תעלומת הסיאנס- מה אתם אומרים?

Majestic12

New member
לגבי הוכחות

אני חושב שההוכחה הטובה היא כל אותם מקרי ההיעלמות (כמו הטייסת שנעלמה) שאירעו באיזור. אך מאחר ומזמן לא התעדכנתי בנושא, הרי שאין לי כרגע מידע על מחקרים נוספים שנערכו במקום. אמנם אין הוכחות לגבי מה שמתרחש שם, אך גם ערוץ הנשיונל לא הציג הוכחות, אלא מחקר בודד אחד, שגם תוצאותיו לא ברורות. אין ספק שהספר הביא את העניין לידיעת הציבור ויצר מעין מיתוס. אך כפי שאומרים - בכל אגדה יש שמץ של אמת (ואיני בטוח שמשולש ברמודה שייך למקרי האגדות). למיטב ידיעתי, יש עד היום חברות תעופה שלא טסות מעל משולש ברמודה (אמונה טפלה או מידע פנימי ?)

AdonAsda

New member
>אך גם ערוץ הנשיונל לא הציג הוכחות<

לגבי מקום אחר שיש בו מספר דומה של העלמוית, אני דווקא זוכר שהם כן הציגו ראיות. בכל מיקרה זה היה מזמן ואני לא ממש זוכר...

Majestic12

New member
מה שהוצג בערוץ

למעשה הם הציגו מחקר בודד בלבד. על סמך מחקר בודד לא ניתן לקבוע שם דבר בוודאות - זאת מאחר וישנם מחקרים השוללים טענה זו. אני מניח, שעדיין העניין נחקר. יש פשוט צורך לעקוב אחרי מידע חדש שמתפרסם.

AdonAsda

New member
נו...

Gilliana

New member
עם כל הכבוד לנשיונל ג'אוגרפיק...

לא תמיד הם יודעים על מה הם מדברים. אתה מוזמן לעיין באתר הבא כדי להבין את היקף תופעת ההעלמויות במשולש.הספר לא יצר מיתוס - הספר רק הביא לידיעת הציבור נושא שלא היה ידוע לו.

gozlan8

New member
צ'ארלס ברליץ

העלה בסיפרו "משולש ברמודה" מיקרים שדווחו והעלה את רמת התודעה הציבורית, אך בהחלט לא המציא את התופעה. הסברות לגבי גורם ההעלמות כה רבות, כולל אובדן כיוון של הטייסים או העברה למימדים אחרים, שמתאן הוא עוד סיכוי אחד מיני רבים.והסבר - עדיין אין.

Gilliana

New member
שוב - זה לא נכון

מספר ההיעלמויות במשולש גבוה בהרבה מאשר במקומות אחרים בעולם - שלא לדבר על היעלמויות שאין להן זכר, תופעה שכמעט לא נצפתה בשום מקום אחר בעולם! לידיעתך - כל חברות התעופה המסחריות שינו את מסלוליהן כבר לפני למעלה מעשר שנים ואינן טסות עוד מעל למשולש מחשש לאסונות למרות ששינוי המסלול גורם להארכה ניכרת של הטיסה בנתיבים מסויימים.

Gilliana

New member
אתה מאד טועה

זו בסך הכל תאוריה שלא אומתה מעולם ואף איננה מתקבלת על הדעת. גז מתאן אינו גורם לתופעות מגנטיות כפי שנצפו במשולש.

לא יודעת חנן...

ערכתי בעבר (לפני מספר שנים) סיאנסים, פעם אחת לבדי ופעם נוספת עם חברה. בשתי הפעמים (בהן השתשמשתי בלוח אותיות וכוס), הכוס זזה מעצמה (מעצמה!) ונגעתי בה ממש בקושי, רק בקצה האצבע, ודרך הלוח קיבלתי מסרים שונים ומשונים. איך תסביר את זה? זה לא שאני או חברה שלי הזזנו אותה במודע או לא במודע, כי נראה כאילו לכוס יש רצון וכוח משלה, ולחברה שלי אין אינטרס לשקר לי. אז אם לטענתך כל זה לא קיים, אז מה בעצם גרם לכוס לזוז ולתת לנו מסרים מעין אלה??

Majestic12

New member
לגבי סיאנסים

אני לא יכול להסביר שום דבר, מאחר ולא חקרתי את העניין, וכמובן שלא הייתי במקום. אבל כל המחקרים שנעשו בתחום זה (בלא יוצא מהכלל) לא השיגו שום תוצאות חיוביות כלשהן. כאן לא מדובר על מחקרים שקיבלו תוצאות לא מובנות או שנויות במחלוקת - כולם (100%) לא הצליחו למצוא שום דבר יוצא דופן בתחום זה. העובדה שאת חושבת שלא נגעת בכוס ושהיא זזה מעצמה וקיבלתן הודעות משונות - שום דבר מזה עדיין אינו הופך את העניין לאמיתי ולנכון. למען האמת, זה בדיוק כמו מישהו שרואה משהו בשמיים ומדווח על עב"ם. האם זה עב"ם, לא ניתן לדעת על סמך עדות ראיה בודדת. כדי לאמת שזהו עב"ם, רצוי שיהיו תצלומים ויש לבדוק את העניין ולשלול אפשרויות אחרות. כל עדות בודדת אינה מהווה הוכחה אלא עדות. כך במקרה של עבמי"ם וכך גם במקרה שלך. אותו הדבר לגבי אסטרולוגיה, טארוט, קריאה בקלפים ובקפה וכ"ו וכ"ו. מעולם לא נמצאה ולו הוכחה קלושה אחת (ונערכו הרבה מאד מחקרים), שיש משהו אמיתי בתחומים אלו (חוץ מהעובדה שהם נחמדים כאומנות או כשעשוע).

יש תוכנית מדהימה בטלוויזיה:

כל יום שבת ב-20:00 בערוץ "סטאר וורלד", יש את התוכנית "ציידי הרוחות", בתוכנית הזאת מנסים לחקור לעומק טענות של אנשים שונים שפונים לצוות התוכנית שיבדקו אם הבתים שלהם רדופים... הצוות בתוכנית מורכב בין היתר מזוג שרברבים, שכשהם דיברו פעם בתוכנית של קונאן אובראיין הם אמרו שברוב המקרים מסתבר שהרדיפות בבתים שהם באים אליהם נובעים לפעמים מצנרת פגומה, אבל 5% מהמקרים אי אפשר להסביר... ראיתי כבר כמה תוכניות והם משתמשים במצלמות חום ואינפרא אדומות, וגם יש להם ציוד לראיית לילה. היו כמה תוכניות שבאמת היו מדהימות בתוכנית אחת ראו את הצוות של התוכנית נח בחדר שבעלי הבית טענו שהוא רדוף, ואחרי שהם עברו על הסרט ראו שמנורה שהייתה על השולחן בחדר זזה מעצמה... הם שמו לב לזה רק כשהם בדקו את הסרט בהילוך איטי. במקרה אחר המצלמה לראיית לילה קלטה נקודות זוהרות שנעלמות ומופיעות בחלל האוויר... במקרה אחר הם טיילו בחורשה בשטח שנאמר להם שהוא רדוף, אחד מאנשי הצוות החזיק ביד מכשיר שנראה כמו מיקרופון אבל זה בעצם חיישן שמודד טמפ' ומחובר למצלמת חום, מידי פעם הוא קלט שהטמפ' עלתה... אחר כך כשהם בדקו את הסרט בהילוך איטי הם ראו שכל פעם שהייתה עלייה בטמפ' ראו מן הילה של דמות אנושית שעברה בשנייה לפני המצלמה...
מפחיד ביותר... בנוסף יש מדיום שלא אומרים לה מה קרה לרוחות והיא לבד מרגישה ומספרת את הסיפור שלהם. לוקחים גם אנשים שלא מכירים את המקומות הרדופים וכששמים אותם בחדר רדוף, הם מתחילים להרגיש אי נוחות מסויימת, חלקם פורצים פתאום בבכי לא מוסבר, עד שאומרים להם שבחדר יש פעילות מן העולם שמעבר ולכן הם מרגישים כך. בסוף כל תוכנית הם קובעים אם המבנה הנחקר אכן רדוף או לא. שווה לראות את התוכנית, אפילו שזה בלי תרגום.

Sid

New member
ראיתי את הפרומו של זה

היה שם קטע כזה שהם צילמו תמונה של תינוק שמן, האמת שלא הבנתי זאת היתה באמת תמונה או רוח רפאים?

למעלה