תנו לי ללכת

• פותח הנושא מ.ט
  • פורסם בתאריך

מ.ט

New member
תנו לי ללכת

שלום לכולם אנימניח שזה לא המקום כולם פה נראים לי מאוד ``פייטרים`` ובכל זאת אני רוצה לשאול אולי יש מישהו את התשובה. אני בן 35 משרת במילואים אבלחייב להשתחרר אני יודע שזה מוזר לרצות להשתחרר במדינה שבה הכבוד בא לך רק אם אתה חייל קרבי, או חלל מלחמה. אני פצפיסט תמיד הייתי אני לא מאמין בצבא ובדרך שבה הוא הולך. לכן אני שואל אולייש מישהו שיודע לעזורולתת עצה איך להשתחרר ולא על סעיף 21 פסיכיטרי אל על אי התאמה.

רוני2000

New member
זה מה שאני הייתי עושה!

אני הייתי יורד מהארץ כבר נמאס, שאנחנו פה הפראיירים, גם אני פצפיסט ואני חושב כמוך. מבחינה חוקית רק מרד גדול חעזור! לבד לא נראה לי שחוץ מסעיף נפשי יש עוד דרך לצאת מזה.

משתמט יקר...

חביבי, אני מאד לא מכבד את הדעה שלך בנושא. אני חייל שחתם קבע בצה``ל רק במטרה להמשיך ולתרום לצבא הזה, שהוא למעשה הדבר היחיד שהחזיק, מחזיק וימשיך להחזיק את המדינה הקטנה והמיוחדת שלנו. משפחה לא בוחרים. וכולנו משפחה אחת. לכן, אם אתה יכול, לך מכאן. אף אחד לא צריך סוציומטים כמוך. סע לאמריקה. שם תרגיש בבית. רק אל תשכח להחביא את השרשרת עם ה``מגן דוד`` בתוך החולצה כשאתה יוצא לרחוב... אתה יודע, כדי לא להסתבך... וגם לא לדבר בעברית בקול ברחוב, ולדאוג שהילדים שלך לא ידעו כלום על יהדות, וידבר אנגלית, ויחגגו את הכריסמס במקום חנוכה... יאללה לך. אם הייתי יכול הייתי גם נותן לך בעיטה בתחת כשתצא מנתב``ג...

Casus Belli

New member
וכל המוסיף - גורע

אי אפשר לנסח את זה יותר טוב... כל הכבוד

קסוס...

שלום לך, אתה באמת חושב ככה? הוא די הרגיז אותי. נצנצן. אם בא לך, כתוב לי. רק אם בא לך.

Casus Belli

New member
נצנצנים :-(

חושב ככה, ומצדיק את דבריך! נמאס לי לשמוע (אם זה ברחוב, בבי``ס, באוטובוס) אנשים שמדברים על ``לרדת מהארץ`` ולנסוע לארה``ב\קנדה\דרא``פ. תנו לי לומר לכם משהו: המדינה הזאת, מהיום הראשון שהיא קיימת, מתבססת על אנשים חרוצים במלוא מובן המילה. ולא רק חרוצים - אלו אנשים שפשוט לא מכירים את המילה ``לרדת`` או ``לברוח`` או אפילו ``לעזוב``. אם משהו לא טוב בארץ שלנו אל תארזו את המזוודות ותברחו... זהו מעשה של אפסים (תרתי משמע). תקחו עניינים לידיים ותנסו לשפר! רק בזכות כך המדינה שלנו התקיימה, קיימת ותתקיים. ותעשו טובה - אם אתם נסים על נפשכם ובורחים לצפון אמריקה, בבקשה קחו איתכם את טיבי וחבורתו. נצנצנים! בן גוריון בטח מתהפך בקברו!

אני בטוח...

הוא לא ממש גיבור לאומי בשבילי אבל מגיע לו המון המון כבוד. והוא בטוח מתהפף בקברו. הוא ושאר גדולי האומה. פעם עוד היו כאלו. דרך אגב, אתה חייל?

Casus Belli

New member
משנה תורן

כרגע אני עולה לכתה י`, בן 15 (וסופר את הימים עד לגיוס, על כך יעידו חברי הפורום), מאזור ת``א (בירת ה``נמאס לי! אני יורד מהארץ``). אתה כרגע בקבע? איפה אתה משרת?

וואו!

אתה רק עולה לי`?! נשמעת כמו משהו בוגר הרבה יותר. כנראה שאתה מאד מיוחד. יפה מאד שאתה מגלה כזאת נכונות לתרום ולשרת כשבעצם יש לך עוד קצת זמן... אני חובש (משנה-תורן זה הכינוי בקשר הצה``לי לחובש - מקווה שלא יאשימו אותי בעבירת בטחון שדה...) התחלתי כשריונר . לאחר מכן הפכתי לחובש. כשסיימתי את שרות החובה(שלוש שנים ארוכות וקשות!!!) החלטתי להמשיך וחתמתי קבע. קורס קצינים הוא שאיפה שתתגשם מתישהו, פשוט עכשיו יש לי קצת בעיה עם זה. אבל זה יתגשם. אני משרת בבקעה, בחום אימים, חצי דקה מיריחו.

Casus Belli

New member
כן, כזה אני

יש בארה``ב סיסמא שאומרת ``honor, duty, country``. לפי החינוך שקיבלתי מבית, בשבילי האימרה הזאת היא הרבה מעבר לסיסמא. יפה מאוד שחתמת קבע... כן יירבו. בקשר לבקעה - יש לי קרובים בקיבוץ גילגל. החום שם הוא אכן חום אימים... בעיקר בתקופה הזאת. מקווה ששאיפתך תתגשם ותזכה לראות את הסיכה הכסופה ודרגת הסג``מ, Casus

מדהים

אתה ענק! כל הכבוד לך ולהורים שלך. הם עשו עבודה מצויינת. אני מחכה בעצבנות לרגע בו יודיעו לי שהתקבלתי לקורס הנכסף... אנשים כמוך זה בדיוק מה שחסר כאן אתה ממש חמוד. תודה רבה לך. בקרוב אצלך.

Casus Belli

New member
וואו! (2)

תודה רבה לך... אין לי מה להוסיף. ההורים שלי בסה``כ לימדו אותי שצריך לעשות -הכל- כדי לשמור על יצירת המופת שנקראת ישראל. בקרוב אצלי - הלוואי! שבוע טוב!

רוני2000

New member
אתה פראייר פשוט מאוד!!!

תראה אתה חי פה ומנצלים אותך, אתה משרת בצבא כיבוש אם אתה לא יודע! אתה עושה את העבודה השחורה בשביל אלו בבגדים השחורים, ידוע לך למי אני מתכוון, לכוחות האופל החרדים. והם עוד מקבלים על זה כסף, ומה אתה מקבל, אני אגיד לך כלום!

Casus Belli

New member
כוחות האופל :cool:

נשמע כמו קטע מספר מד``ב... טוב, אני אענה על התשובה הכי קצר שאפשר מפאת קוצר בזמן: כשיקראו לי לדגל - אני אתייצב. לא מעניין אותי מה החרדים עושים או לא עושים, ולא מעניין מיהם ``כוחות האופל``. אני מנשק את האדמה עליה אני חי, ונגמר הסיפור. אף אחד לא מנצל אף אחד. כידוע לך, אנשים נלחמו ושפכו הרבה דם כדי שאתה תוכל לחיות בארצך. כמו שהם לחמו והגנו עלי, מחובתי להגן עליהם. אין לזה שום קשר לחרדים. החובה היחידה שלי היא למדינה בה אני חי, ולאלו שטרחו להגן עלי ועליך, ואני הולך לבצע את מחויבותי על הצורה הטובה ביותר. אתה לא מתגייס? המילה היחידה שאני אוכל לקרוא לך היא ``כפוי טובה``. אם אתה מרגיש ``פראייר`` ולא תעשה מילואים, בעיני אתה לא יותר טוב מהחרדים. אדיוס, Casus

על מה בכלל אתה מדבר?!

מה השטויות האלו?!?! נכון שהחרדים לא משרתים. ונכון שזה חמור. ומרגיז. ומקומם. אנחנו משרתים בצבא ההגנה לישראל! ולא בשום צבא כיבוש! אתה כנראה שבוי בקונספירציה שגויה על כוחות האופל.. באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר.

רוני2000

New member
תשמע טוה ותבין על מה אני מדבר!

או קיי נתחיל ככה! למה צבא כיבוש? כי אנחנו שולטים על הפלסטינים. אני יודע שלאנשים שגרים במדינה הזאת קשה להבין את זה אבל אנחנו צבא כיבוש, אנחנו מקימים ישובים בשטחים לא שלנו, תבין את זה. למה אתה מוכן לההרג בשביל דבר כזה? יש מלחמות מוצדקות ולא מוצדקות, כאן זה לא צודק! ותאמין לי לא יוצא מזה כלום שאנחנו מתנחלים להם בשומרון וברצועת עזה. מה רע לגור בת``א או חיפה. ותדע שהמון מהחרדים בכלל לא מכירים במדינה, ואתה נאבק בשבילה. תראה הם יכולים להקים צבא משלהם ולהגן על עצמם נראה אותם. אין לי בעיה להילחם למען ישראל החילונית, אבל שהמצב ככה זה מתחיל להחות בלתי נסבל!!! מבחינתי ישראל לא מדינת היהודים אלה מדינת כלל אזרחיה, כמו בכל מדינה מתוקנת, רק שמבחינה חוקית זה לא ככה. יש מספיק לא יהודים שמשרתים בצבא תגיד לי מה רע בזה? הם לא חלק מאיתנו?

Casus Belli

New member
רוני2000

אני לא אפתח בדיון פוליטי נוסף (מערכת תפוז האדיבה השיקה פורום אחר בשביל זה), אבל הוויכוח פה הוא האם לעזוב את הארץ או לעשות שירות מילואים. לפי הודעתך, ולמרות שאני מתנגד לחלוטין לדבריך, אתה נשמע בנאדם פרגמטי. התוכל להסביר לי: מה מביא בנאדם מעשי כמוך, שיש לו דעות מוצקות בנעשה בארץ, לקחת את הרגליים ולהסתלק מארצנו? מדוע לא להישאר ולנסות לשפר, לתקן, לעשות משהו??? האם לברוח זה הפיתרון?

רוני2000

New member
חיים רק פעם אחת!!!

תראה אני חי בסך הכל פעם אחת ואני רוצה להפיק מעצמי את המיטב, ואני לא אבזבז זמן גדול מדיי כדי לנסות לתקן. יש לי מטרות אחרות בחיים שאותם אני רוצה להגשים. אני רוצה להפיק את המיטב מחיי, וזה לא מתבטא בתיקון ארץ ישראל, או בצבא, תראה אני מכבד את הדעה שלך ואם זה הייעוד שלך בחיים אז בהצלחה! ועוד משהו חשוב זה לא הצבא שבגללו אנחנו קיימים, אלה הכלכלה החזקה ``יחסית`` ומדיניות חוץ חכמה שגרמה לנו לבנות צבא חזק, ואפשרות לרכוש נשק מארה``ב, צרפת ועוד...

נריה_ה

New member
ואתה לא חושב לעומק!

1. אין צבא כיבוש כי אין כי כיבוש, תכניס את זה לראש, ואל תחזור על הטעות הזאת שוב. 2. אין ספק שאין צדק בכך שהחרדים לא מתגייסים, את זה צריך לשנות בדרך חוקית. כלומר לחייב את החרדים לשרת כמו כל אזרח... 3. אופס, אמרתי כל אזרח... מעניין למה אף אחד לא מתקומם על זה שהערבים לא מתגייסים?!?! אה... בטח כי לא נותנים להם, מסכנים. אם הערבים היו רוצים לשרת הם היו יכולים, אפשר להתנדב לצה``ל. אני מכיר דיי הרבה ערבים-פלסטינים אזרחי מדינת ישראל, ומשיחות איתם אני יודע שבכפרים שלהם לא רוצים להתגייס. 4. החרדים לא מקבלים כסף *על זה שהם לא משרתים*.

barakas

New member
ציוני יקר...

כשההורים\סבים שלך היגרו לכאן (סליחה..עלו) לכאן מפולין\מרוקו סביר להניח שעשו זאת מסיבות כלכליות-חברתיות ולא מציונות גדולה.עכשיו כשהנכדים והנינים עוזבים את הארץ מהגרים (סליחה יורדים) מהארץ מאותן סיבות אז מדביקים להם תארים של פחדנים...ממש עוכרי ישראל אתה צודק,ישראל התקיימה,מתקיימת ותתקיים בזכות הצבא שלה,אך זה אינו צבא היהודים,זה צבא ישראל!המשפחה הקטנה והמיוחדת שלנו מורכבת מתושבי הארץ שחולקים גורל ומציאות ולא משפחת היהודים...צר לי לאכזב אותך אבל נטורי קרתא שיושבים בירושלים ומסייעים לחמאס הם יהודים,גם תושבי בני ברק (שלא לוקחים חלק בהגנת הארץ) הם יהודים,גם חברי ארגון גוש שלום הפציפיסטי שמתנגד לשירות בצבא כחטא מוסרי ובחייל הישראלי כקלגס מדכא,כן כן גם הם יהודים!כל אלה סוציומטים,הם חיים פה,אך לא מקיימים את החובה הבסיסית פה וזה חובת ההגנה... אלה המהגרים מפה (סליחה היורדים) הם לא סוציומטים.הם לא רואים עצמם ישראלים יותר ועוזבים...פשוט ככה.הם לא צריכים להחביא שום מגן דוד או לא לדבר עברית,בפעם האחרונה שבדקתי הרבה יותר מסוכן להיות ישראלי בנתניה מאשר מבשיקאגו.אין איזושהי חובה יהודית לחיות בארץ,פה יחיו אלה המוכנים לשאת במחיר...אלה שלא.. שיעזבו,זכותם המלאה וזה תקף לגבי פציפיסטים,חרדים וכו` נ.ב:ואם הם יחליטו לחגוג קריסמס ולוותר על זהותם היהודית,גם זו זכותם...יהודי יהיה מי שרוצה לא מי שנולד ככה...יהדות לא עוברת בדם נ.ב.ב:קאזוס בלי בן 15?!?אתה באמת מאוד חד בשביל מישהו שעדיין לא תיכוניסט,אני מסיר את הכובע בפניך...

למעלה