תפילין

e v e n

New member
תפילין ../images/Emo54.gif

קומיקס חדש שאני ציירתי ואלכס פולונסקי (al-x.net) כתב, תהנו :)

*GormE*

New member
קודם כל

אתה מוכשר. אני לא זוכרת איך אני ציירתי בגילך, אני רק יודעת שחלמתי על לצייר קומיקס ובעצם יצרתי ממש ממש מעט. שנית כל אני לא מסכימה. זו נקודה כל כך רגישה הדתיים והצבא ואם זה מוצדק בכלל אורח החיים שלהם יש הרבה דתיים שמבזים את הדת של עצמם, ויש הרבה שעושים כבוד למה שהם מאמינים בו מאוד קל להסתכל עליהם מהצד אבל אני מניחה שאף פעם לא נוכל לדעת אם אנחנו מסתכלים מלמעלה או מלמטה

Cartman

New member
בדיוק

אפשר לעשות בדיוק את אותו הקומיקס רק עם משתמטים שרוצים להחתים אותך על עצומות נגד פיתום אווזים או משהו. הקומיקסים שלך מאוד החלטיים ונראה שאין לך ממש מושג על מה אתה מדבר ושהקומיקסים שלך פשוט מבוססים על סטיקרים. את הקומיקס שלך על השמאלני שהופך להיות ימני אפשר לעשות בדיוק להיפך, עם ימני שהופך להיות שמאלני ובמקום להרביץ לערבים הם יעשנו סמים ויצטרפו לחיזבאללה. אתה נורא חד צדדי והקומיקסים שלך נורא פלקטיים.

Athaclena

New member
אני לא בטוחה שדתיים זו המילה הנכונה

רוב הדתיים-כיפות-סרוגות הולכים לצבא, אפילו אם זו גרסה מקוצרת של ישיבת הסדר ובהרבה מקרים עושים שרות מלא. יש גם בנות דתיות שמתגייסות - נכון שלא הרבה, (תלוי בבי"ס - באולפנה זה היה אחת מכל המחזור, ובממלכתי דתי 3 או 4 מכל כיתה) אבל יש. ומי שלא מתגייסת הולכת לשרות לאומי, לפעמים לשנתיים. גם אצל החרדים - וחב"דניקים משתייכים מבחינתי לחרדים - יש כאלה שמשתרים בצבא, רק שם אני לא יודעת את המספרים.

חביב, אבל שטחי

הקומיקסים שלך מתחילים לחזור על עצמם באופן ויזואלי. מה עם קצת רקעים? ואני מתכוון רקעים של מקומות ולא סתם קשקושים. מבחינת עלילה גם לא התלהבתי כי אין פה שום תחכום או פאנץ ליין, רק שטיחת מניפסטו פוליטי רדוד. אולי קצת עלילה? דמויות עגולות ומתפחות? בכל אופן, יש לך סגנון יחודי ומעניין, אבל כדאי לך לפתח אותו קצת.

סקאביאס

New member
שטויות....

הסגנון שלך מגניב לדעתי... אין "תפאורה" אלא רק רקעים?! אז מה? בכל זאת זה מגניב, והרקעים יוצרים אווירה שמשתלבת מצויין עם הדמויות. התוכן.... לא בוגר, שטחי... הדמויות באמת שטוחות מדי... אבל מה זה חשוב? העיקר הצורה ולא התוכן. כלומר, יש קומיקסים בהם הדגש הוא על הצורה או על צורה (לאו דווקא יפה או מעניינת, פשוט הדגש הוא על הצורה) והם מושכים את העין ומעניינים אותה. יש קומיקסים עם דגש על התוכן (שוב, לאו דווקא תוכן מרתק), הם מעניינים את המוח (?!). שניהם לגיטימים ויפים.... לכל אחד העדפה לערוץ החשוב לו יותר... לי אישית צורה מרתקת מפצה על תוכן עלוב ולהיפך... תוכן מעניין מפצה על צורה עלובה. מובן שעדיף שילוב של תוכן וצורה מעניינים שמשרתים זה את זו... אבל אני אישית מסתפק גם באחד מהם.

ailag

New member
צורה לעומת תוכן

הקומיקס הזה נותן הרגשה שהוא בא בשביל להראות גם תוכן. קומיקסים סתמיים, גם כשהם מצויירים נפלא, מראים את זה שהעלילה שטוחה, ואז זה בסדר. זה מתיימר לתת תוכן, ואני מבינה שאתה מסכים איתנו בקשר לבעייתיות התוכן..

e v e n

New member
כן אני קצת מסכים בקשר לתוכן.

האמת היא שאני לא כתבתי אותו (וזה גם כתוב בתחילת הקומיקס ובהודעה עצמה) בקשר ל"דעות המוחלטות", כמובן שיש עוד צדדים ואפשר להתייחס אליהם, אבל הכותב בחר צד אחד וזה מה שציירתי. ואתם לא יכולים להגיד שהחלטה מוחלטת לא תעשה לכם משהו בלב, ותתן לכם לזכור את הקומיקס, לפעמים הקיצוניות עובדת. בכל מקרה תודה על התגובות, אני ממש רק בתחילת הדרך ואני ממש מקווה להשתפר ולהפנים את התגובות שלכם.

al-x

New member
ע"פ מה שתום אמר, הרעיון הוא להציג

נקודת מבט מסויימת, סוג של ביקורת. אמנם זה לא תמיד כך, אבל על מנת שביקורת תקלט טוב יותר, מסתכלים רק על צד אחד של המטבע, אילו הרעיון היה לעשות קומיקס שמעביר ביקורת שהיא פתוחה לדיון - היינו מציגים צדדים נוספים. תוכלו לראות בקומיקסים אחרים שלנו שיצאו בקרוב שלא תמיד אנחנו סוקרים את כל ההיבטים של נושא מסויים אלא מתייחסים לסטריאוטיפים ספציפיים בלבד על מנת לתת לקומיקס סוג של "עוצמה".

Cartman

New member
אוקיי, אז אני סתם לא אוהב את זה

זה שקול לזה שאני אעשה קומיקס בו אני מציג את כל הערבים כמחבלים מרושעים או את כל הכושים כקופים עבריינים וכו' וכו', רק שאני אצא מזה גזען ואתם יוצאים מזה שמאלנים מגניבים חתרניים. תהנו.

al-x

New member
הצגנו את כל החרדים כ____?

הקומיקס מתייחס לאותם חב"דניקים שישבו בדוכן שלהם ואספו תרומות. לא לחברה הדתית או החרדית. אילו היינו מעוניינים להציג נקודת מבט כוללת על כלל חובשי הכיפות באשר הם, עלילת הסיפור היתה נערכת בחצר בית הכנסת.

Cartman

New member
לי זה נראה כאילו התייחסתם

לכל החרדים שלא משרתים בצבא, ואני משער שאני לא היחיד שקיבל את הרושם הזה מהקומיקס הזה, והקומיקס הזה נראה פשוט כמו דמגוגיה זולה.

*GormE*

New member
אתה צודק אבל הקומיקס

פורסם רק כאן ע"מ לקבל משוב ולא באיזה שלט חוצות כך שמספיק לעשות "נו נו!" והבעיה נפתרה

e v e n

New member
אז לא כאן.

בהתחלה התגובה שלך הייתה עיניינית אבל די מהר היא צנחה לרמה שלא ילדים בגן.

Cartman

New member
אתה תגיד לי איפה לרטון?

ומתי בדיוק התגובה שלי צנחה לרמה של ילדים בגן?

Scum Bunny

New member
עם כל הכבוד...

לרטון זה השטיק שלי. אתה מתבקש לחזור לשטיק שלך, שזה לרטון על זה שאני רוטן.

garsia

New member
אוף איתך

אריאל, אתה לא יכול כל הזמן לעשות קומיקסים ימניים ולהגיד "אם אני גזען, גם אתם גזענים" ואז כשמישהו עושה קומיקס שמאלני להגיד לו שהוא לא יכול לעשות קומיקס שמאלני כי זה גזענות. אינעל רבאק. תפסיק לשחק את המקופח!

ailag

New member
הבעיה היא

אני כאן די אקצין אז אל תיעלב
פשוט אין לי כוח לנסח את זה אחרת. נראה כאילו אתה רוצה לעשות קומיקס שיתפוס, שזה בסדר גמור. אתה בוחר נושא שאתה יודע שאנשים חושבים עליו, לוקח את התלונות הקלאסיות של שמאלנים קיצוניים עליו (אגב, אני שמאלנית. שלא תחשוב שהדעה מוטית
) ומציג רק אותן. (כאן ובזה על הימניים) זו הבעת דעה לגיטימית לחלוטין, אבל מה שפירטתי זה איך שזה נראה, ומה שהקוראים שלך יחשבו על הקומיקס שלך. לדעתי. (במילים פשוטות יותר: אני יכולה לעמוד ולצעוק: "כל הממשלה זבל!" ואולי אני צודקת לגמרי, אבל יתייחסו לזה כאל סתם פרובוקציה ולא הבעת עמדה לגיטימית. הקומיקס שלך בסדר, אבל אולי אתה לא תהיה מרוצה ממה שזה יעשה לאנשים) ולהזכירך, אני מגזימה בהודעה הזאת

למעלה