חושבת שניתן לגשר עליהם כבר... (במקום הנוכחי).

אני גם מאוד מבינה אותך בהקשר של קבוצת תמיכה עם הורים אחרים שיש להם ילדים עם בעיות/תפקוד/גיל שונים. אני מרגישה לדוגמא בתור מישהו שהבת שלה אובחנה מאוחר שאני לא מוצאת את עצמי באותה קבוצה עם הורים שמזה שנים התמודדו עם אבחון ואני לכאורה לא ממש שייכת, אז באמת מעניין אם יש קבוצות שגם מתאימות לגיל הילדים, לדרגת התפקוד כי זה נראה לי ממש חשוב כנקודת מוצא. נראה לי לא פייר להורה של ילד בתפקוד נמוך לדבר עם הורה של ילד בתפקוד גבוה כי באמת הצרכים שונים ואולי באמת אחד לא יכול ממש לתמוך כשאין לו מספיק נושאים משותפים שהוא יכול להגיב לגביהם.

הדרכת הורים שעשינו בליווי טיפול רגשי בשירות הפסיכולוגי לילדה היתה דווקא אלמנט שמאוד עזר. נכון שלכאורה התחלנו מהעזרה לילדה אבל נראה לי שברור לכולם שאי אפשר לעזור לילדים אם אנחנו לא פנויים רגשית. לי זה משהו שממש חסר כרגע. מפני שאנחנו בלי מענה ברור למסגרת החינוכית לשנה הבאה אז הכל ממתין למה שבסוף יהיה כדי לראות איזו עזרה תקבל. אם תקבל טיפול רגשי בכיתת התקשורת והנ"ל ילווה בהדרכת הורים, זה יקרה בישוב שבו תהיה הכיתה. אם בסוף נשלב אותה כי לא נמצא מקום עבורה במסגרת בחוץ, נקבל סיוע בישוב שלנו. בינתיים אני ממש צריכה עזרה דווקא עכשיו וזה חסר לי מאוד.

עו"סיות לא נותנות עזרה בעצמן לעיתים בהיבט של תמיכה?

את לא יכולה לספר לאף אחד לפני שסיפרת לה!

הייתי מבקשת מהאמא שסיפרת לה לשמור בסוד כי הילדה עוד לא יודעת.
היא צריכה לשמוע ממך!
וגם אז, הייתי שואלת אותה האם היא מעוניינת להיחשף.

Hidden4ever

New member
מצד אחד מבינה אותך

אבל לצערי זה לא כל כך פשוט גם לי. יש הורים שלא מספרים לילד בכלל או לא מספרים לו במשך שנים רבות ומנגד חייבים לדבר על זה עם מישהו, ככה שזה ממש לא פשוט.
&nbsp
מצד שני, אני צריכה לווסת את ההחלטות שלי למי לספר ולפחות מה שסיפרתי בפוסט לפני כן היה לצערי טעות שלי שנובעת מהצורך שלי בתמיכה והתחושה של הלבד.

ומה לגבי המשפחה הקרובה?

האבא שלה? דודים? סבים?
לנו אין כל כך משפחה, אבל אם הייתה - זה יכול היה להיות הפתרון (גם למצב שהילדה לא יודעת, אם את סומכת עליהם שלא ירכלו)

Hidden4ever

New member
אז זהו ש...

גם אם מישהו הוא קרוב משפחה, לאו דווקא מחייב שהוא יהיה האדם שיכול לתת לך תמיכה.
&nbsp
אחותי לדוגמא כל מה שהיא רואה לנגד עיניה (וזאת מתוך כוונה טובה) זה איך אני מוציאה סיוע מהמערכת. נכון, זה חשוב לדעת אבל תמיכה מהסוג הזה אפשר לקבל כאן או מהאינטרנט או מגופים כמו אלוט. היא לא יודעת איך לתמוך בחלק האמוציונלי.
&nbsp
האבא שלי הילדה שקוע עד צוואר בקשיים משל עצמו כי הוא מובטל ויש לו אמא דמנטית והתוספת של הקושי של הילדה והצורך להתעסק עם זה הוא משהו שיש לו יכולת מוגבלת לסייע לי רגשית - וגם כי הוא טיפוס כזה שלא ממש יודע לתת תמיכה (אולי גם על הרצף... ).
&nbsp
אמא שלי קצת עוזרת - אבל גם מאוד דואגת וכל פעם כשאני מספרת על זה מכניס אותה ללחצים.
&nbsp
ולכן לפעמים אני נעזרת בחברים שכן יש להם יכולת להכיל. לפעמים כשזה לא אישי, זה יותר קל וגם זה בתלות באדם, כי לא כל אחד יש לו את הסבלנות לזה.

מבינה אותך

אני עדיין לא סיפרתי לחמותי למרות שהיא באה אלינו פעמיים בשבוע.
מרגישה שהיא לא תוכל לסתום את הפה, תרצה לספר או תלחץ מזה שצריך להסתיר, ולא תוכל לתמוך בי בשום צורה.
אמא שלי יודעת, אבל רק כדי שלא תקשה על הילד.
לפחות אני כן יכולה לדבר עם בעלי.
אז את כן סיפרת לחברות? וזה לא מספיק?
כנראה שאת כן צריכה הורים כמוך. לדעתי, חכי לספטמבר. ואז או שיהיו אמהות מכיתת תקשורת או אמהות מקבוצת מיומנויות שמגיעה לילדי שילוב.
זה רק חודש וחצי, הנתיים בכל מקרה יש לך דאגות ביורוקרטיות על הראש.
מה הילדה עושה בקיץ, אגב?

אגב, מאיפה את בארץ?

אולי מישהו יכול לבדוק בפייסבוק אם יש אמהות בעיר שלך שמוכנות ליצור איתך קשר.

schlomitsmile

Member
מנהל
ואולי יש גם אמהות כאן שמוכנות

לי למשל יצא כבר לעשות את זה, ומוכנה תמיד לעשות את זה שוב.
כל מה שצריך זה לשלוח לי מסר.
&nbsp

גם אני אשמח לעזור ולתמוך

פשוט נראה לי שאם יש מישהי שממש קרובה גיואגרפית זה עוזר מהרבה בחינות.
לדוגמה, אם יש דילמות בקשר למסגרות ספציפיות / מטפלים / חוגים וכד'

schlomitsmile

Member
מנהל

לגבי חיפוש מידע, הורים מנוסים יודעים איפה לחפש ויכולים לסייע גם בלי קירבה גיאוגרפית,
אבל נכון שמי שגר קרוב נחשף לפעמים למידע לא פורמלי שמסתובב בשטח ויכול לסייע יותר.
יש גם אנשים שחשוב להם המפגש פנים אל פנים, אז בטח שהקרבה הגיאוגרפית רלוונטית.
אבל גם בלעדיה אפשר להיות אוזן קשבת ומכילה.
אגב, זה לא חייב בהכרח להיות אמא לאמא, אפילו לא הורה להורה-
זה יכול להיות כל חבר פורום.
גם א"ס בוגר יכול לתמוך בהורה, והורה יכול לתמוך בא"ס.
זה אחד המשאבים של הפורום, שאפשר לשמור על הפרטיות והאנונימיות
ולצור קשר במסרים עם מישהו שאותו משתפים יותר בכלמיני פרטים.

Hidden4ever

New member

לפחות אצלי חמותי דמנטית ולא יודעת יותר לדבר... נפתרה בעיה אחת...
&nbsp
אני לדוגמא לא כל כך רוצה לספר לאחי כי הוא טיפוס דרמטי ואני חוששת שיגיב בצורה לא מתואמת ואולי יכנס להיסטריה מסויימת, חוששת שיתייחס בצורה שונה לבת שלי. מנגד, גם קשה לי להסתיר ממנו.
&nbsp
לגבי חברות - יש כמה שזה ממש עוזר לי. יש כאלה שלצערי הרב אני מרגישה מאוכזבת מהתמיכה שלהן אבל הן לא אנטי רגישות כמו שהן פשוט עסוקות בעניינים שלהן ואין מה לעשות. אני ממש זקוקה ליותר צומי מהרגיל וזה ממש מעסיק אותי ואני מאוד מאוד חופרת בנושא... ודי ברור לי שזה מתיש לצד השני במיוחד אם זה לא ממש קשור אליו או מעניין אותו.
&nbsp
מה שהביא אותי לשאול את השאלה כאן היתה שיחה שלי עם הפסיכולוגית של בית הספר מהשפ"ח שאליה פניתי בכלל כדי לבקש סיוע באיך והאם לספר לילדה. מה שקרה בפועל זה שהתחלתי את השיחה כאילו אני שמונים שנה אמא לילדה על הרצף ומאוד יודעת מה צריך לעשות ומה צריך להשיג ועם מי לדבר ואיפה הבעיות... וסיימתי את השיחה בבכי חנוק של אמא שמרגישה שכל העולם נוחת עליה בבת אחת... והבנתי שאני לא יכולה ממש להמשיך ככה. שאני צריכה אנשים לשפוך בפניהם ושלא ישפטו ולא יסבירו לי וידריכו אותי ולא יבהלו ופשוט יתמודדו עם זה שיש לי גם צורך לבכות, לפרוק וכו וכו... בקיצור, צריך תמיכה רבה בקטע הזה.
&nbsp
אני חושבת שמה שממש חסר לגוף כמו אלו"ט זה הורה חונך להורים חדשים שנמצא שם גם לסייע בקטעים הבירוקרטיים וגם להקשיב... צריך לצוות מישהו שמוכן לזה שאולי כבר נמצא במקום טוב יותר, יש לו כבר כמה שנות וותק וגם יש לו חוויה דומה ברמה זו או אחרת להורה החדש... מדברים המון על סיוע לילדים וחונכים והכל, אבל בימים הראשונים של האבחון הורה חדש מרגיש ממש מבודד... הילד לא יודע, חלק נכבד מהסביבה לא יודעת, יש המון דברים ללמוד ולעשות וזה ממש גדול...
&nbsp
אני מאוד מחכה באמת לשלב שנדע היכן אנחנו איתה ואז באמת אני ארגיש סוג של רגיעה התחלתית לפחות.
&nbsp
ומה היא עושה בקיץ -
&nbsp
זה מורכב - בעלי לא עובד כמו שסיפרתי אז לפעמים זה עוזר כי הוא שם - אז הוא לוקח אותה לבריכה, לקפוץ בטרמפולינות, לסופר אתמול הסיע אותה ואת אחותה לסרט.
&nbsp
מנגד, היא לא יוצרת קשר בכלל עם אף אחד מהכיתה שלה - הבנות גם לא יוצרות איתה קשר. כשאני עדיין מנסה לגשש לגבי האפשרות שתפגוש מישהי מהן, היא מתרצת עבורן שהן עסוקות מידי...
מבחינת הבנים בכיתה חווינו כבר לאחרונה שני ימי הולדת של בנים שהיא לא הלכה אליהם... באחד מהם הבן אמר לה שלא תבוא... לשני היא בחרה לא ללכת כי הבן שונא אותה, אבל הלב נשבר כי היא רואה מה הילדים עושים דרך הווטסאפ....
&nbsp
מבחינת חברה, יש לי חברה שם שתי בנות תאומות שהיא מכירה מילדות שגרה בישוב סמוך והן נפגשות לעיתים. הצרה העיקרית שהבת שלי נוטה להיות כפייתית כלפי ילדים ואנשים שנחמדים אליה והיא לא מבינה גבולות כאן והיא רוצה להפגש איתן כל יום ושכל יום הן תישנה אצלה או היא אצלן ואני נאלצת לווסת את זה והיא לוקחת את זה די קשה (חלק מהקשיים שלה שבגללה אני כאן). הנטיה הזו לכפות את עצמה על ילדות גרמה להרבה בעיות בשנתיים האחרות מבחינה חברתית.
&nbsp
בגלל שהאיש לא עובד, לא רשמתי לקייטנות. שוקלת אולי בכל זאת למחצית השניה של החודש כשנראה מה קורה איתו.
&nbsp
ומבחינת מגורים - איזור בקעת אונו.

פתחת תיק ברווחה?

כי כמו שאמרתי, עו"סית הציעה לי לבדוק אם יש אמא שאוכל לדבר איתה.
אולי גם אצלך זאת אפשרות?
כי היא אמורה להכיר את כל ההורים במצבך בישוב שלך, והיא גם יודעת גילאים / מסגרות (=תפקוד) ויכולה למצוא מישהו מתאים.

Hidden4ever

New member
טרם

יש לי רשימה של דברים לעשות ואני במן... שיתוק כזה של להזיז את עצמי. הכל ברור, הכל ידוע ואני לא מצליחה להרים את עצמי.

קודם תתקשרי אליהם

כי ממני ביקשו מלא מסמכים כדי לפתוח תיק (לא זוכרת מה בדיוק חוץ מהאבחון וצילום ת.ז.)

Hidden4ever

New member
אז בזכותך

יצרתי קשר וכבר דברתי איתם ומחר נקבע פגישה מסודרת - תודהההה

למעלה