תעלומת פוליסת ביטוח החיים שיצאה מהחלון ונעלמה

debby12

New member
מנהל
תעלומת פוליסת ביטוח החיים שיצאה מהחלון ונעלמה

צ'מעו סיפור:

מאחר שבימים אלה אני עוסקת בפעילות הסקסית (עאלק) של איסוף מסמכים עבור הפגישה עם עורך דין הצוואות, ראיתי ברשימה שיעורי הבית שהוא שלח שצריך להביא פרטים על ביטוח החיים. אז הלכתי להוריד את הפוליסה מהאתר של המבטחת - חשבתי שייקח שניה וחצי. טעיתי

אני מניחה שכמו רבים מכם, ביטוח החיים שלי הוא דרך המעסיק.

ובכן... ביליתי שעה הבוקר בלנסות לשחזר את הסיסמא שלי לפרודנשיאל (חברה מפגרת, בחיי. לא איבדתי ולא שכחתי אותה. היא היתה רשומה באופן מסודר. איש התמיכה השלישי שדיברתי איתו חשב שהישנה כנראה פקעה למרות שיצרתי אותה לפני פחות מ-9 חודשים. אתר דפוק...)

על כל פנים - סוף סוף נגמר הסיוט והצלחתי בערך ליצור סיסמא חדש. אבל האתר לא דיבר איתי. התקשרתי לפרודנשיאל - ואז הם הודיעו לי שהמעסיק שלי הוא הוא האדמיניסטרטור של ביטוח החיים שלי, והם לא יכולים לתת לי כלום

התקשרתי לכוח האדם שלנו. ואז למדתי שהחליטו לעשות מיקור חוץ של כל עניין הבנפיטס לאיזה חברה חיצונית. התקשרתי לחברה החיצונית. הברנש החביב בצד השני לא הבין מה אני רוצה ממנו, בסוף הוא הבין, הלך לחפש - חזר - ואמר שצריך להתקשר לפרודנשיאל כי אין לנו את זה....

הוא דווקא היה נחמד ואמר שהוא יסדר לי שיחת ועידה - אני, הוא ופרודנשיאל. וככה גם האדמיניסטרור הרשמי של המעסיק יהיה על השיחה

התקשרנו. 3 אנשים שונים בפרודנשיאל העבירו אותנו כל פעם למחלקה אחרת. האחרון - חשבתי שהוא הגואל - היה ממחלקת ביטוחי החיים הקבוצתיים. שם אותנו על "המתן" דקות ארוכות. בסוף חזר ואמר שאין להם את הפוליסה אבל יש לו מספר טלפון שם יוכלו לעזור לי ו..... נתן לנו את מספר הטלפון של מחלקת הבנפיטס החיצונית החדשה של המעסיק שלי [הבחור השני אמר לו בטלפון: זה המספר טלפון שלנו שאתה נותן לה - ואין לנו את זה]

בקיצור - סיכום של בזבוז רוב הבוקר הוא כזה:

כל מה שיש לי ביד זו טבלה של עמוד אחד של הבנפיטס שבחרתי השנה ובה כתוב שיש לי ביטוח חיים על סך X כפול משכורות שנתיות

אין לי את פוליסת הביטוח עם שמי עליה. אין לי אפילו את מספר הפוליסה שלי עצמי. אין לי מושג מה תנאי הפוליסה

אומרים לי שיש לי פוליסת ביטוח חיים - אבל אין לי שום גישה לתנאים שלה. אז אין לי שום הוכחה שהפוליסה הזו בכלל קיימת , או מה התנאים שלה [אני צריכה להתפגר בדרך מסוימת כדי שהיא תשלם? יש דברים שאם אעשה היא לא מכסה? אנא עארף? רכיבה על סוסים? סקי? אכילת סטייקים מרובה מדי?]

האמת? חדרה הסקפטיות לליבי.... אני משלמת כסף טוב כל חודש עבור ההרחבה (לפחות כך כנטען) של ביטוח חיים ש(נטען ש) יש לי. אבל לא מסכימים לתת לי שום הוכחה לקיומה

אני היחידה שזה נראה חשוד ולא בסדר?

למה שאתלבט לבד. אנא הבו את דעתכם, בעיקר אם יש לכם נסיון רב שנים עם בנפיטס . כוח אדם בחברה גדולה...

placid1

New member
נשמע פישי, מה את מתכוונת לעשות?

אם לך כל כך קשה למצוא על מה את משלמת ובאיזה תנאים את מכוסה, לשארים שלך בטוח לא יהיה קל יותר

JimmyGee

New member
דווקא נראה לי שזה תמיד ככה

לי היתה עכשיו בעיה עם הביטוח חיים מעביד ב open enrollment. שמתי לב ש ביטוח שעשו לי שונה ממה שביקשתי x3 במקום x5. הוכחתי שביקשתי x5 ועכשיו ה HR מנסים לסדר. הכול נעשה מול המעביד שרק הוא פונה לחברת הביטוח. נראה לי שבמקרה של מוות לא עלינו והפעלת הביטוח גם המעביד יהיה מעורב באיזושהי צורה. נראה לי שככה זה עובד ואין מה לעשות חוץ מלעשות ביטוח חיצוני בתנאים יותר גרועים.

debby12

New member
מנהל
זה מה שאני תוהה...

אשמח אם למי מכם יש זמן לשאול רגע ב HR שלכם אם אפשר לקבל עותק מהפוליסה הקבוצתית. אם התשובה אצל כולם תהיה דומה אז זה ירגיש לי פחות תמוה

את הקטע שבו המעביד יהיה מעורב בהפעלת מקרה הביטוח (חמסה מלח שום בצל שזה לא יקרה) אני דווקא מחבבת. זה אומר מישהו עם כוח קבוצתי בצד שלך (או אקיי, בצד של השאירים שלך) שעושה את העבודה של הפעלת הביטוח. נראה לי שחברת ביטוח פחות תעשה תרגילים אם מדובר במעסיק שרוכש דרכם ביטוח קבוצתי בהמון כסף כל שנה [וזאת להבדיל מקרובים של אדם פרטי אחד - כמה כבר יש לחברת הביטוח להפסיד פה....]

debby12

New member
מנהל
יש לי עוד מהלך אחד למצות - וזה מול אנשי כוח האדם הפנימיים

שלנו (הגם שעשו אאוטסורסינג לקו השירות הטלפוני). יש לי איזה מייל שם של מישהו ואנסה דרך זה להשיג את הפוליסה האובדת

האיש הצעיר מהחברה החיצונית, ניסה להסביר לי שלא אוכל לראות את הפוליסה כי היא שונה מאחד לאחד - כי כל עובד בוחר כיסוי שונה וזה מוכפל במשכורת שנתית שונה כמובן.

אמרתי לו שאת זה אני מבינה דווקא, אבל שחוץ מגובה הכיסוי, הייתי רוצה למשל לראות אם יש החרגות וכו' [מקווה שלא פתחו עלי קובץ פנימי שבו חושדים בי שאני עומדת להתאבד
- אמרתי לו שאני צריכה את זה לצרכי כתיבת צוואה]

אם המהלך הזה לא יוביל לכלום - אתייעץ גם עם עורך דין הצוואות

האמת שפרודנשיאל כן הסכימו לתת לי מספר פוליסה כללי שהוא מספר פוליסת הביטוח הקבוצתי של כל העובדים בחברה שלי [הם אפילו נתנו את זה במייל]. אבל מעבר לכך, הם אמרו שהדרך היחידה שלהם למצוא אותי במרק הקבוצתי העלום הזה היא דרך מספר הסושיאל סיקיורטי שלי

Boston Guy

New member
בהצלחה. אני פתחתי HELP DESK TICKET לכח אדם שילשום

ולקח יומיים עד שהסטטוס שלו השתנה - עכשיו הוא ASSIGNED למישהיא בשם ברוק מקדונלד, שלפי האינטראנט יושבת באוסטין, טקסס ואין לה לא מספר טלפון במשרד ולא מספר טלפון נייד... how convenient for her

כמובן שתשובה או פיתרון עדיין לא קיבלתי.

דרך אגב: ספציפית לגבי הפוליסה שהמעביד שלי נותן לגבי ביטוח חיים - מצאתי את ה GROUP LIFE INSURANCE CERTIFICATE שכולל את כל תנאי הפוליסה תוך בערך דקה וחצי של חיפוש באינטראנט של החברה, בתת-אתר של ה BENEFITS.

debby12

New member
מנהל
תודה. חיפשתי באינטראנט שלנו

GROUP LIFE INSURANCE CERTIFICATE ומצאתי קדחת (בעצם אפילו זה לא).

הכרטיס שלך ל HR קשור לענייננו? או שאין קשר?

בינתיים יש לי תוצאה ראשונה מהניסוי N=1. בן זוגי ניסה לקבל את פוליסת הביטוח הקבוצתית שלו מה HR והאישה מ HR אמרה לו שדבר כזה לא קיים.... (אצלם היא ראש ה HR - זה לא במיקור חוץ)

JimmyGee

New member
אין מצב שלמישהו בחברה שלך אין את ה Policy

הדרך הבטוחה היחידה להגיע ל Policy היא דרך ה HR של החברה.
ה Benefit Outsourcing company היא חסרת ארך לדברים כאלו. התפקיד היחיד שלה זה לעזור ל New Hires וב Open Enrollment. תפקידם היחיד זה לענות על שאלות בסיסיות כמו על איזה כפתור ללחוץ או "I need help resetting my password"

Boston Guy

New member
אני כנראה לא "כמו רבים" - פוליסות בטוח החיים שלי הן פרטיות

לפני כ 18 שנה, כשנולד הילד השני שלנו והיה צריך לעדכן את גובה הכיסוי של פוליסות ביטוח החיים שלי, חשבתי על הנושא והגעתי למסקנה שאני לא יכול להרשות לעצמי להיות תלוי במעביד שלי בנושא הזה.
זה היה מייד אחרי שבועת ההיי-טק פקעה וכל מגזר הטכנולוגייה היה מוצף בנחשולים של גלי פיטורים. זה גרם לי להבין שעלול להיות מצב שבו יום אחד המעביד שלי יחליט "להיפרד" ממני - או שאני אחליט להפרד ממנו... ואז מה? הרי הפוליסה נעשתה דרכו, ולהמשיך אותה אחרי שאתה כבר לא עובד שם זה סיוט בירוקרטי - וגם עניין יקר.
חוץ מזה, הפנמתי שיש לי צורך בפוליסת ביטוח חיים לטווח ארוך - כי אני צריך לתת למשפחה שלי ביטחון כלכלי לפחות עד נקודת הזמן שהילדים שלי יסיימו את הלימודים האקדמאים שלהם - מה שעלול להיות כשהם יהיו בני 26, או 28, או 30... תלוי לאילו תארים הם יצליחו להגיע.
בהתייעצות עם בעלי מקצוע, הבנתי שהדבר הכי נכון עבורי בגיל הצעיר (יחסית) שבו הייתי אז הוא לעשות ביטוחי חיים מסוג TERM LIFE מהסוג שבו הפרמייה היא קבועה (לא עולה במשך תקופת הביטוח) - לתקופה כמה שיותר ארוכה.
בדיוק שילמתי את התשלום השנתי של הפרמייה הזו עכשיו - התשלום ה 19 מתוך 40. הפוליסה הזו תפוג אי שם בשנת 2041 - וכולי תקווה שעד אז הילדים כבר יעמדו על הרגליים של עצמם.
חברת הביטוח מתקשרת כל שנה לבדוק אם אני רוצה להוסיף ביטוח או לשנות את הפוליסה - ובבדיקה שעשיתי איתם, מסתבר שאם הייתי הולך עכשיו להוציא ביטוח לתקופה של 15 שנה עם אותה רמת כיסוי - הפרמייה השנתית הייתה פי 4. כי אני מבוגר יותר בכמעט 20 שנה...

מאז שהוצאתי את הפוליסות האלו עברתי (אם לוקחים בחשבון גם מרג'רים ואקוויזישונים) משהו כמו 6 מעבידים שונים... שכל אחד מהם נתן פוליסת ביטוח חיים קבוצתית אחרת אצל חברת ביטוח אחרת.

אז ה BENEFIT של ביטוח החיים של המעביד מבחינתי הוא משני מאוד - כי הוא משהו כמו 2 משכורות שנתיות שלי, והפוליסות האחרות הן בערך פי 10 מזה.
בגלל זה גם לא כל כך משנה לי התנאים של הפוליסה שהמעביד נותן - כי כשקניתי את הפוליסות המשמעותיות שלי דאגתי שיהיה בהן את הכיסוי שאני צריך - כולל דברים כמו "נסיעות בינלאומיות למ קומות מסוכנים כמו ישראל" (מה שלא היה פשוט לקבל שנה אחרי 9/11...), סוגי הספורט שאני מתעסק בהם וכיוצ"ב.

מסמכי ביטוח החיים (החוזים והפוליסה עצמם) מתוייקים בתיק שיושב בכספת.

debby12

New member
מנהל
תודה רבה

חיכיתי שתכתוב, יען כי היתה לי תחושה שחקרת קצת בנושא. האמת שקיויתי שתכתוב שככה זה בביטוח חיים קבוצתי דרך המעסיק וגם לך יש כזה (שהרי אז הייתי נושמת לרווחה ביודעי שגם בוסטון גאי, שכבר חקר ובדק לעומק, עושה כך בדיוק
). אבל לא כך הדבר.

אני מודה (ונכלמת קלות) שעד שנהרג הקרוב שלי לאחרונה בכלל לא חשבתי על זה לעומק [אגב - היה לו ביטוח קבוצתי דרך העבודה, ואיש כוח האדם שם התקשר תוך יום למספר הטלפון חירום שהוא השאיר, אמר לקרובה שענתה לטלפון שהיה לו ביטוח חיים ושהוא עובד על התביעה לתשלום והוא מצפה להיות בקשר בקרוב עם תוצאות].

כמה מחשבות על הדברים שכתבת:

1) במבט לאחור - נניח שכן היית נשאר בנתיב של ביטוח חיים דרך המעסיק, והיית מחליף בדרך את הביטוח כל פעם - 6 פעמים טבין ותקילין. מה הבעיה הגדולה עם זה בעצם?

אני יכולה לראות שזו בעיה אם מפטרים אותך ואתה לא מוצא עבודה חדשה אי פעם. אבל אם זה המצב אז גם יקשה עליך להמשיך לשלם את הפרמיה של הביטוח הפרטי, לא?

2) לא תמיד הביטוח דרך המעסיק הוא זניח. אצלי, יחד עם ההרחבות, זה מגיע למשהו כמו 13 משכורות שנתיות + יש גם משכורת שנתית אחת במקרה של מות בן הזוג [בהנחה שיש לי באמת פוליסה אי שם והמעסיק לא עובד עלי....]

בכל מקרה - תודה על כל מה שכתבת. הלכתי לחקור קצת בנושא. למדתי מה זה "טרם לייף אינשורנס"

https://www.investopedia.com/terms/t/termlife.asp

וגם ראיתי קצת השוואות בין ביטוח דרך המעסיק לביטוח פרטי

https://www.nerdwallet.com/blog/insurance/pros-and-cons-of-life-insurance-through-work/

https://lowcostlifeinsurance.com/the-advantages-and-disadvantages-of-group-life-insurance/

הולכת לחשוב על זה קצת. יכול להיות שלנו יהיה עדיף ביטוח מסוג "טרם" לעוד 10 שנים ודי.

מה שבטוח: הכי טוב לא למות בטרם-עת

placid1

New member
לגבי סעיף 1, לא בהכרח. את יכולה להיות מפוטרת

ועדיין לא תהיה לך בעיה לשלם עבור הביטוח בין אם זה מכספי פיצויים, כספים שבן הזוג מרוויח וכו, בהנחה שיהיה לך חשוב לשמור עליו.

גם לי, כיוון שרוב העבודה/הכנסה שלי היא בתור עצמאית, יש ביטוח חיים ״טרם״. אני משלמת עליו מתוך הקורפוריישן שלי ועשיתי גם עבור בן הזוג לפי עצת רואה החשבון ויועצת הכספים, למרות שיש לו גם ביטוח חיים מהעבודה, אבל פחות שווה. האמת היא שעד לפני שלוש, ארבע שנים לא היה לי בכלל ביטוח חיים כי לא באמת הרגשתי שאני צריכה, אבל אז הוחלט לעשות אותו כאפיק השקעה פטורה ממס (ההוצאה מוכרת ואם הביטוח ממומש, הוא פטור ממס, בניגוד לירושה רגילה). מהסיבה הזו הכיסוי גם יחסית גבוה מאד.

JimmyGee

New member
לגבי 1

גם לי יש רק ביטוח מעסיק. לדעתי החיסרון העיקרי זה שביטוח עצמאי הולך איתך לכול החיים ואתה יודע בדיוק כמה תשלם. התשלום אומנם עולה עם הגיל והביטוח מפסיק באיזשהו גיל (אני חושב 70) אבל הכול ברור.
זה לא כך בביטוח מעסיק. נניח אפסקתה לעבוד בגיל 55 או 60 (פרשתה או פוטרתה ולא מצאתה עבודה אחרת), מה קורה עם הביטוח? אתה יכול ביכלל להמשיך איתו? כמה זה יעלה? מה קורה עם המעסיק עובר לבטח בחברה אחרת?

JimmyGee

New member
אכן מיסתבר שביטוח דרך המעסיק מפסיק ברגע שעזבתה את החברה

החיסרון הגדול זה שהביטוח לא הולך איתך כול החיים. הוא מפסיק ברגע שהפסקתה לעבוד (מרצון או שלא מרצון).
היתרון הגדול שלו זה שאתה יכול לעשות אותו כעובד חברה בלי שום בדיקות רפואיות (גם עם אתה לא צעיר וחולני).

https://fbsbenefits.com/resources/fbs-blog/individual-life-insurance-vs-group-term-life-insurance/

xbuffalomen

New member
תפור עלי

היתרון הגדול שלו זה שאתה יכול לעשות אותו כעובד חברה בלי שום בדיקות רפואיות (גם עם אתה לא צעיר וחולני)

iris mom of two

New member
כי עדיין סומכים על המשכורת כמקור הכנסה

לבעלי יש ביטוח חיים עד גיל 65, לי בעוד שנה כבר לא יהיה. וגם מה שיש עלי זה זניח.

JimmyGee

New member
למה צריך ביטוח חיים בגיל 55/60?

כי אולי יש לך עדיין dependents כמו ילדים ב College או אישה (שתיחיה עד 120) שלא יהיה להם קל להיסתדר בלי המשכורת שלך?

Boston Guy

New member
הלו - אני כבר נוגע ב 55, והצורך שלי בביטוח חיים גדול מאי פעם

יש לי ילדה שנמצאת באמצע תואר ראשון ומדברת על MEDICAL SCHOOL,
ילד מספר 2 יתחיל קולג' בשנה הבאה...
אם הכל יתנהל בהתאם לתכניות - גם כשאהיה בן 60 זרם חשבונות ה TUITION לא צפוי להסתיים.
כרגע - ההכנסה שלי משלמת אותם. ורוב מה שסביבם.

placid1

New member
אני לא ניסחתי את השאלה כראוי. היא נכתבה

בתגובה למי שכתב שאם מאבדים את העבודה בגיל 55 או 60, יהיה קשה למצוא ביטוח חיים אם הוא היה מטעם העבודה. כוונתי היתה שבמקרה שאיבדת את העבודה בגיל כזה, הדאגה העיקרית לדעתי היא אובדן ההכנסה (בעיקר כי כבר קשה יותר למצוא עבודה חדשה בגילאים מתקדמים) והעדר ביטוח החיים משני.
אילו איבדת את העבודה שלך עכשיו והיית מתקשה למצוא הכנסה חדשה, מה היה קורה עם הילדים שלך? אני מניחה שיש חסכונות, מלגות, הלוואות?
ממה ששמעתי מרוב החברים/מכרים עם ביטוח חיים מהעבודה, ביטוח החיים שלהם הוא בין חצי מליון למליון דולר, שעל פניו נשמע כמו הרבה כסף, אבל אם הוא ממומש כשהמשפחה צעירה יחסית, זה לא באמת כל כך הרבה כסף....

למעלה