תנו לי ללכת

• פותח הנושא מ.ט
  • פורסם בתאריך

Casus Belli

New member
barakas

כן, אני בן 15, ולפני שאני אכנס לדיון\וויכוח נוסף, תן לי להסביר את עמדתי (שתאמין או לא, לא כ``כ שונה משלך): ההבדל בין דעתי לדעתך הוא כיצד אנו רואים את אלו העוזבים את הארץ. אני רואה אותם ככאלו שמוותרים מהר מדי, ועקב כך בעיני הם מצטיירים כבורחים. במקום לטרוח ולנסות לשפר את מה שקורה במדינתנו, הם אורזים את המזוודות ובורחים. הם בוחרים בדרך הקלה, והם טועים, כי לא תמיד הדרך הקלה היא הטובה. זכותם לעזוב את הארץ וזכותם להתנצר\להתאסלם. השאלה היא איך אנו רואים אותם. אני רואה אותם כתבוסתנים, כרכרוכיים וכאנשים לא מעשיים. אתה רואה אותם אחרת? תהיה בריא. זה הכל, וסליחה שחיפפתי בתשובה, פשוט אני לחוץ בזמן, Casus

באראקס היקר...

מזלך שקראתי גם את ההודעה שלך בקשר לסוציומאט. התכוונתי לקטול אותך לגמרי, אבל ההודעה ההיא גרמה לי לחשוב שאולי יש לך עוד תקנה. מה הדיבורים על צה``ל שאינו צבא היהודים?!?!?!?!?! מי לדעתך , לדוגמא , שלח חיילים למרחק אלפי קילומטרים רק בכדי לשחרר כמה בני ערובה יהודים?! אני מתכוון כמובן למבצע אנטבה!) אה?! מי אתה חושב?! צרפת? בריטניה? גרמניה? הולנד? אוסטריה? שוויץ? או אולי האו``ם (שמום) הנפלא? לא ולא! על המטוס החטוף היו אזרחים של המדינות הנ``ל אבל אף אחת לא שלחה ולו חייל אחד כדי להצילם! רק מדינת ישראל! וכל זה למה??? כי על המטוס היו י ה ו ד י ם ! ! ! (מיעוטם היו ישראלים) אני מקווה שהבנו את העניין הזה. הלאה. חיית פעם בחו``ל? כנראה שלא. יש לי משפחה גדולה שחיה לה בנוחות כלכלית באחת ממדינות מערב אירופה ( הנאורות ביותר! ) וכל מה שתקרא הלאה הוא אמת לאמיתה: כשהם הולכים ברחוב הם מורידים מהר את הכיפה מהראש ותוחבים אותה עמוק לכיס. כשהם הולכים ברחוב הם מסתירים את השרשרת עם ה``מגן דוד`` עמוק בחולצה. כשהם מקדשים על היין בערב שבת הם סוגרים את החלונות, מגיפים את הווילונות ומתפללים בשקט. ללכת עם חולצה עם כיתוב בעברית אין מה לדבר בכלל. והם חיים שם! הם לא תיירים שבאו לשבוע ולא אכפת להם מה חושבים הגויים! לא יהיה מי שישמח להגן עליהם אם יפלו קורבן לאנטישמיות! למרות שהם חיים בערש הדמוקרטיה וזכויות האדם. תבין: אדם נמדד על פי אלו הסובבים אותו. לא משנה מה הוא חושב ואיך הוא מגדיר את עצמו:יהודי, חילוני אתאיסט או בודהיסט. ולנו כיהודים זה עוד יותר מסובך: ברגע שנולדנו לאם יהודיה , נקבע גורלנו וגורל ילדינו לעולמי עד! בכל מקום שבו נלך תמיד יסווגו אותנו כיהודים. ולא משנה אם נסביר שאנחנו בכלל חילוניים או שאנחנו אפילו כבר לא ישראלים. יהודי הוא מי שנולד יהודי. ( מי שרוצה להצטרף, בבקשה! ) יהדות כן עוברת בדם. וקאסוס הוא בחור מופלא.

Casus Belli

New member
אתה צודק לחלוטין

צה``ל, תרצו או לא תרצו, הוא צבא יהודי וישראלי כאחד, וזאת עקב הצביון והאופי היהודי שיש בארץ ישראל, הלוא היא ``מדינת היהודים``. כמובן וכמובן שיש לשמר ערכים דמוקרטיים, אז לפני שתתחילו לעלות עלי - אני דוגל בשיוויון ובדמוקרטיה. בקשר תוכן - לא נראה לי שאפשר לערער על דבריו של מישהו המביא עדות ממקור ראשון. אנשים מתחילים להעריך את א``י ולהוקיר אותה יותר מכל לאחר שהות בגולה. הם מבינים את מהות המושג ``בית העם היהודי``. תזכרו טוב טוב - במלחה``ע השניה לעם היהודי לא היה בית. מחובתנו לדאוג לכך ששואה שניה לא תחזור על עצמה בשום פנים ואופן. דעתי בנידון, Casus

barakas

New member
דייק בעובדות

דבר ראשון דייק בעובדות.עובדות על מבצע יונתן על פי בני קשת-הוצאת משרד הבטחון: ביום א` ה27 ביוני 1976 המריא משדה התעופה בן גוריון מטוס ``איירבוס`` שהיה בדרכו לצרפת...במהלך ימים רביעי וחמישי שוחררו החטופים הזרים ונותרו רק היהודים והישראלים ועוד כמה תיקונים:החטיפה נעשתה כפעולה טרוריסטית כנגד מדינת ישראל ואליה הופנו דרישות הכופר,עוד תיקון קטן-רוב היהודים במטוס היו ישראלים ולכן רק ישראל פעלה:לא היו אזרחים זרים ורק אליה הופנו הדרישות...הגיוני מספיק?? אם אתה מתעקש לדון בדוגמאות אישיות גם אני אתן שתיים:דודתי חיה בבריטניה בעיירה ווינזורד,דרומית ללונדון...היא הולכת עם מגן דוד חשוף,בליל הסדר היא פותחת את החלון ואף מזמינה את שכניה הלא יהודיים ובחנוכה החנוכיה מונחת על החלון...כך חיים גם בני דודיו של אבי בסאן דייגו...שלא נדבר על החרדים ברחבי אירופה ואמריקה שלא בדיוק מסתירים את עובדת יהדותם. כך שכן במדינות דמוקרטיות רבות היהודים מוגנים באופן כמעט מוחלט,בטחונם האישי שקול אם לא מתעלה על בטחוננו שלנו... גורלנו וגורל ילדנו לא נקבע לעולמי עד!אנו נגדיר את עצמנו ולא אחרים יגדירו אותנו,אם מיליון איש יגידו שאתה עז אתה עדיין לא תהיה עז..אומנם אנו נתונים לסכנה מפאת הגדרתנו על ידי אחרים ובגלל זה אנו חיים במקום בו אנו יכולים להגן על זכות ההגדרה העצמית שלנו,ולא על זכות הגדרתנו ע``י אחרים! שיוך לאומי לא עובר בדם,טענה כזו כאילו לעמים שונים דם שונה היא מסוכנת ומעלה ניחוח חריף של תאוריות גזע... אני מתגייס ליחידת שדה כדי להגן על חיי ועל זכותי לבחור בדרך חיים בה אני מאמין,אני לא חייב דבר לאדם החי במדינה אחרת ואין זה משנה אם הוא יהודי,ערבי או גוייאבה.הצבא הישראלי מגן על תושבי ישראל ועד שיאוחד העולם באוטופיה קוסמופוליטית ידאגו מדינות אחרות לתושביהן (גם היהודים)... נ.ב:מה הקשר קאזוס פתאום??

roni2015

New member
אין בעיה להשתחרר... פרטים בפנים (-:

קודם כל אני מברך אותך על החלטת האמיצה! הלוואי שתיפקח עינייהם של שונא האדם ואוהבי המלחמה... תעשה מה שאני עשיתי: 1. דרוש פגישה עם קב``ן (עוד לפני ההתיצבות למילואים) 2. ספר לו בנחישות שאתה לא פראייר! אין שום סיבה שבעולם שחרדים לא התגייסו ואתה כן 3. ספר לו שבשנים האחרונות מתגבשת אצלך תפיסה אנטי צבאית 4. הוכח לו שתעדיף להיכנס לכלא מאשר לשרת בצבא הכיבוש של ישראל... בהצלחה! :)

חופשי

New member
הכי קל בעולם להוריד פרופיל נפשי

פשוט מאוד! לך לקב``ן ותגיד לו שאתה שיש לך סיוטים בלילה, שאתה רואה מחבלים באים להרוג אותך, אתה מפחד מחושך, משתין הרבה, רב עם כולם, עצבנילחוץ וכו`.

sigal333

New member
מגעיל אחד!

אתה חוצפן! עזוב פייטריות, עזוב הכל. אתה לא חושב שזה חוצפה, לשבת בבית, ולחשוב רק איך להשתחרר??? בזמן שאנשים מוציאים את השנמה בשטחים, ועזוב אם זה מוצדק או לא, אבל הם נלחמים וזאת עובדה, אתה לא חושב שזה חוצפה? אתה מסוג האנשים הסוציומטים, שכל החיים שלהם רוצים שיעשו בשבילהם ודואגים לתחת הלבן שלהם שלא יפגע, אני מאחל לך מכל הלב, שתשתחרר מהצבא, תצא מהמדינה ותחיה בחו``ל, ושאז תרגיש אנטישמיות, ואולי תחזור לפה שונה, אתה מגעיל אותי! ארז

רוני2000

New member
משנה תורן אתה לא יודעמה אתה מדבר!

בקשר ללגור בחו``ל אתה מדבר שטויות אני נולדתי בגרמניה וגרתי שם תקופה מסויימת, זאת שטות גמורה להחביא את הכיפה ומגן הדויד, לאף אחד לא אכפת! ותאמין לי בישראל יותר מסוכן לחיות מאשר בחו``ל אפילו בגרמניה, אם כל המיתוסים.

תגובה כללית

אני קורא את מה שכותבים כאן על הצבא ואני בהלם ``צבא כיכוש`` ``גלקסים`` וכו` פשוט בושה שיהודי ידבר ככה על הצבא של המדינה הרי כולם יודעים שאם לא היה לנו את הצבא הערבים היו מזמן גומרים עלינו 2000 שנה היינו בלי מדינה ועד שבוקשי 50 שנה יש לנו מדינה וצבא חזק שמגן עליו קמים כמה פציפסתים או לא יודע איך קוראים להם וממש לא מענין אותי ואומרים צבא כיבוש וכל מיני בלבולי מוח על איזה שהיא אידיאולגיה מטופשת שלא זאת הדרך וכו` אז אני שואל אותכם מהי כן הדרך לחזור לחו``ל לחיות כל הזמן בפחד מכל מיני אנטישמים שיש שם או לפחד ששוב יהיה לנו עוד איזה שואה שתכחיד את כולנו וזהו ? ? ? תפסיקו עם השטויות האלו אתם מדברים על חרדים ? אותם אפילו שאני לא מצדיק אני מבין איך שהוא אבל אתם ממש מרגיזים עם הדעות המשונות האלו דדדדדדדדדדדדייייייייייייי נמאס לשמוע על זה כבר לא בא לכם עופו לכם מכאן לא רוצים אותכם כאן אנחנו לא נמות בגלל כמה מפגרים שחושבים רק איך להטיב עם האויבים ולא איכפת להם מהעם שלהם שסובל גם . תפסיקו לנסות להוריד את המוטיבציה והמורל רק כדי להיראות יפי נפש כלפי חוץ כבר שמענו את עזמי בשארה בסוריא אתם הולכים בדיוק בדרך שלו רק ההבדל הוא דק אתם יהודים הוא ערבי הוא הולך לטובת עמו ואם לו קראו בוגד ומשתף פעולה עם אויב שאפילו שהוא ערבי בכל זאת הוא ישראלי ודאי אתם שאתם גם יהודים שאתם בוגדים וממש כמו משתפי פעולה ואתו הדבר יוסי שריד וחבורתו שכל הראש שלהם הוא איך לעזור לערבים לקחת את כל המדינה גם את מה שהם לא רוצים ואיך לשחרר את המחבלים שהרגו ורצחו או להקל עליהם כולכם אותו דבר פשוט ההגדרה שלכם היא בוגדים ומשתפי פעולה והעיצה שלי אליכם או שתתאסלמו ולפחות תיהיה לכם אבו להחזיק ולאמר צבא כיבוש ורוצחים וגלקסים או לכו מהמדינה הזאת ומיצידי תמותו בחו``ל רק לא כאן תנו לנו לחיות במדינה שלנו כמו שצריך לשרת בצבא להרוג את מי שמאים עלינו ולהגן על המדינה. אני יודע שאתם קוראים ואומרים בלב שלכם מי זה הימיני הקיצוני הזה אבל אני כלל לא קיצוני אני מאמין בשלום ורוצה אותו אבל אני רוצה אתו הוגן וצודק

barakas

New member
אני אעשה את זה קצר וקולע

העימות הפלשתיני הוא הרבה יותר מורכב מכדי שנוכל להשליך עליו את האימרה הידועה של ``אותם הערבים ואותו הים``...שוב אני נמנע בבירור מלהביע עמדה (אולי בגלל שדעותי בנושא חלוקות וגם כי אין לי חשק לכתוב מטר וחצי דף יותר משלכם יש כח לקרוא....וזה גם לא פורום פוליטיקה) כל שאר הדברים שנאמרו בהודעה כבר זכו להתייחסות בהודעות אחרות...או פשוט לא שווים התייחסות

למעלה