תמ"א - 38 - תהיות

מה שאתה כותב בהחלט נראה נכון

ואני מתרשם גם באתרים שונים, שם הסיפור כלפי חוץ נראה מצויין, אבל כשמתחיל לעבור זמן ומתחילות תקלות ובעיות, זה עולה לדיירים אלפי שקלים בחודש ולא רואים את הסוף.
עם קצת הגיון, ברור לי שכל הכביכול חיזוק הזה נועד בעצם לשאת על עצמו עוד 2.5 קומות, כאשר במצבו הנוכחי זה בלתי אפשרי.

למדתי היטב את החומר וקראתי את כל מה שקשור לחיקוק בנושא והוא מורכב מאוד, אבל לדיירים מוכרים שהכל פשוט וכיף לא נורמלי.

כששאלתי את עורך הדין לגבי מה שבאמת יעלה לדיירים, הוא ענה שזה לא עניינו, ולא ענה יותר לשאלות שלי , למרות שהיו לי עשרות שאלות כתובות מסודרות לברר.
הוא העדיף את האנשים שהתפעלו מ-800.000 שקלים ומדבריו שזה לא יעלה פרוטה, שזה שקר מוחלט.

ראיתי את התרשים שהוא חילק, ולמשל, שאלתי כיוון שמדובר בשתי דירות לקומה, הרי אין ישורת בין הדירות שאליהן ניתן להתחבר למעלית., הוא לא ענה ואמר שיהיה בסדר.

לצערי אני לא יכול ליזום שום דבר כיוון שמדובר בדיירי עמידר קלאסיים שחושבים שאם אמרו שהכל חינם, אז בטוח שהכל חינם, ואני סתם "טרבל מייקר".

הבנתי גם שממנהלת הפורום הזה לא ניוושע כיוון שהיא צד מעוניין, ולכן גם ענתה לי שאין בעיה שעורך-דין המקבל שכר מהיזם, ייצג את הדיירים נגד היזם. עסקתי קצת בימי חלדי בחוקים ואני יודע שיש פה ניגוד אינטרסים באופן ברור.
אבל היא טוענת שלא.
מה גם שהיא מציגה את תמ"א-38 כפרוייקט נפלא ונטול בעיות, ובלי להתייחס בכלל למה שכתבתי על כל העול שייפול על הדיירים אחרי סיום הבניה.

עורך הדין מלכתחילה לא מצא חן בעיני, למשל כשנשאל, ענה שתמ"א-38 ופינוי-בינוי הם כמעט אותו דבר, כשזה לגמרי לא ככה.

מה שנראה לי שהרוב המוחלט של האנשים יסכים למרות שרובם דיירים עמידר ולא בעלי הדירות, אבל את המחיר כולם ישלמו כולל אותי.

אני מחפש דרך חוקית להעלות את כל השאלות שלי שלא נענו כמובן, אולי לעמידר, ולהודיעם שאני לא מתכוון לשאת בנטל התוצאה של השיפוץ הזה.
אני גר בדירה מזה 35 שנים, ויש לי איזו מידה של חזקה עליה, ולא נראה לי הגון שיכפו עלי הוצאות מפליגות , רק כי הדיירים מתלהבים ממעלית ומחדר בטחון (שיהפוך את חדר ההורים למעבר/פרוזדור).

המוזר גם שהוא מציג את היזם חברת "יובלים" בעוד ההצעה היא של חברת "יובל", כמו כן הוא טוען שדודי השמש יעברו לגג החדש, ואילו בהצעה כתוב במפורט שיהיה מרכז מים במקלט.....

כמנהלת הפורום

צר לי, אך לנוכח האינפורמציה שעולה מההתכתבות בפורום ראיתי חובה להגיב. כדי לתת תשובות מקצועיות ורציניות צריך לקבל את כל פרטי המקרה המיוחד הזה וללמוד אותם. לזרוק נתונים שחלקם אינם מדוייקים - וזאת בלשון המעטה, וחלקם מוטעים ומטעים - ככה לא בונים כלום.
אני מבינה שאתם בתחושה של קורבנות המערכת. אבל זה רק בגלל שאתם בוחרים להיות כאלה. הצעתי לבעל הדירה של עמידר ליצור איתי קשר בפרטי אבל הוא מעדיף לקשקש ולשמוע דברי הבל מאנשים "דעתנים" שאינם יודעים אלא מפירורי מידע שהגיעו אליהם, ובאקראי.
אם רצונך הוא לקטר ולקלל את המערכת - זכותך המלאה. אם רצונך לקבל תשובות מקצועיות - אינני ממליצה לך להסתמך על התשובות שקיבלת כאן מגורמים שאינני יודעת מה טיבם ומהו עניינם.
אני שוב חוזרת שאתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.
יום טוב.

תמ"א 38 - איסוף חתימות.

על פניו זה אכן נשמע כאילו מדובר יותר מאיסוף חתימות מאשר הצגת תוכנית פעולה אמיתית. לפי דבריך נשמע שרק שמעתם סיפורים נפלאות אבל לא ראיתם שום תוכניות.
האם קבלתם ניתוח תכנוני כלשהו? האם הוצגה לכם תוכנית של מה אפשר (אולי) לבנות, מה קורה אם לא מאשרים X, מה יהיה Y? התנהלות כזו לא שונה בהרבה מקבוצת רכישה או כל התארגנות של גורם מסחרי שעושה שיווק לפני שיש לא באמת מוצר קונקרטי להציע.

כמנהלת פורום את מתנהגת שלא כראוי - את מקשקשת !!!

כתבתי בפירוט מה הבעיות ואת לא מתייחסת, את רק רוצה שיפנו אלייך וישכרו את שירותייך. זה לחלוטין בלתי ראוי.
ומוטב ותחשבי על מה את כותבת, כיוון שלאנשים מכובדים לא אומרים שהם מקשקשים, בעיקר כשאמרתי שאני דייר ולא בעל דירה ובמיוחד שפרטתי את הבעיות והחששות.

אני לא קיללת אף אחד פה, זה לא ממנהגי לקלל, ובינתיים מי שמתנהג בבוטות זו את.

מנהל פורום יכול לתת תשובות בפורום ולא כל דבר להפנות לפרטי.
לשם מה קיים הפורום ? לא כדי להחליף מידע ? המידע שלך סודי ?
כמובן שאפשר לתת מידע ולציין שלכל אחד ההתייחסות הספציפית יכול להיות שונה בגלל נתונים שונים.

אחרת לשם מה הקמת את הפורום ? רק כדי למצוא עוד פלטפורמה לפירסום שלך ?
זה בלתי ראויה.

בענין ניגוד אינטרסים כבר פניתי למי שצריך וקבלתי תשובה ברורה וחד משמעית - בהחלט יש ניגוד אינטרסים כאשר עורך דין מקבל שכר מהיזם והוא מתיימר לייצג את הדיירים מול היזם.

זה נהוג ? בוודאי שזה נהוג כאשר אנשים לא מתעמקים בנושא, ומקבלים תשובות לא נכונות.

מה שקיבלנו

א.
הזמנה לאסיפה, חצי שעה לפני שקיעת השמש, בעמידה כאשר רוב האנשים מבוגרים.
ב.
בהזמנה היה כתוב שהחברה היזמית היא "יובלים" (בדקתי, הם לא עוסקים בתמ"א-38) ומצורפת תכנית מיתאר כללית של מה שהולכים לעשות בבנין, (חברת "יובל") כאשר מדובר בסתם תכנית כללית שממש לא מתאימה לבנין שלנו. (למשל אין יישורת בכל קומה לדירות, אין לובי למעלית כי אין מעלית , אין גינון וגם אם יהיה הרי הסוכה הגדולה של הרבי תהרוס אותה כל שנה מחדש , תכנית החניה לא רצינית כי אין חניה לבנין , וכו)
ג.
סקיצה של הבנין, שיש בה טעויות, וכן אין כניסה לפרטים חשובים, כמו למשל איך תהיה גישה למעלית כאשר מדובר בשתי דירות בקומה וחדר מדרגות צר ללא יישורת בין הדירות שאליהן ניתן להתחבר במעלית. (לפי הסקיצה, יש ישורת יש מאין.....).
גם שטח הדירות בסקיצה איננו נכון.
ד.
בסקיצה חדר בטחון, שברור שאיננו מהווה תוספת חדר, כיוון שעוברים אליו דרך חדר ההורים שהופך בעצם לפרוזדור נרחב. ומערערים את חוזק הקיר על ידי פתיחת חלון גדול בצד.
ה.
אין בשום מקום הסבר ופירוט מה אפשר ומה לא ושום התייחסות ספציפית לבנין הזה, כאשר גם הסקיצה של הבנין לא נכונה לגמרי.
ו.
דיברתם על איסוף חתימות ?
בזה הרגע הגיעה הודעה על פגישה עם אדריכל ויש להביא לישיבה צילומי תעודות זהות.....
הישיבה נקבעה לשעה 1900, רק שכחו לציין שיש להביא פנסים, מטריות וכסאות מהבית.....

נראה לי שמה שאני הולך לעשות, זה לפנות בכתב לחברת עמידר, לציין את כל 40 השאלות שרציתי לשאול את העורך דין והוא סרב לשמוע כיוון שאני לא בעל דירה, ולבקש מהם לשקול היטב אם לאשר את הפרוייקט.
כיחוץ מסבל קשה לדיירים שרובם מבוגרים ועניים , משך שנתיים ובהמשך גם בכל ההוצאות שהם לא מסוגלים לעמוד בהם ויפלו עליהם , זה לא יתן שום דבר.

הבנין הוא טרומי ונבדק על ידי העיריה לפני מספר שנים ונמצא תקין.

תמ"א - 38 - תהיות

אני גר בבנין של עמידר בו 24 דירות ורק 4 מהן קנו הדיירים.

פנה אלינו עו"ד מחולון בשם דניאל גולשה והציג עצמו כמומחה לתמ"א-38. הוא טען שדיירים פנו אליו ולכן הוא מזמן ישיבה.
הענין עם הדיירים לא ממש נהיר כיוון שרוב הדיירים בבנין הם אנשים פשוטים שאין להם הבנה בנושא.

בפגישה סיפר על התוכנית וטען שכמעט אין הבדל בין תמ"א-38 לבין פינוי-בינוי.
מסתבר שמי שמממן אותו הוא היזם, והוא מייצג את הדיירים מול היזם - מה שנראה לי על פניו כניגוד אינטרסים מובהק.

קראתי ולמדתי את החומר הנוגע לתכנית, והכנתי קרוב ל-40 שאלות לשאול אותו.
כעבור מספר שאלות התברר לו שאני דייר עמידר ולא בעל דירה, לא התייחס אלי יותר.
ניסיתי להסביר לאנשים שזה שלא ישלמו כסף, זה קישקוש, כיוון ששכר הדירה יעלה, הארנונה תעלה, יהיו הוצאות לתחזוקת הגינה, יהיו הוצאות ותיקונים למעלית ולמערכת המים (במקום דודי השמש).

אולם האנשים הללו התלהבו מכן שיוסיפו להם עוד חדר (ממ"ד) שלמעשה לא צריכים כי חוץ ממשפחה אחת, כל היתר כוללים 2-3 נפשות.
מה גם שמדובר בבניה טרומית.
גם ניסיתי להסביר להם שמרפסת שמש פירושה שהתריסים יסולקו והמרפסת לא תהיה למעשה שמישה לא בקיץ ולא בחורף.

אם הם ירצו להשתמש בממ"ד שלא כמחסן, הרי חדר ההורים למעשה מבוטל כיוון שהוא הופך למעבר בין יתר חלקי הבית לממ"ד.

אולם העו"ד סרב להמשיך ולענות על שאלות שלי, האנשים התלהבו מדבריו. למשל, מה קורה אם הקבלן/יזם מפסיק את העבודה באמצע?
העו"ד מספר שהיזם מפקיד כסף בבנק משהו כמו 800.000 שקלים ובמקרה של הפסקת הבניה, הסכום הזה יחולק לתשלומים לדיירים.
כולם הימהמו:"וואוו, 800.000 שקלים....."

לגבי המשך העבודה, יצטרכו למצוא מי שיהיה מוכן להמשיך בעבודה.

אין בבנין מעלית ובתכנית בניה של מעלית בחצר ומכיוון שבכל קומה יש רק 2 דירות, אין יישורת בקומות, מכאן שיהיה צורך להרוס את חדר המדרגות, לבנות מדרגות ברוחב חצי מטר, ואז יהיה מקום ליישורת מהמעלית לדירות.

מובטח שתהיה גינה בחצר ומגרש חניה, אבל זו חצר קטנה ולא יתכן שיהיו שני הדברים גם יחד.

וכך עוד כהנה וכהנה, ניסיתי להסביר לאנשים שהם הולכים לסבך את חייהם, ורציתי להראות להם תמונות של פרוייקט שנשאר באמצע העבודה שנים, והם לא רצו לראות, כולם התלהבו מדבריו של עורך הדין, שכבר לקח את הארבעה שהציעו עצמם כוועד הדיירים, לישיבה ראשונה שלא בנוכחות הדיירים.

הציעו גם אותי לוועד, אולם מכיוון שהעו"ד לא מתייחס אלי כיוון שאני לא בעל דירה אלא רק דייר של עמידר, לא מצאתי לנכון להכניס ראש בריא במיטה חולה.
הוא הבטיח שהבניה לא תארך יותר משנה, ואני מצפה לחיי גיהנום של לפחות שנתיים, עד שהפרוייקט יסתיים, אם יסתיים.

מה שכן, כל פניה שיפנו אלי בכל נושא שהוא, אני מתכוון להפנות את הפונה לעמידר.

שאלתי אותו מה קורה לגבי כל עליות המחירים הנלווים, והוא טען שזה לא עניינו, ושאלתי האם הדיירים מקבלים עו"ד שייצג אותם, ענה שהוא מייצג את הדיירים.

"לצערנו, היזם חזר בו מהשתתפות בתכנית".

זו ההודעה שהופצה בתיבות הדואר ע"י עורך הדין , היזם ביטל את השתתפותו כיוון שהוא לא רואה בעבודה כאן, רווח.
עם זאת, עורך-הדין הבטיח שהוא ימשיך לחפש יזם חדש.....

מישהו ששמע את זה, אמר לי ללכת לברכך "ברכת הגומל".....
שאלתי למה,
אזי הוא לקח אותי לשלושה אתרים בהם עומדים בניינים גדולים באמצע העבודה, ככה כבר אחד שנתיים, אחד שלוש ואחד חמש שנים ואין באופק שום סיכוי לשינוי.....

תמ"א 38

אדון מאיר היקר,
אני מבינה שאתה נסער מעניין התמא הואיל ואתה עלול להיפגע ככל שייצא לפועל, חס וחלילה. אך, התמ"א כתכנית מתאר ארצית אמורה להועיל, לסייע, לקדם, להשביח, לשפר ועוד את המעורבים בפרויקט הזה....אך, ככל שאתה חושש שהפרויקט יפגע בך, אין לך הזכות להכפיש ולקלס כל מי/מה שעומד בדרכך. רובן ככולן של טענותיך מבוססות על מידע לא נכון ולא אמיתי, וזאת בלשון המעטה.... הידע שבידיך הוא ידע של הדיוט. אפילו המאמר שצירפת כאסמכתה לטענותיך משתמש במושגים לא נכונים, מוטעים ומטעים. אני מציעה לך להיכנס לאתר שלי ולקרוא מאמרים שהעליתי בנושא כדי לקבל תמונה נכונה ומדויקת יותר. זה ללא כל תשלום:) אולי אז יתבהרו לך המושגים והמאטריה. קשה לתת עצות למי ש"יודע הכל". ובכ"ז אני מציעה כי בצר לך תפנה לאיש מקצוע, המתמחה בתמא 38. הפורום - כפי שהוא מציג עצמו וכפי שכולם מבינים - אינו תחליף לייעוץ משפטי מקצועי.
בהבנה,
אוריתה עו"ד

ב

הרי כבר אמרתי שהפרוייקט בוטל

חיפשתי תשובות אחרי שקראתי את ההצעה של היזם על פרטיה, ולשאלות שלי העו"ד סרב להגיב, ואין מה לנסות לאגד את הדיירים שכמעט כולם אנשים פשוטים שלא מתכוונים לעשות דבר כי הרי העו"ד הבטיח שזה לא יעלה להם גרוש.....

אז הנה שוב התהיות שלי מלמעלה:

"הדיירים לא מוציאים שקל מכיסם" ?
הנה למשל -
1. מה עם העלאה בשכר הדירה שברור שתקרה?
2. מה עם העלאה בארנונה שברור שתקרה?
3. מה עם הוצאת תחזוקה למעלית ותיקונים בשעת הצורך, תיקונים שלא עולים גרושים ?
4. מה עם תחזוקת חדר דודי המים, תחזוקה וחשמל ? (במקום דודי שמש על הגג)
5. מה עם תחזוקת הגינה - השקייה וגנן ?
6. מתקלקלת המעלית וצריך 5000 שקלים לתיקון. לרוב הדיירים אין כסף לכך, העול ייפול על המיעוט או שלא תהיה מעלית . ומה עם הביטוח אחרי שנה ?
(גם ככה המעלית לא תחסוך הרבה כיוון שהתחנות שלה יהיו בחצי-קומה, מה שיביא לצורך לעלות/לרדת מדרגות).

אז הפרויקט נפלא, חינמי, והולך יופי (אם הקבלן לא נוטש את הפרוייקט לאנחות, ואחרי שנתיים של מגורים באתר בניה על כל המשתמע כולל ניתוקי גז חשמל ומים מידי פעם) , אבל יתר ההוצאות לא מופיעות בשום מקום אלא בחשבונות שיקבלו הדיירים, שיש כאלו שחיים מהיד אל הפה.

רק בכניסה שלי יש =
1. רב שהולך עם הליכון (הוא דייר בשתי דירות) הוא חולה מאוד וגם אשתו,
2. אלמנה שחיה מ-800 שקל לחודש,
3. אשה בעייתית שמקבלת כמה מאות שקלים בחודש כנתמכת סעד,
4. דייר שנהנה מהנחות ופטורים כי יש לו ילדה חולת אסטמה,
5. זוג גרוזינים בני 90 שלא מבינים עברית ואין להם ענין בשום דבר,
6. ישנה דירה מושכרת שהבעלים איננו בסביבה, והדיירים שלו בוודאי לא ישלמו דבר.
7. ואצלנו אשתי חולת סוכרת מתקדמת ואני חולה באי ספיקת לב ומושתל קוצב לב.

אז מי ישלם פה את ההוצאות לכל 8 הדירות בכניסה ?
אני ?
היחידי בכניסה שיש לי פנסיה ?

גם הצגת עצמו של עו"ד נראית לי משהו לא בסדר: התואר שלו על הניירות שלו הוא = עו"ד למשפט הפלילי, משפט מסחרי, משפט אזרחי כללי, תאגידים, בנקאות, מקרקעין, חוזים, הוצל"פ, ליטיגציה (לשם מה המונח האחרון? לעשות רושם עם מילה בלועזית? הרי ליטיגציה היא ייצוג בבית משפט...)

על זה אמר פעם שופט - הגזמת.....

את המאמר הצגתי רק לשם תמונה כללית ולא כראיה לשום דבר.

חבר ששמע שהפרוייקט בוטל, לקח אותי והראה לי בשכונה כמה בניינים גדולים של תמ"א-38 שעומדים באמצע העבודה ותקועים, שנתיים שלוש וחמש שנים.....
והדיירים חסרי אונים.....

תמ"א 38

מאיר שלום רב,
אתה מתאר תהליך קידום של תמא 38. אינני מתפלאת שהדיירים התלהבו. גם אני נלהבת מתמ"א 38 וחושבת שזו תכנית מדהימה שכולם מרוויחים בה. אלא מה?? צריך לדאוג לעשות את הדברים בצורה הטובה ביותר עם אנשי המקצוע הטובים ביותר.מה שאתה מתאר - מה שמקבלים הדיירים במסגרת הפקרויקט. העובדה שהיזם הוא זה שמשלם את שכה"ט של עוה"ד של הדיירים - כל זה לגמרי תקין. כך אמורה לפעול התמ"א. במסגרת תמ,א 38 הדיירים אינם אמורים להוציא שקל מכיסם. הכל ע"ח היזם. לגבי התוספת "שהם אינם זקוקים לה" - זהו הסבר שלא יעבור. כי דירה עם חדר נוסף ומרפסת מעלה את השווי שלה בכ- 30%. מה גם שמוסיפים לבניין מעלית, ומשפצים את כל החלק החיצוני של הבניין.
נסה להיות יותר חיובי בגישתך לעניין. סהZ"כ מדובר בפרויקט נפלא.

לציין שמדובר בדירות של עמידר

20 דיירים מתוך 24 הם דיירי עמידר.

"הדיירים לא מוציאים שקל מכיסם" ?
אז -
מה עם העלאה בשכר הדירה שברור שתקרה?
מה עם העלאה בארנונה שברור שתקרה?
מה עם הוצאת תחזוקה למעלית ותיקונים בשעת הצורך, תיקונים שלא עולים גרושים ?
מה עם תחזוקת חדר דודי המים, תחזוקה וחשמל ?
מה עם תחזוקת הגינה - השקייה וגנן ?

כל זה יהיה מכיסם של הדיירים, שרובם או גימלאים או מוגבלים או מיעוטי יכולת. ?
מתקלקלת המעלית וצריך 5000 שקלים לתיקון. לרוב הדיירים אין כסף לכך, העול ייפול על יתר הדיירים ? וכו וכו

אז הפרויקט נפלא, חינמי, והולך יופי (אם הקבלן לא נוטש את הפרוייקט לאנחות, ואחרי שנתיים של מגורים באתר בניה על כל המשתמע כולל ניתוקי גז חשמל ומים) , אבל יתר ההוצאות לא מופיעות בשום מקום אלא בחשבונות שיקבלו הדיירים.

רק בכניסה שלי יש
רב שהולך עם הליכון (הוא דייר בשתי דירות) הוא חולה מאוד וגם אשתו,
אלמנה שחיה מ-800 שקל לחודש,
אשה בעייתית שמקבלת כמה מאות שקלים,
דייר שנהנה מהנחות ופטורים כי יש לו ילדה חולת אסטמה,
זוג גרוזינים בני 90 שלא מבינים עברית ואין להם ענין בשום דבר,
ישנה דירה מושכרת שהבעלים איננו בסביבה, והדיירים שלו בוודאי לא ישלמו דבר.
ואצלנו אשתי חולת סוכרת מתקדמת ואני חולה באי ספיקת לב ומושתל קוצב לב.

אז מי ישלם פה את ההוצאות לכל 8 הדירות בכניסה ?
אני ?
היחידי בכניסה שיש לי פנסיה ?

איזה פרוייקט ממש נפלא.....

אתה צודק בכל.

חבל שבעלי אינטרסים כאלה ואחרים מגלים חוסר אובייקטיביות ומציגים את התמ"א הזה כרווח גדול לדיירים, בלי להרגיש ובלי להבין באמת את כל הקשיים ואת כל החסרונות של "הפרוייקט הנפלא הזה".......

למעלה