תסלחו לי שאני מוציאה את זה כאן

ו שתי

New member
תסלחו לי שאני מוציאה את זה כאן

באמצע השבוע שעבר ניר שאל אותי בצחוק אם הוא יכול לנסוע ליפן. בערב הוא כבר היה עם כרטיסי טיסה ביד. הוא נסע אתמול לפנות בוקר. ל-8 ימים. לא דרמה. וכאילו לא מספיק שנשארתי לבד עם ילדה בת 4.5 חודישם, מתקשרת אלי אתמול חמותי טובת הלב, שמתחילה להשתפך על בעלה המנוח שהיה משאיר אותה עם שני ילדים ונוסע לעבוד בסיני. בקיצור- היא רוצה שאני אבוא לב"ש ביום רביעי, אהיה אצלה, אקח אותה לאוניב' וחזרה, ובערב ניסע יחד לת"א- והיא תהיה אצלי עד מוצ"ש. לא רק שזה לא מתאים לי (לא מספיק שאני לבד- גם לארח אותה? מה יש- אנ'לא סובלת מספיק?), היא גם טוענת שזה מה שקבענו! שוב! (סליחה על ריבוי סימני הקריאה) היא עושה תכניות במשך חודשים, מתמרנת לכולם את הלו"ז ואת החיים, ובסוף מודיעה לנו שאילו התכניות, וגם טוענת בתוקף שדיברנו על זה, קבענו, והבטחנו לה (שזה הקטע שהכי מג'נן אותי בכל הסיפור- שאני יוצאת זו ש"מבטלת"). וזה לא שחלילה היא באה לעזור: אני נוסעת אליה לעשות לה שירותי הסעות, והיא כבר הודיעה שהיא ישנה פה, ויש תכניות למסע דילוגים בינינו (המלון) לבין אח של ניר שגר בפ"ת (השעשועים). מסתבר שהוא ואשתו גם לא ידעו על זה לום, אבל חשבו להציע לה לבוא אליהם ברכבת ולהחזיר אותה במו"צש. בקיצור אני מלון ושירותי הסעה.
אוף. ברור שאם ניר היה בארץ, היא לא היתה עושה את זה. ניצול (ציני-אם יורשה לי) של המצב. היא יודעת שקשה לי לסרב לה. וכבר היו לי תכניות לחמשוש הזה...

אם לא כאן אז איפה?

תנסי למצוא דרך התחמקות תמציאי שאת או התינוקת לא מרגישות טוב שאת לא מסוגלת לנסוע לבאר שבע. שיש רכבת. מה שאת רק יכולה. וחוץ מזה , אני מקווה ששמונת הימים האלו יעברו מהר מהר מהר ושולחת לך חיבוקים מעודדים.

אוי... כמה מרגיז!

תמציאי מחלה מדבקת מאוד שאוסרת עליכם לצאת מהבית, ומאנשים בריאים להיכנס.....

אמברון

New member
תחשבו שאני פסיכית

אבל לעולם לא אמציא מחלות כדי להתחמק ממפגש חברתי/משפחתי או מכל מטלה באשר היא. מה עם להגיד לה שכבר יש לך תכניות? שקבעת עם חברות ואת בעצם קצת עסוקה? תסבירי לה שגם אם היא בטוחה שזה מה שנקבע, זה לא ממש מסתדר לך ושתשמחו לארח אותה כשניר יחזור. ותתחילי להציב גבולות ולהיות קצת יותר אסרטיבית איתה. מקווה ששמונת הימים יעבורו להם מהר

חברתי היקרה...

אם את רוצה חיים ארוכים וטובים, תצטרכי להכיר מילה חדשה, קשה, לא ארוכה, אבל פשוטה שנקראת... לא. אחרת תמצאי את עצמך אצל ספרים (בשביל שערות השיבה) ואצל מנתחים (בגלל הקמטים שהגיעו טרם זמנם).

מה הבעיה בעצם להגיד לה בפירוש

שזו נסיעה ארוכה עבורך ועבור התינוקת שלך, זה לא מתאים, בפירוש כך

בימבילי

New member
האמת? אני במקומך, למרות

כל קשיי הסירוב שלי (שאין לי), כן הייתי אומרת לה לא. את לא צריכה להיות קדושה מעונה ואין שום סיבה להסכים כשאת כל כך לא רוצה. תקבעי איתה לשבת אחרת שבה ניר גם נמצא. ושתהיה לך שבת חורפית ונעימה עם אלה הקטנטנה והשקטה.

1במיה

New member
צודקות הבנות ../images/Emo26.gifתגידי לא

תסבירי לה שגם ככה קשה לך עם הקטנה לבד והנסיעות בכלל יקשו עליך

lulyK

New member
אני עם בימבילי. עם כל הקושי - לסרב.

בעיקר אם האירוח שלה לא עוזר לך אלא רק מעיק.

בימבילי

New member
כמו שאת רואה, אורי שוב מחבל

בלוחות הזמנים. כבר חזרתם או טרם הלכתם? אנחנו אולי נלך כשהוא יקום (הוא מותש מהביקור בלשכה. הוא צרח שם עד שפקיד אחר, לא שלי, הכניס אותי אליו בלי תור רק כדי לגאול את באי הלשכה מהסבל. אז עכשיו הוא חורפ)

lulyK

New member
חזרנו. וירוס הבטן בא לבקר גם אותנו

(איחר הפעם
), אולי נצא שוב אחר כך, אם תחליטו לא לעשות עלינו חרם בגלל המחלה המדבקת.

עתליה9

New member
!!!

מוסיפה לסימני הקריאה שלך. כמה דרישות ותוכניות. לגבי חוסר התיאום קורים עוד מקרים כגון שהיא אומרת 'אמרתי כך..' או 'לא אמרתם לי...'? פשוט מוכר לי מקרוב ומרגיז מאד מאד. נראה לי שזה משהו שקשור לגיל?? לגבי התכלס, לדעתי להגיד את האמת - היו לך תוכניות לחמשוש הזה. נשמע שכל התכנית סובבת סביבה, אפילו לא כל כך בשבילך ובשביל הקטנה ולא נראה לי שאת זו שצריכה להתגמש פה.

ה ו ב י ט

New member
אוי ו שתי...

שוב, אני איתך בעניין. החוצפה שיש לה זה לא יאומן! מצטרפת לקודמותי: להגיד לה לא. החלטי. אולי עדיף פעם אחת להיות ברורים (עד כדי יצירה של טלטלה ביחסים איתם) כדי שבפעמים האחרות היא כבר לא תעז להתנהג כך (אני יודעת שזה לא קל. אני נמצאת בדיוק במקום הזה).

ו שתי

New member
מזתומרת חוסר תיאום?

חמותי היא *ה* מומחית בהא הידיעה לתכנון תכניות עצמאיות בהתבסס על שברי מילים וצירופי אותיות שנאמרים חודשים קודם בהסח דעת, ואלופה ברגשות אשם כשמנסים להוריד אותה מהתכניות, שלרוב מתאימות רק לה. בהתייעצות טלפונית עם יפן הוחלט ברוב קולות שא. מחכים שהיא תיצור שוב קשר וב. אין נסיעה דרומה, ואין אירוח כאן. תרצה לבוא לבן השני שלה?- יש רכבת, ואני מבטיחה להגיע לערב אחד עם אלה. עכשיו רק נשאר לאזור מספיק אסרטיביות ולא להתקפל לנוכח הדמעות. (אני צריכה להוסיף חתימה: "ושתי- פודל בבית ובוקסר בתיאוריה בלבד"

בימבילי

New member
אנחנו איתך. ברור שהיא תתקשר שוב,

וכנראה גם ברור שהיא תבכה. אבל ברור גם שלא תשברי לנוכח מניפולציות. החלטת - אז החלטת. עכשיו רק נשאר לך לבשר לה את זה בהחלטיות ולהזמין אותה בנדיבות כשבנה ישוב מארצות רחוקות.

../images/Emo45.gif אנחנו איתך

כל מצפון שהוא או הרגשה זיפתית שיש לך בעקבות האסרטיביות המבורכת (!) תפרקי כאן, כל התגובות לבעיה שלך היו זהות, מותר לך לאמר לא! ומותר לך גם להרגיש טוב עם זה!

למעלה