תפילה המונית

א ו ר בת

New member
תפילה המונית

באחד מערוצי ה"קודש" (דומני ש"קול האמת") התקשרה אשה ודיברה עם אחד הרבנים. היא שטחה בפניו את בעייתה : בנה חי כבר שנים רבות עם גויה. לאחרונה הם אף נישאו בנישואים אזרחיים. למרות תפילותיה הרבות, קיום המצוות וכל מיני חומרות שהיא גוזרת על עצמה טרם הצליחה לגרום לו לעזוב את האשה. המתקשרת לא אמרה שרע להם יחד, שהאשה מציקה לו, שהאשה פושעת, שהיא לוקה בנפשה, שהוא סובל איתה. כל מה שנאמר הוא שהיא גויה. הרב נשא תפילה מעל גלי האתר וקרא בהתלהבות לכל "עשרות האלפים שמאזינים לנו עכשיו" להתפלל חזק למען יעזוב הבן את אשתו הגויה, כשהמלה הזו נאמרה בהגייה של סלידה גלויה. גם אני הרגשתי סלידה דומה כששמעתי בעיני רוחי עשרות אלפים מתפללים אולי לקרע מיוחל בין בני זוג שהם, מן הסתם, מאושרים.

../images/Emo45.gifטמטום לשמו

אם אושרו של בנה לא נמצא בעדיפות הראשונה של האישה- זה מראה על משהו.

אליצדק

New member
הכל עניין של זווית ראיה ../images/Emo22.gif

אדרבה בגלל שהאשה דואגת לאושרו של בנה עשתה זאת. אנשים המכורים לסמים גם הם שמחים ומאושרים האם אתה חושב שאין צורך לנסות לגמול אותם מהסמים. לגבי אשה זו, הנישואין האסורים בהם חי בנה הם בדיוק כמו סמים, אמנם בנה מאושר לכאורה, אך היא יודעת שאושר זה הוא בעוכריו. אם שלומו וטובתו של בנה לא היו בעדיפות ראשונה אצלה היא לא הייתה עושה זאת. מושגי האושר שלך ושל אדם דתי הם מושגים שונים, לכן אתה אינך מצליח להבין זאת אך אם תצליח להכנס לראשה של האם, של המנחה ושל המאזינים לתכנית תוכל להבין את הסיבה למעשיהם. לפעמים אנו חושבים דברים על-סמך ידע שיש לנו ועל סמך דברים הנמצאים בדמיוננו, אך כיוון שחסר לנו ידע או שהידע לא נכון, איננו מגיעים למסקנות נכונות. אתה אמנם צודק לפי הבנתך מהו אושר. אך עדיין אפשר להבין שבדמיונם נראה האושר שונה לגמרי. בתשובה זו כוונתי לענות גם לגולשים אחרים שכתבו בסגנון שלך. ובקישור דברים נוספים הקשורים לעניין.

הם לא שמחים ומאושרים

מה אתה חושב שגרם להם להשתמש בסמים מלכתחילה? ולשאר ההודעה- היא לא יכולה לדעת שאושר זה הוא בעוכריו רק בגלל שכך לימדו אותה- אין לה שום נסיון אישי להסתמך עליו. האם אוכל להבין? לא חושב. אני למשל לא הייתי רוצה שילדי יהיה הומו, שלא יוליד לי יורש. אבל זה לא אומר שלא אתמוך ואנסה להרוס לו את מערכת היחסית רק בגלל שזה לא מוצא חון בעיני. מה שהאישה הדתייה עושה זה אנוכיות לשמה.

בלוגמן

New member
בשביל זה יש לנו גבולות

שיגידו לנו מה כן מה לא. התורה היא הגבולות שלנו. הרי עקרונית אין לדבר סוף. נראה לי שדוגמאת הסמים היתה מוצלחת. היא לא אמרה שניתקה עמו את יחסיה - אבל זה לא סותר את רצונה הפנימי-דתי.

masorti

New member
ועכשיו נעשה תרגיל קטן...

נחליף את האשה מהרדיו בד"ר צופיה מלר, ואת כלתה הגויה באשתו הדוסית של בנה שחזר בתשובה. אנו נשמע יללות קורעות לב של צופיה מלר על הבן שחי עם הדוסית הפרימיטיבית, וזאת למרות שהבן מעולם לא התלונן על אשתו. לי נראה שתגובת הקהל שונא הדת על "אסונה" של גברת מלר לא יהיה שונה מהתגובה של הקהל שהאזין ל"קול האמת". תקני אותי אם אני טועה, אבל הזוג מלר הקדיש את חייו למסע צלב נגד החרדים ואף פרסם ספר(ים) בנושא. אז מי מעורר יותר סלידה? האשה מהרדיו או הזוג מלר עתיר ההשכלה? נ.ב. אני שוב נדהם שאת מאזינה לערוצי הקודש. אני שומע ערוץ קודש אולי פעם בשנה, כשבטעות אני מכוון לתחנה כזו. חסרות לך תחנות רדיו אחרות שיותר מתאימות לטעמך?

../images/Emo6.gif

זה באמת נחמד! דע לך מסורתי... שהחבר'ה החילוניים שכותבים באתרים השונים נגד דת הרבה יותר מעורים בעולם החרדי מאשר אנחנו. וזה רק מעורר תקווה בליבי... מי יודע? אולי זו הדרך הנסתרת של האלוקים לקרב אותם אל היהדות...
אור בת... שלומות לך יקירתי!

בלוגמן

New member
החבר´ה שכותבים על החרדים..

..הם חרדים בעצמם לשעבר! זה לא שהם התעניינו והלכו לבדוק מה קורה שם..

א ו ר בת

New member
אתה די טועה

"ציידי הנפשות , תשובה לתשובה" - זה שם הספר ובכך הוא עוסק. המילה "תשובה" מופיעה בו הרבה יותר מאשר המילה "חרדים". בני הזוג מלר מדברים ומנתחים בעיקר את תהליך ההחזרה בתשובה המלווה, לדעתם ולעדותם, בהרבה רמייה ושטיפת מוח. באופן טבעי, מכיון שרוב ה"מחזירים" הם חרדים, מדובר גם בהם אבל כמעט תמיד מהזוית של שיטות ההחזרה שהן נלוזות בעיניהם. ומי שעורר בי סלידה שם זו דווקא לא האשה מהרדיו אלא הרב המלהיב. אשר לערוצי הקודש – זה מרתק. (שמחתך מוקדמת, אי"ב. אני חושבת שאחת הדרכים היותר בטוחות להרחיק אנשים מהדת היא לשלוח אותם לשמוע את הערוצים האלה. אז אם זו דרכו – אכן נסתרות הן דרכיו). דווקא הייתי מאוד שמחה אם היית מתחיל לשמוע אותם קצת יותר. היינו יכולים לעשות הרבה תרגילים קטנים וגדולים בסגנון שהצעת פה. אני מקווה ש"ירשו" לי להביא לפה מדי פעם "פרפראות" משם.

masorti

New member
ודאי ודאי...

אין ספק שספרם של הזוג מלר הוא ניתוח מדעי מדויק, ואין בו אף קמצוץ של הסתה, השמצה, הכפשה, סילוף, או אי דיוק עובדתי בנוגע לחרדים ולהחזרה בתשובה. כמו כן, ברור שאין שום קשר בין נושא החיבור המדעי הנ"ל ובין העובדה שבנם של המחברים חזר בתשובה. אין ספק שעובדה זו לא גרמה לשום הטיה מקצועית או סגנונית של לשון המחקר ותוצאותיו. נכון? ולגבי ערוצי הקודש... אף פעם לא התפעלתי מהז'אנר הזה. גם בתחום היידישקייט אני יכול לחשוב על תוכניות מעניינות יותר. אם האזנה מסיבית לתחנות אלו עושה לך טוב וטוענת לך את המצברים הרוחניים, מי אני שאפריע לך.

masorti

New member
נ.ב. אני מעדיף דווקא להקות פאנק...

ובפרט את הלהקה "כאפה לפנים של לימור לבנת". יש להם שיר מצוין בשם "מוות ליהדות", ומילותיו כוללות את השורות: "להרוג ת'רבנים, לפוצץ את השקרנים, נהרוס כמה בתי כנסת היום, אלוהים לא יציל מפצצת אטום". באתר האינטרנט של הלהקה נאמר על השיר: "מה שמניע את כל המסע הניאו-נאצי הזה בבסיס זה אותה דת מלוכלכת, שגורמת לנו להאמין שאנחנו עליונים ונבחרים". תוכלי לקרוא את כל הפרטים על הופעת השל הלהקה בכתבה הזו. איך ה"פרפראות" האלה ביחס למה שאת שומעת? יכול להיות שבין זה ובין ההסתה של "שינוי" נגד החרדים יש קשר כלשהו? נ.ב. את מוזמנת לתרגם לגרמנית את הביטויים המודגשים בהודעה, וליהנות מהארומה.

Vdrums

New member
יאללה מה אתה דפוק?

בגלל שיש איזה להקה של קיצונים מפגרים אתה משייך אותה למפלגה שאתה שונא שינאה תהומית? זה כמו שאני אשייך את יגאל עמיר למפלגה דתית כלשהי!!!

masorti

New member
הקיצונים המפגרים האלה...

לא קלטו את השנאה לדת מהחלל הריק. אולי כדאי שתעשו חשבון נפש לפני שמישהו יממש את המילים של השיר.

Vdrums

New member
ואתה תעשה חשבון נפש

לפני שעוד איזה מאמין עיוור שהולך אחרי הרבי שלו יעשה משהו...

masorti

New member
אחרי איזה רבי?

יגאל עמיר רצח על רקע פוליטי ולא דתי. אם לא ידעת. (הסיפור על "דין רודף" הוא אגדה שנופחה מעבר לכל פרופורציה) ולי אין בעיה לעשות חשבון נפש בענין רצח רבין. (לא שיש עלי אשמה כזו גדולה...) הבעיה כרגע היא ש"שינוי" מסיתים נגד החרדים עד לסכנת חיים. כבר שרפו בית כנסת בשדה-בוקר.

א ו ר בת

New member
ומאיפה קלט את השינאה

הבחור הזה ? יש לו אפילו סימוכין. ולא תמיד הוא סומך רק על עצמו. יש לו גם שיטות עקיפות. והוא יכול להיות אבא של הקיצונים המפגרים האלה... יש בהם, אגב, שינאה דומה גם לציונות. גם את זה הם קלטו מתנועת שינוי ?

lala897

New member
יופי

הבאת כמה מטורפים מהאינטרנט שאין לך מושג מיהם - הם גם יכולים להיות חילונים שיענתו דתיים. יש לך עוד כמה כאלה?

lala897

New member
מרתק אותך להקשיב לערוצי הקודש

את בטח חושבת שזה גם מאד מייצג את החברה החרדית לכל גווניה. מרתק? איזה שעשועים יש לאנשים..

saar7650

New member
הסבר-

כפי שאת יודעת (או עדיין לא) כל נשואים עם גויה/גוי מסכנות את העם היהודי בהתבוללות!!! במצב איום ונורא שאנו נמצאים בעת הזו הרבה מאוד נשואי תערובת נישאים יהודים. האם אינך פוחדת מהתבוללות של העם היהודי וע"י כך מחיקתו ממפת העולם??? לא בדרך של מוות פיזי חלילה אלא כל ילד שייוולד לאותו זוג ייחשב כגוי ויקטע שרשרת של משפחה יהודית! האם כדי שהעם היהודי לא יימחק צריכים לזעוק בתפילה המונית ולזעזע את אותם הנישאים לגויים בקלות כה רבה ובלי משים על לב???

למעלה