תסתכלו באתר של גרמן

תסתכלו באתר של גרמן

כתוב שם שהיא מנכ"ל משותף בחברת הייעוץ של יריב בן אליעזר. אז מה, היא גם ראש עירייה, גם מוציאה 1.8 מיליון כסף ציבורי של מימון בחירות, גם מעסיקה את יריב בן אליעזר, והיא גם עובדת איתו ושותפה שלו? מישהו שמע פעם בהרצליה של שמירת חוק ועל ניקיון כפיים? ובכלל, אם זה המצב ב"מעוז הדמוקרטיה ושלטון החוק" אז מה אנחנו רוצים מאריק שרון והבנים שלו?

EmperorMollari

New member
היא לא בחברה של יריב בן-אליעזר

היא הייתה מנכ"ל משותף בחברה של בן-אליעזר מ-94' עד שנבחרה לראשות העיר ב-98'. זה לא מצוין באופן ברור באתר, ובהחלט יש מקום לתקן זאת. בכל אופן, 1.8 מיליון מימון הבחירות של גרמן אינם כסף ציבורי, אלא כסף שמקבל כל מועמד למימון הבחירות שלו. במקרה של גרמן, הערבות לסכום הועמדה על ידי מרצ. כל המועמדים מקבלים את מימון הבחירות "הציבורי" הזה. השאלה היא רק איזה מימון בחירות פרטי הם מקבלים ולמי הם חייבים..... יעל גרמן לא מקבלת שום תרומה מאף-אחד וחייבת רק לציבור שבחר אותה.

eopeace

New member
אתה עדיין לא תופס?

אם לא תיקח אחריות על מה שאתה אומר, אתה עלול למצוא את עצמך במקום לא נעים - אם אתה טוען לשוחד בחירות, כדאי מאוד שיהיה לך משהו ביד שיגבה את זה. אני יודע שזה לא קיים ולכן אין לך שום דבר משמעותי ביד. יעל גרמן לא מקבלת תרומות מאף אחד כדי שהיא לא תהייה חייבת לאף אחד - היא חייבת רק לציבור ולאינטרס הציבורי.

Salem

New member
באיזה מקום לא נעים אני אמצא את עצמי

כל עוד יש פרסומים בתקשורת על שוחד בחירות ואני לא רואה שופט שהחליט אחרת...

eopeace

New member
היטפלות לקטנות

יעל גרמן לא מנכ"ל משותף היום בחברת הייעוץ של יריב בן אליעזר - אפילו אם היתה רוצה זה היה בלתי אפשרי משתי סיבות: א. כראש עיר היא עסוקה מדי מכדי שהיא תוכל לעשות משהו במקביל מסוג זה. ב. לראש עיר אסור לעבוד בעבודה נוספת. העובדה שזה מנוסח בטעות בצורה שזה נראה כי זה עדיין קיים זה טעות וזה ברור שכך. יעל גרמן נאלצת להשתמש בתקציב של 1.8 מיליון ש"ח ממרצ שמתקבלים ממימון מפלגות כיוון שנאספו 11 מועמדים בגיבוי אילי הון מולה - יעל גרמן חשפה מאיפה הכסף ולאן הוא הולך. אני ממתין לשמוע מאיפה הכסף של פלטי, רשפי, אוריאלי ועוזי לבצור - ולשמוע גם כאן, לאן הוא הולך.

Salem

New member
למה להטפל לקטנות../images/Emo35.gif

יעל גרמן עצמה מפרסמת באתרה שהיא מנכ"ל משותף. זה כבר לא אשמתנו שאסור לה... היא זו שמפרסמת זאת, לא אנחנו.

eopeace

New member
כבר אמרנו

נעשתה טעות שלא נכתב שזה היה עד 1998 - שזה ברור מאליו. להמשיך ולצעוק על זה זה להטפל לקטנות

מה ברור?

תביא מכתב פיטורין מקורי מ 1988 מכתב התפטרות מקורי מ 1988 תציג הצהרות הון ותשלומי מס הודעה לרשויות המס הודעה לביטוח לאומי וכו וכו' יש לך 1.8 מיליון, מה זה להביא 3 עורכי דין ושני רואי חשבון שיערכו את החומר, ואז סורקים והןפלה כל הציבור יודע. אולי יצאה לחל"ת? אולי הייתה ונשארה שותפה בעסק? כי אם זו באמת טעות אז צריך: א) לתקן אותה (ואין שום סיבה לחכות) ב) להזים את החשש (וגם כאן אסור לחכות) - ומי שמרגיש שקוף ואין לו מה להסתיר, ישלוף את כל המסמכים מ 1998, (ככל שקיימים) ויציגם בפני הציבור - אפשר אפילו באתר של גרמן או בפורום הזה. על מנת שנשתכנע שיעל גרמן או מי מטעמה הם ישות מסחרית נפרדת לחלוטין מהישות שנתנה החל מ 1994 יעוץ ע"י גרמן ובן אליעזר - נדרש הרבה יותר מ"ברור" כל אדם יבין זאת, ודאי שמשפטן כמוך יבין זאת.

אני מציע שגרמן תיתן דוגמא לכולם

היא תפרט את חלוקת ההוצאות של ה 1.8 מיליון, ולפי הדוגמא שלה נבקש שגם האחרים יפרטו, היא הרי ה"מובילה" ב"פתיחות", ב"שקיפות" וב"שלטון החוק". כמו כן כדאי היה שיוסבר לנו איך חושבו ה 1.8 מיליון, והאם לא ייתכן שלאחר הבחירות, לאחר שהכסף כבר נשפך לכל הכיוונים, יתקבל בפועל מימון קטן הרבה יותר. אני בטוח שהגברת גרמן לא רוצה למצוא קמפיין הבחירות שלה בדפיציט של מיליון או מיליון וחצי ש"ח לאחר הבחירות, שמא תיאלץ ללכת בנתיבי משפחת שרון, על מנת להשיג את הכסף.

eopeace

New member
כבר אמרנו

מימון הבחירות מגיע ממרצ - מרצ ערבה לכסף. אם לא יתקבל הנתח המצופה, מרצ תשלים את הכסף מתוך תכנון שכבר נעשה - יעל גרמן תכננה זאת כמו שצריך ולא תצטרך לקנות איים ולמכרם בשביל להרוויח קצת כסף אסור...

חדל למנטר, אני מדבר על פירוט הוצאות

1.8 מגיע ממרץ, יופי - יש להם המון כסף בגלל שהכפילו כוחם בבחירות, על הכיפק. אבל מה עם פירוט ההוצאות. מי צריך 1.8 מיליון ש"ח לבחירות מקומיות? איך זה מתחלק? למי משלמים כמה ולמה? הבטחתם שקיפות, 5 שנים לא ראינו כלום, אז לפחות עכשיו בואו נראה אותה.

EmperorMollari

New member
פקח קצת לא מחובר למציאות

סיעתה של יעל גרמן מנתה 8 מנדטים במועצה היוצאת. כל חבר מועצה שהזדהה עימה העניק לסיעתה 170,000 ש"ח במימון הבחירות הרשמי של משרד הפנים. אם תכפול 170,000 ש"ח ב-8 תקבל 1.36 מיליון. אם נכלול את המע"מ נקבל 1.6 מיליון. מפלגת מרצ, כסיעת אם רשמית של רשימת גרמן, הוסיפה 200,000 ש"ח. זה מותר משום שהתקציב המקסימלי הוא 200% ממימון הבחירות הרשמי (לסיעה בת יותר מ-3 חברים. לסיעה בת פחות מ-3 חברים מותר עד 150%). לכן, סה"כ 1.8 מיליון שקלים. זה התקציב שקיבלה גרמן ברובו כמימון רשמי-ממשלתי עקב מספר חברי המועצה בקדנציה היוצאת. ובניגוד לשאר המתמודדים היא לא מבזבזת אותו על שלטי חוצות ענקיים, על אלפי שלטים ומודעות שנתלים שלא כחוק ולכן מוחלפים כל יום באחרים ועל עשרות פעילים בתשלום (כי אצל גרמן פועלים בעיקר מתנדבים). לפני שתדרוש ממנה פירוט הוצאות, דרוש מהם מקורות המימון של האחרים. גרמן חשפה, מה עם השאר? מי מממן את השלטים של אוריאלי על איילון? מי מממן את המודעות שרשפי מדביקה בכל מקום ומלכלכת את העיר? איזה מיליונר שילם ללב-צור על הקמפיין שלו? מה המימון הלא רשמי שלהם? ולמי הם חייבים?

בדיחה

ילדון קטן, שלא מבין כלום! גרמן מפרסמת את עצמה בעיתונות הארצית, שעלות של פרסומת יקרה יותר מכל השלטים שהוציא שאר המועמדים. גרמן מפרסמת עצמה גם ב-yent מהי הצריכה את הפירסום הארמי אם היא רצה בהרצליה? כל ההוצאות שלה במישור הארצי עולות פי 2 משאר המועמדים. מי שלא מחובר למציאות זה אתה, בבקשה ממך תגייס כבר!

אני מאד מקווה שאתה לא היועץ הכלכלי

של גרמן. חישוב מימון הבחירות הסופי מתבצע על פי כמות החברים במועצה החדשה ולא על פי הכמות במועצה היוצאת. גם אם גרמן תיבחר לראשות העירייה, דבר שמוטל מאד מאד בספק, הרי שהסיכוי לחזור על ההישג המרשים במועצה שואף לאפס. גם האישור בחוק ל 200% הוא רק גג, ואם מוציאים אכן 200% צריך מהיכן שהוא להביא את הכסף. חובה עוד לזכור שאם גרמן תצטצטצם ל 2 מנדטים (כמו שקרה ללנדאו) אז מכל המיליון שמונה מאות שהיא הוציאה היא תקבל חזרה מאה שבעים כפול 2 ועוד מאתיים ממרץ - סך הכל פחות מחצי מיליון ש"ח. ומאיפה היא תביא את שאר המיליון שלוש מאות שתהיה חייבת לבנקים או לממשלה ? (היא יכולה לדעתי למשוך מהממשלה מקדמה בגובה 60% על פי 8 חברים). אז מה היא תעשה עם גרעון אישי של מיליונים ? תמכור את חוות השיקמים ?? תיקח הלוואה מסיריל קרן ?? או תמכור את הבית, או אולי תמשכן אותו? או אולי תיקח תרומות מכל מיני גורמים איטרסנטיים? והכל בשביל רעש וצילצולים מיותרים לחלוטין בעיתונות הארצית? נראה מאד מאד מפוקפק.

EmperorMollari

New member
תפסיק לקפוץ בראש

אתה צודק שהמימון שניתן לפי חברי המועצה היוצאת הוא הלוואה, ואם לא יוצדק המימון בהתאם לחברי המועצה החדשה - יש להחזיר את ההפרש. עם זאת, יעל גרמן לא חתומה על שום התחייבות אישית. מפלגת מרצ, שהיא סיעת אם רשמית של רשימת גרמן, העמידה ערבות מלאה למימון הבחירות. במידה ולא יוצדק המימון במלואו, מה שבהחלט עלול לקרות, מפלגת מרצ תממן את ההפרש. יעל גרמן לא חייבת שום דבר לאף-אחד, לאלבנקים ולא לממשלה.

אז כדאי לבדוק למי מרץ חייבת

מרץ הרי ירדה משמעותית במספר המנדטים (וזה השפיע מאד מאד על מימון הבחירות שהיא קיבלה). אני חושב שאנשים של מינהל תקין חייבים לבדוק מאיפה הגיע הכסף, מי התורמים וכו' - זה שהכסף בא ממרץ - זה עוד לא מכשיר אותו. וחץ מזה, במסגרת השקיפות, אולי תשימו באתר העתק של מסמכי הערבות - שגם אנחנו נוכל לשזוף עיניינו - לא תשימו מסמכים - לא מאמינים.

שתמכור איים יוונים ותורכים../images/Emo6.gif

אני מוכן לעזור לה ובטח גם גלעד (כמובן תמורת קומיסיון של אחוזים מהעיסקה). מה שאותי מדאיג פן נמצא את כל הגינות הציבוריות חצויות עם דרכים פרטיים לרוב.

אורקה א

New member
to eopace - תתנצל !

בתור מי שמתהדר בידיעתו הנרחבת במה שקורה בעיר והיות ואני רואה את משקפיך העגולים בכל מקום בו גרמן נמצאת, חבל מאוד שלא ציינת כי אוריאלי היה היחיד אשר חשף את מקורות המימון שלו ואת תקציבו לבחירות המוניציפליות במעמד הפאנל של עמותת ה"ן. לנוכח העובדה כי ידעת זאת היטב בטרם טענת כי אתה עדיין ממתין לשמוע מאין הכסף, אני דורש כי תתנצל, בשם טוהר המידות והמנהל התקין - הערכים שבהם אתה מנופף כל אימת שמישהו מעז לתקוף את גרמן יקירתך. אני ממתין... לך.

למעלה