תפירת צוואר הרחם

טוש10

New member
תפירת צוואר הרחם

שלום אנ מבקרת מהפורום השכן " הריון לאחר אובדן"- לצערי אני משתפת בו לאחר בלפני שלושה חודשים עברתי לידה מוקדמת של תאומים (לאחר טיפולים) בשל פתיחה ומחיקת צוואר. כיום אני בהריון והרופא רוצה לבצע לי תפירה של צוואר הרחם- זוהי פעולה שאני חוששת מימנה כיוון שהבנתי שהיא כרוכה בהרדמה כללית ויש סיכונים של זיהום או פקיעת מי שפיר ( לא עלינו)- האם יש מישהי שעברה את הפעולה ויכולה לסבר את אוזני ולהרגיע אותי . יש לציין שהיום הוא הריון יחיד ועם פחות סיכונים אך עדיין לא ברור מימה נבעה הפתיחה פעם שעברה - האם מבעיה בצוואר הרחם או עקב ההריון המרובה עוברים- אני בלחץ ויש לי חוד שלהחלטה.

סאלי33

New member
גם אני

צריכה לעבור תפירה של צוואר הרחם ברביעי הקרוב וגם אני מתה מפחד...מישהי יכולה לספר על התהליך ולמה לצפות אח"כ?

טוש10

New member
שאת עוברת את זה קודם

אולי תוכלי להגיד לי איך היה והאם זה נורא או לא. הרופא שלי שאמר שאח"כ יש כאבים אבל זה עובר וההריון הוא ממשיך להיות רגיל

סאלי33

New member
מקווה מאוד להיות כאן אחרי התפירה

טפו טפו , ואז אספר לך ברצון רב מאוד איך היה :)

shiri_koren

New member
מנסיון אישי

בהריון של יואב עברתי תפירת צוואר עקב לידה מוקדמת בשבוע 17. התפר מתבצע בהרדמה מלאה ואחרי שמתעוררים יש קצת כאבים אבל ניתן לקחת זריקה נגד כאבים. לי היה גם קצת דימום. אותי אישפזו ללילה אחד ולמחרת הלכתי הביתה ולא קמתי מהמיטה במשך יומיים כדי לתת לכל העסק להרגע. המשך ההריון היה תקין - הייתי בשמירה בבית. בשבוע 37 הורידו לי אותו וב 38+2 נותחתי. שירי

סאלי33

New member
תודה שירי

האם יודעים שהלידה המוקדמת שהיתה לך היתה כתוצאה מאי ספיקת צוואר? והאם מאז התפירה היית בשמירה בבית? אני קצת מתלבטת...בעיקרון אני אמורה להכנס לשמירה מלאה משבוע 20 אבל אולי כדאי לי להבקש כבר אחרי התפירה...גם אני אחרי לידה מוקדמת בשבוע 22.

shiri_koren

New member
תשובות

במקרה שלי הלידה המוקדמת היתה בגלל שהיתה לי מחיצה ברחם. הוציאו לי את המחיצה ואז נכנסתי שוב להריון והחליטו לעשות תפר ליתר בטחון בגלל כל ההסטוריה. כרגע אני בהריון נוסף בשבוע 35 ובלי תפר. אני הייתי בשמירה מהתפר - אבל שמירה יחסית קלה ולא שכיבה מוחלטת... שירי

שילתוש 3

New member
שלום לך שירי

כמו שכתבתי כבר גם אני עברתי תפר צוארי 3 פעמים עקב לידה מוקדמת בשבוע 23 כיום תודה לאל יש לי 3 ילדים ובשלושתם עברתי תפר צוארי,לידה ראשונה היתה נרתיקית ושתי הלידות אחרי היו קיסריות,אם מותר לשאול,למה עברת קיסרי?ואם יצא לך לעבור תפר שני בהריון אחרי קיסרי?ולמה אני שואלת כי עברתי קיסרי ואח"כ כשהייתי בהריון שלישי עברתי תפר וזה יוצא תפר אחר קיסרי,זה היה די צפוף אבל זה עבר ב"ה בסדר,ואז ילדתי שוב בקיסרי (לפני 3 חד`) ואחרי הנתוח נאמר לי שהצלקת דקה ואז הסכוי לקרע ברחם גדל בלידה הבאה ואני נלחצתי מזה מאוד לכן מענין אותי לדעת אם לעשות תפר כשיש צלקת דקה זה בעיה כי בתפר מושכים קצת את הרחם,לא?בקיצור נכנסתי לסרטים ועוד לא יצא לי לשאול רופא אז אם יש לך תשובה בשבילי אשמח לשמוע, תודה רבה.

shiri_koren

New member
לא יודעת

לענות לך לגבי כל ההליך שאת עברת אבל אצלי היה קיסרי בגלל עכוז. בהריון הזה הלכתי להתייעץ ורוב הרופאים אמרו לי לא לעשות תפר כי הלידה המוקדמת היתה בגלל המחיצה ולא בגלל אי ספיקה צווארית. אני במעקב מאוד צמוד לאורך כל ההריון הזה. כרגע אני בשבוע 35 נמצאת בשמירה עם פתיחה 2. שירי

שילתוש 3

New member
עברתי 3 פעמים תפר צוארי

עקב לידה מוקדמת בשבוע 23 עם מחיקה ופתיחת הצואר,מנסיון אין לך ממה לפחד זו פעולה ממש פשוטה עם מינימום סיבוכים,אצלי התלבטו אם לעשות תפר או לא ובסוף רופא פרטי הכריע שעדיף שכן,תאמיני לי שאני לא מתחרטת לרגע שעשיתי,כי היום תודה לאל יש לי 3 ילדים ובשלושתם עברתי תפר צוארי,אלולא התפר אני לא יודעת כמה אובדנים עוד הייתי צריכה לחוות, כמובן שהכל בידי בורא עולם אבל אנחנו צריכים לעשות השתדלות ולנסות להציל מצבים כאלה ואם אפשר ויש דרך לכך,למה לא? במיוחד שזה לא ספור בכלל,עושים את זה אמנם בהרדמה כללית, אבל זו לא הרדמה של נתוחים,זה משהו פחות חזק,כשקמים מרגישים קצת כאבים מעין כאבי מחזור קצת חזקים,ואחרי כמה שעות שוכחים מהכל,ההריון עצמו רגיל לחלוטין והתפר כלל וכלל לא מורגש,כאילו את בלי, שוב מנסיוני האישי אין לך בכלל ממה לפחד כי זה באמת פשוט ולא מסובך,והכי חשוב שהתוצאות שוות עולם.

באיזה שבוע צריך לעשות?ומי מחליט

אם צריך לעשות או לא? אחרי לידה מוקדמת שבוע 26. אני בהריון שבוע 12

יודעים מה הרקע ללידה המוקדמת../images/Emo35.gif

תפירת צוואר נעשית אם יש מידע על אי ספיקת צוואר רחם או חשש סביר שזה מה שקרה. אם ברור שצירים הקדימו את הפתיחה עדיף לא לתפור. כדאי להתייעץ עם רופא מומחה ובהקדם, כי תפירה נעשית לרוב בשבועות 13 -15 (אבל אפשר גם אחר כך).

לא יודעים מה הרקע.

מה הכוונה אי ספיקת צוואר הרחם? איך מגלים את זה? ביום רביעי יש לי תור לרופאה ואני אשאל אותה

לעיתים מזהים שיש פתיחה ללא צירים

במקרה כזה, מדובר באי ספיקת צוואר. אם הפתיחה נוצרת בעקבות פעילות רחמית, זה סיפור אחר. למען האמת, הרבה פעמים פשוט לא יודעים, ואם אין הוכחה שהיו צירים פשוט תופרים.

ואם לא יודעים? ../images/Emo12.gif

עברתי לידה מוקדמת (עובר אחד) בשבוע 20. הגעתי לבי"ח עם דימום כבד, קרומים בולטים וצירים. מסתבר בדיעבד שכבר 5 ימים הסתובבתי עם צירים רק שלא ידעתי לזהות אותם ככאלה. אבל אף אחד לא יודע מה קדם למה מכיוון שבזמן שהיו לי צירים אף אחד לא בדק לי את צוואר הרחם לכן לא יודעים אם קודם נפתח הצוואר ואז נוצרה פעילות רחמית או שהפעילות הרחמית גרמה לפתיחה... במהלך היסטרו אבחנתית שעברתי לאחר הלידה עברתי משהו שנקרא "מבחן הגר". מעין בדיקה שבודקת את החוזק של הצוואר. עברתי בהצלחה. אני ממש בהתלבטות אם לתפור בהריון הבא או לא... הרופא שלי (פרופ' שיף) טוען שכדאי לתפור כי זה שעברתי את המבחן בהצלחה לא מלמד שבזמן הריון הצוואר שלי חזק באותה מידה... מצד שני אני פוחדת שאם הבעיה לי זה צירים מוקדמים אז התפר יהיה לרעתי. בקיצור- בלאגן!!

לרוב לא יודעים

והרבה רופאים ממליצים על תפירה ומעקב הדוק לאורך הצוואר.. הבעיה היא שאת אומרת שהיו צירים שלא הרגשת (אז איך את יודעת שהיו? כי היו כאבים שלא איבחנת כצירים?) ואם זה הסיפור, אז דווקא סביר שהצירים הקדימו את הפתיחה. במקרה כזה קצת יותר מסוכן לתפור ואם מחליטים לתפור חייבים עם כל חשש לצירים לפנות לבדיקה.

היו לי כאבי בטן שהרגשתי אותם

רק לא ידעתי לזהות אותם כצירים. הפחד שלי שאם יש צירים בשבועות יחסית מוקדמים (18-19-20) הרי אף מוניטור לא יקלוט את זה והכל יהיה על סמך התיאורים שלי... ואם לא אדע שוב לזהות זאת כצירים? כי כאבה לי הבטן אבל המשכתי כרגיל, הלכתי לעבודה והכל. מיותר לציין שאני רק בהתחלה (אפילו לא ראיתי עוד שק הריון) ואני כבר ברמות חרדה והסטריה...

סאלי33

New member
הי יקירתי

לפי מה שאני מבינה אי אפשר לדעת אצלך מה גרם למה כי יכול להיות גם שתחילת מחיקה גרמה לצירים ולכן שיף המליץ על תפירה...כמו אצלי בעצם. לדעתי כדאי לך להתייעץ איתו שוב ואם את לא בטוחה ללכת לקבל דיעה שניה - אולי מפרופ קופרמינץ שגם הוא מתמחה בהריון בסכון גבוה...

בכל מוסד אקדמי מכובד ../images/Emo6.gif

וברצינות: זה נעשה (אם בכלל, כי לרוב לא נעשה) במהלך היסטרוסקופיה אבחנתית או ניתוחית. מנסים להרחיב את הצוואר באופן מכני ורואים אם הוא "מתנגד" כצפוי.

למעלה