ולכן אין לנו לשפוט גם את האנשים הללו כן גם זה יהיה לפי בורות שלנו בתרבות המקומית. אם הייתי יודע ערבית הייתי מכין תגובה ארוכה בה אני מסביר שהנח הנ"ל (והז"ל) היה יכול להביא להם רק תועלת...
שייך לעיתון פנורמה וכבר מתחילת החום כל פעם שהורגים נחש הם מפרסמים.... ו בכל פעם מתגאים יותר... ו נותנים לבן אדם שהרג את הנחש לדבר.......... והוא מתגאה כאילו הוא ניצח איזה מישהו ברמה
צריך למגר את התופעה בהסברה......פעם כבר הלכתי בתיאום עם מורת טבע מהמגזר, להסביר בבית ספר ערבי באזור שלי על החשיבות והסכנות של זוחלי ישראל. בדגש חזק על העובדה שהם ערך טבע מוגן
הרבה מקרים שהרט"ג צריכה להתערב אבל אני לא רואה שום התערבות, יש יותר סיכוי שאני אקבל בסוף איזה קנס מפקח בשל סקרנותי מאשר מישהו שהורג חיות מוגנות בסיסטמטיות ועוד מתגאה בזה מול כולם..
אוזלת ידה של הרשות עברה כבר מזמן את כל גבולות הטעם הטוב. יש ביניהם כמה טובים אבל רוב רובם אוכלי חינם,בטלנים ועצלנים. אני מכיר את הבעיה מתחום הדיג ואין שום סיבה לחשוב שבתחום הזוחלים זה שונה... בעיה קטנה שכדאי לתת עליה את הדעת-מרפי. מסתבר שלא מזמן הוא התחיל לעבוד ברשות במשרה מלאה. אמנם ללא שכר אבל מה זה משנה ,העיקר שהוא שם...
ערבים שונאים נחשים בעצמה שאתם לא מכירים בתרבויות אחרות, בטח לא בשלנו. פעם שאלתי חבר ערבי (מהאוניברסיטה) אם יש לו אקוורים שהוא לא צריך, היה לו אבל שהוא שמע שזה בשביל נחש הוא התחיל להרצות לי כ"כ הרבה דברי שנאה וסלידה מנחשים, שלא ראיתי טעם להסביר לו את החשיבות של הזוחל הזה.
"הטוב בנחשים רוצץ גולגלתו" אני לא חושב שאפשר ל"להאשים" היהודים בהפצת חיבה לנחשים. מה שכן בשנים האחרונות המודעות עלתה פלאים דבר שבחברה הערבית עדיין לא קרה, למרות שאני מכיר כבר כמה חבר'ה שמגדלים נחשים.
שזה לא קשור... אני ערבי ו מגדל שני נחשים.. ו לשכן שלי שלוש נחשים.... גם כן ערבי... ו אנחנו גרים בשכונה של יהודים ו ערבים יחד ו כשיהודים רואים את הנחש הם מפחדים נגעלים ו מנסים לשכנע אותי שזה לא בסדר זה תלוי בבן אדם.... איך הוא חושב מה הוא אוהב ו מה לא אוהב תחלס עניין של טעם ויש עוד הרבה ערבים שמגדלים נחשים ו זוחלים מכל הסוגים