תמיר כפיר מתארח - מדרסים ופציעות ספורט

מור שלז

New member
תמיר כפיר מתארח - מדרסים ופציעות ספורט

ביום חמישי 30.7.09 בין השעות 19:00 ל-20:00 נארח בפורום נשים בספורט את מומחה המדרסים תמיר כפיר. תמיר, ספורטאי בעצמו, הינו אורטוטיסט ופרוטוטיסט בעל ניסיון מצטבר של 15 שנים בתחום האורטופדיה ומרצה בכיר בוינגייט בנושא מניעה והתמודדות עם פציעות ספורט ועוד. בין לקוחותיו נמנים ספורטאיות וספורטאים מהמובילים בארץ ואלופי הארץ בריצות ארוכות ובטריאתלון. הראיון המקדים עם תמיר כאן: הכל אודות המדרסים - תמיר כפיר מתארח בפורום נשים אתן מוזמנות לשאול את תמיר שאלות שונות בנושא מניעה והתמודדות עם פציעות ספורט, כאבים וכמובן מדרסים. ניתן לשרשר שאלות החל מעכשיו... אירוח נעים לכולנו

iltw77

New member
כמה שאלות לתמיר כפיר

לגבי מדרסי ריצה, 1. מה אורך חיי מדרס לרץ ששוקל 120-110 ק"ג - בערך 60ק"מ שבועי ? 2. מה השוני בינו לבין מדרסים של חברות אחרות , כמו אברבוך, מיכי ממדרסי נווה? ומדרסים של איכילוב? 3. מהי העלות של המדרסים לרץ ? 4. למה הוא מטביע בספוגית, ולא משתמש בתחבושות או במערכת ממוחשבת?

כמה תשובות

1. ישנם 2 סוגים של מדרסים מקצועיים אשר יכולים לשאת משקליים של אנשים כבדים(heavy duty) מדרס יכול להחזיק שנה והשני שנה וחצי 2.כל אחד עובד בשיטה ובתפיסה שהוא מאמין בה,על מנת להיות הכי מדויק ,השיטה שאותה פיתחתי נקראת Dynamic Motion Control נחשבת כיום השיטה המובילה בעולם 3.נע בין 900-ל 2900 ש"ח 4.לקיחת מידות ע"י תחבושות או כפפות מגבס אשר נעשות כאשר כף הרגל מנותקת מהקרקע היא משנה את צורתה המנח המדויק ביותר ללקיחת מידות הוא כשכף הרגל נמצאת על הקרקע במקומה הטבעי .

shle2

New member
שאלה לתמיר כפיר

שלום, שמי שירה ואני בת 20 חזרתי לשחק כדורגל אחרי תקופה ארוכה בה לא שיחקתי (סביבות 9 שנים). אני משחקת כרגע פעם בשבוע (כשעתיים כל פעם). בזמן המשחק אני מרגישה כאבים בירך הימני (לא בברך), כאבים שלא מאפשרים לי לרוץ מהר, לבעוט חזק... ורציתי לדעת מה אני אמורה לעשות בכדי שלא יכאב לי? תודה רבה, יום טוב :)

dganitm

New member
שאלה

היי תמיר כמה שאלות: האם המדרסים יכולים למנוע פתולוגיות בירכיים, כלומר סוג של רפואה מונעת לספורטאים? האם כולם צריכים מדרסים או שיש כאלו שלא זקוקים להם? מה אורך החיים הממוצע של מדרסים? תודה דגנית

לדגנית

רוב המקרים של בעיות ברכים הינם השלכה ישירה של כפות רגלים במנח לא נכון אשר גורמות ללחצים לא שווים באזור הברך. מדרסים מקצועיים בהחלט יכולים למנוע ולשפר זאת. לא כולם זקוקים למדרסים מבחינה רפואית ואנטומית ,אולם בהחלט משפר את חווית הריצה או הספורט ע"י מדרס ובכך למנוע שחיקה ונזק בעתיד

susieada

New member
../images/Emo140.gif תודה מור!

על אירגון עוד אירוח שמבטיח להיות מרתק ויעיל!! אני משתמשת במדרסים, שעיצבו בגבס, ועד עכשיו לא ידעתי שמתאימים מדרסים לסוגי הספורט השונים! תודה מראש לתמיר. סוזי

efratramati

New member
איך יודעים שצריך מדרסים?

כשהתחלתי לרוץ הבנתי ששתי הרגלים שלי לא זהות. זוג הנעלים הראשון שלי גרם לי כאבים עזים מתחת לברך בפנים ובערך אחרי שבועיים קניתי זוג אחר מדגם שתומך בי לא רע כבר שנה. (אני תכף בזוג השלישי) השאלה היא איך יודעים שצריך מדרסים לריצה ומה אורך החיים שלהם? ומה הם גורמים לנעל? האם אורך חיי הנעל ארוך יותר? האם צורת הנעל צריכה להיות אחרת?

מצטרפת לשאלה

שנים של ריצה, מספר מכובד של מרתונים בעיקר בחו"ל ומאז ומתמיד בוחרת לעצמי את נעלי הריצה ללא יעוץ אלא עפ"י החלטותי. אין בעיות מיוחדות, אין כאבים, הכל כאילו מצויין, אבל אולי ניתן לשפר את הריצה ואני פשוט איני יודעת על כך. אשמח להארה. תודה

הכוונה ב"לשפר"...

היעד הקרוב, מרתון ברלין, 20/9, לשפר זה לרדת מ-3.15 שעות. האם מדרסים יכולים לעזור למטרה נכספת זו?

לנשיקולדה המקורית

כשרצים עם מדרס, הוא נותן לנו ניקיון בתנועה, מונע את הרעידות של הרגליים בעת הנחת כף הרגל על הקרקע. בכך מאפשר לשרירים להתאושש מהחבטה מהר יותר ומשפר את התגובה. דבר שמונע עייפות ולכן מאפשר לנו לשפר תוצאות. בהצלחה במרתון! http://www.tamirkfir.com

לאפרת

לכל נעל יש את אורך החיים שלה , שהוא מ'ס הקילומטרים שהנעל יכולה להחזיק מעמד,לפי יצרן, שיש בעיה אנטומית של כף הרגל או סגנון ריצה לקוי אנו מקצרים את חיי הנעל, מדרס אשר פותר בעיות אלו יאריך את זמן השימוש בנעל

מור שלז

New member
אז מה באמת אורך החיים של מדרס?

ובנוסף - איך יודעים שמדרס נגמר? אני לא מודדת קילומטרים, או זמן שימוש על נעל ריצה. כשהיא נגמרת, אני פשוט מרגישה כאבים לאורך עצמות השוק - ויודעת שצריך להחליף נעל. האם יש סימנים דומים לגבי מדרסים?

למור

קודם כל, גרוע מאוד שאת מחכה להופעת כאבים בכדי לדעת שאת צריכה להחליף נעליים או מדרסים! לגבי אורך חיים - קודם הכרחי לדעת כמה ק"מ רצים. והמדרס מיוצר בהתאם לכך. אורך חיים של מדרס נמדד בק"מ, החל מ-2000 ק"מ עד 4000 ק"מ בהתאם לסוג המדרס שהוזמן. יש גם פקטור של התכלות החומר של המדרס שמחזיק עד שנתיים. חשוב מאוד לחשב את מס' הקמ בשנה ולפי זה לדעת מתי להחליף מדרס

cומcו

New member
האם מספורט לא תחרותי גם יכולים להיות פציעות?

כמובן, שלא מתכוונת לנפילה או לכל פציעה שיכולה להיות גם ללא שום קשר לספורט. בכלל, אותי מעניין שחיה ורציתי לדעת, אם ייתכן פציעות בשחיה לא תחרותית שהיא נטו לשם הספורט?

לאמא

מתוך נסיון, הרבה אנשים שהתחילו לרוץ, ודווקא לא באופן מקצועי, וללא נעליים מתאימות, אחרי מספר אימונים גרמו לעצמם כאבים ונזקים. בנוגע לשחיה, בהומור כמובן, כדאי מאוד להזהר מזה ששוחה מלפניך..

EdisonGirl

New member
אני לא יכולה להעיד על עצמי שאני ספורטאית.

ממש לא, אבל יש לי הליכה מהירה (5 קמ"ש ומעלה). בשנה וחצי האחרונות אני סובלת תקופות מכאבים בכף הרגל, באזור שבא במגע עם הקרקע. אני חושבת שזה התחיל בעקבות עבודה מאומצת של חלוקת עלונים שעשיתי, וגם העבודה הנוכחית שלי כוללת עמידה (והליכה) של 8 שעות נון סטופ (למעט כמה דקות של שירותים והפסקה). תוכל להמליץ לי מה לעשות כדי להקל על העומס שכפות הרגליים שלי נחשפות לו? אשמח לשמוע גם פתרונות שלא כוללים הוצאות כספיות גבוהות. תודה רבה!

למעלה