תפסו אותי על חם...

אמאשל

New member
תפסו אותי על חם...

אז הקטן שלי (בן 4) נכנס אתמול בלילה לחדר שלנו כשאנחנו...(לא צריך לפרט נכון?) וראה הכל. שלחתי אותו לישון אבל הבוקר הוא שאל "מה עשיתם אתמול??" אז אמרתי לו שאני אספר בצהריים. מה אומרים לו? עדינה כהן

וואו..../images/Emo12.gif

השאלה מה את רוצה להגיד... אפשר להגיד שהייתם ברגע פרטי וזה ביטוי לאהבה של גדולים... רק של אבא ואמא..(כדיי שלא ינסה עם הבנות בגן..) וקחי נשימה. המצחיק הוא שזה מביך אותנו... ובהצלחה..כי כשהם מתחילים לשאול..הם רוצים לדעת ה-כ-ל !

מירי,

New member
את האמת!

כמובן שבימים שיתאימו לו ובהתאם למה שהוא ראה בפועל!

אמאשל

New member
טוב אז הוא ראה הכל

כי ממה שהבנתי הוא עמד (בהלם?) כמה דקות והסתכל עד שהבחנו בו (מה לעשות היינו "עסוקים"). אני הולכת להסביר לו את כל האמת תוך הדגשה שיכול להיות שהוא לא יבין חלק מזה. בבוקר הוא שאל (ומזה אני מבינה שהוא ראה הכל) למה אין לי ...כמו של אבא... עדינה כהן

anat30g

New member
זה הזמן לדבר על אהבה

אין ברירה אם הוא ראה (הטיב לראות כמו שאת אומרת) - אז הוא עלול לפרש את מה שראה בדיוק ההפך ממה שזה היה... בזמן תשוקה משמעים קולות שעלולים להתפרש כקולות של כאב במקום הנאה - והילד עלול לחשוב שאבא מכאיב לאמא או ההפך... גם אם לא היו קולות - הפעילות האקרובטית עלולה להתפרש באותו אופן - לכן יש להבהיר לו שמה שאבא ואמא עשו היה אהבה... שזה סוג של משחק של אנשים מבוגרים - שזה כמו נשיקות - אבל הרבה יותר.... אם אתם מתכננים ילד נוסף - אפשר להסביר לו שככה עושים תינוקות ואפשר לצרף גם ספר עם תמונות להמחשת הרעיון... רק לא הלעביר את זה הלאה בלי לדבר על זה - כי הדימיון של הילדים הוא עצום וילדים מפרשים את מה שהם רואים לפי הדימיון שלהם... אלא אם מסבירים להם אחרת. בהצלחה - ענת

אמאשל

New member
עברנו את זה

הסברתי לו . גם את נושא האהבה. גם את נושא המשיכה הגופנית. לא כל כך הצלחתי להסביר לו למה זה טוב וממה אנחנו נהנים אבל הוא הבין שכשהוא יהיה גדול גם הוא ירצה להיות "לבד" עם בנות. הסברתי בעזרת ספר רפואי את ההבדל בין בנים לבנות (הוא לא מבין "איך הן מצליחות לעשות פיפי בלי פיפי") ואני חושבת שעברנו את זה. עוד דבר אחד אבא שלו צריך להסביר לו: הוא רוצה "לראות" איך הוא יהיה כשהוא יהיה גדול. זה כבר לא תפקיד שלי. תודה לכולן ושתהנו כמוני (בסופו של דבר גם היה טוב לא??) עדינה כהן

כל הכבוד../images/Emo24.gif../images/Emo67.gif

אתם עדיין עושים את זה בלילה ? אפשר להקים מועדון מעריצים ? אנחנו כבר מזמן נאלצנו לעבור לבוקר כברירת מחדל . חישבי על זה כך: כשהוא יגדל ויזכר יום אחד, הוא יהיה מבסוט מיכם ! והעיקר לקחת הכל בהומור.

אז כדי שתירגעו....../images/Emo43.gif

כשהם גדלים אפשר לחזור ללילה.... הרבה בריאות, אמנון מרגלית, גולש סלולרי במירס

האמת שלא נאלצנו להתמודד עם זה

אנחנו לא עושים כלום בלי לנעול את הדלת, בין אם זה בלילה, בבוקר, או בצהריים. אבל אני מניחה שאם ניתפס אני לא אספר לה עדיין. גיל 4 הוא גיל צעיר מדי לדעתי.

זה הרבה יותר גרוע אם לא מסבירים

גם הבת שלי בת ארבע ועוד לא נתפסנו
אבל אני בטוחה שאסביר לה במילים פשוטות ולו על מנת שהדמיון שלה לא יעבוד שעות נוספות. חוץ מזה, כנות במצב כזה היא הבסיס לדעתי למערכת יחסים פתוחה בעתיד. ואת יודעת מה ? אני רוצה שהבת שלי תבוא אליי כשתרצה גלולות (אבא שלה מתעלף רק מהאפשרות העתידית הזו ...
)ושתבוא להתייעץ איתי בכל דבר, ואיך אני אבנה אימון כזה עם טיוח של מה שהיא ראתה ? ואני בטוחה שאם היא תתפוס אותנו, היא תזכור את זה מצוין, בין אם אסביר לה ובין אם לא, והזכרון יהיה בדיוק כפי שאני אעשה אותו - פתוח וכן וטבעי או מטייח ומסתיר.

בואי נאמר שיש השפעה לחינוך שקיבלתי

אני דתיה. אני מאמינה שהבת שלי לא תזדקק לגלולות לפני הנישואים שלה, כי אני אחנך אותה לא לעשות כלום לפני הנישואים שלה. כשהריתי עם כפיר הסברתי לספיר על הזרע והביצית, אבל לא על איך הזרע מגיע אל הבטן של אמא, והיא לא שאלה.כבר הכנתי ספר להסביר לה אם היא תבוא ותשאל שוב מה ואיך קורה. אבל אם היא תתפוס אותי ואת בעלי, והיא לא
, אני מניחה שאני אומר לה משהו בסגנון של "אבא ואמא התחבקו חיבוק של אנשים מבוגרים" (זה היה ההסבר למה אנחנו לא נותנים לה נשיקות על הפה כמו אחד לשני)

מירי,

New member
את תחנכי והיא???

אנחנו יכולים רק לקוות שהם אכן ילכו בדרכים שבהן אנחנו רוצים שהם ילכו (אוף איזה משפט מסורבל), אני מכירה בנות דתיות שכן נכנסו למיטה לפני החתונה (מזרמים כמו בני עקיבא\כיפות סרוגות), ואז מה? אני גם מכירה חילוניים שמלמדים את בנותיהן לא לעשות את זה לפני החתונה- אז מה? ומה אם זה הבן שלך ? האם גם לו לא תסבירי?

לא הבנתי, למה בבוקר?

בבוקר יותר טוב מבלילה? בלילה הם ישנים ובבוקר מתעוררים? או שאת מתכוונת אחרי שהם הולכים לגן. טל

natali_rh

New member
איך זה שילדכם לא יודעים..

מה ההבדל בין בנים לבנות מבחינה פיזית. יש לי שני בנים הגדול בן 3 עוד שבוע והקטן מחר בן 5 חודשים. אנחנו הולכים עירומים ללא בושה בבית ורציתי להתיעץ מתי אני- הבת שבנינו צריכה להתחיל להגביל את עצמי בבית לפני בני הגדול. זה לא שאנחנו מתפשטים איך שנכנסים הביתה אבל גם לא מסתירים את הגוף. אני מניקה את בני הקטןוהבן הגדול מגלה עיניין רב בכל הקשור לציצים/ ציצים עם חלב/ הריון ואפילו הצהיר שגם הוא יהיה בהריון ושגם הוא יניק יום אחד. אז מה דעתכם?

רותי&ע

New member
אני מתארת לעצמי שמתי שמתחילים

להרגיש מבוכה, הדדית. כשהוא מתחיל להיות מודע לנושא העירום.

אני לא חושבת שיש גיל מסויים

גם אצלנו הולכים חופשי, עכשיו בחורף פחות, כי קר. אבל אנחנו עושים אמבטיות משותפות, שני הילדים ומבוגר אחד. אמא שלי אמרה לי (כשקשת הייתה בת חצי שנה) שאני חייבת להפסיק להתקלח איתה מיד, כדי שלא יהיו לה נזקים חמורים בעתיד. (אין צורך לציין שתפיסות העולם שלנו שונות לחלוטין, אנחנו בכלל לא מסתדרות). אני חושבת שעירום זה טוב, וטוב שהילדים חשופים לזה. כשזה לא מוסתר זה לא סוד ולא צריך לספק את הסקרנות במקום אחר.

לאה_מ

New member
גם אצלנו עירום בבית זה דבר חופשי

(ולי יש גם בן בן 8.5). הפסקתי להתקלח איתו כשהוא הפסיק לבקש. נדמה לי שזה היה בסביבות גיל 5. אבל אני בהחלט מתפשטת ומתלבשת בנוכחותו (וכמובן בנוכחות שירה בת ה-5 ואורי בן השנה). עם שירה ואורי אני גם מתקלחת לפעמים, אם כי הם מעדיפים להתקלח שלושתם ביחד, והשמחה רבה. כשעומר יתחיל להרגיש אי נוחות עם הערום של ההורים, הוא מוזמן לא להגיע לחדר שלנו בבוקר ולהתלבש יחד איתנו. אני לא עושה זאת בחדר שלו - הבחירה בידיו.

אחלא גישה! אני מסכימה מאוד עם הגישה

הזאת רק שבאמת חשוב לשים לב כשהילדים גדלים אם הם לא מגלים רגישות גבוהה מידי לעניין ואז צריך לעשות חושבים כיצד לנהוג. שירלי.

nonana

New member
גם אצלנו זה חופשי אבל../images/Emo42.gif

אני לפעמים מעדיפה לבד- לא בגלל בושה אלא אני מאד אוהבת פרטיות למרות שברוב המיקרים אין לי. לעומת זאת בעלי חופשי חופשי אין בושה. אנחנו גם מדברים בבית בחופשיות על כל האיברים - והילדים נוגעים בעצמם ללא שום מוגבלות. (אנחנו אומרים להם שזה הגוף שלהם והם יכולים לגעת בעצמם כמה שהם בעצם רוצים). אמא שלי וחמותי לא מבינות את זה . אבל אנחנו גם מלמדים אותם שאומנם זה מותר אבל לא לאף אחד אחר חוץ מהם (כרגע בכל אופן).

מירי,

New member
אצלנו זה נושא לוויכוח בבית

יש לי שני בנים בבית 5 שנים ו 2.5 , וכבר מגיל שנתיים בערך אומר אבא שאני צריכה להפסיק להתפשט לידם , ואני טוענת שאני לא מתפשטת לידם , אבל אם הם נכנסים לחדר בזמן שאני מתפשטת\מתלבשת או אם הם ניכנסים אלי למיקלחת אז אין לי בעיה....

למעלה