תעזרו לי עם זה

RIPPER

New member
תעזרו לי עם זה

רובכם בוודאי יגיד הוא משוגע או מפגר אז זה הסיפור יש לי בעיה בשינה אני לא עוצם עין כבר כמעט 4 שנים אני ישן בלילה אולי שעה שעה וחצי בחלקים ואחרי כמה זמן אני נרדם להרבה זמן אבל זה כבר מתוך עייפות אבל זה לא העניין העניין הוא שאני כן יושן וכן חולם {עם אפשר לקרוא לזה חלומות} החלומות שלי כל כך אמיתיים רגש ריח מגע וכולי לפעמים זה כל כך אמיתי שהגוף שלי מגיב בהתאם אם חלמתי שקיבלתי מכה ביד בבוקר היד שלי תהיה נפוחה מכאבים תאמינו או לא זה עוד לא החלק המוזר יש לי חלומות אמיתיים דברים שפשוט מתגשמים {ואני מוכן להשבע על זה} אני לא שולט בזה אבל למדתי לקח לי הרבה זמן להתלבט עם רשום או לא לרשום את מה שקורה לי פו אז ככה לזהות חלומות אמיתיים כמו שאמרתי רוב הזמן אני לא יושן אבל שאני יושן אני פשוט לא יודע נכנס לתוך החלום הוא כזה מציאותי יותר מדי זה כאילו אני נזכר בדברים שמעולם לא קרו אבל יש לי את הזכרונות האלו אני לא יודע להסביר את זה ואני בטח ובטח לא הולך לספר את זה לאף אחד שלא יאשפזו אותי זה בערך הכל תרשמו איזה תגובות שבא לכם אבל אני מבקש שתענו ברצינות לי בעצמי לקח כמעט שנה עד שהבנתי שיש דברים שאני יכול לגעת לפני שהם קורים כמו חזיונות מה אתם אומרים על זה

Panther

New member
וואו

קודם כל אני מאמין שאתה דובר אמת, אל תפחד לחלוק כאן את מה שאתה חווה בעולם החלומות. אני לא רוצה להפחיד אותך, אבל שמעתי על תופעות דומות, ובפורום חלומות של IOL מישהו סיפר שאחותו התאבדה בגיל 17 בגלל שכל מה שהיא חלמה היה קורה לה כשהיא התעוררה. כלומר היא חלמה שהיא הלכה בשלוליות, והרגליים שלה היו רטובות בבוקר, חלמה שהרביצו לה והתעוררה עם סימני דם. כמה דברים שחשובים לי מאוד לדעת: 1. בן כמה אתה? 2. למה אמרת "אני לא עוצם עין כבר כמעט 4 שנים", כשאמרת אח"כ שאתה נרדם להרבה זמן ואתה כן ישן וכן חולם? 3. מה שקורה לך לדעתי כשאתה "נרדם" זה מה שקורה בWILD, כלומר כניסה לתוך החלום. כל כמה זמן אתה נרדם להרבה זמן? כמה זמן אתה ישן בזמן הזה? 4. האם אתה טוב במקצועות ריאלים כמו מתמטיקה, פיזיקה, מחשבים ובדברים שמאלצים אותך להשתמש בראש? בבקשה תענה על כל השאלות ותשאר בפורום, פנטר

RIPPER

New member
או קיי זה היה מדהים

קלעת בול אני באמת משתמש בראש הרבה מחשבים פיזיקה שאלות היגיון חידות ועוד כל מיני דברים כאלו יש עוד משהו שאמרתי מקודם שיש לי זכרונות של דברים ומקומות שלא הייתי בהם אז רוב הזמן {יש לי חוש טכני טוב מאוד} שאני עובד על משהו אני מבין איך הוא פועל בשניות כאילו אני עובד עליו איזה 50 שנה לפחות יש דברים שאני מפעיל ואני לא יודע אפילו מהם אני פשוט מרכיב אותם או מפעיל אותם כמו שצריך כי זה נראה הגיוני אפילו שבחיים שלי לא שמעתי על הדברים האלו אני בן 22 כל הדבר הזה התחיל לפני 4 שנים טיפה יותר שאמרתי שאני יושן הרבה הכוונה היתה כזאת אני לא יושן טוב בכלל שעה שעתיים בלילה בחלקים פעם בשבוע או יותר אני פשוט נופל למיטה לא בגלל שאני רוצה לישון אלא בגלל שאני פשוט לא יכול כבר לזוז אז אני חולם את החלומות הארוכים האלו משך הזמן שאני ישן בזמן הזה הוא קרוב ל 5 שעות שאצלי זה נקרא שינה טובה מאוד בקשר ל"לא עוצם עין כבר 4 שנים" זה כבר מסובך לפני כשנתיים הייתי בבית ישנתי יחסית טוב וחלמתי שמישהו בא אלי ומושיט את היד שלו אל הלב שלי ונוגע בו זה היה כאבי טופת כאילו מישהו לוחץ לי על הלב קמתי בצרחות ולפני שההורים שלי הגיעו {ואני מוכן שוב להישבע על זה} הספקתי לראות מן צללית שחורה כאת נאלמת אז הם ראו שכל החזה שלי אדום אש הייתי בבית חולים כמעט שבוע תחת השגחה {הולטר לב ועוד כל מיני בדיקות} בכל אופן היו כל מיני דברים דומים לפני זה ההורים שלי לא יודעים על זה דבר אני לא רוצה להדאיג אותם הם רק יודעים שאני לא יושן טוב

Panther

New member
המממ...

נראה לי שהמפתח כאן הוא של המחשבים, פיזיקה ושאלות ההגיון. נראה שהמוח שלך עירני מדי, ובגלל זה אתה לא נרדם, עד שאתה נרדם בסוף. אתה מכיר את השיטה ליצירת חלומות צלולים שנקראת WILD? אם לא, תקרא על זה באתר של אלון, בפרק "טכניקות מתקדמות" (או משהו בסגנון), שיש אליו קישור בסוף העמוד. בשיטה זאת מנסים לבצע פעולות חשבון פשוטות על-מנת לא להרדם, וכך להכנס לתוך חלום צלול (להכנס לא כמו שנרדמים, אלא שפתאום נכנסים, דומה מאוד למה שאתה תארת). האם כשהבעיה שלך התחילה, בגיל 18, בדיוק התחלת להתעסק באופן יותר רציני במחשבים, פיזיקה ושאלות ההיגיון? אולי בצבא היה לך תפקיד כזה?

Panther

New member
גיא, אלון, תגיבו!!!

אני מחכה בקוצר רוח לתגובה של Variety ואלון.

תגובתי בעניין ...

היי, כמה דברים, קודם כל יש הרבה מאד סתירות לא מובנות בהודעות שלך, כמה פעמים אתה כותב שכבר 4 שנים אתה לא עוצם עיניים בלילה ומספר פעמים לעומת זאת אתה חוזר וכותב שאתה ישן שעה וחצי, מתעורר ואז ישן עוד כמה שעות, ושאתה ישן 5 שעות כל לילה ( שזה הממוצע אצל אנשים רבים מעל גיל 20 ) , כך שהנקודה הזאת אצלך ממש לא ברורה והסברת אותה בצורה מאד מבולבלת, תחליט, 4 שנים אתה כבר לא ישן או ש - 4 שנים אתה ישן "לא טוב" או ישן 5 שעות בלילה ? תחליט. היתה לא מזמן מישהי בפורום אחר ( שלא קיים כבר ) שסיפרה סיפורים מכאן ועד הודעה חדשה על כך שהיא ניכנסת בלי בעיה לחלומות של אחרים, ושהיא מביאה חפצים לעולם האמיתי מהחלומות שלה, ועוד ועוד ... אבל אחרי שהיא קצת נילחצה לפינה פתאום התברר שהיא בדתה את הכל מראשה וניסתה פשוט לעשות קצת צחוק על חשבונם של חברי הפורום, כך שאני דיי ניזהר עם הדברים האלה ואני לא מאלה שממהרים להאמין לכל הודעה שנירשמת כאן, אך למרות זאת אני לוקח בחשבון שמה שאתה מספר כאן באמת נכון. ישנן כמה אפשרויות, קודם כל התופעה שתארת עם הדמות השחורה היא תופעה ידועה, אנשים רבים בכל רחבי העולם מדברים על כך שהם מוצאים את עצמם במצב של שיתוק שינה ואז פתאום מגיעה דמות שחורה שרוצה להרע להם, חלקם רואים חוצנים, חלקם רואים מכשפה שיושבת עליהם ומנסה לחנוק אותם ... אם תקרא באתר שלי את שיטת ה - WILD תבין שזו תופעה נורמאלית לחלוטין והכל פרי הדמיון למרות שזה נראה כל כך אמיתי, בשלב שיתוק השינה אתה יכול להיות עדיין מודע לגמרי ( עדיין לא נירדמת ) אך מצד שני המוח כבר מתחיל להיכנס למצב של חלימה, לכן יכול להתרחש מצב שבו משתלבים יחד דמיון ומציאות ולדוגמה אתה תיראה תשמע ותרגיש דמויות פרי דמיונך על רקע החדר האמיתי שלך במציאות. אין בזה שום דבר מיסתורי. לגבי הסימנים שהיו עליך כשהתעוררת אז יש לדעתי שתי אפשרויות, אפשרות אחת היא שיש לך איזו בעיה פיסית בגוף, אולי יש לך איזו אלרגיה שגורמת לאדמומיות החזקה הזאת בכל מיני מקומות בגוף, ויכול להיות שאפילו נעקצת תוך כדי שינה ע"י איזה חרק שטייל עליך בזמן שישנת, ואז מה שקרה זה שהכאב השתלב בתוך החלום שלך והפך לדמות שנוגעת בך וגורמת לסימנים. אפשרות שניה היא שאולי באמת, משום שכוחו של המוח האנושי כל כך חזק ובעל עצמה אדירה כל כך, יכול להיות שאצל אנשים כמוך שאצלם החלומות מאד מציאותיים, יתכן כי קיימת השפעה הפוכה כלומר השפעה של החלום על הגוף הפיסי, שזה דבר דיי ידוע, לדוגמה יש הרבה חולי מחלות ממאירות שמתרפאים לחלוטין מהגידולים בגופם בעזרת דמיון מודרך ובאמצעות חלומות צלולים, כך הם מנתבים את הכוח האדיר של המוח כדי לרפא את המחלה. אז כמו שאמרתי יתכן כי כשקורה לך דבר מה בזמן חלום ( אתה ניפצע לדוגמה ) אז הדבר משפיע באופן פיסי על גופך רק שאצלך זה בצורה מאד קיצונית ומורגשת. אלון

RIPPER

New member
קודם כל אני לא

משקר ועכשיו אני אסביר לך איך בידיוק אני ישן {בערך} אני ישן בלילה אולי שעתיים שמחולקות חלק אחד אני נרדם ומתעורר לחילופין כל הלילה בחלק השני אני נרדם קצת אחרי השעה 4 בבוקר כבר מתוך עייפות שהגוף כבר לא יכול לסבול השינה הארוכה שלי היא לדעתי כתוצאה של עייפות מתמשכת אחרי איזה שבוע בלי להגזים שאני יושן על הפנים אני סוף סוף נרדם טוב לכמה שעות שרוב הזמן בשינה הזאת באים כל הדברים האלו בקשר לדמות השחורה אין לי חצי מושג מה זה או מי זה לא ראיתי דמות ראיתי צללית של דמות

§Oren§

New member
בהחלט סיפור מעניין

למה שאתה מספר פה, אומנם לא רלוונטי באופן ישיר לפורום, (אני משער שבפורום חלומות תמצא גם כמה אוזניים סקרניות) אך בכל זאת אני אגיב. קודם כל, בנוגע להפרעות שינה שלך, למה אינך מטפל בעניין? אם תפנה ותספר שאינך מצליח להירדם, אף אחד לא יחשוב שאתה משוגע, זה בר טיפול, ומי יודע, אולי ישלים לך כמה חלקים חסרים בסיפור. חלומות אכן יכולים להיות מציאותיים בצורה מפחידה. עם זאת, מצב שבו הגוף כביכול מגיב לאירועים שהתרחשו בחלום, זה אכן חריג. השאלה היא האם האירוע עם היד נחשב ל-TOP של האירועים המוזרים שאתה חווה או שמה קרו אירועים בסגנון שציין Panther שחלמת שהלכת לים וכשקמת היית רטוב ממי מלח, לבוש בבגד ים ומדוזה שוכבת לידך? כי לאירוע כמו עם היד ניתן למצוא הסבר הגיוני. ייתכן שיחד עם בעיות השינה שלך יש לך הפרעה במנגנון השיתוק של הגוף (מנגנון שאחראי לשתק את הגוף כאשר עוברים למצב של שינה, שתפקידו לדאוג שפעולות שאתה מבצע החלום לא יתבצעו במציאות), וייתכן שכאשר אתה חולם שהיד שלך נפגעת, אתה למעשה חובט באביזר כלשהו בסביבת המיטה (או יותר גרוע, קם ומבצע פעולות כלשהן תוך כדי שינה). כאשר אתה אומר שאתה חווה "חזיונות", אתה מוכן לפרט? לאיזה עומק של חזיון אתה מגיע? האם זה ברמה שאתה חולם שאתה פוגש מישהו, ואכן פוגש אותו, או משהו מורכב יותר? אשמח לשמוע ממך עוד.

Dazed&Confused

New member
מדהים

אכן סיפור מאוד מענין. לפי דעתי הסיפור כן קשור לפורום כי חוץ מחלימה צלולה עוסקים פה במדעי החלימה בכלל אם אפשר להגדיר את זה ככה. לפי דעתי בפורום חלומות עוסקים יותר בפרוש חלומות של מישהו מהצד ובכלל הוא יותר "רוחני". בכול אופן תמשיכו לדבר על זה זה מאוד מעניין. לילה טוב לכולם, boaz

§Oren§

New member
אתה צודק, עוסקים כאן באספקטים

המדעים של החלימה. חזיונות נחשב (לפחות לטעמי) כדבר רוחני. אני לפחות, לא מוצא לזה הסבר מבוסס מדעית.

Dazed&Confused

New member
גם צודק

נכון שחזיונות זה לא מדעי אבל שאר התופעות שלו ניתנות לביסוס מדעי תאורטי לפחות ובזה אפשר לדון.

RIPPER

New member
בקשר ל...........

בקשר לטיפול בהפרעת השינה אז הייתי במכון לחקר השינה בתל השומר הממצעים שלהם הם שהראש שלי פועל יותר מידי בלילה בקשר לחלק השני העומק של החזיונות הוא כל כך אמיתי שזה מדהים כמו שאמרת קורה באמת שאני חושב על מישהו וכעבור יום יומיים אני פוגש אותו אבל זה עוד כלום מה שמעניין הוא החזיונות הגדולים זה כאילו אני מטייל איפשהו באיזור של הבית שלי ופשוט רואה את המקום איך שהוא נראה עוד שנה או שנתיים או יותר אני לא יודע מתי הדברים שאני רואה יהיו דוגמא לפני כמעט שנה חלמתי שאני מטייל בקניון שליד הבית שלי ואני רואה שמשפצים אותו ועובדים שם אני ממשיך ואני רואה חנויות חדשות עם כל מיני דברים שקשורים לאלקטרוניקה ולחשמל בכל אופן לפני יומיים הייתי בקניון הזה אחרי שלא ביקרתי שם אולי חודש וכל מה שהיה בחלום היה שם באופן מדוייק אפילו החנות החדשה של הדברים שקשורים לאלקטרוניקה שזאת דרך אגב חנות מרשת חנויות "רדיו שק" מארצות הברית בקשר למנגנון ששומר על הגוף בעת שינה אני לא זז לא מדבר פשוט שוכב בלי לזוז אני יודע כי צילמתי את זה עם מצלמת ווידאו שהשארתי דלוקה משעה 4 בבוקר עד שהיתעוררתי רק אחרי 4 בבוקר אני מצליח להרדם עד שעה 6 לא יותר בשבילי זה כמו 12 שעות שינה אני לא יכול לישון אחרי זה גם אים אני רוצה פשוט לא יכול מה שכן דבר נוסף מוזר בהמשך למה שאמרתי בהודעה הקודמת שהייתי בצבא והייתי בשמירות הייתי נרדם בסביבות 4 ואותה צללית שחורה שנגעה לי בלב הייתה מופיעה לי בחלום אז הייתי קם מהר ואז תמיד אבל תמיד כמו שעון המפקד שלי היה מופיע אחרי כ 5דקות בערך כאילו הדבר הזה עזר לי בצורה מסוימת דרך אגב את הצללית הזאת או מה שזה לא יהיה לא ראיתי כבר כמעט 7 חודש

§Oren§

New member
צילמת את עצמך גם בחלק

מהמקרים שבהם קמת עם יד נפוחה, או שהצללית השחורה הופיעה? אמרת שלאחר ש"נגעו לך בלב" אושפזת לשבוע. מה אמרו על העניין בבית החולים? מה הייתה האבחנה? אף אחד לא חשב לחקור בעניין?

RIPPER

New member
צילמתי את עצמי

פעם אחת בניסיון לראות מה קורה לי שאני ישן ולנסות לצלם את הדברים האלו הצללית הזאת ועוד כל מיני דברים ובפעם האחת הזאת לא היה כלום לא ניסיתי לצלם שוב מאז בקשר ללב בבית החולים אמרו שהקצב לב שלי גבוה מאוד מהרגיל ובגלל זה הייתי שם לשבוע תחת השגחה הם לא חשבו לחקור את זה כי האבחנה שלהם הייתה שזה התכווצות של שריר החזה או משהו כזה מה שעדיין לא מסביר למה הקצב לב שלי היה גבוה

§Oren§

New member
לפי דעתי עליך להמשיך לנסות לצלם

עד אשר יתרחש אירוע חריג, ואולי כך לקבל כמה תשובות...

RIPPER

New member
זה יכול לקחת

הרבה מאוד זמן אני לא יכול לצפות מתי זה יקרה ופשוט לשים את המצלמה ולצלם בשביל לראות דבר כזה אני צריך לצלם כל יום עד שיקרה משהו אם בכלל יקרה מי יודע אולי זה באמת יצליח

§Oren§

New member
שווה לנסות...

ולאור העובדה שאתה אומר שאתה ישן שעה-שעתיים בלילה זה לא דורש קלטת בעלת אורך ארוך במיוחד ושאר סיבוכים...

RIPPER

New member
רק תדעו דבר אחד

אני לא משוגע או מפגר אני מספר לכם פו בדיוק את כל מה שקורה לי את כל האמת רק אמת אין פו דברים מסולפים או משהו כזה זה גם הרגשה חרה רוב הזמן כי יש דברים שאני יודע ואני לא יכול לספר לאף אחד שלא יגידו שאני משוגע זה פשוט זיפת

שחר.

New member
וואו ... אולי זה יעזור.

המחשבה הזאת פשוט קפצה לי לראש והיא נראית עכשיו כל-כך נכונה... למה שלא תנסה לחלום צלול ואז להתעמט עם הבעיה הזאת בעודך מודע, פנים מול פנים. תוכל להזמין לחלומך את הצל הזה ולשאול אותו מה הוא רוצה, תוכל לזמן מדריך חלומות או איזה שהוא מדריך רוחני שלך ולהתייעץ איתם מה לעשות. אני בטוח שלאדם עם שינה קלה וחלומות חזקים כמו שלך זו לא תיהיה בעיה. אני יודע שהבעיות שלי לא יוכלו להשתווה לרמת הבעיה שלך אבל גם לי היו פעם חלומות (לא צלולים) מאוד חזקים ומאוד מפחידים (לא שהשפיעו על המציאות באיזה שהיא רמה), היתה סדרה כזאת, ואני פשוט הייתי צריך להתמודד איתם בחלומות הצלולים. נסה אולי לפרסם זאת גם בפורומים אחרים שנראים לך מתאימים אנני סבור שאנשים יצחקו (ואם כן אז מה, בעיה שלהם!). בהצלחה שחר.

למעלה