תמר! מה את מכינה לשבת?

שאלה קשה

תשאלי מתי אני כבר קמה מהכורסא ומתחילה להתארגן!
כרגע פסטה עם רוטב עגבניות צלויות (את הרוטב הוצאתי מהפריזר), שעועית ירוקה מהפריזר, - זה להערב. סלט כרוב עם שמיר ... ועוגה ליומולדת של האחיין החמוד. מחר אני מוזמנת בערב אז מחפפת היטב.
מעבר לזה נראה לי שכל הבישולים נדחים לשבוע הבא, בתקווה שאנוח כהוגן עד אז. אפליקצית הכושר שלי מראה לי שבאוגוסט הלכתי 328.6 ק״מ!
לא סתם אני עייפה...
ביום שני מגיע הארגז של חביביאן, אני רוצה להכין פחאלי מנגולד כניסיון לתרד של ראש השנה.
קצת חפרתי ברשת למתכונים של לוביו גרוזיני, והבנתי שצריך תערובת תבלינים מיוחדת. תכננתי לקפוץ ללוינסקי לקנות את הרכיבים אבל לא נראה לי שהיום יהיו פה קפיצות ולא דילוגים!


טוב, מה את מבשלת? ושאר החברייה כאן?
 
אילו ידעתי...

בינתיים יש לי אורז בר בהשריה, פולי אזוקי ומאש גם
ושום כלום בראש
פשוט כלום
 
בינתיים

שני קישואי ענק שהתבררו יציבים מעל ומעבר נפרסו לטבעות עבות אותן מילאתי בתערובת עדשים צהובים תוך הקישואים ואנלא זוכרת מה עוד, לידם סלקים צהובים קטנים ממש שגם אותם רוקנתי ומילאתי. על תחתית הסיר טבעות בצל מוזהב מעל הירקות קוביות פרות חמצמצים וצרור פטרוזיליה. התבלים השולט קרי. יש גם שום בתמונה.

קציצות מהמלית שנשארה שחוזקה בקמח חומוס, עליהן בצל ירוק מוקפץ.

ריזוטו פטריות עם הרבה עלי אזוב , סלרי מהגינה ובצל.

כדורי שוקולד לבן עם שברי לוטוס וקוקוס.

תבשיל מאש ואזוקי עם רוטב עגבניות מועשר בזסט ליים .

קוביות טופו במשרה סויה סילאן וזנגוויל קצוץ מעליהן קוביות דלעת וחצילים שהוקפצו וניצלו במחבת עם מלח גס. עוד מעט יזולף משו שלא הוחלט מלמעלה ויכנסו לתנור.

סלטים טרם.
 
גם

קוביות תפוחי אדמה ובצל מגולגלות בשמן מתובל ואפויות
טחינה
סלט עגבניות מלפפונים פלפל אדום
סלט כלשהו מגזר שעכשיו מתרקם בראש
 

RSPA

New member
סלט עגבניות מלפפונים ופלפל אדום ועליו רוטב/מיונז קשיו- להיט!

ככה פשוט, ככה טעים!
 


 
איך אתה מכין מיונז קשיו?

לפני הטבעונות לא סבלתי מיונז, אבל בשבוע שעבר במסעדה טבעונית במוסקבה אכלתי בורגר מעולה עם צ'יפס בטטה ומיונז בצד, והחלטתי שאני חייבת לנסות!
 
תודה, אני אצפה בבית (בלי רמקולים בעבודה) - שאלה:

אם הבנתי נכון, זה קשיו, שמן (לימון? חומץ?) מים ומלח?

איך יוצא המרקם? אתה משתמש בתואם-ויטמיקס?
השאלה היא... האם גם בבלנדר או במג'ימיקס מצליחים להגיע למרקם חלק.
בכל אופן אני אנסה!
 

RSPA

New member
אין שם שמן.

הרכיבים:
2 כוסות קשיו
4 כפות מיץ לימון טרי
כפית מלח
כפית אבקת בצל
1/2 כפית אבקת שום
1-2 כוסות מים תלוי בסמיכות המבוקשת. אני אישית מוסיף כוס וחצי מים.

לא במג'ימיקס. דרוש בלנדר ממש. בתואם-ויטמיקס הסיני שלי זה מוכן בשניות. אבל גם בבלנדר הקודם שלי (אוסטר) זה יצא חלק לגמרי בקצת יותר זמן.
 
מעולה, חסכת לי זמן צפייה!


מאז שיש סרטוני-מתכונים בחצי דקה עם כיתובים בפייסבוק, אין לי סבלנות לראות מתכונים ארוכים!
אני אנסה בבלנדר בהחלט, אולי אשרה את הקשיו קצת לפני הטחינה.
כמה זמן מחזיק?
 

RSPA

New member
בכלי סגור במקרר - כשבוע פלוס.

בתנאי שלא מכניסים לכלי כפיות שהיו קודם בליקוק בפה....

לענין הקפאה - לא ניסיתי להקפיא. לא יודע.
 

RSPA

New member
לא אבקת מרק. הכוונה ל"תבלין" אבקת בצל.

להלן דוגמאות.









 

luliy

New member
אני הכנתי "גבינת" שום שמיר

מקשיו בדרך מאוד דומה למתכון המצולם

קשיו, מלח, לימון, שום, שמיר, שמ"ז, מים.

יצא מעולה!!!
 

Dr T noki

New member
אצלנו

סלט ארוגולה מהשוק, חסה, פטרוזיליה, עגבניות שרי ועגבניות רגילות, פלפל צהוב ואדום וגרגירי חומוס.

פסטה מאיטליה עם רוטב עגבניות והרבה בצל.

פסטה מאיטליה עם רוטב ירקות - תרד טורקי קצוץ (גם מהשוק), זוקיני קצוץ וגם מגורד, שום, בזיליקום, עגבניות מגורדות גס, בצל סגול ולבן.

חטיפי תמרים שבכורי הכין

המון המון סלטים שקנינו בחומוסיה המקומית, עלי גפן וכרוב ממולאים באורז, פריקי עם בצל וקשיו, מקלובה צמחונית, כרובית בטחינה, מג׳דרה,ועוד
 
למעלה