תפוז| פרישת מנהלת הפורום

תיקון טעיות-הקלדה בסוף הודעתי הקודמת

"...שנתניהו יהיה אמיץ ויגיד את זה לבני-משפחת שליט כאשר הוא 'מסתכל להם בלבן בעיניים', ולא ימשוך זמן מרוב פחד הן מההחלטה הדרושה לשחרור גלעד מצד אחד, והן מפני ההחלטה לוותר עליו, מהצד השני, בבחינת 'אוי לי מיצרי ואוי לי מיוצרי'."

יונה1

New member
תום, ולכן אמרתי

שאני מעדיפה לשמר את אי הנאיביות האחרון שנשאר לי, בים הציניות, השחיתות והגועל של הפוליטיקה שלנו. אני מכירה את כל האמירות בעד ונגד, אבל גם בעתיד, כפי שהיה מאז קום המדינה - שחרור שבויים זו הטריטוריה הבלעדית של ראש הממשלה. שמחתי מאד שאחרי שלוש וחצי שנים, גם במטה המשפחה מבינים וגם כותבים בכרוזים שלהם שהמפתחות בירושלים!!! הרי גם על טענה זו יש לי זכויות יוצרים. חבל שהם עוד לא הפנימו שם גם את ה**משמעות** של הטענה ועדיין רצים כדרכם כעכברים מסוממים בכל רחבי הארץ והעולם. דרך אגב, באוהל שהקימו מתנגדי העיסקה, הביאו עוד כמה קליברים צבאיים, בינהם מפקד טייסת. כיון שאני מכירה אותו מצויין, היה לי מאד מאד לא פשוט לשמוע אותו. קשה לי לשמוע טייס קרב, שרק המזל הטוב הציל אותו ב-73 מלהצטרף לרבים רבים מחבריו במצרים או בסוריה, מדבר נגד השבת שליט.

Robert Peterson

New member
המאבק אינו מאבק בממשלת ישראל אלא בחמאס

אכן נתניהו וברק מבינים יות רבענייני ביטחון ולכן לא יכולים להסכים לכניעה כוללת לסחטנות ראש' כנופיות טרור .דבר אחד אפשר לדרוש ממשלת ישראל ולבקש ממשלת צרפת , היות וגלעד גם אזרח צרפ: אולטימטום כלפי חמאס מנומק היטב מבחינת החוק הבינלאומי : אי חוקיות החזקת בני ערובה . אי עמידה בחוקי החזקת שבוים וסחיטות ואיומי רצח . הדוגמאות של רצח בני ערובה כתגובה לניסיון שחרורם אינן רלוובנטיות . לכנופיות חמאס יש מה להפסיד יש מקום איפה ניתן למצא אותם ולעשות אתם חשבון . הם לא חיעיזו ! חייבים להפסיק לפחד ולהתחנן . זאת לא הדרך. RP

קמנצינד

New member
או, יותר פשוט...

אפשר לדרוש מממשלת ישראל לדאוג לשחרורו של חייל צה"ל שנמצא בשבי האויב. אם הדרך שהצעת היא הדרך- אז שהממשלה תלך בה. אם דרך אחרת היא יותר נכונה- אז שילכו בה. לא לי להחליט איך.

Robert Peterson

New member
מסכים אבל איך להעביר אל ההנהגה את המסר שלנו ?

יכול להיות משפחת גלעד כי אליהם מקשיבים יותר? סיבלו של הבחור זועק ואנו מרגישים חסרי אונים .חייב להיות מישהו שמסוגל להעביר מסר למקבלי החלטות. RP

כתוב ישירות לראש-הממשלה במשרדו

לשכת ראש-הממשלה, משרד ראש-הממשלה, קרית-הממשלה, רחוב קפלן 3, ירושלים. יש גם כתובת 'אי-מייל' שאותה תמצא באתר 'גלעד' - www.gilad.org . נדמה לי שזה [email protected] אבל מוטב שתבדוק בעצמך. ביחידה לפניות-הצבור של לשכת ראש-הממשלה קוראים מכתבי-אזרחים, אפילו עונים להם (בטלפון או בכתב) ואחת לשבוע (או יותר) מעבירים לראש-הממשלה באופן מרוכז ומתומצת את רשימת-הפניות ונושאיהן.

נגיעוT

New member
כמה תיקונים קטנים

1. אני לא דוגלת בשום פעילות ספציפית . כל איזכור של גלעד מבורך ,אני מעצם עיסוקי באומנות בחרתי להתבטא בשפה שאני מבינה. הביטוי באומנות הוא סוג של תרפיה מבחינתי ולא דרך להשבת גלעד. 2. אחת הסיבות לפרישתי קשורה ללגיטימציה שזכו להם נציגי אלמגור בפורום שאמור להיות בעד ולא נגד גלעד. 3. אין לי מושג למה פרשו 2 מנהלות בזו אחר זו אבל בהחלט הגיע הזמן שיעשה פה סדר.

יונה1

New member
הי מלי

1. הוא שאמרתי. כמנהלת הפורום, למרות שחשבת שונה מחלק מחברי הפורום, מעולם לא ניסית לכפות את דעתך על אחרים. 2. דעתי כדעתך! הרי מטרת הפורום הזה מוגדרת מפורשות בראש העמוד. העובדה שהוא "נכבש" ע"י נציגי אלמגור היא כשל מביש של הנהלת הפורומים של תפוז. עשית לעצמך טובה בפרישתך. אני מתעלמת מהם ולא קוראת אותם. אבל את מן הסתם כמנהלת, היית חייבת לקרוא את כל הזבל והזוהמה. 3. ברוב חטאותי, לא ידעתי שהיו כבר 2 מנהלים אחריך. אבל בהתייחס לאחרון, הרי שמלכתחילה לא הבנתי מה פתאום אדם שכל כך זר וחדש לנושא, מתיימר לנהלו. את מצפה לסדר?לאור מה שקורה כאן לאחרונה, אני דווקא מנבאת דעיכה. 4. ד"ש בבית.

עדיף "נציגי אלמגור" על פני נציגי החמאס!

והג'יהאד האיסלאמי שמנהלים פה מאבק מטעם "צבא המחבלים של חאלד" כדי שיוכלו לרצוח עוד ישראלים. לפעמים כשאני רואה את הרמה של האנשים פה בפורום, אני חושב שזה לא יהיה כל כך נורא אם תהיה עיסקה, רק כדי שתקבלו את מה שמגיע לכם מידי מחבלי החמאס.

זבל וזוהמה לא. דעות אחרות ואפילו הפוכות - כן.

כותבת יונה1 למלי (נגיעוT), מי שהקימה את הפורום וניהלה אותו כ-3 שנים: "כמנהלת, היית חייבת לקרוא את כל הזבל והזוהמה..." ואני מוסיף: מנהל של פורום צריך, לדעתי, לנכש את כל 'העשבים השוטים' הצומחים גם בפורום הזה, ולהשאיר רק את צמחים שיש בהם תועלת לנושא ו/או הנאה מהדיון בו. לכן הוא אכן חייב לקרוא גם את הדברים המרגיזים. בביטוי 'עשבים שוטים' אני מתכוון בעיקר לניבולי-פה, השתלחויות אישיות, ונסיונות לפרובוקאציה לשם פרובוקאציה (מעשה 'טרולים'). לגבי הדברים הנכתבים - בתנאי שהם נכתבים בסגנון ענייני ובשפה נאותה (וזהו תפקידו של מנהל פורום לשים את הגבול בין שפה נאותה לשפה לא נאותה): אני בעד לכלול בפורום כל טיעון ודעה השייכים לעניינו (בפורום הזה - השבי של גלעד שליט ושל ישראלים בכלל, ונגזרותיו), גם אם הם הפוכים לדעתי, או שאני לגמרי לא מסכים אתם. רובנו חוטא לפחות מדי פעם בשימוש בביטויים לא נאותים, אפילו כאשר הדברים עצמם קשורים לנושא-הפורום, וראויים להצגה בו מבחינת תוכנם. (גם יונה, שלעניות-דעתי תורמת הרבה תובנות חשובות לדיון פה, חוטאת מדי פעם בביטויים שהייתי מחליף באחרים, או - אילו זה היה בידי - מצנזר). אני נגד 'מונוליטיות' של הדברים (שכולם יצדדו ב'צד' אחד או בדעה אחת), ולוא רק כדי להפרות את הדיון ולעשותו מעניין ומועיל. להזכיר לכולנו: אחת מהמסקנות לאחר הכשל שהביא להפתעת מלחמת יום-הכפורים היתה ליצור מנגנון של 'איפכא מסתברא', כלומר - ניסוח והצגה של דעה הפוכה לזאת המקובלת (קונספציה), כדי שלא נקלע למצב של 'עצימת-עין' כלפי דברים שעם כל התנגדותנו להם, או דעתנו שהם מופרכים אפילו מבחינת התכנותם, הם בכל זאת יתגלו כאפשריים.

יונה1

New member
ואכן צונזרתי אפילו

בידי "הגאונית התורנית" והמומחית הדגולה לענייני שבויים, שניסתה לנהל פה לאחרונה את הפורום. אבל כמו שאמר בן זוגי למי שהפריע לי בהרצאה שהעברתי באוהל בירושלים - ביום שמישהו יתחיל לדעת ולהבין בנושא, את מה שאני כבר שכחתי מזמן, או אז אולי יהיה על מה ועם מי לדבר. עד אותו יום, מי שבאמת רצה לשמוע ממני ולהבין את הנושא כבר ביוני 2006, נענה באדיבות מוחלטת (ואגב, היו כמה אחדים כאלה). לכל יתר מפריחי הבלונים, קושרי הסרטים, היושבים באוהלי ארז, וכותבי הבלדות - באמת אין לי יותר (ולגלעד שליט גם, מן הסתם), אפילו שמץ של סבלנות. לא באתי להיות חברה שלכם! כולו, ניסיתי (לשוא) לתרום מבקיאותי ונסיוני למען שחרור השבויים.

למעלה