זבל וזוהמה לא. דעות אחרות ואפילו הפוכות - כן.
כותבת יונה1 למלי (נגיעוT), מי שהקימה את הפורום וניהלה אותו כ-3 שנים: "כמנהלת, היית חייבת לקרוא את כל הזבל והזוהמה..." ואני מוסיף: מנהל של פורום צריך, לדעתי, לנכש את כל 'העשבים השוטים' הצומחים גם בפורום הזה, ולהשאיר רק את צמחים שיש בהם תועלת לנושא ו/או הנאה מהדיון בו. לכן הוא אכן חייב לקרוא גם את הדברים המרגיזים. בביטוי 'עשבים שוטים' אני מתכוון בעיקר לניבולי-פה, השתלחויות אישיות, ונסיונות לפרובוקאציה לשם פרובוקאציה (מעשה 'טרולים'). לגבי הדברים הנכתבים - בתנאי שהם נכתבים בסגנון ענייני ובשפה נאותה (וזהו תפקידו של מנהל פורום לשים את הגבול בין שפה נאותה לשפה לא נאותה): אני בעד לכלול בפורום כל טיעון ודעה השייכים לעניינו (בפורום הזה - השבי של גלעד שליט ושל ישראלים בכלל, ונגזרותיו), גם אם הם הפוכים לדעתי, או שאני לגמרי לא מסכים אתם. רובנו חוטא לפחות מדי פעם בשימוש בביטויים לא נאותים, אפילו כאשר הדברים עצמם קשורים לנושא-הפורום, וראויים להצגה בו מבחינת תוכנם. (גם יונה, שלעניות-דעתי תורמת הרבה תובנות חשובות לדיון פה, חוטאת מדי פעם בביטויים שהייתי מחליף באחרים, או - אילו זה היה בידי - מצנזר). אני נגד 'מונוליטיות' של הדברים (שכולם יצדדו ב'צד' אחד או בדעה אחת), ולוא רק כדי להפרות את הדיון ולעשותו מעניין ומועיל. להזכיר לכולנו: אחת מהמסקנות לאחר הכשל שהביא להפתעת מלחמת יום-הכפורים היתה ליצור מנגנון של 'איפכא מסתברא', כלומר - ניסוח והצגה של דעה הפוכה לזאת המקובלת (קונספציה), כדי שלא נקלע למצב של 'עצימת-עין' כלפי דברים שעם כל התנגדותנו להם, או דעתנו שהם מופרכים אפילו מבחינת התכנותם, הם בכל זאת יתגלו כאפשריים.