תסתכלו במה האתר הזה מתגאה....

HyperViper

New member
שמח לשמוע

אז אולי תכתוב שם תגובה? :) אם אתה רוצה אני יכול לעזור לך לנסח אותה. אולי גם תזמין את הח'ברה שם שמבינים עברית לפורום או לאחד הגלריות של החברים פה שיכלו לראות את הנחש דרך עיניים אחרות.

Folklore

New member
לא אמרתי שאנחנו היהודים טובים יותר :)

אבל שלא כמו ברב התרבויות שנבהלות מנחשים, שים לב שביהדות נחש מסמל רפואה גם. על כל שלט של בית מרקחת תראה נחש. פשוט מנסיוני הבנתי שבתרבות הערבית היחס לנחש הרבה יותר חמור - ואפשר להבין את זה מנק. מבט אנתרופולוגית-גאוגרפית: תרבות ערב מקורה בחצי האי ערב ובמזרח התיכון, אזור חם המאפשר לנחשים רבים לשגשג בו, בכלל גם נחשים ארסיים. מכאן אני אומר שבתרבות הערבית זהו פחד מוטמע שהגיע מנסיון של שנים רבות עם הקשות קטלניות בתקופות בהן לא היתה רפואה מתאימה.

omrilu

New member
זה לא ביהדות, זה בכל העולם וזה התחיל מימי קדם

הנחש הוא הסמל של אסקופולוס שהיה אל יווני, אין קשר מקורי בין נחשים ליהדות וכמו שכבר צוטט המשפט, "הטוב שבנחשים רוצץ ראשו" אבל זה נכון שערבים מתייחסים הרבה יותר גרוע לבעלי חיים באופן כללי ולא רק לנחשים.

omrilu

New member
עוד סיבה שנזכרתי בה שבגללה הנחש הוא סמל

הרפואה היא השלת העור ומעבר ממראה עכור וחולה למראה חדש ובריא. באטלס הנחשים הגדול ( The Atlas of Snakes of the World) יש די הרבה מידע בנושא הזה.

gambino

New member
אם תקרא תבין שהאתר לא מתגאה ....

קראתי את הכתבה האתר לא מתגאה .האתר פרסם את מה שהתרחש וציין שהנחש לא ארסי . מה שכן זה שהאתר לא הביע סלידה מהדבר ולא ציין את סוג הנחש וזה שהוא מועיל לסביבה כגון צימצום אוכלסית החולדות . אני ערבי ואם תבוא אלי הביתה תראה מה זה טיפול בבעלי חיים אני עובד הרבה שעות ומגדיש הרבה שעות לבעלי החיים ויש הרבה כמוני . רק שהתקשורת מעדיפה תמיד להראות את הדברים שיביאו הרבה ריטינג כמו במקרה הזה ובתחומים אחרי . דברים טובים לא משדרים או מפרסמים . נכון שיש לאופי לשאוף .... - ענן.

למעלה