תמיר כפיר מתארח - מדרסים ופציעות ספורט

edison

ניתן לקנות עקבי סיליקון, המוכנסים לנעל, הם זולים יחסית ונותנים רכות לעקבים. מומלץ לעמידה והליכה לא לריצה

idleThought

1. צריך לחזק את הקרסול עם תרגילים מיוחדים, רצוי לעשות זאת על פיטריה 2. פתרון מיידי - להשתמש במגן קרסול עם שרוכים 3. מדרס אשר נותן ייצוב מקסימלי ומונע את הבריחה של הקרסול לכיוון הנקיעה

מור שלז

New member
../images/Emo26.gif ברוך הבא תמיר - האירוח מתחיל עכשיו

תמיר ברוך הבא, ותודה מראש על ההשקעה והנכונות לעזור

קמיל23

New member
שאלה...

לפני כחודשיים התחלתי אימוני כושר לאחר שכ- 8-9 שנים לא עשיתי כלום. שילבתי 5-6 שעות שבועיות, כשכל שעה מחולקת לחצי שעה עד 40 דקות של אירובי (קפיצות, ריצות, מדרגה וכו') ועוד 20-30 דקות של עיצוב וחיטוב. אחרי כשלושה שבועות התחלתי להרגיש כאב חזק בחלק האחורי של כף הרגל בחלק העליון (בגובה של הקרסול אבל בחלק האחורי של הרגל, איפה שיש מין "גיד" בולט כזה) המשכתי להתאמן אבל הפחתתי "זעזועים" לרגל כמו ריצות וקפיצות, וזה עבר מעצמו אחרי כשבועיים. (שבועיים קשים.. בהליכה רגילה יומיומית הכאב עוד היה נסבל, אחרי השיעורים כבר ממש ממש כאב). מה זה היה? אולי שברי מאמץ?

לקמיל 23

כנראה שהיו לך כאבים בגיד האכילס, באזור של החיבור עם העקב. זה אופייני לאנשים שעושים הרבה קפיצות, מדרגה או ריצות בעלייה. אין קשר לשברי מאמץ. רק עומס ומתיחה על גיד האכילס.

מור שלז

New member
../images/Emo26.gifהסתיים האירוח. תודה רבה תמיר ../images/Emo140.gif

היה מועיל ביותר, בהחלט למדנו (מעכשיו מבטיחה להתחיל לספור קילומטרים
) תודה רבה

dganitm

New member
וואו, ממש מעניין ../images/Emo62.gif

נשמע כאילו המדרסים באמת יכולים לשפר לנו את איכות הספורט, לא רק שיפור ביצועיים אלא גם שיפור איכות החיים (פרט הכי חשוב) תודה תמיר, תמיד כייף ללמוד דברים חדשים. דגנית

דורסל12

New member
קריסה מה זאת אומרת?

אני כבר יומיים עם רגל נפוחה חייבת לציין שבמשך היום לא כואבת רק בלילה מתחילה להרגיש את הכאב ובכלל לא ביזור הנפוח בקיצור המאמן שלי אומר שאני חייבת דבר ראשון ללכת לאורטופד שזה יעשה מחר ודבר שני שיש לי קריסה ברגל ואני חייבת מדרסים מה זאת אומרת מה עושים לאן באים??? תודה הילה

תשובה לגבי הקריסה

כנראה שהוא מתכוון שיש לך פלטפוס - הקשת של כף הרגל שטוחה. כתוצאה מזה, הרגל נוטה פנימה (כלומר לכיוון הרגל השנייה). לכן הולכים לאורתופד ומבקשים מרשם למדרסים, הוא מסתכל על כפות הרגליים ומחליט אם יש סיבה. הוא נותן לך פתק שאותו את מביאה למכון שעושה מדרסים ועובד עם קופ"ח שלך, כך שזה יעלה רק 70 ש"ח (תלוי בביטוח). שם מנסים למכור לך אלפי מוצרים שאת לא צריכה במאות שקלים. בכל מקרה, תגידי לאיזה ענף ספורט את צריכה אותם, ועדיף לבוא עם הנעליים הרלוונטיות. אחרי שבוע את מקבלת מדרסים, מכניסה אותם לנעליים ומגלה שהם לא מתאימים. את חוזרת אליהם פעמיים-שלוש ובסוף הכל מסתדר. אחרי שנה את חוזרת לאורתופד וכך הלאה... בהצלחה!

דורסל12

New member
מה זאת אומרת עושים מדרס והוא לא מתאים???

מה מתאימים לי מדרסים לא טובים?? העוסקים בדבר הם לא אנשי מקצוע??

כי זה לא פשוט

התאמת מדרס היא לא מדע מדוייק אלא יותר תהליך. פשוט צריך לקבל את זה בהבנה.

דורסל12

New member
בשבתה שששששששש-שוחה../images/Emo199.gif

חשש לשבר מאמץ מיפוי עצמות ביום א לקביעה חד משמעית דלקת כבר אובחנה-{וכול זה קורה לרצה המתחילה והמתמידה -חודשיים בעניין אה } תוצאה-אין שום פעילות לשבוע-שבועיים הקרובים!!! חוץ משחיה.... תגובה-סופרת עד 10נשימות עמוקות ומתאפקת לא להתפרץ.........ולצעוק.

aradmd

New member
לא נורא מותק

גם שחיה תעשה לך טוב. לא צריך להיות באטרף ולשים מטרות גבוהות ולהיפצע בדרך....כבר דיברנו על זה המון, לא???לעשות ולהנות. לא במחיר סבל.

דורסל12

New member
נו בחייך אני ממש לא מתאמנת באטרף../images/Emo46.gif

וזה מה שמתסכל אותי הכול מבוקר לא בלחץ נהנית מכול רגע את ראית בעצמך כשאין לי יותר כוחות אני מפסיקה....או משתרכת מאחור ומצליחה בכול זאת להפצע.... נו "שויין " אשחה וזהו הכול לטובה לא???

aradmd

New member
../images/Emo24.gifיופי, את מתבגרת סוף סוף....../images/Emo122.gif

אל תדאגי,לטרי' אילת נגיע מוכנות,לא????קוקטייל או שוט של וודקה קפואה בערב - עלי!!! ראי זו כהבטחה....

2_be

New member
ואני חשבתי שרק אצלי סיפור המדרסים הולך ככה...

אמנם לא התיאשתי בפעם הראשונה, אבל אחרי כמה חודשים כשקניתי עוד זוג נעליים והמדרסים פשוט שוב לא היו נוחים לי שם, פשוט ויתרתי. למרבה הפלא אני מרגישה שבחלק מזוגות הנעליים שלי אני צריכה מדרסים ובחלק בכלל לא ואותם מדרסים שנוחים לי בזוג אחד לא נוחים לי באחר...

למעלה