תמרור בעייתי ויצירתיות בעיריה

be_roo

New member
שונה בהחלט. אם הכוונה היתה להתיר חניה

עם גלגלים על המדרכה רק בשעות הערב, יכולו להגביל את התמרור בשעות. ההבחנה בין תושב למבקר מגוכחת ויוצרת מצב אוילי בו באותו זמן יכולים לחנות ברחוב גם דיירים וגם מבקרים, אלה כך ואלה כך, וכולם יוצאים קרחים מכאן ומכאן, גם המדרכה תפוסה חלקית וגם רוחב מעבר בכביש הצטמצם.

assi211

New member
הרחוב לא עמוס

יש בו חניה, וגם בעיני זה נראה מגוחך. אגב, תודה על התשובות. יש בפורום מישהו (עו"ד או משהו) מהתחום? או אולי מישהו נתקל במשהו דומה?

assi211

New member
תמרור בעייתי ויצירתיות בעיריה

מה אתם אומרים על התמרור בתמונה שצירפתי? האם דו"ח על "חניה עם שני גלגלים על המדרכה ברחוב המותר בחניה" מתאים לתמרור? (מדובר ב250 ש"ח!) מברור עולה שהעיריה טוענת שהחניה עם שני גלגלים מותרת רק לתושבי הרחוב, ואם אני מבין נכון זה אומר ששאר האנשים צריכים לחנות עם ארבעה גלגלים על הכביש. נשמע לי תמוה בלשון המעטה. נראה לכם שבקשה למשפט היא אופציה טובה? תודה!

only god

New member
אני לא עו"ד אבל חסר לי פרט אחד

המדרכה הייתה צבועה בכחול לבן? במידה וכן- אני רואה פה פרצה שניתן דרכה לבטל את החוק. אני חושב שמה שאתה מנסה לעשות זו התחכמות ולא לזה התכוון מי ששם את התמרור. אבל עדיין - פרצה זו פרצה. הייתי שולח מכתב ובו מפרט את טענותי ואת חוסר ההבנה שבתמרור. אני מניח שהעריה תבטל את הדוח. השאלה היא האם זה יספק אותך או שאתה מחפש תקדים / צדק? במידה והעירה לא תבטל את הדו"ח תמיד תוכל לבקש להישפט.

assi211

New member
לעיריה זכויות יתר על האזרח??

המדרכה ברחוב לא צבועה כחול לבן, אלא אפורה. אני לא מחפש צדק, ולא מתחכם. אני חושב שהעיריה צריכה לעמוד באותם סטדנרטים שהיא מחזיקה מהאזרח: אף אחד לא מאמין שאם חנית באמת בטעות ובתום לב במקום שאסור יבטלו לך את הדו"ח רק בגלל שטעית בתום לב. אתה לא יכול לומר לעיריה - באמת סליחה, לא התכוונתי לזה. אז למה כשהם עושים טעות ונותנים לך דו"ח על סעיף שלא תואם את התימרור מותר להם להגיד - היי, אתה תשלם בכל מקרה? התשובה שניתנה מהעיריה: במועד רישום הדו"ח היה מוצב תמרור שהתיר לחנות עם שני גלגלים על המדרכה רק לתושבי הרחוב. לך תבין מזה משהו, בהתחשב בזה שהדו"ח ניתן על חניה עם שני גלגלים על המדרכה ברחוב שמותר לחנות בו. התשובה שלהם מגוחכת ולא עניינית. השאלה היא האם שופט יחשוב כך גם, במיוחד בהתחשב בזה שהם העיפו את השלט הדו משמעי הזה משם לאחר שקיבלו בקשה לביטול?

only god

New member
שופט זה משהו לא צפוי בכלל.

בעיקרון שופט יכול לבצע ניתוח של התמרור המטעה בצורה מאד פשוטה. השופט ישאל אותך- אם לא הייתה הופיעה ההגבלה של "לתושבי הרחוב בלבד" איך היה מותר לך לחנות? (התשובה עם שני גלגלים על המדרכה) ועכשיו יגיד השופט - אז לא ייתכן שמגבלה נוספת ששמה העיריה על הרחוב תתיר משהו שמלכתחילה לא היה מותר. ולכן לא יקבל את טענותיך. מצד שני יכול השופט להחליט שהאדם מן הישוב שטרוד כל היום בטרדות אחרות יכל להבין מהתמרור את אשר הבנת ולכן יבטל את הדו"ח - לגרסה זו תוכל להביא חיזוק ע"י כך שתראה שאחר תלותנך העיריה החליפה את התמרור. לגבי דו"ח במקום של תמרור לא חוקי - תקרא את הקישור הנ"ל http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3451244,00.html בהצלחה

assi211

New member
האם משפט יכול לעלות לי יותר כסף מהקנס?

כלומר, האם השופט יכול לחייב אותי לשלם יותר מהקנס המקורי שקיבלתי? דברים כמו: הוצאות משפט, קנס הרתעה או המצאה אחרת? חשוב לציין שאם השופט ימיר לי את הקנס ל"חניה ברחוב שאסור לחנות בו" זה עדיין יוצא 250 ש"ח כמו הקנס הנוכחי?

only god

New member
שופט יכול לקבוע מה שהוא רואה לנכון

ז"א שכן! שופט יכול לקבוע לך קנס גבוהה יותר. אין לי רעיונות כרגע לדרכי ענישה נוספות אבל אם לשופט יהיו אז גם זה אפשרי. לדעתי - במקרה הזה אתה נמצא בדיוק בממצב שאין אפשרות לאף אחד לחזות מה הסיכוי שהשופט יגיד כך או אחרת כי יש שני טיעונים שנשמעים הגיוניים מאד (כמו שהליתי קודם). אם אתה רוצה באמת ללכת למשפט - גש להתיעץ עם עו"ד (נסה למצוא עו"ד שלא יקח כסף בעבור היעוץ הראשוני אלא רק בעבור היצוג - אם יש כזה), הוא כבר ידע יותר ממני מה הסיכוי בכל אחת מדרכי הפעולה.

למעלה