תעזרו לי בבקשה להבין משהו ! .......

הטייסת

New member
"אסור? סתם להגיע לרמות לא נחוצות?"

לא זכור לי שקב"ה אסר על הנשים ללמוד תורה. או חז"ל.. אולי אסור ללמוד תלמוד (אני לא מכירה את המקור לאיסור הזה) אבל אם תרצה האישה ללמוד - תבורך. אי אפשר להיות יהוד/י'ה בלי ללמוד תורה. אין מציאות כזאת יום טוב

gdisrael

New member
ברור !!!

הכוונה היא רק לתלמוד.. אבל עדיין בדרך כלל עדיף שהבעל ילמד את אשתו תורה ולא שתלמד לבד.. כי זה גם הקטע של האיחוד.. למרות שאין איסור !!! נהפוכה יש המון דעות שהיום צריכים לפתוח אפילו ישיבות לבנות.. היום בדורנו בדור דעקיבא, אני חושב שאם בנות ילמדו תלמוד זה לא יזיק !

יש היום זוגות של דתיים ../images/Emo68.gif../images/Emo13.gif

יש היום זוגות של דתיים שלומדים בבית ביחד תורה !!!!
, " אבל רק בבית !!!! ולא באף מקום אחר !!!!! " .

אשה לא צריכה ללמוד תורה ותלמוד ../images/Emo70.gif

אשה לא חייבת בלימוד של תורה ותלמוד כמו הגבר !!!! , כי הגבר הוא פראי ! וחסר גבולות , לכן הוא צריך מדריך שיגיד לו היכן צריך לעצור ! -
כדיי שיהיו לו רמזורים ותמרורים . אשה לא צריכה רמזורים ותמרורים כי היא יודעת היכן עובר הגבול . לכן היא פטורה מלימוד תורה !
. כולנו חייבים בלימוד תורה , גם נשים וגם גברים !!! . אבל הנשים לא חייבות כמו הגברים !!! .

gdisrael

New member
חחח

אני חושב ש"פראי" זה קצת מוגזם... אבל חסר גבולות זה נכון מאוד.. אבל הקטע שלא רק התורה תפקידה למתן את הגבר, כי אם גם לאישה לןמתן את הגבר מהתורה. שלא יתעמק בה יותר מידי , ויהפוך אותה ל - 100 % חייו... היא צריכה להזכיר לו שהוא נבראה בעולם, כי יש לו פה תפקיד, ואם תפקידו היה ללמוד נון - סטופ תורה היה נברא בשמיים... למרות שיעקב היה לומד 23 שעות ביום תורה, וישן שעה אחת. כולל הרב כדורי.. .אבל אנחנו מדברים פה על יחידי סגולה. וגדולי דור. + אחד מאבותינו הקדושים, ועוד יעקב, קל וחומר. אז בכלל !!! אני לא אגיד שאישה לא צריכה רמזורים ותמורוים, כי היא גם צריכה - אבל כמו שאמרת יש לה בינה יתרה, גם לנו יש, אבל לה יש "יתרה"... ולכן היא צריכה פחות. אבל שוב, תלוי באורח חייה. היום עם הפריצות למיניה, לפעמים יש גברים שמותרים על האישה.

gdisrael

New member
דרך אגב..

אני לא בטוח שאתה צודק בקשר לזה שגם איזה חייבת ללמוד, אבל פחות... כי אני לא חושב שהיא חייבת בכלל.. כתוב רצוי.. כמו שרצוי שתתפלל תפילה אחת ביום, ולא את כולם. אבל זה לא נראה לי חובה ! אני אברר זאת!

gdisrael

New member
לא נכון אישה צריכה 1 ביום לא חייבת

תבדוק את המקורות שלך

רבי יונתן בן עוזיאל ../images/Emo197.gif

אחד התנאים הגדולים ! : " רבי יונתן בן עוזיאל " שהקבר שלו נימצא ליד " צפת " בגליל לא היתחתן אף פעם !!!! . כי הוא רצה להפוך את התורה לאישתו ! . לכן הוא נודע בתור הרבי שהיה משדך שידוכים ! , ומזווג זיווגים ! .

כן אבל האשה לא פראית !!! כמו הגבר

אם תיתן לנשים להנהיג את העם אז הם ינהיגו אותו יותר טוב מ-גברים אפילו ! . " בזכות נשים צדקניות ניגאלו בני ישראל מ-מצרים ! , - ובזכות נשים צדקניות עתידין להיגאל ! . . אתה מבין ?!?!?! ........................ בזכות נשים המשיח יגיע ! . אתה רואה שהיום בעולם מתחילות לקום תנועות של נשים והנהגה של נשים ! .

gdisrael

New member
כן נכון מאוד

כבר שמעתי את הקטע שאם העם היה מנוהג על ידי נשים הוא היה יותר טוב... (אבל תכלס עכשיו, עם הבנות של היום, לך תדע ?! פעם בנות שיראל היה קדושות ומרוממות, היום אנחנו כל כך "פני הדור כפני הכלב".. שפשוט חוץ מה' יתברך ורחמיו, אין לנו מה לעשות. היינו מושמדים כליל) אבל דווקא בגלל זה אמרתי שאולי יהיה טוב לפתוח ישיבות לבנות ! בכל מקרה, שואלים.. אם כתוב בתורה שכל פעם שמת צדיק נברא צדיק בדיוק באותו רמת צדיקותו של הזנ שמת. איך הייתה ירידת הדורות? אז משווים את זה כמו לשני אנשים שיושבים בחדר ביום קיץ, אחד רועד ואחד יושב, מה תגיד על הרועד? שהוא חולה... אבל אם שני אנשים יושבים בבית בחורף, אחד ליד התנור ואחד מרחוקו לו, והזה שמרחוק ירעד? הוא חולה, או שסתם קר לו? בדיוק אותו דבר העם שלנו. בתחילה שהיינו קרובים למעמד הר סיני, שאבנו את הכוחות והקדושה מהמאורע ומאש התורה , אשר ראינו במו עיינינו. היום ככל שהדורות נמשכים , והמאורע מתרחק , כך גם אנחנו מכוח האש והתורה, עד כדי כך שאמרו חכמים שתורת ישראל תשכח. ורק רשב"י אמר שהוא מבטיח שלא. אנחנו עכשיו 3000 שנה ממעמד הר סיני, אין פלא להתחלשות הדורות, אפילו אם יש צדיקי ענק, אין לנו פשוט את הכוחות הרוחניים.

חוכמת נשים בנתה ביתן ../images/Emo70.gif ../images/Emo82.gif

בזכות נשים יראות שמיים יגיע המשיח , ולא בזכות נשים חילוניות של הרחוב !!!!!!!!!!! , כי אשה זה : " כל כבודה בת מלך פנימה " . אשה זה הכל רק " פנימיות ! " ( גם פיזית ! , וגם רוחנית ! ) . אצל גבר זה הכל " הפוך ! " , כי גבר זה הכל " חיצוניות ! " ( פיזית וגם רוחנית ! ) . רק הנושא של " הצניעות " הוא הפוך !!! - אצל גברים ונשים . כי אצל הגברים הצניעות זה " פנימיות " ואצל הנשים הצניעות זה " חיצוניות " .

gdisrael

New member
...

אישה - עקרת בית.. מלשון "עיקר הבית"... עיקר הבית היהודי.. וכמו שאמרת, ובציטוט המדוייק "בזכות נשים צדנקניות (צדיקות) נגאל".. בעזרת השם במהרה בימינו מאת הרחמן ישתבח שמו לעולמי עד ! אבל להגיד שהכל אצל האישה זה "פנימיות" והכל אצל הגבר "חיציניות".. אני חשוב קצת הגדרה מוגזמת, במיוחד לדורנו חחחח בעיקרון זה נכון, אבל ב"פני הדור כפני הכלב" לא תקף כל כך. ורק שתדע - שגם צניעות של גבר, דרך אגב - חשובה. לא כמו של אישה, כמובן. אבל גם גבר לא צריך "להשתרלל" כמו שאומרים !

../images/Emo82.gif אשה זה בית ! - ביהדות ! ../images/Emo82.gif

אשה זה לא רק הבסיס שעליו יושבת כל המשפחה ! , אלא זה גם " בית פיזי ! "
, כי אשה זה תמיד " שר הפנים " - דואגת לענייני הבית ! . ואילו גבר זה " שר החוץ " - דואג לעניינים מחוץ לבית . גבר לא מסוגל לשבת הרבה בבית כמו אשה . אשה תמיד תידאג לענייני הבית . ובנושא של " הצניעות " גם הגבר צריך ללכת " צנוע ! "

gdisrael

New member
כן נכון מאוד.. שעמתי על זה הרצאה לא

מזמן .. או משהו כזה חחח

עד עכשיו התרבות המערבית שלטה בעולם

עד עכשיו התרבות המערבית " החומרית ! ו-הגברית ! " שלטה בעולם ! . הגיע הזמן ש-עכשיו התרבות המזרחית " הרוחנית ו-הנשית ! " תתחיל לשלוט על העולם ! . אתה רואה איך בשנים האחרונות ארצות המזרח מתחילות להיתעורר ולהיתפתח ומתחילות לחלחל אל העולם כולו ! .

gdisrael

New member
נכון מאוד !

אבל לא שהתרבות הנשית תשלוט (כמובן, בגלל שאם זה מה שהיה קורה היום, הפריצות הייתה חוק במדינה ... חחח) כל הקטע של ימות המשיח, זה ה"שלמות".. לא יהיה "גבר ו - אישה".. הכל תהיה הרמונייה מושלמת , מאת השם יתברך !!! מת עליו ! (חי עליו, יותר נכון חחח) אבל יש לך טעות בסיסית יקירי.. אישה - יותר רוחנית. גבר - פחות רוחני. אישה - יותר חומרית. גבר - פחות חומרי. כתוב שהאישה יותר רוחנית, כל כן שבאה רק מהצלע (דווקא ממנה, המעיד על צניעות) ואנחנו לעומתה גוף בשר ודם שלם. לא רק שיש לה בינה, ועוד 1000 סיבות למה היא יותר רוחנית. לכן כשגבר רואה אישה, לצערנו, הדבר הראשון אשר עליו מסתכל - על גופה. למה ? בשביל לראות מה יצא ממנו ! הדבר הראשון שאישה מסתכלת אצל גבר, זה הפנים. למה ? בשביל לראות מאיפה היא באה. אף על פי כן, אישה יותר חומרית. היא יותר אוהבת תכשיטים, טיפוח הגוף הגשמי. מתנות, פרחים, ועוד ועוד ועוד... דברים שאל רוב הדברים לא מדברים. נכון שזה נשמע סותר, אבל זה כתוב בתורה. אישה יותר רוחנית אבל גם יותר חומרית. אבל יש קצת הבדל בין "גשמיות" ל"חומריות".. גשמיות זה ההפך מרוחנית. להתעסק בכל תאבות העולם הזה, ובכלל בעולם הזה וכו'.. חומרי - זה יותר להתעסק בחומר עצמו שקיים בעולם. קצת קשה לי להסביר את ההבדל, אבל אני משער שאתה מבין לכוונתי, אתה חכם
משהו יפה ששמעתי.. "משיב הרוח ומוריד הגשם".. התפילה אשר אומרים בתפילת 18. מעיד על העתידה לבוא.. משיב הרוח(ניות) מוריד הגשם(יות)... ישיב את הרוח שתשלוט בעולם, ויריד את השליטה של הגשמיות !

אשה אוהבת יותר " מתנות ../images/Emo77.gif "

נשים אוהבות לעשות קניות בלי סוף ! , ולבזבז את הכסף על כל דבר !
גבר לא כל כך ! ........................

למעלה