תעלומה: רצועות של ריבועים על העור

HUhybrid

New member
תעלומה: רצועות של ריבועים על העור

לפני כשנה וחצי נתקלתי בזה לראשונה: היה זה יום אביב אחד כשבאתי לדירה של חברי בחיפה. על הגב שלו הבחנתי ברצועה המורכבת מ-3 שורות של ריבועים עם מרווחים שווים ביניהם. הראיתי לו את זה באמצעות מראה ושאלתי אותו ממה זה. הוא אמר שאין לו מושג ושהוא נתקל בזה לראשונה. חיפשנו בדירה כל דבר שיכל היה לגרום לזה. בדקנו את המזרן והכיסויים של המיטה, את הבד של הכסא, מגבות ועוד. לא מצאנו כל משטח או בד שהיה יכול לגרום לזה. במשך החודשים הבאים שלאחר-מכן יצא לי מדי פעם בפעם להיתקל שוב בזה אצלו, כל פעם באותה תבנית ובאותו אזור (גב אמצעי, צד ימין) כשלורב חלק מהבתני כבר מתחילה להיעלם (כנראה תלוי בזמן שחלף מאז שנוצר). לפני שנה עברנו לדירה חדשה משלנו. כך, לפני כחודשיים נתקלתי בזה שוב אצלו. הפעם הוא לא ממש האמין לי, אז הראיתי לו שוב. חיפשנו מחדש מה יכל לגרום לזה, ניסינו לברר ביחד מה היו הפעולות האחרונות שעשה במשך חצי היממה האחרונה, אך לא הצלחנו למצוא כל פעולה שהיא שניתן יהיה לקשר נסיבתית לכך. היום בצהריים חזרתי מביקור אצל הוריי מחוץ לעיר, אחרי שגם ישנתי שם בלילה האחרון. כשהגעתי לדירה והחלפתי בגדים, בן זוגי העיר לי על כך לראשונה. זאת הפעם הראשונה שאני שם לב לכך שיש לי גם את זה. הלכתי וצילמתי. התמונה שצילמתי מצורפת להודעה זאת. עד כה לא בדקתי כמה זמן לוקח לערך עד שסימן זה נעלם, כי גם אף פעם לא איתרתי בוודאות זמן קצר מיד אחרי שזה נוצר, לא אצלי ולא אצל בן זוגי. אבל אני משער שזה נעלם אחרי יממה לערך (אנסה עכשיו לעקוב אחרי זה בפעם הראשונה). אני תוהה מה זה יכול להיות. מה דעתכם? אופציות שונות? בשבילי ובשביל בן זוגי זו תעלומה לא קטנה... הערה חשובה לתמונה: פסי הריבועים האלה מופיעים בצד הימני של הגב, היכן שגם ישנו כתם אדמדם מפושט ללא כל צורה גאומטרית מוגדרת. שימו לב שזה כתם לידה אצלי, נא לא לבלבל בין זה לבין התבנית האירעית והלא-מוסברת.

כריסטין

New member
התופעה נובעת מקרינה אלקטרומגנטית

כנראה נחשפת לקרינה חזקה כתוצאה ממפגש חוצני באחד הלילות כאשר הנך במצב של תרדמת ועכשיו ברצינות זה נראה כמו אלרגיה או גירוי בעור חשבת אולי ללכת לרופא עור ?

HUhybrid

New member
גירוי בעור- מן הסתם

השאלה ממה. ולגבי שאלתך, נעשתה לי בדיקה אלרגנית בעבר עקב בעיה אחרת, ולא נמצאתי אלרגי לשום דבר (מתוך רשימת השכיחויות, כמו אבקות של פרחים, דבורים, הפרשות חתולים ועוד). כמו-כן, אם זה נגרם מאלרגיה למשהו כמו אבק, פרווה, שיער וכדומה- אני תוהה כמה דברים: 1. זה צריך לומר בהכרח שגם לבן-זוגי יש אותה אלרגיה, או לאו דווקא? 2. ממתי תגובה של המערכת החיסונית באור באה לידי ביוטי בצורה תבניתית שכזאת?

כריסטין

New member
תראה אני חושבת שראשית כל.....

רופא עור צריך לבדוק את זה ולתת את דעתו בעניין . הפריחה הזו יכולה לנבוע ממספר גורמים למשל -> * פרזיטים • נשיכות חרקים • בעיות נוירו-פסיכיאטריות • שינויים הורמונליים • בעיות בתירואיד • שינויים אימונולוגיים כתוצאה למשל מחיסונים שונים • אורטיקריות אחרות • שימוש בתרופות שונות (תוך כדי או אחרי שימוש) • קנדידה לכן חשוב שתראה רופא עור בהקדם כל עור הפריחה מופיעה .

HUhybrid

New member
"בעיות נוירו-פסיכיאטריות"?

למה הכוונה? ותודה על העצה. אם זה יחזור שבו, אלך לרופא/ת-עור.

כריסטין

New member
הכוונה שיש כאלו שאם הם עצבנים.....

או שרויים במתח , דכאון , חרדה וכ"ו אז גופם מגיב בהתקפי אלרגיה / זיהומים בעור בתחלס מערכת החיסון לא מתפקדת כראוי במצבים כאלו .

HUhybrid

New member
בכל אופן, אני לא חושב שזו אלרגיה

אלא יותר מה שהציעה גילי. אבל שוב: עצם התעלומה כאן עבורי זה שאני לא מצליח למצוא שום מישור, משטח או חפץ שיכול להסביר את זה במקומות שבהם הייתי ביממה האחרונה (ושבן-זוגי, אגב, לא היה בהם מעולם, וגם לו הפויעו בהזדמנויות שונות אותה תבנית במדויק ותמיד רק בצד אחד של הגב, צד ימני). מן הסתם זה צריך להיות משהו עם ריבועים בולטים בתבנית מטריצית מסויימת... אבל אני לא מוצא שום-דבר כזה שיכול היה להיות בדירת הוריי או בדרכי לדירה לפני כמה שעות. אגב, נכון לעכשיו התבנית אותו דבר.

כריסטין

New member
שים לב כל הגב שלך עם פריחה

לא רק אותה תבנית , זה לא משהו ששכבת עליו ונוצר לחץ במקום מסויים זה משהו שמגרה את העור והתמקד יותר בגבך..

HUhybrid

New member
זה ממש לא פריחה

פעם היתה לי פריחה ואני יודע מה זה פריחה. זה לא פריחה, ככה העור שלי. ונניח שכן, אני שואל- האם זה יכול להופיע בצורה די מסודרת שכזאת? יש לך רפרנסים לכך אולי ברשת?

Gilliana

New member
לי זה נראה...

... כמו שטפי דם תת עוריים שנגרמו מלחץ של חפץ כלשהו בעל צורה דומה. יתכן אפילו בד של חולצה.

HUhybrid

New member
סביר מאוד להניח, אבל אני לא מוצא

מה שיסביר את התבנית... לכן שאלתי אם יש לכם רעיון. זה לא קשור בכלל לעב"מים וחוצנים. פשוט כותרת הפורום מתייחבת גם לסתם תעלומות באופן כללי. עבורי זו תעלומה ולכן החלטתי לשתף אתכם בזה.

היה לי בדיוק סימן כזה

ובסוף התברר שזה מספסלי מתכת שעשויים מריבועים (מכירים?) לבעלי עור רגיש כמוני זה משפיע בקלות תנסו ללחוץ על העור לדקה לראות אם נשאר סימן ותחפסו אם יש ספסלים כאלו אולי זה זה

HUhybrid

New member
תודה על הכיוון

אתה זכור איפה נתקלתי בספסלים כאלה? הם צריכים להיות ההיפך מ"מחוררים"... לא זכור לי שהתיישבתי על ספסל כלשהו בימים האחרונים.

Majestic12

New member
מספר שאלות ל- HUhybrid

יש בידי תצלום דומה מחו"ל, אבל כרגע אני בכוונה לא מפרסם אותו. אני אבקש התייחסותך לשאלות הבאות: 1. האם בביתכם ישנו ריהוט מתכתי עם סריג דומה (כסא, ספה, כורסא)? 2. האם יש לך תיק גב עם תומך לגב היכול להסביר זאת? 3. האם יש לך ערסל? אני לא קושר את התמונה לשום חטיפה (לפחות לא כרגע
), אבל הסימנים מזכירים כוויות או תגובה אלרגית ללחץ או למגע עם מתכות. האם רופא עור בדק את הסימנים ? תודה מראש על התשובות...

HUhybrid

New member
תשובות

1. לא. כל הריהוט שניתן לישיבה או שכיבה עליו הוא מעץ או חומרים סינתטיים למיניהן. אין מתכות. 2. ישנם שני תיקי-גב. בדקתי אותם ואין להם כל תבנית מתאימה. אבל אם תרצה, אוכל לצלם את התומכים שלהם. 3. לא. עד היום לא בדקנו סימנים אלו אצל גורם מומחה. מאידך לא אובחנו כסובלים מהפרעה אלרגית כלשהי (אבל אין זה אומר שכך הדבר כמובן, מבחינה לוגית, כל עוד לא הוכח אחרת). אבל אם תופעה זו תישנה שוב אצלי או אצלו, נלך לשאול לפיו של רופא עור.

HUhybrid

New member
בהקשר הנקודה האחרונה

עלי לציין שעברתי בעבר בדיקה במחלקת אלרגיה, ולא נמצאה אלרגיה מיוחדת אצלי.

HUhybrid

New member
לא ישבתי באחד כזה לאחרונה

שים לב שגם לפי הצילום המרווחים הם בקוים שבורים, ולא עקומיים כמו של הספסל. אני גם מתקשה להיזכר מתי נתקלתי לאחרונה בספסל מתכת שכזה. היחידי שזכור לי כדומה לזה, זה הספסלים מהמרכזית של "אגד" בחוף הכרמל, ולא השתמשתי או עצרתי בה כבר מעל חצי שנה...

למעלה