תמ"א 38/2 פיצוי לבעלי חניות

harry papaley

New member
תמ"א 38/2 פיצוי לבעלי חניות

שלום,
בבניין עם 6 דירות יש 4 בעלי חניות רשומות בטאבו. בעלי החניות מבקשים מהקבלן פיצוי על כך שמי שאין לו היום חניה יקבל חניה בבניין החדש (לפי דרישת התקן על ידי העירייה). האם נהוג פיצוי כזה, ואם כן באיזה גובה או צורה?

הרי שלום

1. האם מדובר בתמא 38/1 (חיזוק) או בתמא 38/2 (הריסה).
2. בתמא חיזוק החוק לא מחייב לתת חנייה לבעלי הדירות הקיימות. לכן למי שיש היום חנייה רשומה בטאבו- תהיה חנייה גם לאחר הפרויקט. למי שאין - לא תהיה.
3. בתמא 38/2 (הריסה ןבניה) - היזם חייב לתת חנייה גם למי שאין במסגרת הפרויקט. אם אין אפשרות הוא יצטרך לשלם כופר חניה.
4. גם לחנויות מגיעה חניה במסגרת תמא 38/2

harry papaley

New member
בעלי החניות דורשים פיצוי בגלל שאלה שאין להם מקבלים...

מדובר בתמ"א 38/2 הריסה ובנייה.
בעלי החניות לא רוצים לצאת "פראיירים" ביחס לאלה שאין להם חניות ולכן מבקשים פיצוי בגובה שווי החניה כיום. האם זה נשמע הגיוני? האם נתקלת במקרים דומים?

נשמע הגיוני ולפי נסיוני גם מקובל

לי יש דירה בגבעתיים בבניין וכבר חתמנו על חוזה מול יזם על תמ"א 38.2.
ל6 דירות (שהן רבע מכלל הדירות) יש חניה בטאבו כבר כיום ( לי לצערי אין), ההסכמה הייתה שבעלי החניה יקבלו בבניין החדש שתי חניות ודירות שאין להם כיום חניה יקבלו חניה אחת.
למרות שאני לא בין אלה שיהנו מזה לי זה נראה הגיוני וצודק וגם אני הייתי דורש זאת במקומם. במקרה שלכם אולי לא מעשי לתת להם שתי חניות (כי הם רוב הדיירים ) אבל תמורה בשווי חניה היא דרישה הגיונית ומקובלת.
עד כמה שידוע לי אין אפשרות (מבחינת מיסוי) לתת תמורה בתשלום כסף , אבל יש מגוון של תמורות חליפיות שאחת מהן או שילוב של כמה מהן יכול להביא לפתרון.
דוגמאות לתמורות אפשריות: שטח דירה גדול יותר,קומה גבוהה יותר, מחסן גדול יותר , קדימות בבחירת חניה ו/או מחסן ,מפרט דירה משודרג .

ואם עוסקים בחניות אז יש עוד נקודה שלא תשכחו להכניס לחוזה והיא סדר בחירת החניות, גם שלכם מול החניות שיקבל היזם (שלא יהיה מצב שקודם הוא בוחר את כל החניות שלו ורק אז אתם מתחילים לבחור) וגם סדר הבחירה הפנימי שלכם (של הדיירים הותיקים).

למעלה