תמ"א בת"א

acamolit

New member
תמ"א בת"א

שלום,
שאלה בבקשה....
ברחוב קטן וצר בן 6 בתים בני 3 קומות - מתעתד להתקיים תמא באחד הבתים.
אזור ישן במיוחד.
- ללא תוספת חנייה
- בגובה של 5 קומות
הכיצד יתכן?
אם חפצים להתנגד..... היש לזה משמעות? הבנתי, שתמורת כסף שהיזם "יתרום" לעיריה הכל יאושר. האמנם?

מימוש תמ"א 38 בת"א והתנגדות.

מההכרות שלי עירית ת"א זה אחד הגופים היותר "רגישים" לחיה הזאת שקוראים לה תמא 38. אם הבקשה להיתר מוגשת בצורה הוגנת ובצדק סביר להניח שהועדה לתכנון תרצה לקם את המהלך. מצד שני אם אדם או שכן צמוד יחליט להתנגד בהחלט יש סיכוי שדברים ישתנו אך זה תלוי מאד במהות ההנגדות ועד כמה היא רלונטית. לא הייתי מצפה שהתנגדות תפסול לחלוטין פרויקט תמא 38. היא כן תוכל במקרים חריגים להשפיע בצורה כזאת או אחרת עם תכנון לא מתחשב ודורסני מצב המבקשים. אם ההתנגדות לא מצליחה תמיד אפשר להגיע ערר שהולכם לועדה המחוזית וגם שם בהחלט יש עם מי לדבר כל עוד יש הגיון בהתנגדות.

acamolit

New member
תודה רבה

מה יכול להחשב כ"הגיון בהתנגדות"? כדבריך.
לאחר הגשת ההתנגדות, תוך כמה זמן, אם בכלל, מזמנים את הקובלים?תודה

תמ"א 38 ופרסומים להתנגדויות.

תמ"א 38 במהותה מוגדרת "כהקלה" אחת גדולה.
לכן לרוב כמעט בכל סעיף בתכנון ובהיתר מבקשים בסוף הקלה ופרסום לפי תקנה 149, זה כולל מכתבים רשומים לחלקות גובלות, הודעות על הבניין ורפסומים ב-2 עיתונים. הסיכוי ששכן צמוד יפספס זאת דיי נמוך. למקבל ההודעה יש 14 יום להעביר התנגדות בעניין לועדה מקומית בזמן קבלת קהל או בפקס/מייל תלוי בנוהל הועדה. יש ועדות, תלוי בחומרת המצב שמזמנות את המתנגדים יחד עם המבקשים לועדת התנגדויות, אלה מעבירים בהתאם המלצה לדיון בועדת משנה של הועדה המקומית. במידה ופוסלים התנגדות או תוכן תכנוני ניתן לערר לועדה המחוזית.

תמ"א ברחוב קטן

היי,
כלומר יוסיפו קומה וחצי לבניין בן 3 קומות.
לאחר שיגיש היזם את הבקשה להיתר בנייה הוא אמור לשלוח לכל הדיירים בבניינים השכנים לבניין שבו מתבצע הפרויקט מכתב בו הוא מיידע אותם על כך ונותן להם הזדמנות להגיש התנגדות.
בשלב זה תוכלו להגיש התנגדות.
על ההתנגדות להיות מנומקת היטב.
לעניין "התרומה" - על "תרומות" כאלה עומדים להגיש כתבי אישום נגד כמה בכירים במספר עיריות. אני רוצה להאמין שלא עוד...
אגב, בהגשת התנגדות מומלץ להיוועץ עם עו"ד.

acamolit

New member
תיקון....

למבנה בן 3 קומות יוסיפו שתיים וחצי קומות.....

למעלה