תפילה המונית

NYM

New member
שטויות של אורתודוכסים

תסתכל על עמנו כאן בארץ יוצאי אירופה נראים אירופאים יוצאי תימן נראים תימנים יוצאי הודו נראים הודים מבחינה גנטית העם היהודי התבולל לגמרי... ולא זה מה שחשוב! כדי לשמור על עמנו, כפי שנעשה אלפי שנים, יש לקרב זוגות "מתבוללים" ליהדות ולא להרחיקם כפי שאותו רב גורם לאם לעשות לבנה....

saar7650

New member
חביבי-

קודם תלמד ואח"כ תחליט אם זה שטויות. אם כבר למדת והחלטת שאלו שטויות- אשמח לשמוע למה אתה חושב שהתבוללות היא שטות! דבר נוסף- מה הקשר בין זה שהעם היהודי היה בגלות לבין התבוללות? הרי לא דיברתי על התבוללות פיזית- כלומר על פיזורם של מליוני יהודים ברחבי העולם. אני דיברתי על כך שמשפחות שלימות נעלמות מהמפה ע"י נישואים לגויים. כלומר במקום שיוולדו ילדים יהודיים יוולדו ילדים גויים! לקרב זוגות מתבוללים ליהדות- אבל לא לקרב את היהדות אליהם! כלומר- נכון שצריך לקרב כל יהודי באשר הוא ליהדות. אך מה שאתה מציע הוא שאנו נצטרך לשנות חלקים מההלכה היהודית למען המתבוללים. האין זה אבסורד? האם אדם שלא יסכים לחוק אזרחי מסויים ינסו להתגמש איתו בחוק? כדי לקרב את אזרחי המדינה לחוקיה?!

NYM

New member
FUD

כפי שאת יודעת (או עדיין לא) כל נשואים עם גויה/גוי מסכנות את העם היהודי בהתבוללות!!! אמירה זו היא שטויות וליתר דיוק זריעת פחד לא מוצדק לא ההתבוללות עצמה היא שטות בהמשך דבריך ענית לעניין דעתי בנושא: א. עצת הרב תגרום ההפך מלקרב זוגות מתבוללים ליהדות. ב. אני מאמין שמה שהחזיק את הדת היהודית אלפי שנים הם השינויים שנעשו בהלכה בהתאם למצב שהיה באותה תקופה גם חוקים אזרחיים משתנים עם חלוף השנים ומה שהיה פעם אסור היום מותר ולהפך

saar7650

New member
אז מה היא השטות שדיברת עליה?

"אמירה זו היא שטויות"- מה שטויות? שנשואים עם גויים מסכנים את העם היהודי? האם את לא חושבת שהעם היהודי ימחק? הרי כל יהודי שנולד לאם גויה הוא גוי ע"פ ההלכה. מכאן יוצא שכל יהודי שנישא עם גויה קוטע שרשרת של משפחה יהודית. א. עצת הרב? על איזה רב ועל איזו עצה מדובר? ב."מה שהחזיק את הדת היהודית הם השינויים שנעשו בהלכה"... על אלו שינויים מדובר? בכל מקרה החוק לגבי זהות היהודי עדיין נשאר. אז איזה שינויים את מעוניינת לבצע? ועל אלו שינויים שנעשו ביהדות דיברת?

NYM

New member
זריעת פחד

נשואים עם גויים אכן לא מסכנים את העם היהודי. במשך אלפי שנים ובייחוד בתקופת התנ"ך לקחו להם בני ישראל נשים מעמים אחרים, רות המואביה היא רק דוגמא אחת בולטת לתופעה. וכיצד בכל זאת שרד עם ישראל? "לקרב זוגות מתבוללים ליהדות" כמו שאמרת בעצמך להבדיל מהגישה של האם והרב בהודעה המקורית: "...למרות תפילותיה הרבות, קיום המצוות וכל מיני חומרות שהיא גוזרת על עצמה טרם הצליחה לגרום לו לעזוב את האשה....הרב נשא תפילה מעל גלי האתר וקרא בהתלהבות לכל "עשרות האלפים שמאזינים לנו עכשיו" להתפלל חזק למען יעזוב הבן את אשתו..." גישתם של האם והרב היא זו שמסכנת את היהדות זו גישה מלאת שנאה ורוע שמחזקת את הרוח רעה שביהדות... הגיע הזמן שהיהדות תחזור להוביל את עמי העולם ולהיות 'אור לגויים' על ידי קידוש ערכים כמו כבוד אהבה וסובלנות... לגבי שינויים בהלכה מן הסתם יש בפורום זה גדולים ממני שיוכלו להביא דוגמאות (כמו חרם דרבנו גרשום לדוגמא) דרך אגב אני גבר ולא אשה...

saar7650

New member
"זריעת פחד"...

ראשית- סליחה! חשבתי שאתה בת. (אגב- מה פירוש השם הזה- "nim"?) לענייננו-"במשך אלפי שנים ובייחוד בתקופת התנ"ך לקחו להם בני ישראל נשים מעמים אחרים, רות המואביה היא רק דוגמא אחת בולטת לתופעה". *לאחר שנתגיירה לקחה בועז ונשאה. "הגיע הזמן שהיהדות תחזור להוביל את עמי העולם ולהיות 'אור לגויים' על ידי קידוש ערכים כמו כבוד אהבה וסובלנות..." *אנחנו אכן כאלה! לא שונאים אף אחד! אפילו לא את אותה אישה גויה שאמורה להתחתן עם היהודי. עובדה היא שאם תרצה להתגייר אנחנו נסכים. מלבד זאת- אנחנו רואים סכנה ב-ח-ת-ו-נ-ה עצמה! ולא באישה עצמה חלילה. עם האישה עצמה אין לנו שום בעיה. כל הבעיה היא שהיא תתחתן עם יהודי ותגרום להתבוללות נוראה!

"טוהר הגזע" אינו בראש מעייני.

גבר אוהב אישה, אישה אוהבת גבר, אין שום בעיה שהם יהיו ביחד רק בגלל שלאומם שונה.

ובכן, היהדות מגדירה אותי כיהודי

לכן אני יהודי בלאום, בעניין הדת-אתאיסט חסר דת. אני מגדיר את עצמי בראש ובראשונה כאדם, וגם אחרים באותה הגדרה בראש ובראשונה. ואתה?

saar7650

New member
נבצר-

אין קשר בין מה שאתה אומר למציאות!!! חלילה לנו מלומר כי אנו עליונים מבחינת דרגה, מבחינת גזע חלילה! אף הלכה לא אומרת זאת. כל שאני אומר הוא שצריך לשמור על היהדות ועל העם היהודי. זה שאתה מתחתן עם גויה לא הופך אותך להיות פחות במעלה חס ושלום אלא פשוט הצאצאים שלך כבר לא ייחשבו יהודים. ומה שאנו מנסים לעשות (מה שקרה הרדיו החרדי לתפילה המונית) הוא כדי להציל את העם היהודי מהיכחדות טוטאלית.

פלסטיק

New member
מצווה שיהודיות יתחתנו עם גויים

כל יהודיה שאיננה מוצאת חתן יהודי תקבל הקצבה ליבוא חתן שאיננו יהודי <כי הרי ילדיהן יהיו יהודים ולכן יתרבו מספר היהודים בעולם> כמובן שאינני חושב כך אבל זה מה שיוצא מהודעתך, אם מספר היהודים הוא מה שחשוב הרי זהו פטנט להגדלתו.

tamarhp

New member
חחח...

ברור שלא כמות מספרית היא החשובה.. לא איכפת לי אם יהיו 1000000 ג'ירפות או 2000000 ג'ירפות. אבל כשהמספר מגיע ל100 ג'ירפות, אז מאד איכפת לי אם זה 500, 550 או 600 ואני אהיה מעוניינת להציל אותן מסכנת הכחדה! סליחה על ההשוואה..

פלסטיק

New member
לא הבנתי ../images/Emo10.gif

לכל מי שיצטרף הרגע שיהיה ברור שאני לא בעד הפתרון הזה ולעניין איך מצילים 500 גי'רפות מהתמעטות? גם מונעים מזה שירד המספר בעדר וגם מוסיפים נניח על כל גירפה גויה שהתחתנה עם גירף יהודי נחתן גירפה יהודית עם גירף גוי וכך נפצה על המספרים בגורי גירפים

tamarhp

New member
אז זהו..

כעיקרון אסור להתחתן עם גוי. בדיעבד, מי שאמא שלו יהודיה ואבא שלו גוי נחשב יהודי, אבל זה לא הפתרון בהלכה. חוצמזה פספסת משהו קטן.. זה לא יועיל אם נתחתן עם גוי, שהרי הוא לא יהפוך ליהודי בעקבות זה, ומצד שני נשאיר רווקים יהודיים סתם כך, שלא תהיה להם ברירה אלא להתחתן עם גויות, ואז ילדיהם יהיו גויים. כך שלא הרווחנו כלום. אבל הרעיון עצמו נחמד..

אף הלכה לא אומרת זאת...

נכון, אבל מהנימה שבה כמה דתיים מדברים על "גויים" אפשר לקבל את הרושם הזה... אז הצאצאים שלו לא יהיו יהודים, ע"פ היהדות. אז? כל עוד הם אזרחים נאמנים של מדינת ישראל-ממש לא אכפת לי.

lala897

New member
כי אני מעונינת לשמור על העם היהודי

כיהודי וח"ו שלא יתבולל בין הגויים. אבל כיון שהשקפתינו בענין הפוכות לא נוכל להגיע לויכוח נורמלי בלי להעלות את ענין האמונה והדת והתנ"ך שוב..

למעלה