תסבירו לי, אבל שאבין

yossi113

New member
אתה כ"כ צודק!

אני אישית התחלתי להתעניין בספורט המופלא הזה בזכותו - ובעקבותיו גם התחלתי לדווש. המשפט האחרון של ה-boulanger לגנן הוא תמצית הצביעות הצרפתית (ואני אומר זאת כבעל אזרחות של המדינה הזו...) - מאוד מזכיר את הסרט "אורנוס" על-פי ספרו של מרסל איימה שהוקרן לפני כעשור. ובאותה רוח - לפני זמן לא רב שמעתי בדיחה טובה: - מדוע ישנם עצים כ"כ גבוהים וענפים בשאנז' אליזה? - ע"מ שלחיילים הגרמנים יהיה צל כשהם צועדים שם...

sonc

New member
תיקון קטן

לא יום אלא יומיים. יום אחרי נתנו לכל הקבוצה אבל אישית לא לאנס קיבל את הקטע אלא שותפו של קזרטלי לחדר. יומיים אחרי לאנס לקח נצחון לגיטימי והוכיח מה זה שינוי מנטלי. גם לפני המחלה כטריאתלט לאנס היה קשוח. אחריה הוא שכח מה זה כאב. יש דבר כזה שינוי מנטלי והוא מסמן את הענקים- ראה מייקל גורדן.

aFish

New member
בוא ני אגלה לך סוד....

זה שבאמת רצח את JFK הוא זה שאחראי על תוכנית הסמים של ארמסטרונג... וברצינות. כשקשה לעסוק בעיקר מתעסקים בקונספירציות. חבל שבמקום ליהנות, אתה מתעסק בלא ידוע. אם תצעק עד לב השמים מה זה מוכיח? ארמסטרונג לא לבד. יש לו קבוצה שלמה שעובדת שם, בסדר מופתי, לפי תוכנית. מקצוענות לשמה. עם סמים בלי סמים - אני לא יודע. מה שאני יודע שלא ראיתי קבוצה אחת שיודעת לתת את מה שנותנים שמונה דוורים לדוור הראשי.

miko1810

New member
אמת ויציב

מסכים עם כל מילה! אלא מאי, מחלק מכתבים ראשי שנמצא לפחות רמה אחת מעל כל הפלוטון! מחלק מכתבים ראשי שעבר מחלה מאוד קשה. מחלק מכתבים ראשי שכל גופו נבנה מחדש לטובת ספורט האופניים! נהדר, עוד אחשוב עליו כעל שר מספר שתיים ואנסה לנחש איפוה נמצא הטבור שלו בדיוק. צודק ביחס לקבוצה, למיכניות שלה, לרובוטיות שלה! חיים אין בה! נצחון כן!!

ל נ ו ן

New member
"חיים אין בה"

אם כבר קיבלת דוקטורט בעסקי קונספירציה, למה ללכת על העסק הבנאלי של מי מסומם פחות ומי יותר, לך על משהו שיכניס אותך לפנתיאון חושפי הקונספירציות ותמונתך תתנוסס לצידו של אוליבר סטון, אריה דרעי ושות' ובכן, ללא ספק עלית על הנקודה, מדובר ברובוטים "חיים אין בה" ציטוט מדויק שלך. אי אפשר לטעות, לאנס נראה שתי טיפות מים טרמינייטור, אין כל ספק שהמנגנון שמפעיל אותו כולל רכיבים שהונדסו במיוחד ב"איזור 51" (ע"י רוזוול , תיקים באפילה , פוקס מאלדר ושות') ובכלל, אם תיקח את העניין ברצינות , בוא אגלה לך סוד. אם תיקח כל אות עשירית מספרו של ג'ויס "יוליסס" ותחברן, תגלה את המתכון המדויק ממנו מורכב הנוזל שפועם בעורקיהם הביוניים של הUSPS. או בקיצור, סרק סרק

miko1810

New member
אני שמח שכך הגבת!

ואני משוכנע שלא הבנת את כוונתי הצינית!! אבל, אם תלך כמה הודעות למעלה, תראה את ההודעה המקורית שלה הגבתי. ותבין גם למה הגבתי כך!

מאחד שלא מבין ברפואה

לרוב הרוכבים בפלוטון יש אישורים רפואיים כשרים לחלוטין שהם סובלים מאסתמה ולכן מותר להם לקבל (עד מינון מסוים) "תרופות" לאסתמה. אני די בטוח שאם היה קוקטייל שהוא כזה להיט ולא משנה לאיזה מחלה, הרבה רוכבים היו משיגים אישור רפואי שמותר להם להשתמש בקוקטייל הזה. דרך אגב, גם חומרים ממסכים נמצאים ברשימת החומרים האסורים. את גרצלי למשל זרקו מהג'ירו לפני 3 שנים על שימוש בחומר ממסך ולא על שימוש בחומר ממריץ. יש נקודה אחת שאני לא פוסל את ההתכנות שלה. ארמסטרונג בא מארץ שמדע הרפואה בה מתקדם מאוד וגם כסף זה לא בדיוק הבעיה שלו ושל הקבוצה שלו. יכול להיות שהוא משתמש בכל מיני חומרים חדשים שעדיין לא הספיקו להכניס אותם לרשימת החומרים האסורים, או שלא יודעים לאתר אותם ורוכבים אחרים עדיין לא הספיקו לשים את היד על החומרים האלו. לסיום, בהמשך לתגובה של יאיר בן עמי, אני מביא פה הודעה שפורסמה באחד הפורומים (אמריקאי בעיקרו) ברשת. Date Posted: 19:24:00 07/15/04 Thu Author: mike b Subject: Armstrong, the fabulous athlete @ 14 years old Hi I think my blood pressure hit 200 after Lemond remarks, One interesting note about Mr Armstrong's athletic ability, i have a beta tape from the late 80's when Mr lance Armstrong destroyed the field in a pro triathlon race with the likes of Mark Allen and Dave Scott, at 14 years old he almost beat the entire pro field, he came in 3rd place!!!!!!!!!!!!!!!!! Was he taking EPO at 14 years old in the late 80's???????????? Isn't it a shame that people want to tear down a champion, when he has more ability and desire than anybody else. I think I should convert the triathlon beta tape to DVD and send it to mr Lemond!!!

אולי ענו, אולי לא, אבל

לארמסטרונג, היו השנה, לפני הטור, 6 נצחונות בקטעים. וכמובן, נצחונות כללים. אני לא יודע מה אתכם, אבל בתור אחד שלא רוכב הרבה, (ארמסטרונג כמובן), זה אחוזים מדהימים, גם אם אלה היו התחרויות היחידות שלו.

אה.. נראה לי שאני מבין מה הולך פה.

ובכן, בכל העולם, בכל ספורט שיהיה, לא משנה אם זה אתלטיקה, נהיגה תחרותית, דמקה שש-בש או דוקים, תמיד יש אלוף, ותמיד יש אנשים שבעד האלוף, ואנשים שבעד האלוף היוצא, או נגד האלוף הנוכחי. קארל לואיס, בכמה אולימפיאדות השתתף? כמה מדליות זהב לקח? מסומם נכון? מייקל ג'ונסון, כמה פעמים שבר את שיא העולם ב200 ו400? מסומם נכון? ארמסטורנג, כמה פעמים ניצח בטור? מסומם נכון? המשואה די פשוטה. קיים אדם, ספורטאי שבא פעם בהרבה שנים, וההישגים שלו ישארו הרבה שנים. והאנשים שפשוט לא מאמינים שדברים כאלה יכולים לקרות, כי הענף ספורט תחרותי מאוד, והעובדה שמישהו אחד מנצח כל שנה פשוט לא מסתדרת בראש. ארמסטרונג אמר את דיעתו לגבי כל אותם אלה שבטוחים שהוא לוקח סמים. הוא חיי כבר הרבה שנים בצרפת, שזאת מדינה שמקפידה מאוד על השימוש בסמים ממריצים. כמובן גם שאחרי כל ניצחון שלו גם לוקחים אותו לבדיקה, כמו שאר ספורטאי העולם. ובכן, עד היום, לא מצאו שום זכר לסמים ממריצים. או כל חומר אחר שאסור ע"י היו סי איי אבל לא.. הוא חייב להיות מסומם.. דיסוננס קוגניטיבי, לא יותר מזה.

הנה, נזכרתי בעוד משהו

מישהו מכיר את הרמן מאייר? אלוף עולם כמה פעמים, במספר דיסיפלינים. אלוף אולימפי במספר דיסיפלינים. האדם שלט לגמרי בכל ענף הסקי האלפיני למשך 3-4 שנים. ניצח כמעט כל תחרות, ב3 דיספלינים שונים). סגר את האליפות קצת אחרי מחצית עונת הגלישה. לפני שנתיים נפגע קשה בתאונת אופנוע. לא רק שדיברו על זה שהנה נגמרה הקריירה, הוא גם היה בסכנת חיים לא מבוטלת. אבל הבן אדם, שהיה ספורטאי ואתלט מעולה לפני התאונה, פשוט עבר את כל הציפיות, ושוב השנה זכה באליפות. וסקי, זה ספורט מאוד מפרך, צריך להיות מרוכזים מאוד למשך המקצה, מפעילים כל שריר מהרגל ועד הראש, וכל זה במהירות של 130 קמ"ש ויותר. אז הנה, אנשים כן יכולים לחזור לפעילות אחרי מצבים עגומים, ובלי שימוש בסמים ממריצים

אמיר פז

New member
ואללה הוצאת לי את המחשבות מהאונה

קראתי עכשיו את השרשור ומה שעבר לי בראש זה באמת סקי מידרון וגם ביאתלון. יש בעשורים האחרונים (נעזוב הסטוריה רחוקה יותר) מקבילות לארמסטרונג של ספורטאים שביצועיהם נראים על אנושיים, בענפים שונים שהם ענפי "שדה" ובהם הסיבולת היא אלמנט מרכזי. נכון שרובם לא עברו מחלת סרטן, אבל זה לדעתי לא זה לב העניין מבחינה ספורטיבית, להבדיל מסיפור אנושי. עושה גם רושם שבאמת יש כאן הנחת המבוקש: אם יש לו כאלה השגים, המסקנה היא - מסומם. זה מגוחך כשלא מניחים אותו הדבר לגבי רוכבים בעלי הישגים, פחותים אמנם, שכבר נתפסו או סתם הסתבכו בהקשר של סמים. חוץ מזה, אז גם באסו בודאי מסומם! ומאיו בשנה שעברה גם! ואולריך? מה, רק בגלל היומיים הרעים שהיו לו עכשיו הוא נקי? ואיך קלודן משפר ככה ביצועים ? פטאקי בגי'רו??? בקיצור, אם רק ההצלחה היא מדד, אז אין הרבה טעם בדיון. שיהיה ברור - אני לא טוען בלהט שארמסטרונג נקי מסמים, אלא רק שאין כל הצדקה לדעתי ללכלך עליו דוקא, לעומת המקצוענים האחרים שבטופ.

אמיר פז

New member
ונזברתי - הרמן מאייר חזר לחיים

(תרתי משמע) ולפסגה (תרתי משמע) כבר בתוך שנות השלושים לחייו, בגיל שלדעת חלק מהכותבים כאן כבר אמורים להיות בירידה, וזה עוד בלי פעיצה קשה מאד. והפציעה שלו היתה בגיל הרבה יותר מבוגר מהמחלה של ל.א.! ממליץ לעקוב ביורוספורט אחרי החברה האלה בחורף. מאייר תותח על מדהים. האוסטרי המסוקס שבנוי כבו חקלאי מנהלל בשנות העשרים, שמנצח עם עוצמה, סיבולת וטכניקה שיוצרת הבדלי זמנים של מאיות שניה בלבד בפניות הקשות.

boie

New member
ועוד משהו

אולי כדאי לזכור,שלאנס לקח חמש פעמים רצוף את הטור. ואולי הוא בדרכו לשישית.כמה שהוא לא או כן מסומם, הוא היה צריך איזה משהו יותר מזה שיגידו שניצח רק בגלל הסמים.הלו,כדאי להתעורר,אף ספורטאי על לאיכול להשאר כל כך הרבה שנים בצמרת רק בגלל סמים.אבל הגדולה האמיתית של לאנס,היא שהוא מצליח להיות כל כך ממוקד,שאף אחד, אבל ממש אף אחד,לא יוכל להוציא אותו מהריכוז,משווי משקלו,ומפוקוס מוחלט על המטרה ,אותה הוא הציב לעצמו.לגבי הסמים,את זה נדע בשלבים הבאים של חייו,ובלי להזכיר שמות,כאלה שכבר לא נמצאים איתנו היום.כרגע לאנס הוא הגדול מכולם,וכתב כאן יאיר לפניי, כנראה שזכינו לראות את אחד הרוכבים הגדולים בהיסטוריה של הטור.אנחנו עוד נתגעגע. ארז עצמון

לארז ואמיר

אני לא יודע אם אני הבנתי במדוייק את מה שכתבתם, אבל אני כתבתי בציניות שהוא "מסומם".

אמיר פז

New member
הבנתי אותך, תראה מה כתבתי../images/Emo45.gif

אני לגמרי איתך. כולל החיבה לספורט החורף.

miko1810

New member
כאן בדיוק אתה טועה!

את האלופים הללו רואים מיד! ארמסטרונג "הפך" להיות אלוף ברמה אחת לפחות מעל כולם, לאחר יותר מעשור עיסוק בספורט האופניים! להבדיל מאלופים קודמים באותו ענף שמיד עם כניסתם/זינוקם לענף, ראו שהם אלופים (ע"ע ברנרד הינו, ז'אק אנקטיל, אדי מרקס). והכי מעניין שהוא התבגר בעשר שנים, עבר מחלה קשה מאוד, ופתאום הוא ברמה מעל כולם?? אז או שכולם נחנחים, או שמשהו קרה איתו! ואין כאן שום דיסוננס! העובדה שלא זיהו אצלו סמים אינה אומרת שאינו משתמש, כפי שהיה עם פלו ג'ו, וכן כפי שקרל לואיס הודה לא מכבר!

אמיר פז

New member
תעבור שוב על ההיסטוריה שלו

זה פשוט לא נכון כרונולוגית ש"פתאום אחרי עשר שנים" הוא הפך כוכב מעל כולם. יאיר בטח יוכל לתת לך הרצאה שלמה על ההיסטוריה שלו כספורטאי (עכשיו ראיתי שפירט למעלה, וזה להבנתי רק חלקי ביותר). שים לב, היום הוא לפני 33 (נדמה לי), והוא התחיל בכלל בריצה ותריאטלון ובאמצע תקופת הסרטן, וחמש שנים של זכיות בטור. חוץ מזה, אני לא מתמצא כמו אחרים פה, אבל בעשורים האחרונים לפחות, לא מגיעים לטופ בגיל עשרים בשום מקרה, בטח לא בגרנד טורים.

miko1810

New member
מרקס לקח

את הטור הראשון ב69 כשהיה בן 23. כולם ידעו שהוא פנומן כבר אז. כולם גם ידעו שהוא יקח את הטור כשירצה. והוא רצה בגיל 23 . והוא לקח אותו בהפרש של 17 דקות!

אמיר פז

New member
זה לא סותר בכלל את מה שאמרתי

מרקס אכן היה פנומן והוא אגדה ותמיד יהיה. האם ארמסטרונג יהיה גדול ממנו אם יזכה בשישית? ממש גדול עלי הדיון הזה. מודה ומתוודה. אני כותב את זה כדי שלא יתנפלו עלי על מה שאכתוב עכשיו. הדבוקה בטור היתה אז הרבה הרבה פחות צפופה, מבחינת הבדלי רמות כמובן, מאשר כיום. ובעיקר, אני התייחסתי לטענה שארמסטרונג קפץ מדרגה אחרי עשר שנים. אם תוריד את תקופת הסרטן אני לא רואה הבדל של ממש בגילאים בין השניים. וארמסטרונג היה פנומן כבר כשהתפרץ הסרטן.

למעלה