תעזרו לי בבקשה

• פותח הנושא b4icu
  • פורסם בתאריך

b4icu

New member
תעזרו לי בבקשה ../images/Emo7.gif

זה התחיל ביום ראשון ואולי עוד הרבה קודם... היא התקשרה בארבע, שאביא לה חומר מבית דפוס בצ'ק פוסט. בשבע הייתי אצלה עם החומר, החלפתי לקצר והתחלתי לעזור במשרד. היה לי ברור שזהו עוד לילה לבן ואם אשאר ללון שם, אלך לישון לבד. אחד התאומים הסריח את הבית בטיגון והיה מנוקר, השני חזר בחצות עם עוד עוינות, חיסל את מים החמים שנותרו ויצא. בקשתי לא לישון שם, חיכיתי עד שיסיימו חבילה שאותה בקשו שאמסור למחרת בעתלית ויצאתי לדרך. ברבע לשבע בבוקר קבעתי עם הבת שאני אוסף אותה לעבודה. בשתיים וחצי טלפון – תגיד הכל בסדר? לא, עניתי אבל נדבר על זה פעם אחרת. לא תגיד. קבלתי היום תזכורת למה עזבתי, עניתי לה והיא ידעה היטב למה... טוב שעשית זאת ענתה, שיש לך עכשיו לאן ללכת אם לא טוב לך כאן. אבל מה לא בסדר, שאלה. את יודעת הילדים... עניתי. אני לא יכולה לעשות עכשיו כלום ענתה אתה יודע שאני מאוד עסוקה וטרודה. נכון, אבל את ביקשת לדבר על כך עניתי. היא סגרה. בשישי, היא התקשרה בעשר בבוקר, אני זקוקה שתנהג עבורי לטפן. בסדר עניתי. נפגשנו בבית דפוס, נסענו לתפן וחזרה. נפרדנו בצ'ק פוסט. היא בקשה שאעשה להם לקניות לשבת, משם נסעתי הביתה, לקחתי סיר עם אוכל מבושל ונסעתי לביתה (כרכור). בחודש וחצי האחרונים אני נוסע לכרכור כמעט כל יום. רק אני... הגעתי, היא כבר ישנה. בערב קמנו, עבדנו, עד מאוחר. למחרת בבוקר המשכנו, עד שבצהריים פרשתי חזרה לביתי. לפני היא עוד אמרה לי שאני חמוד ושהיא אוהבת אותי. שלשום בערב היא הייתה בחיפה ללימודים. הצעתי שתבוא אלי אחרי. לא, יש לי פגישה בערב בבית (עסקים). אתמול, הייתה אמורה להיות עוד פגישה. בערב בתשע וחצי טלפון – בוא אלי. לא, עניתי עכשיו רק התעוררתי ויש לי עוד כמה דברים לעשות. חוץ מזה, מה עם הפגישה שלך? התבטלה. אולי תבואי את הצעתי... אתה משחק איתי ענתה, זה נגמר! ועוד כמה אמירות קשות וסגרה. לא התרגשתי ובכל זאת היה לי רע. סגנון מוכר, הרבה כוחנות. או שאתה עושה מה שאני רוצה או... ואם אני רוצה? (לא ברור לי אם יש דבר כזה המילון שלה). אם לא ההרגשה המזוינת שקבלתי ביום ראשון, הייתי אולי נוסע. אבל זה ישב לי כמו עצם בגרון. גם המרחק, הדלק ותמיד אני, הפריעו לי. עכשיו ה-"זה נגמר" מפריע לי יותר. למה, למה לעזאזל זה מגיע לי?

yaeli4

New member
אוי, אוי, אוי. איש יקר

לבי איתך. קשה לי להחליט בשבילך אבל כל הסיפור שפרשת, סיפור שמשתרע מתחילת השבוע ובעצם השורשים שלו כבר קבועים הרבה אחורה, עצוב מאוד ומתסכל. אני לא רוצה להיות שיפוטית, כי הפורום הזה, מטרתו לתמוך ולא לשפוט אנשים על ההחלטות שלהם ועל הדרך שבה חייהם מתנהלים. הדבר היחידי שאני יכולה להגיד לך הוא שלדעתי, לסיפור הזה לא יהיה סוף טוב וזה לא רק בגלל הילדים. אני, אני באופן אישי, לא הייתי נשארת בסיטואציה הזו. לא הייתי יכולה לחיות בהרגשה שאני נותנת ונותנת ומקבלת יריקה בפרצוף. יש פה ריח של ניצול של טוב-הלב שלך. שוב, לא רוצה לשפוט. לא רוצה להגיד לך מה לעשות, רק יכולה לחזק אותך ולהגיד לך שלא תהיה אף פעם במקום שלא טוב לך, במקום שאתה לא מאושר בו. בגילך, אתה ראוי כבר להנות מאהבה בשלה ואמיתית. ממקום הכי עמוק בלב, נטול רגשי אשם, ניצול, ומחויבות. נקי וחף מאגו ומתחושת קורבן. מגיע לך יותר, מיכאל. יום טוב שיהיה לך,

rolan

New member
ביפור, עם כל הכאב

וסלח לי אם ישמע קשה... עליך להיענות לבקשתה לסיים את הקשה. מכל מה שקראתי כאן, אתה נותן והמון, אי אפשר לתת בלי לקבל ולפחות מעט. מה שכתבה לך יעלי לפני, נכון הוא. התיסכול שניכר מסיפוריך, הכאב שמלווה את מערכת היחסים הזו, שנודף ממנה אפילו ריח של ניצול כלשהו... לא נראים לי כשורה. ושוב סלח לי אם הייתי ביקורתית או שיפוטית - זה רק מתוך דאגה לך ותו לא.

oehhe

New member
לפני שראיתיך, חשבתי שזה לא יתכן

סברתי שזה קיים רק בסרטים. כמו קודמותי המלומדות, המנוסות, לא יותר ממך. מי אני שאשפוט, מי אני שאבקר. מאוד עצוב לי לשמוע את סיפורך, אני אפילו לא ארשה לעצמי לומר את דעתי על המצב כפי שתיארת אותו. ברור לעין שאתה "ילד גדול" ונבון ויודע להביט נכוחה על הדברים. כתבתי כאן ומחקתי המוני שורות, אני חש שאין לי זכות (אולי בגלל מה שמספרים לי מהצד על מי שהייתי בפרק א' שלי) בכל מקרה, מאחל לך המון סבלנות, סובלנות (לא עד בלי גבול) ותבונה. oehhe אם הנסיבות היו קצת שונות, הייתי מציע לך נישואין

b4icu

New member
ומה עם ה- ../images/Emo23.gif

שלום אני יודע שזה ישמע בנאלי, אבל הפתרונות האילו תמיד עובדים: זרוק וקנה חדש, או תעזוב ותתחיל מחדש או תתגרש ותתחתן מחדש... עצרי רגע. יש גם טוב במערכת שלנו. הרי אני לא מזוכיסט. אז לפני שהורסים בניין (שלא ניתן לגור בו יותר) אולי ראוי לראות מה ניתן לתקן? וכך, כמו שאני כותב לך, אני נזכר במונח שלמדנו: "החלק שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים". אולי ההתנהגות הזו שלה, נמצא שם, וצריך לאמן אותה לראות זאת? רק נותר לברר איך ואם זה לא מאוחר?

yaeli4

New member
תבהיר את עצמך, ביפור

למה התכוונת במשפט: "אולי ההתנהגות הזו שלה, נמצא שם, וצריך לאמן אותה לראות זאת?"

b4icu

New member
הבהרה ../images/Emo140.gif

שלום יעלי לכולנו יש דברים שאנו יודעים (מודעים) ויש דברים שאנחנו לא יודעים (מודעים). בחלק שאנחנו לא יודעים, יש שתי חלקים: אחד קטן, שאותו אנחנו יודעים שטנחנו לא יודעים (כמו שאני יודע שאני לא יודע לשיר או לנגן בכינור), ויש דברים שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים... זהו חלק גדול שבו אנחנו עושים את רוב השגיעות שלנו. זהו חוסר מודעות עצמית. כדי להעביר משהו שנמצא באיזור הזה (דברים שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים) למצב של מודעות, אנו זקוקים לעזרה. זה לא טיפול פסיכולוגי אבל שה משהו שאנחנו יכולים ליצור מצב או תובנה, שהחבר (בת הזוג) תבין. מהמקום שהגישה הזו באה, זה נקרא אימון. כמו מאמן כדורסל. הוא עוזר לנו לעשות תרגול שיקנה לנו יכולת שקודם לא הייתה שם (מקור הרעיון לשם).

yaeli4

New member
עכשיו הבנתי ולהלן תגובתי.

מיכאל, קשה לי לענות לך בלי שאשמע קשוחה מדי, אבל תאמין לי שזה לא אישי או חלילה בכוונה כדי לנזוף או משהו כזה. אבל מיכאל, תגיד לי, יקירי, אתה מחפש לך חיים קשים? לא הספיקו לך החיים הקשים שהיו לך עד עכשיו? מיכאל, לא למדת שתהליכים כאלה לוקחים שנים, שנים רבות, ולעתים אף אינם מניבים תוצאות מקוות. מיכאל, אנשים לא משתנים. הם רק מתעגלים בפינות. קח את זה כמנטרה. אלה החיים. אנחנו לא ילדים שאפשר ליצור בפסטלינה את נשמתנו ולכוון את דרכינו. זוגתך היא אישה בוגרת. שנים רבות של חיים בוגרים כבר מאחוריה. היא מעוצבת אישיותית, היא בשלה, היא יודעת מה היא רוצה. היא מקסימום תשתדל להיות יותר רכה למענך, פחות תובענית, אבל היא תישאר היא. כמו שהיא. בדיוק כמו שהיא. כמו שקשה לך. לכן, קח את זה בחשבון. זו דרך חתחתים שספק אם שכרה בצדה.

b4icu

New member
קצת קשה לי עם תשובותיכם...

שלום בואו רגע נדבר עלי. אשים עצמי פה, במרכז המעגל ואתם תהיו לי לשופט. בסוף המשפט, יחרץ הדין: לחיים או למוות! כמו בזירה ברומא... האם לדעתכם אני תמיד בסדר, רוב הזמן בסדר, לפעמים גם לא בסדר? יש לי גם חסרונות, מה דעתכם? אולי אני לא מושלם! ואולי החסרונות שלי לא כל כך קטנים, הרי אתם עוד לא מכירים אותי. ומי אמר שכמו שאתם זה הנכון? אולי יש עוד אפשרויות. בעצם אני סתם עושה רושם טוב, מדבר יפה אבל... בטח לא הכל כל כך וורוד. לפעמים אני אומר דברים קשים, משחרר רגש, לא נעים...בוטא אפילו רע. ולפעמים אני גם קצת לא מתחשב, אולי אפילו בכוונה. מנסה לחנך (?) ואז אולי אני בכלל סתם מניאק. יש לי גם ימים: יום עייף, יום עצבני, יום קשהף יום מוטרד, יום כיף... אם לא תפסתם אותי ביום טוב נגזר דיני. ואם זכיתי, ליום נפלא אתם תחשבו שאני הכי מקסים. מי לחיים ומי למוות?

קורין1

New member
אין אנשים מושלמים, כולנו עושים....

טעיות, כולנו הרבה פעמים מוצאים דברים ישר מהבן לפני שחושבים, אני לא חושבת שאתה מושלם, בטוחה שיש לך (כמו לכולם) את היציאות מתוך כעס שם שכאשר אתה חושב על זה אחר כך, אתה מבין שזה לא היה בסדר. מתוך מה שהצלחתי להבין מכל מה שאתה כתבת, אני רואה ניצול, אני בטוחה שזה לא מתוך כוונה רעה שלה, אני בטוחה שהיא רואה בך את הגבר שיהיה שם בשבילה, אני גם בטוחה שהיא אוהבת אותך, היא פשוט בטוחה שאתה תמיד תהיה איתה, ומה שלא יהיה אתה תשאר איתה, בגלל זה היא מרשה לעצמה הכל, בלי גבולות. אוליי אם היא תראה שהיא עלולה לאבד אותך היא תתאמץ יוץר.

1נתי 1

New member
מצטרפת לדיעה

קוראת אותך רואה את כאבך חשה את ההתלבטויות אולם גם לי נראה כי יש כאן מומנט של ניצול בטוחני שאינך מושלם אנו כאן גם קוראים צד אחד של המטבע אולם בשעה שאני קוראת אותך, קוראת את התנהלות הדברים אני קצת מתקוממת על התנהגותה אין מצידה כל הענקה ונתינה וכמו שפעם כתבתי - מצבר יכול לתת ולתת אך אם לא יהיה הדינמו שיימלאו ----הוא יתרוקן --- אנו "ילדים" גדולים ונכון - אתה חש אהבה, אולי גם הרגל אולי גם פחד להתחיל שוב מחדש אבל לעיתים אין ברירה ופשוט צריך להמשיך הלאה לחפש את האושר

קורין1

New member
אני חושבת שאתה צריך להמשיך.....

בחיים שלך, אם אתה באמת חשוב לך, היא לא תוותר בקלות, אוליי היא עושה זאת כי היא לא מאמינה שתעזוב אותה כלכך מהר, אוליי רק אחרי שהיא תראה שאתה באמת הולך, ולא מתכוון לחזור, או אז היא תנהג אחרת, לפעמים אנשים לא מעריכם את מה שיש להם, רק לאחר שכבר אין. זאת דעתי.....

סול11

New member
מפריע? ומה בעתיד

בוקר טוב. אין אני בא לשפוט מי מהנפשות הפועלות במערכת מורכבת כפי שאתה מתאר.הביע רק את דעתי,לאור סיפורך. מערכת היחסים בניכם בנויה על ניצול מחפיר של רגשותיך.אין קבלה ללא נתינה. מאזן הנוחות שלה היה המרכיב העיקרי במערכת.ומדי פעם "החובה" על מנת להמשיך ולקבל שרותיים ללא תמורה ו/או תמורה מזערית הכתיבה נתינה מצידה. אין אני חושב שעלייך לעסוק בשאלה למה מגיע לי. לדעתי מוטב ולא היתה נולדת מערכת יחסים זו,ועם כל הכאב עלייך לסיימה ומוטב בהקדם,ולהישיר מבט קדימה לדרך חדשה. נסה להתנתק מהעבר.וצעד קדימה בעיניים פקוחות. מאחל לך הצלחה.

יקירי...

לצערי היית בעבר כחומר קל בין אצבעותיה. אופי השיחות דיי מזכיר לי את יחסי אבי ובת זוגתו אך הם בוודאי שלא דוגמא. אם היא באמת אוהבת אותך היא תתנצל ואני חושבת שאז עליך יהיה להסביר לה כי אינך יכול לעשות מה שהיא רוצה ויש לך גם עיסוקים משלך שלא תמיד סובלים דיחויי. כל הנסיעות האלה הלוך ושוב, הדאגה לה, הדאגה לאוכל שלא יחסר בבית של אדם אחר וה"גמול" שאתה מקבל מילדיה ולעיתים אף ממנה אכן מאוד קשה. מגיע לך אדם יותר טוב, אישה שלא תוותר, שלא תפחד שילדיה יברחו ממנה אם היא לא תהיה מוכנה להתנהגות כזו או אחרת במידה ויהיו לה ילדים. ואני, דווקא מזדהה איתך מהצד על הזוגיות המעוותת (ויסלחו כל חברי הפורום על שפה זו אך גם אני רואה מהצד דברים שאולי הם לא רואים) של אבי ובת זוגתו אבל זה כבר לפעם אחרת.

maof

New member
b4 ...............

הדברים שאתה כותב ....... ניראים לצערי ....כנסיון לכפות בצורה מאוד לא מכובדת.... ניצול מסוים של אדם שרוצה לתת...רוצה לתרום...... ציפיה לקבל חזרה ...זה טיבעי ונורמלי ליזרוק מילים לחלל .....בכדי שהדברים יראו טוב אולי זה נחמד......אולי זה מקסים???????? אבל ........ראבקקקקקקקקקקקק אני שואל אותך....מה ההרגשה?????? שאומרים לך אתה הנסיך......אותך אני אוהבת..... אבל בהיסתיגות מסוימת !!!!!!! אם תעשה !! אם תישתנה !! אם תיתהפך !! אם תיתן !! אולי זאת אהבה כלפי רובוט מתוכנת??????? בלי רגשות.....ובלי תחושות....... וזה כל ההבדל שבין לקחת ולקבל !!! מעוף

maof

New member
הסבר......../images/Emo22.gif

השאלה היא מופנית לעצמך........ ורק אתה יכול לענות .... האם אהבה.....נימדדת בכמה שאתה נותן ומשקיע????????? מעוף

b4icu

New member
לא ../images/Emo70.gif

שלום אתה שואל אותי האם אני אוהב אותה באמת? כן, מאוד. אבל תגובתך לא קשורה להבנתי, בכלל לנאמר במורד השרשור. ראשית, אני לא עושה כי אני אוהב או אוהב כי אני עושה. בכל זאת, במערכת שבה יש קשר חזר, הדברים כמובן באים לבד. הם לא מחויבי המציאות תמיד. "לא" היא אחת האפשרויות. אנו אומרים "לא" לאהובה, לילד ולחבר. אנחנו גם מקבלים לא לפעמים... אבל מה בין זה לבין אמירתה הקשה, לא הבנתי?

maof

New member
לפי דעתי../images/Emo22.gif

אנחנו צריכים לענות לעצמינו...... במה אנחנו מאמינים....מה אנחנו רוצים... ואיך אנחנו רואים את חיינו???????????????????? מעוף

למעלה