תסבירו לי, אבל שאבין

miko1810

New member
תסבירו לי, אבל שאבין

איך קורה שרוכב שהיה במקום 80 או אפילו מתחת לזה, בתחילת שנות התשעים, כשהוא היה בן 21, נמצא בתחילת שנות האלפיים ברמה אחת לפחות מעל כולם? אישתי אומרת, מעל כל צל של ספק, "הוא לוקח סמים מאוד חזקים, אי אפשר לגלות אותם כי הוא לוקח גם תרופות ו"קוקטיילים" נגד סרטן." אתם יכולים לפרגן, אתם יכולים להגיד שכולם עושים את זה, אתם יכולים להגיד מה שאתם רוצים! זה עדיין משאיר סימן שאלה גדול מאוד!! ועוד, היום ברכיבה הרבה רוכבים אמרו שהעובדה שלאנס לא רוכב בהרבה מירוצים, שהוא לא מנצח שום מירוץ רציני, שהוא "מכוונן" את עצמו לטור, אומרת הרבה לגבי מערך הסמים שהוא מקבל! קבלו זאת איך שתרצו, החבר'ה שאני רוכב איתם כאן בצרפת חושבים שארמסטרונג מלא וממולא בסמים מאוד חזקים ומאוד מיוחדים, וכל נצחון שלו הוא נצחון ללא פאנאש (כלומר ללא כבוד)

ויטמיןP

New member
הצרפתים הקנאים

אני בדרך כלל לא כותבת אלא רק קוראת פה.רק לא יכולתי להתאפק. פשוט מדהים לקרוא שתרופות חזקות נגד מחלת הסרטן מאפשרות לנצח טורים. מי שלוקח "קוקטיילים חזקים", בקושי קם מהמיטה. ודאי שקוקטיילים כאלו אינם יכולים להסוות גילוי של EPO או סטרואידים.

miko1810

New member
גבירתי

אני לא מומחה בנושא! אישתי כן!! זה מה שהיא עושה למחייתה! אז בבקשה ממך, קצת רצינות! ותנסי לענות לגבי מיקום הבחור, ותנסי לענות איך זה קורה שאחרי סרטן, בן אדם נעשה חזק יותר!

DubiStein

New member
מישהו כאן קצת מלקק לצרפתים

טוב נו... הם אוהבים שמלקקים להם ואתה הישראלי שבתפקיד אז תמשיך ללקק להם ותמשיך לראות איך ארמסטרונג לוקח את הטור בפעם השישית ותמשיך לחייך שלפחות לצרפתים יש את הג'רזי הצהוב לפחות עוד יום אבל כשתראה את ארמסטרונג על הפודיום, אולי, אולי... תשתוק?

טיראן מ

New member
הם לא קנאים ...

הם לאומנים. לאומנים בטירוף. על סף גזענות. יש בהם את זה. מה לעשות? שינאה לכל מה שזר. בלי שום סיבה. בטח הרוכב החביב עליהם הוא ויראנק. רוכב גדול שהביא להם כבוד ביום הבסטיליה. רוכב שבניגוד לארמסטרונג כבר נתפס על שימוש בחומרים אסורים. לגבי "קוקטיילים" נגד סרטן, תציע לחבריך הרוכבים הצרפתית רעיון מהפכני. לשתות כמה קוקטיילים כאלו פעם בחודש, נראה אם יהיה להם כוח לקום לשירותים, שלא לדבר על לרכוב.

miko1810

New member
ענית בעצמך על השאלה

אם מישהו לוקח קוקטיילים נגד סרטן, איך הוא קם לשירותים? או יותר נכון, איך הוא מנצח את הטור ברמה אחת מעל כולם?

טיראן מ

New member
שמע ...

הוא לא לוקח קוקטיילים נגד סרטן. מאיפה הבאת את זה ? היה לו סרטן. סרטן קשה. הוא נרפא ממנו. זה מאחוריו. אתה אומר שאשתך מומחית בנושא. כל הכבוד. אז כשמומחה צריך לתת חוות דעת הוא צריך לדעת את כל הפרטים. אשתך קראה את התיק הרפואי של ארמסטרונג ? אשתך מכירה ספורטאים שחלו בסרטן וחזרו לפעילות ? כמה כאלו מכיל המחקר שלה שמראה שזה לא יכול להיות ? בספר הראשון שלו ארמסטרונג נ=מנסה להסביר מה קרה. הוא מספר שגופו בעצם נבנה מחדש לאחר המחלה. ומכוון שהוא החליט לרכוב כחלק מהריפוי, הגוף שלו נבנה באופן מושלם לרכיבת אופניים. אבל החברים הצרפתית שלך לא צריכים הוכחות. הם הרי יודעים את האמת ושום עובדה לא תשנה את זה. שאל אותם על ויראנק. סתם בשביל הקטע. הם יישבעו לך הוא נקי ויש לו פאנאש.

miko1810

New member
גם את זה שאלתי

והם לא מצדיקים! להיפך! הם טוענים שהוא נענש! ומאז הוא מקפיד להיות נקי, עד כמה שנקי יכול להיות נקי בספורט הזה! אבל "לכלוך" אחד לא "מנקה" את השני! או בלשון הישראלית, מה הקשר בין מחט לת*ת? ארמסטרונג סיפר בסיפרו, נו אז מה, אז הוא סיפר! גם פלורנס גריפית ג'וינר סיפרה! ואף אחד עד היום לא יודע אם היא השתמשה או לא! אבל לראות אותה לפני ואחרי, זה פשוט הלם קרב! כנ"ל לראות את לאנס, לפני ואחרי! טוב, אז ארמסטרונג נבנה מחדש להיות רוכב האופניים האולטימטיבי! יאללה, שיהיה! צמחו לו ריאות חדשות, ולב חדש, ונוספו לו כל מיני רכיבים חדשים בדם! בקיצור מדע בידיוני! אתם יודעים מה? נקרא לו ביוניק סייקליסט! או אולי סיקס מיליון דולר ססיקליסט! תהיו רציניים! ושוב, להרגיע אתכם, אני אישית חושב שכולם נוטלים סמים בדרך זו או אחרת! אצל הטפשים מגלים אותם, אצל החכמים, לא! ובאמת אין ךו שום אלטרנטיבה!

קראת את הספר שלו??

אני קראתי את הספר הישן "בחזרה לחיים" שם הוא מסביר מה עבר עליו בתקופת הפיזיוטרפיה. הוא רכב כל כך לאט, שהוא בכלל לא יכל לעשות כלום וזקנה על אופני הרים עקפה אותו כשהוא עם אופני כביש יוקרתיות! הסרטן גם גרם לו לאבד המון משקל ובעיקר שרירים שהיו סתם מכבידים (הוא איבד 9 קילו שזה המון), הטיפול שלו היה ככה שלא ישרוף לו ויהרוס לו את הקריירה וביגלל זה הוא איטי.

מיקו, אנסה לעשות סדר בלי לנקוט עמדה

בעצם גם כך רבים חושבים שאני שונא את ארמסטרונג ועשרות מאמרי הלל והקדמה מהללת לספרו לא עזרה לי להוכיח כי אני מעריך אותו מאוד ואין לי אחות זונה. גם מאמרים מספטמבר 98 בהם אני מעריך כי ארמסטרונג ינצח בטור לא עוזרים לי. ובטח שלא העובדה שאני מוכן לשים כסף (מנהל הבנק שלי יהיה מאושר) על טרוויה בנושא ארמסטרונג. לענין שאלתך. ארמסטרונג אומנם לא היה תותח מרוצי קטעים לפני 10 שנים אבל למען הדיוק. הוא היה אלוף העולם הצעיר ביותר בהיסטוריה. מנצח קטע בודד בטור הצעיר ביותר בהיסטוריה. אלוף ארה"ב בספרינט טריאתלון בגיל 18 או 17 (סליחה שאני לא מדייק) הוא היה הרוכב הראשון בהיסטוריה שזכה במיליון דולר בתחרויות בעונה אחת. ביוני 96 הוא היה מדורג 4 בעולם ובמהלך כל אותה עונה הוא היה בעשירייה הראשונה של הדירוג העולמי. שחלה בסרטן (1997) הוא היה מדורג 10 בעולם. ללא שום קשר או הבעת עמדה בסוגיית החומרים האסורים. לאנס ארמסטרונג חלה בסרטן כשהיה עוד רוכב אופניים מאוד שרירי עם מאסה ש"ישבה לו" בפלג הגוף העליון. לאחר שהחלים מהסרטן כל המאסה הזו כבר לא הייתה עליו. רוכבים רבים עשו שינויים קיצונים בסגנון הרכיבה שלהם והפכו ממאיצים כבדי משקל למטפסים לא רעים. ארמסטרונג לא היה כבד משקל או מאיץ טהור. אבל הוא הצליח להפוך למטפס ברמה הגבוהה בעולם ועדיין להיות שען ברמה הגבוהה ביותר. הוא עבר שינוי קיצוני ברמה המנטלית. התוצאה? חמש ניצחונות בטור ובדרך לשישית.

miko1810

New member
יאיר, עם הגיל, גם התרגיל נעשה יותר

איטי! מה לעשות זה כימיה!! (גששים) צוחק! אז בחייך, כשראיתי אותו בחזרה בשנת 99 גם אני חשבתי שהוא רזה, אבל מכאן ועד כזה פנומן! המרחק ענק! אתה יודע מה? הוא מזכיר לי את פלו ג'ו! אין דבר כזה שינוי מנטאלי, מה, אתה רוצה להגיד שהוא היה אהבל לפני כן?! או אולי פחות נחוש? באמת, אלה סיפורים. מחר אני נפגש שוב עם החברה לרכיבה. אספר להם מה אומרים על מחשבותיהם כאן ואחזור אליכם.

צחי נ

New member
לפני אמסטרונג

כדי שתשאל אותם על ויראנק האים החולצה המנוקדת באדום היא פרס למי שיש לו בדם מעל 50% כדוריות דם אדומות

מיקו שוב....

1. אני יכול להוכיח לך שכבר בספטמבר 98 כתבתי כי ארמסטרונג מועמד לנצח בטור. גם ביולי 93 אמרתי את זה אבל אז זה היה בגלל שאהבתי את מה שהוא ייצג ולא משום הבנתי. 2. שמעת על מתיאו ווילסון? חפש את מספר 196 בדבוקה של הטור. הוא לובש בגד לבן עם פסים בצהוב ירוק לסמן שהוא אלוף אוסטרליה במרוץ הכביש.גם הוא גבר על הסרטן וחזר להיות אלוף. ואני לא חושב שהסיפור שלו פחות מעניין מזה של ארמסטרונג (ואני אוהב את ארמסטרונג) הוספתי לך קישור למטה לאתר של ווילסון . וזכור - אני לא מביע עמדה,רק, מספר לך עובדות.

miko1810

New member
אז למה הוא לא

בנה את עצמו מחדש כרוכב אופניים? מה קרה? רק לאנס יכול?

miko1810

New member
יאיר

ראיתי את המירוץ לאליפות העולם בו הוא לקח. פשוט נתנו לו כי לא חשבו לרגע שהוא יגיע לסיום! בקשר לנצחון שלו בטור, גם כאן נתנו לו כי זה היה אחרי המוות של הרוכב מקבוצתו. ואם שמת לב, אז כשהוא פרץ, אף אחד לא קפץ אחריו. פשוט נתנו לו לרוץ. זכייה כספית לא אומרת כלום, אני מסכים שלהיות בעשירייה הראשונה אומר הרבה לגבי יכולת אישית! אבל מכאן ועד תצוגה של חמש שנים דומיננטיות כאלה, המרחק גדול! במיוחד אחרי מחלת סרטן קשה! ואין כאן שום קשר ל"כוון" הכושר, עם פיק ביולי! הרוכבים של פעם היו רוכבים ומשתתפים בכל המירוצים, כל העונה! אני לא זוכר אף רוכב שאמר, אני משתתף במירוץ איקס רק בשביל האימון! אני משוכנע שאדי מרקס מת מצחוק כששמע את זה! אם אתה משתתף במירוץ, תשתדל בכל מאודך לנצח אותו! אבל שוב, הרכיבה הרומנטית של פעם, והרכיבה המיכנית של היום. תהום מפרידה ביניהן! ואולי אתה עם כשרון כתיבה יותר טוב תשכיל לכתוב איזה מאמר קטנצ'יק על זה!

אנסה שוב מיקו...

אוי, בסוף עוד יחשבו שאני אוהב את ארמסטרונג
ארמסטרונג לא קיבל מתנה באליפות העולם בדיוק כמו שבשישי הוא לא נתן מתנה או היום קיבל מתנה. לתת לרוכב לנצח זה דבר שאכן קורה. מי שטוען שזה מה שקרה אתמול והיום בטור או באליפות העולם 1993 מבין בתחרויות אופניים כמו שאני מבין בהיסטוריה של המכונה להכנת קפה הפוך. בטור של 95 ארמסטרונג לא היה מועמד לניצחון או לחולצה הצהובה בשום שלב. באותה תקופה הוא היה רוכב קלאסיקות טוב למדי וכעובדה אפשר לקחת את הניצחון שלו, באותה עונה, גם בסן סבסטיאן, המקום השישי בליאז בסטון ליאז והניצחון באחד הקטעים של פריס ניס. הוא ניצח באותו היום כי הוא היה הטוב ביותר מאלו שניסו באותו היום. המיליון דולר הגיעו לחשבון הבנק שלו משום שהוא ניצח בשלושה מרוצים שהמסלולים שלהם נבנו בצורה שנותן החסות לא האמין כי רוכב אחד יכול לנצח בכולם. אחד היה מתאים למאיצים טהורים, אחד מתאים למטפסים טהורים ואחד התאים לרוכבי הקלאסיקות. לאחר שארמסטרונג ניצח בכל השלושה נותן החסות הודיעה שהוא לא ייתן יותר חסות כי עבדו עליו, לדעתו, שאמרו לו שרוכב אחד לא יכול לנצח בכל שלושת המרוצים. אדי מרקס לא יגיד מילה רעה על ארמסטרונג. הם חברים טובים. אני לא אספר למה הם חברים טובים כי יש כמה אנשים קטנים שיכולים להגיש על זה תביעה לבית משפט. מדבריו של אדי מרקס- "פעם היו שניים אולי שלושה רוכבים שהיו יכולים לנצח בכל מרוץ היום יש בכל מרוץ חצי דבוקה שיכולה לנצח" הדומיננטיות של ארמסטרונג בטור אינה שונה מזו של מרקס או הינו. הינו היה קרוב שמונה פעמים ומסיבות רבות ניצח 5 מרקס היה קרוב שבע פעמים ומסיבות רבות ניצח 5 ארמסטרונג היה קרוב חמש בנתיים ניצח חמש ואם בשבוע הקרוב זה יראה כמו אתמול והיום זה יהיה שש משש. הינו עצמו אמר, כתשובה לשאלתו של יובל גולן ואני מעיד מנוכחות במקום, כי ארמסטרונג יוכל לנצח גם 7 פעמים. זה היה בשנת 2001 באמצע הטור דה פראנס שארמסטרונג היה רחוק יותר מחצי שעה מהחולצה הצהובה. אין ולו חצי דעה במה שכתבתי וחומרים אסורים. אין לי מושג אם ארמסטרונג משתמש או לא כמו שאין לי מושג אם אחרים משתמשים. אני יודע מה אומרים אנשים שמבינים פחות ממני ולא בא לי לכתוב על זה,מצטער.

מאדמאן

New member
יאיר מה רע בלאהוב את ארמסטרונג ?

אתה כל הזמן מתנצל. לעזזל. האיש הוא איש ענק, ספורטאי ענק - הצרפתים מגלגלים את העיניים למעלה ושואלים איך הוא יכול וכו'. אף אחד לא שוכח את העבר של וירנק והם כבר נעלמו עם העניין הזה לתוך הערפל. לעומתו לארמסטרונג אין שום עבר. והוא קורע ת'צורה לכל הלוחשים בקרנות. אני חושב שמדובר ברוכב ענק. בתופעה ואני אוהב אותו. למה אתה כל הזמן מבקש שלא יחשדו שאתה אוהב אותו. האיש עשה למען תרבות הרכיבה על אופניים מה שאף אחד לא עשה. כל העולם מלא רוכבים כשכל הסיפור הזה נובע מהטורים האחרונים ומהכוכב שלהם. קרא עכשו את התרגומים האחרונים ששלחתי לך. לא שלחת קטע וידיאו שנשלח אלי היום לפנות בוקר. ערוץ טלויזיה מקומי בקרקסון. העיר שהיום החבר'ה אמורים לעבור בה. הכתב מראיין של צרפתים נחמדים אחד בעל חנות לציוד לגינה והשני בולונג'ר - אופה עוגות. השניים עמודים ומתווכחים, הגנן טוען שארמסטרונג מסומם, לא ישר, הורס את הטור עם הסיפור של היכולות המלאכותיות שלו וכו'. הבולונג'ר משיב לו: תגיד לי, לפני ארמסטרונג כמעט שכחנו שיש טור - נכון או לא ? לפני ארמסטרונג כמה תיירים באים לקרקסון ? תראה היום איזה יופי העיר מלאה בתיירים כולם מתכוננים למעבר שבפאתי הישוב שלנו ? חוץ מזה - הבולונג'ר אומר לגנן, מי שהיה עם המרשל פטן היום המשפחה שלו נגד ארמסטרונג...

למעלה