תסבירו לי את הקטע הזה של ללדת בלי

אשכר ש

New member
גמני ../images/Emo13.gif

לומדת ממך המון ותמיד נעים לקרוא

אום נטע

New member
יש לי פנטזיות בענין, אם כי מאוד לא

סביר שאלך בדרך הזאת. הענין(לפחות לפי הבנתי) היא של לידה בלי שום התערבויות ובלי שאף אחד מוציא אותך מהריכוז הנפשי. גם לי יש פנטזיות שברגע המכריע אני בורחת לאיזו מערה נידחת ויולדת לבד, כמו דובה. (ולא, אני לא באמת אעשה את זה ... )

tonti

New member
אני דווקא מאוד מבינה את זה.

לא כטרנד (אחרת, למה אין המוני נשים ששיולדות לבד?) אבל כמשהו שנכון לחלק מהנשים.

אני אישית דווקא לא מבינה את זה

אבל בהחלט מכבדת את מי שבוחרת באופציה הזו, גם אם לי היא לא מתאימה ולא מובנת. וגם אני לא אוהבת את השימוש במושג "טרנד"
SORRY.

טלימה

New member
לי זה נשמע מאוד טבעי

קשה לי לחשוב על להכניס מישהי נוספת לאינטימיות המשפחתית שלנו. זו, למעשה, היתה עיקר ה"עבודה" שלי במהלך ההריון - "להכניס" לראש שלי שלא נהיה רק שנינו לבד, שסביר שיהיו אי-אילו בדיקות וכו'. אני מניחה שבתרבות שבה גבולות הגוף והאינטימיות נתפסים אחרת היתי מרגישה אחרת, אבל כאן ועכשו - יש דברים שאני רגילה לחלוק רק עם בעלי ולהכניס לתוכם אדם אחר זאת התמודדות מבחינתי.

אמממאאא

New member
הכל אפשרי אבל...

אודה על האמת,לידת בית לא היתה משהו שאי פעם שקלתי. אחותי וחברה יקרה שלי ילדו בבית לידות נפלאות עם תוצאות מקסימות. אבל,היום פגשתי תינוקת יפיפיה שנולדה בבית עם מילדת שפה מאד מוערכת,והיא פגועה. אי אפשר לתאר את הצער שחשתי,תינוקת שאם היתה מונשמת מיד,קרוב לודאי שהיתה היום חיכנית וחסרת מנוחה במנשא,רוצה לרדת לזחול ,לנסות להתישב וכ"ד והיא לא מחייכת לא מחזיקה את עצמה ממש אסון. עצוב לחשוב שבבי"ח זה היה נמנע. אז בלי מיילדת אתן יולדות? סביר שלא יקרה כלום אבל אם יקרה המחיר יהיה כבד עד מאד. ןליקרות לי עשיתי היום שיחה שאולי נשמעה כנזיפה,תאמינו לי רק מאהבה ודאגה

1אילת2

New member
הפסיקי בבקשה. אלו לא עובדות.

אלו השערות לא מבוססות. "עצוב לחשוב שבבי"ח זה היה נמנע." ועוד יותר עצוב לחשוב שזה לא היה נמנע בבית חולים.

סטיוויה

New member
מסכימה איתך לגמרי

מה בדיוק אמאאאא את מנסה לומר? ממה שאת מתארת גם מיילדת לא "מנעה" את המצב שאליו הגיעה אותה תינוקת. אז מה ההבדל בין לידת עם או בלי מיילדת? אני לא מנסה להטיף ללידה בלי מיילדת.אבל לעולם אין לדעת מה היה נמנע,מתי,איך וכמה.הודעתך נשמעת בדיוק כמו הטפה. לא דאגה.

אום נטע

New member
אבל אם כבר אנקדוטות

אז אני מכירה פה בארה"ב אשה שבנה נפגע בלידה בגלל פעולה של המיילדת (לטענתה - אני לא מכירה את הסיפור מהצד של המיילדת). לטענת האם הנזק לא היה נגרם אם לא היו מתערבים לה בלידה. לא מכירה את הסיפור לפרטיו אבל הוא מביא באופן עקרוני את העניין שאם יש איש (אשת) מקצוע שמתערבת בלידה אז, כמו גם בבי"ח יש את נושא העברת האחריות לידי אדם אחר ויש את האפשרות של טעויות אנוש. אני מניחה שזו הסיבה עבור חלק ממי שיולדות ללא מיילדת.

אמממאאא

New member
מיילדת אחראית

זו אחת שכשצריך להשתמש בחמצן יש לה והוא פועל. הטפה? את מטיפה לי שאני לא דואגת? אותך אני לא מכירה לכן לא דואגת לך באופן אישי,אבל לחברה ולאחות אני לא דואגת? טוב שאת נכנסת לי למח. (טונטי יקירתי,האם עלי אפשר לאמר שאני לא דואגת באמת?) וד"א בעולם דמוקרטי מותר לי גם להיות נגד לידות בית וזה בטח לא מפריע לי לחיות מצוין עם מי שילדה בבית בדיוק כמו שהן חיות עם מי שיולדת בבי"ח.

סטיוויה

New member
דברייך מוכיחים חד משמעית

שאת ניזונה מסיפורים לא מדוייקים ועל סמך זה נכנסת לפורום שאין לך באמת עניין אישי בו וזורקת עובדות חלקיות ומטעות. אז כל הכבוד לך על החברות האמיצה והדואגת.וכל טוב.

שָׂרָה

New member
בין הדברים שמיילדות או בתי חולים

עושים זה חיתוך מיידי של חבל הטבור. זה הזיק להרבה תינוקות שהיו במצוקה. חתכו להם את החמצן שקיבלו מהטבור, כאשר עדיין לא היו מסוגלים לנשום. היה עדיף שיעשו עליהם החייאה בעודם מחוברים לטבור.

mamadan

New member
אני מכירה לא מעט תינוקות

שנפגעו תוך כדי לידה בבית חולים.

טלימה

New member
מי זה "אתן יולדות"?

אני כתבתי שזה נראה לי אפשרי ללדת בלי מיילדת, אבל אני חושבת שדי היה ברור ממה שכתבתי שזה לא מה שהולך לקרות אצלנו. ובאשר לדברים האחרים שכתבת - הנושא עולה כאן כל הזמן. באופן כללי - ההוכחות המחקריות החד-משמעיות הן שהאפשרות לפגיעה על-ידי "מפל ההתערבויות" בבית-חולים היא גדולה כמו (אם לא יותר מ) האפשרות להיפגעות מרשלנות בלידת בית. באופן ספציפי - היה חמצן. אבל באמת שיש פחות טעם לדיון הספציפי כי את ההחלטות שלנו אנחנו לא נוטים לעשות לפי מקרים אנקדוטליים אלא לפי הסטטיסטיקות המתאימות והאינטואיציות. חסרים מקרים של רשלנות הצוות בבית-חולים?

עינבלית

New member
גם לי זה נשמע הכי טבעי שקיים

ועובדה אחת- העדפתי להיות לבד בזמן הצירים. המיילדת שאלה טלפונית אם "לבוא" וסירבתי. האיש ישן, הילדה ישנה. רק אני ועוברי וגופי זרמנו את הצירים. כאילו המוח שלי היה זקוק להרפייה הזו, לא להיות "המארחת" או "בהסתכלות".. נורא נורא נורא התחשק לי ללדת לבד בבית. אם לא היתי ויבקית סביר שאפילו הייתי עושה זאת.

למעלה