תמרור אין חניה

שרונה200

New member
תמרור אין חניה

מתחת לביתי יש מפרץ גדול שבתחילתו יש מקום חניה במאונך באלכסון לכ- 15 מכוניות ובהמשך יש תחנת אוטובוס.
מדובר ברחוב ראשי, החניה היא ללא צבע, יש 3 בתים משותפים בתחומי המפרץ עם כ - 20 דירות בכל אחד, יש חנויות בקומת הקרקע.
השבוע הוצב באמצע המפרץ תמרור אין חניה וכתוב 10-14 פרט לפריקה וטעינה.
שאלותיי -
מה מטרת השלט ?
אם הוא הוצב באמצע המפרץ, האם הוא מתייחס לכולו ?
האם על פי החוק צריך לעשות עוד פעולות כדי שיהיה תוקף לתמרור (לצבוע את המדרכה, ליידע את הרכבים החונים שם, ליידע את הדיירים) ?
כמה זמן מרגע הצבת התמרור ניתן לתת דוחות על חניה ?
למעשה זה פוגע קשות בדיירים כי לא ניתן להחנות שם- צריך להזיז את המכונית כל יום ב 10. האם יש טעם להתלונן והיכן ?
תודה מראש.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לשאלותייך

1. מטרת השלט היא שיהיה מקום להעמסת ופריקת סחורה לחנועות.
2. לא ברור לי איך הוא מוצב (כלומר לאן הוא "מסתכל") בכל מקרה צריך שיהיה סימון נוסף צמוד לו - צביעת המדרכה או קטע המפרץ.
3. ניתן לתת דו"ח 5 דקות לאחר הצבת תמרור , לרכב שנכנס לחניה לאחר הצבתו, אבל מקובל להמתין עם הדו"חת כמה ימים או שבועות.
4. יש טעם לפנות לרשות שאחראית למקום הצבתו, לברר אם הוצב כחוק, במידה ולא הוצב כחוק לבקש להסירו ובמידה והוצב כחוק לבקש שיסמנו לידו כדי למנוע אי הבנות

שרונה200

New member
תודה רבה על תשובותיך המהירות

התמרור פונה לכיוון ממנו מגיעות המכוניות כדי שהנהגים שנוסעים בכביש ובאים להחנות יראו אותו.
שאלה אחרונה - למה האינטרסים של 3 חנויות חשובים יותר מהאינטרסים של 60 דיירים ?

shlang

New member
תשובות לכל השאלות

1. התמרור תקף ממנו והלאה, לא לפניו, לכן אם הוצב באמצע המפרץ הוא תקף ממקום הצבתו והלאה
2. אין כל צורך לצבוע בנוסף את המדרכה, השלט חייב להופיע ביחד עם תמרור האוסר חניה (לא עצירה) ותוקפו, אם לא מצויין, עד קצה המפרץ.
3. ניתן לרשום דוח דקה לאחר הצבתו, אולם רצוי להמתין מספר ימים כדי שדיירי המקום יתרגלו
4. אפשר לקבל ת.ע.צ. המאשר הצבת התמרור תמורת אגרה של כ -100 שח , אולם ,לדעתי, התמרור אושר כדין
5. אינטרס בעלי החנויות גובר משום שמדובר בפרנסתם והשרות שהם נותנים לתושבי הסביבה ואני מצדיק זאת לחלוטין
6. צרפי תמונה של התמרור, אולי יש איזה פגם בתמרור

שרונה200

New member
תודה רבה על תשובותיך

אני חונה לפני התמרור לכן שאלתי.
מחר כשיהיה רגוע אצלם תמונה ואעלה אותה לכאן. אשמח אם תחזור לכאן בזמנך הפנוי לחוות דעה על התמונה.

shlang

New member
אם חנית לפני התמרור ונרשם לך

דוח, הדוח אינן תקין ודרשי את ביטולו או בקשי להשפט
תוכלי לתבוע את העירייה בת"ק על הוצאות שנגרמו לך (1000 שח)
לכן, אם חנית לפני התמרור אין צורך שתצרפי תמונה כי זה לא רלונטי אבל ייתכן שרכבך צולם ע"י הפקח ואם מצויין זאת בדוח, דרשי לקבל תמונה

shlang

New member
היא טוענת שחנתה במפרץ החניה ולפני התמרור

אז מה יועיל תמונה, אם יש תמונה שרושם הדוח צילם, זה עדיף כי אז ניתן לראות את מיקום הרכב ביחס לתמרור

שרונה200

New member
לא קיבלתי דוח

הרכב שלי חונה שם והוא מושבת זמנית. תקעו שם את התמרור לפני כמה ימים. להזיז אותו כרוך במאמץ ולכן רציתי לדעת אם יכולים לתת לי דוח. חוץ מהבעיה הנקודתית עם הרכב שתיפתר בקרוב, יש באיזור מצוקת חניה קשה ואני חונה במפרץ כבר כמה שנים ואם לא אוכל להחנות שם זאת תהיה בעיה.
אני אצלם ואעלה מחר תמונה.
תודה לכולם, אני כבר שנים בתפוז ולא נתקלתי באף פורום בכזאת נכונות לסייע.

shlang

New member
האם יש לרכב טסט וביטוח בתוקף? ייתכן והוא

עומד שם מעל כמה שבועות ולכן ייחשב כרכב נטוש, הדוח על הפקרת רכב נטוש הוא 750 שח ונרשם על פי חוק עזר עירוני, שמירה על הניקיון
חבל שואלים בפורום ולא נותנים את הפרטים המלאים והנכונים

wil

New member
זה איזון אינטרסים

קבעו 4 שעות ביממה (בהן בד"כ אין מצוקת חניה) בהן אסורה החניה במפרץ הזה.
זה פותר את הבעיה לבעלי החנויות ולספקים שלהם.
&nbsp
זה מונע בעיה של חניה כפולה של משאיות חלוקה שמפריעה לכולם.
&nbsp
וההפרעה לדיירים היא מינימלית - כשאתה חוזר בערב מהעבודה האיסור כבר נגמר ומותר לחנות שם.
&nbsp
לגבי הרכב המושבת - עד כמה הוא מושבת? עד כדי חוסר אפשרות לדחוף אותו לחניה חוקית במרחק כמה עשרות מטרים?
לא הייתי ממהר להגיד לעירייה שהרכב מושבת כי זה עלול לעבוד נגדך (דרישת פינוי של גרוטאת רכב וכו')

למעלה