תעזרו לי בבקשה להבין משהו ! .......

תעזרו לי בבקשה להבין משהו ! .......

שס"ה ( 248 ) = גידים = ??????????????????? + רמ"ח ( 365 ) = אברים = 365 ימים בשנה ! = תרי"ג ( 613 ) = מיצוות . עכשיו אני שואל כנגד מה יש 248 גידים ? .......... ומה זה בדיוק גידים ? .....

avner 18

New member
בדוק את דברי

אני לא כל כך בטוח אבל אני חושב ששס"ה גידים (365) זה כנגד מצוות עשה. ורמ"ח אברים (248) זה כנגד מצוות לא תעשה. ביחד זה תרי"ג מצוות - 613. כמו כן גיד זהו איבר כעין חבל המחבר שריר לעצם.

שס"ה = 365 מיצוות לא תעשה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כנגד ! - רמ"ח ( 248 ) מיצוות תעשה !

avner 18

New member
למה דווקא רמ"ח אברים ?

צודק רמ"ח אברים כנגד מצוות עשה. ולמה דווקא כנגד רמ"ח אברים ולא שס"ה גידים? כי ע"י אברים אפשר לפעול/לעשות. ע"י גידים אי אפשר לעשות כלום אז זה כנגד לא תעשה!!!

אני שאלתי שאלה לגביי הזמן ! ../images/Emo133.gif

אם רמ"ח אברים זה 365 על כל יום בשנה , אז כנגד איזה זמן זה שס"ה 248
....................

יש לציין...

שמניין האברים באשה שונה ממניין האברים בגבר, מניין האברים בגבר הוא כפי שנכתב רמ"ח (248) ומניין האברים באשה הוא רנ"ו (256)

תגובה

זה לא אני אומר את זה, הגמ` (לא זוכר היכן...) אומרת שיש באדם רמ"ח אברים ושס"ה גידים, ובאשה רנ"ו אברים ושס"ה גידים. באשה יש 8 אברים נוספים שאין בגבר ואיני יודע אותם, תנסה לשאול את מי שמבין בגוף האדם. ואגב, לגבי שאלתך הראשונה, לי ידוע על ההשוואה של מניין האברים והגידים מול מניין מצוות עשה ומניין מצוות לא תעשה, לא ידוע לי על השוואה מול מספר ימות השנה... חוץ מזה, שלא בכל שנה יש 365 ימים, ישנם שנים שיש פחות ולכן באה שנה מעוברת כדי לאזן את החודשים.

הטייסת

New member
אכן-

נשמת האישה היא רוחנית מטיבעה ואינה צריכה תיקון לרוב, רואים את זה גם בשם - איש ,אישה בהא. האות ה' מעידה על רוחניות מאוד גבוהה והיא ניתנה לאישה (זכינו..:) ,בעצם המצוות באות לתקן ולשמור על האדם שלא יסטנ מדרך הישר, האישה מטיבעה היא ישות רוחנית ובייתית לרוב ותפקידה לגדל הילדים ולעסוק בעינייני הבית ע"מ לשחרר את בעלה ללימוד התורה. ועליה נאמר "אשת חיל מי ימצא...בטח בה לב בעלה ושלל לא יחסר" אשרי מי שזוכה . זאת אחת הסיבות שחובת תרי"ג מצוות ולימוד התורה חלה על הגבר . אני בטוחה שיש עוד סיבות אך הן נעלמו ממני :) חודש טוב לכולם

gdisrael

New member
מלא טעויות...

איש ... אש + י' (הסימול של העולם הבא, הרוח) אשה ... אש + ה' (העולם החומרי, באות הזאת נברא העולם) אם בין האיש והאשה יש איחוד... אז זה יה'... השם של הקדוש ברוך הוא.. אם לא .. זה אש נגד אש... זה מלחמה !!! ובה הזכיה, אם מסתדרים יש איחוד ואז זה יה' אם רבים כל הזמן וכו' זה "אש"... למה באשה יש ה'? מפני שיש בכם יותר גשמיות, אתן רוצות תכשיטים וכו' ואיפור וכל הדברים החומריים, גם בנות מאוד אוהבות לקבל מתנות... בכל מקרה, אישה הרבה יותר רוחנית מגבר !!! אנחנו גם כלואים בגוף שלם, ואתם רק מצלע.. שצלע זה מצניעות... ואתן יכולות להגיע לרמות רוח ניות מאוד גבוהות, לשרה הייתה רוח הקדוש יותר מלאברהם אבינו... אנחנו חייבים בהרבה מצוות בשביל להתקרב לשם, ולהיות יותר רוחניים. אצלכם אם אתם שומרים על צניעות וכו' זה בא בטבעיות, לכן אתן לא צריכות.. אבל עדיין אתן יותר רוחניות, אבל גם מאוד חומרניות.. ובקשר להתבלבלות שלך עם ה"ה'" וה"י'".. מאוד מאוד ממליץ על "סוד האותיות" של הרב זמיר כהן.. פשוט אין לי מילים.. באתר "הידברות".. זה משהו לא מהעולם הזה... אני אביא דוגמאות משם... א'... האות הכי קדושה שיש... היא מסמלת את הקדוש ברוך הוא... א'... יש בכל אות 3 זרמים רוחניים... צורתה... הגייתה... וערך מספרי שלה... צורתה "א" אין סופיות.. יש לה 4 קצוות שלא נגמרים, 4 רוחות העולם... הגהייתה... אלף ... מאלוף.. ה' הוא אלופו של עולם.. חבל שהיום המשמעות של המילה "אלוף" נהרס.. והלכה למקומות כל כך לא טובים, והגדרות לא נכונות... עכשיו גם היה שמה משהו על מה מסלמת כל אותו במילה "אלף" אבל אני לא זוכר... וגם היה ש"אלף" כי יום אחד בשביל הקדוש ברוך הוא זה 1000 שנה... וגם הערך המספרי שזה "1"... שה' אחד.. ואין כיחודו.. ועוד מלא דברים... אחר כך ב... שזה צורתה - שיש בסיס קיר ותקרה.. כמו הוגים אותה "בית".. כמו "בית"... וזה הבניה.. בגלל זה בראשית.. והתורה.. מתחילה באות "ב".. ועשרת הדברות שמדברים על ה'.. מתחיל ב " -א-נוכי השם אלו'ייך... קודם הבניה של העולם, ואז ההבנה של ה' שהוא נפוח בהכל וכל המהות של העולם הזה ושל האדם זה לעבוד את בורא עולם... ערך מספרי 2... כי זה עניין של ריבוי.. של 1 + 1 שניים... כמו שיכפול של תאים, ועל זה מושטט העולם.. ה' ברא את הועלם מאבן השתייה.. מהתחלה עפר קטן.. והוא גדל וגדל עד שה' אמר לו להפסיק.. זה הכל עניין של בניה וריבוי.. ג'.... נראה כמו איש עם שני רגליים.. אבל שהוא רץ.. ג - גומל... איש שגומל... לאיפה הוא רץ? ל - ד'... שבאה אחריו... שזה "דל"... והוא פונה קדימה.. למה ? כי אדם לא מסתכל לעולם על אדם שתורם לו.. הוא מתבייש ממנו.. לכן על העניין של ה"מתן בסדר"... ולכל אות יש טוב ורע... דל.. ו - דליה.. שזו התרומות רוחניות... וממש שמה יש לכל דבר ודבר פירוט, לכל אות.. משהו מדהים.. וקצת על מילים.. אש - "ש" שלהבות.. זה עולה למעלה, מזכיר להבות... עץ.. -ץ-... נראה כמו גזע וענפים... אמת... א' ... מתחיל שוב ברבונו של עולם.. שזה היסוד של האמת.. א' - אלוקים.. בלעדיו אתה "מת"... ללא אמת... וללא ה'... נשמה... נ - 50 שערי טומאה ורוחניות... שעל זה מבוסס האדם... ה' בסוף , שזה העולם הזה.. אמרתי לך העולם נברא באות ה'... ובאמצע "שם".. שזה כל השפע והמהות הרוחנית של האדם.. שבעצם ה"שם" זה לנשמה ולא לגוף... ע' - נהגית עמוק.. יותר גשמית.. א - יותר רגועה נינוחה, אלוקים, זה רוחניות וכו'.. אושר - רוחני... עושר - גשמי... יש עוד ועוד ועוד ועוד דוגמאות.. ולכ מילה יש מיליון פירושים "70 פנים לתורה"... ואני מאוד ממליץ על הסרט.. בראשית ברא - את .... בהתחלה ה' ברא את האותיות ואת הכוח הרוחני שבהם ושלהם.. בראשית ברא - את.. מ - א' ... עד ת' ... את כל האותיות... אות... א - בהתחלה... ות' - בסוף.. וו' החיבור שבניהם.. ועוד כמה דברים..

gdisrael

New member
נהפוכה ../images/Emo13.gif

הרב זמיר כאן אמר ש"י'" זה רוחלנית - העולם הבא, והאמת.. והאות ה' זה הגשמיות שבעולם הזה... שמן הסתם בצרוה מסויימת מעידה על רוחניות. מה גם , שזה מוכיח את הדברים, שה' ברא את העולם הזה באות ה'... והעולם הזה הוא גשמי.. ואת העולם הבא באות י' , והוא רוחני לגמרי.

avner 18

New member
יש גם את האות ה' הראשונה יהו"ה

שזה כנגד עולם הבריאה

gdisrael

New member
אבל י' זה הרוח וה' זה הגשמיות

וביחד זה י"ה שם הוי"ה ... (דרך אגב, אל תכתבי בבקשה את השם המפורש) השלמות

../images/Emo68.gifאישה יולדת ../images/Emo95.gifקרובה ל-ה'

אישה היא יותר קרובה לקדוש ברוך הוא בגלל שהיא מביאה את היצורים החיים לעולם ! ושותפה של הקדוש ברוך הוא ביצירת חיים חדשים ! , " ויקרא שמה חוה ! - כי היא הייתה אם כל חי ! "

gdisrael

New member
נכון

בעיקרון האישה הרבה יותר רוחנית.. לכן אסור לה ללמוד תורה.. כי זה לא נחוץ, והיא סתם יכולה להגיע לרמות לא נחוצות (כמו שרה שהיה לה אף רוח הקודש יותר מאברהם) ... והתפקיד של האישה הוא ה"אדמה"... למתן את הגבר.. שלא יתשגע ויאבד את הראש וילמד כל היום תורה.. ובין ש"אם ה' היה רוצה לברוא אותו בשמיים הוא היה עושה זאת"... לכן האישה יותר מורממת.. והיא שמה גבול לגבר, שלא תמיד מוצא אותו לבד, תמיד כמעט חחח !!!

למעלה