hrpbiiapnrpeltework
Well-known member
6,000? מגניב. כמו הנעליים היקרות החדשות שלי, שעליהן קיבלתי מחמאה מבחורה ברכבת:בשביל השופוני , אני מוכן לעשות לך קרחת בשביל 6000 ש"ח.
התלבטתי ארוכות וממושכות אם לספר את הסיפור הזה, כי בעיקרון, זה סיפור שמוציא אותי לא טוב, אבל מצד שני, בסוף הסיפור אפשר לראות איך אני מרגיש לא טוב עם | תפוז פורומים
הנעליים היקרות הקודמות עלו 3,000, אבל למרות שאתה לא מגיע מהעולם שלי, אני מאמין שאתה יודע איך זה עובד-בכל פעם שמחליפים, צריך להשתדרג במחיר, אחרת זה לא שווה.
השאלה היא, בעוד שנה-שנתיים, איך אני משתדרג מפה הלאה? איך משתדרגים מנעליים ב-6,000? נראה לי שזאת הייתה הפעם האחרונה שלהמשיך ולהשתדרג עם הנעליים מבחינת מחירים לא הייתה בעיה. מפה והלאה זה יהיה טריקי, אבל זאת בעיה של מאור של עוד שנה-שנתיים.
אני צודק או שאני צודק?

בנוסף, אני מרגיש צורך להתנצל בפניך על קנאתו העזה והחולנית של ה-lemner40 בי על רקע פערי המעמדות בינינו, שמילא שהוא מקנא בי קנאה עזה וחולנית בגלל העניין הכספי, שכשלעצמו זה לא בעיה ואני עובר ועברתי דברים דומים גם עם החרדי, האתיופי והמרוקאי, אבל אני רואה שהוא הביע את זה בתגובה ספציפית אליך, ואתה לא צריך להיתקל בטינופת שכזאת בגלל דברים שביני לבינו, ולהיקלע כך אל תוך הסערה, ועל כך, התנצלותי הכנה.
תבין, lemner40 הוא ילד קיבוצניק מסכן ועני, בן להורים חקלאים, אקדמאי חדש שנכנס לראשונה לאקדמיה ביחד עם השחורים, המזרחים והפריפריה, כישלון משפחתי שאשתו התגרשה ממנו וילדיו אינם מוכנים לדבר איתו, סובל מדיכאונות, חרדות, אדם אומלל ולא מאושר מהחיים, וקצרה היריעה.
במיוחד-במיוחד, כאמור ומעל הכול, ולמרות שזה מה זה לא מעניין ואני מה זה ממעט לדבר על זה, כואב לו נושא פערי המעמדות שביני לבינו. רק בשביל לסבר את האוזן, אני לא יכול לדבר על דברים שהיו לי בתור תינוק כי דני פתח שרשור בנושא אז אולי זרקתי כמה מילים, מבלי שהוא יתפוצץ עד השמיים מרוב קנאה וכאב (כשהוא קרא את ההודעה הזאת דרך אגב זאת הייתה הפעם האחרונה שהוא החזיר אותי ל"התעלם", ה"התעלם" הנוכחי שלו איתי):

ספציפית בנוגע לאותו המקרה ההוא, היה כואב לראות את רמת ההתפוצצות. היה כואב לראות את זה. היה כואב לראות לאיזו רמה של כאב הוא הגיע. הרגשתי כאילו אני רואה את הסרטונים של הפיצוצים האטומיים בהירושימה ונגסאקי. הקטע הכי נוראי זה שאפילו לא ניסיתי "להדליק" אותו או אף-אחד אחר לצורך העניין, אלא שיתפתי מחווייתי האישית

הסובבים אותו הזדעזעו עד עמקי נשמתם. הוא הושווה, בצדק-משהו, לחומצת מלח ובקבוק של רעל עכברים:

אני באופן אישי התקשיתי וממשיך להתקשה לשפוט. אני, בתור אדם בעל אינטליגנציה רגשית גבוהה במיוחד, סטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה, פסיכולוג קליני של מבוגרים לעתיד, ככל הנראה גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה בכל הזמנים, זה פשוט שאף-אחד לא יודע את זה עדיין, מסתכל על אנשים שעד כדי כך כואב להם, על אותן נשמות פצועות, ושואל את עצמי מאיפה כל הכאב הזה מגיע, ומנסה לספק עזרה וסיוע מתאימים:

עוד בנוגע לאותו סיפור, ולסיום, עליי לקחת אחריות גם אני על אותה תקרית מצערת, שפצעה את lemner40 בצורה כה קשה ואכזרית. הטעות שלי עצמי באותו סיפור הייתה לא להיות מספיק רגיש לסביבתי, ולא לזכור ולקחת בחשבון שיש אנשים שונים שמגיעים מרקעים שונים ויש להם סיפורים שונים, שזה דבר שאותו הייתי צריך לזכור, להתייחס אליו, ולשקול יותר בזהירות את בחירת המילים שלי, ומה אני בוחר לשתף ומה לא, וזהו חלקי באחריות למה שקרה, ואני לוקח עליי את האחריות הזאת.
ועכשיו, ובנוגע לדבריו של lemner40 עליי בשרשור זה ספציפית, שאענה לו עליהם גם ישירות (אני נמצא אצלו על "התעלם" כרגע. אעשה זאת בעיקר בשביל הפרוטוקול), מכיוון שכאמור, הדברים מופנים אליך, אני מרגיש צורך לצרף התייחסות בנושא הדברים האמורים גם אליך, למרות שמדובר במעמד ספק מביך-ספק מגוחך-ספק שניהם.
כמובן, די מיותר לציין, אבל בכל זאת נגיד את הדברים, בעיקר בשביל הפרוטוקול, ונענה ל-lemner40-אני כמובן לא עני, לא מסכן, לא אומלל ולא נכה.
כמובן שגם אין שום בעיה בלגור בלוד וכמובן שבלוד יש עשירים, כפי מה שיש בכל מקום.
בעניות שבמדינות אפריקה יש עשירים, אז בעיר עם דירוג סוציו-אקונומי רשמי-שגוי של 3 ודירוג אמיתי של 4, במדינת עולם ראשון מערבית, לא יהיו?
כפי מה שאמרתי לך על lemner40 לפני מספר ימים, לאנשים לא-חכמים יש נטייה להגזמות, הכללות וחשיבה דיכוטומית, מה שגורם להם לתפיסה לקויה של המציאות:

כמובן שאני גם לא מסופר על-ידי אמא שלי. אני מסתפר באחת משתי המספרות השכונתיות, איפה שעולה לי 80 שקל, אבל המספרה השכונתית היא גם איפה שאני קונה את שמפו הקוויאר השחור שלי, שעולה גם כן 80 שקל, ושקיבל את שמו, וכנראה גם את מחירו הגבוה, מעצם כך שקוויאר שחור הוא אחד המרכיבים, כך שבכל פעם שאני שם, אני שם 160 שקל.

היה אפשר לצפות שעם קצבה חודשית מוגבלת באופן יחסי של 3,000 שקל (למותרות ובזבוזים בלבד כי כל מה שחובה ובסיס ממנים ההורים ככה ש-3,000 זה לא באמת מעט כמו מה שזה נשמע עם זה הולך במלואו על בילויים, למרות שכן תהיתי אם להגיד להורים להעלות לי את הקצבה ל-4,000 שקל) אני אתבאס להצטרך להוציא 80 שקל על בקבוק שמפו של 500 מיליליטר כל פעם שאני במספרה, אבל יש משהו נוסף שאני קונה ושעולה לי 150 שקל ל-250 מיליליטר, אז 80 שקל ל-500 מיליליטר לא נשמע לי כזה נורא.
בכל מקרה, ואם ארצה להסתפר באותה מספרה שעליה מדבר דני, זה יעלה בסה"כ 140 שקל יותר ממה שאני רגיל להוציא במספרה. לא ביגי.
אלא אם כן יש להם גם את שמפו הקוויאר השחור שלי ואז אשים 380 ולא 300
בנוגע לדבריו של lemner40 על כך שאמי לא רק מספרת אותי, אלא גם "מטפלת בי בשאר התחומים", וובכן, היא מבשלת לי, מכבסת לי, קונה לי ועוד כהנא וכהנא, אז דווקא יש בזה משהו, אם חושבים על דבריו ולוקחים את דבריו למקומות מסוימים. הבעיה היא ש-lemner40, כמובן, התכוון לדברים אחרים, וזה, כמובן, כבר לא נכון, אלא שקרים הנובעים מתוך קנאתו העזה בי.
אני כמובן גם לא "בן 14 מהבחינה הפיזית, הנפשית והמנטלית".
התמונות שהוא מתכוון אליהן הן לא תמונות של מי שאני רוצה להיות, אלו תמונות של מי שאני כבר.
ועכשיו, אלפיני, ולסיום, ובנימה אישית. אני יודע שאתה שם אותי על "התעלם" לסירוגין, ושאתה לא מת עליי ושאתה אחד מהמתנגדים ושאנחנו לא רואים הכול עין בעין והכול, אבל אם תרשה לי לדבר מהלב, אני באופן אישי, אני לא יודע אם אתה יודע את זה, אבל אני יחסית מעריך אותך.
אני חושב שאתה בן-אדם מעניין, שכותב דברים מעניינים. אני מעריך אותך, אני מעריך את הדעות שלך ואני מעריך את הקול הייחודי שאתה מוסיף לפורום.
חבל לי שאני על "התעלם" אצלך. חבל לי שאני מפסיד אותך. הייתי רוצה לבקש שלא להיות על התעלם אצלך. כל יום אני מפרסם שרשור על משהו אחר. לעולם לא באמת אפשר לדעת על מה אעלה שרשור, ולפעמים אני מעלה דברים מעניינים, שהייתי רוצה לקבל את דעתך עליהם, אבל אני על "התעלם" אצלך לעיתים קרובות, ואני לא יכול שלא להרגיש ולקבל את התחושה כאילו שאני ואתה מפסידים זה את זה, וחבל.