תפסו את בני סלעעע!!!!

Dark Muse

New member
את זוהרת מתמיד

סתם, אבל אי אפשר להיות אדישים לנוכח לינץ' :-\ אחרי הכל, הפסקתי לסמוך על ערבים בגלל מקרה כזה...

Zoharrr

New member
LOL../images/Emo6.gif

לגבי לינצ'ים ערבים וירקות אחרים,כשזה נוגע לאנשים חפים מפשע ואנשים טובים אני מסכימה איתך,הכרתי שני בחורים טובים שנרצחו בלינץ'. שזה נוגע לאנס שהרס לכמה וכמה בחורות את החיים,אני לא מסכימה... אנס הם מבחינתי לא פחות מרוצחים,הם רוצחים אופי של אדם ומשאירים אנשים שהם שברי כלי מאחוריההם שלא תמיד מצליחים להשתקם ובטח ובטח שלא חוזרים להיות אותו אדם שהם היו ובהחלט לא אכפת לי אם אנשים כאלו יהרגו או ירצחו,יקבלו עונש מוות או ימותו ביסוריים ואני אהיה מאוד אדישה למראה הזה,כמו שהם היו אדישים לבחורה שלה הם הרסו את החיים.

Dark Muse

New member
לא יודע...

אני חושב שלראות בן אדם, פושע או לא פושע, שנעשה בו לינץ' הוא חסר אונים לנוכח מותו המתקרב, זה לא יכול שלא לעשות לצופה הרגשה שמשהו לא בסדר. הוא קיבל את העונש שלו, שירקב בכלא וזהו. אנשים לא מעריכים את העונש הזה של להיות בכלא, לא להיות בעצם, חופשי (וזה מגיע לו!).

Zoharrr

New member
אני באמת לא מעריכה את העונש הזה

כי מבחינתי ומבחינת הבחורות שהוא אנס,אין שום ערך לכמה שנים בכלא. הוא מקבל אוכל,טלויזיה כל מיני פריוולגיות שרק מקלות עליו את החיים, הוא לא משלם מיסים ולא מחזיר ע"י הישיבה בכלא את חובתו לחברה... ועם השמירה שיש על אנשים כאלו בכלא וכמה שהיה לו קל לברוח אני סמוכה ובטוחה בכך שהבחורות שהוא אנס היו ישנות יותר טוב בלילה אם הן היו יודעות שהוא מת,ולא זרוק באיזה חור שכל כך קל לברוח ממנו.

lb22

New member
אני לא בא לגונן או משהו

אבל דיוק בעובדות : 1. הוא לא ברח לסוהרים שלו בכלא אשל הוא ברח לכוח קטן מאוד של שוטרי הליווי שזה דבר אחר לגמרי , הם לא היו אמורים בכלל לקחת אותו ועל זה מתנהל היום הויכוח במשטרה והטחת האשמות בין השב"ס למשטרה וכל זה. מי שעל פי חוקי השב"ס יכול לקחת את בני סלע לבית המשפט זה כוח מיומן של לפחות 4 שוטרי יס"מ לא פחות מזה אז בגלל איזה פשלה של אחד להאשים אותם כולם לא נראה לי הגיוני. 2. בישראל לא שולחים לכלא על מנת לנקום בעבריין ואת זה צריך להבין. צריך להבין גם שאת מערכת המשפט הפלילי לא כ"כ מעניין הקורבן , הקורבן יכול להעיד במשפט אבל מה שקרה לו לא קשור ישירות למתן גזר הדין, אלא מעניין מה העבריין עשה (ספציפית לסלע יש הפרעה נפשית שהוא מתגרה מסדיזם נוראי). ולכן בגלל כל זה ובגלל שאנחנו רוצים להיות אמריקה תמיד העונשים פה והשופטים רוצים לנסות לשקם את העבריינים (שזה דבר לגיטימי מאוד וטוב מאוד) ולכן אין פה עונשי מוות ואין עונשי נקמה בכלא. ולסיכום השמירה שיש על אנשים כמוהו בכלא תאמיני לי שהיא הרבה יותר טובה ממה שאת חושבת ושמקרה אחד לא מעיד על הכלל.

Zoharrr

New member
לא משנה...

אתה לא תבין. וחבל שאנחנו לא אמריקה,ואם מערכת המשפט של המדינה הזאת כל כך טובה,למה המדינה שלנו מתפרקת? בדיוק השבוע דיברו על זה שרמת הפשיעה בקרב בני נוער ירדה יחסית לשנה שעברה אבל רמת הפשיעה בגין עבירות מין עלתה. אולי אם היה עונש מוות,אנשים היו קצת יותר מפחדים מלאנוס ולרצוח. לאנסים לא מגיע להשתקם. לרוצחים לא מגיע להשתקם. הם לקחו חיים של אנשים אחרים והחיים האלו לא יוחזרו לאותם אנשים. ולכן מגיע להם לקבל בדיוק את מה שהם לקחו,מגיע להם שיקחו להם את החיים. אחד הדברים הטובים והנכונים שיש בתנ"ך שאני מאמינה בהם, זה "עין תחת עין". לכל אחד מגיע לקבל את מה שהוא נותן. וזה לא אומר שאני אקח אי פעם את החוק לידיים שלי,אבל זה כן אומר שאני חושבת שמערכת הענישה והמשפט במדינת ישראל היא דפוקה לחלוטין. יש אנשים,שמגיע להם למות. ויש מקרים שהם צריכה להיות לגיטימציה לגוף המחוקק והמעניש במדינה זכות לקחת חיים של אדם ולהיות אלוהים,וזה במקרים שבהם אותו אדם שיחק אותה גם כן אלוהים,ולקח חיים של אנשים אחרים. וזה שאנסים מקבלים עונשים כל כך דפוקים ומתירנים,זה מה שגורם לכל כך הרבה אנשים שנאנסים לא להתלונן,כי הם לא מאמינים בשיקום הזה,הם כן מאמינים בזה שיום אחד אותו אנס יצא מהכלא וינקום בהם,והפעם הוא לא ישאיר ראיות לזה שמשהו באמת קרה.

lb22

New member
למזלנו לא את עומדת

בראש הראשות המשפטית של ישראל.. ולמזלנו עוד יותר לא עומד בה איש דתי כי אם העניין של עין תחת עין היה קיים במצב במדינה שלנו היה חרא עוד יותר ממה שהוא היום. ד"א אני לא טוען ולא טענתי שמערכת המשפט של ישראל היא טובה (לכי תציצי בהודעות שלי בשרשור הזה שבהן אני אומר שהבעיה בישראל היא לא המשטרה אלא מה שמעליה מערכת המשפט החוקים וכו'). זוהר עם כל הכבוד שתגדלי אולי תביני שמה שמנסים לעשות פה עם מערכת שיקום זה אחד הדברים הכי טובים שקיימים למערכת אכיפת החוק רק מה לעשות שבישראל כמו בישראל לא הכל הולך על פי התוכניות ותמיד מגיע אדם כזה כמו בני סלע שלא מוכן להשתקם (ונעזוב את זה שהוא ביקש סירוס כימי ולא הסכימו שהוא יעבור את זה בגלל שההפרעה שלו היא לא האונס אלא הסדיזם שלו). עונש מוות זה לא הפתרון , גם לא בארה"ב ששם מתוך 50 מדינות עונש מוות מונהג בכמה מדינות בודדות , כלומר אם ביצעת רצח במדינה אחת לא בטוח שאת תקבלי עונש מוות. וגם כזכור לי לא מקבלים עונש מוות על אונס (על מה שבני סלע עשה אולי אפשר לקבל אבל זה נתון לשיקול דעתו של השופט). ושאלה אחרונה : מה כ"כ דפוק בזה שבני סלע קיבל עונש מאסר של 35 שנה (כלומר הוא משתחרר שהוא יהיה בערך בן 70...ועם העונש שהוא יקבל עכשיו הוא ישתחרר רק כשהוא ימות כנראה).. אני חושב שאת לוקה בחוסר מידע בתחום : המשטרה או מערכת המשפט יותר נכון מבדילה בין סוגי אנסים : 1. אנס רגיל- נהנה מלאנוס מהאקט המיני של המעשה (החדרת איבר המין שלו לאיבר המין של הנאנסת). 2. אנס סדיסט - אחד שנהנה ומקבל סיפוק מיני רק מההתנגדות למעשה ואילו האונס עצמו זה לא מה שעושה לו את זה . 3. אנס פסיכופט - זה האנס שאף אחד לא רוצה לפגוש מהסיבה שהוא בסופו של דבר רוצח אותך ולכן גם העונשים בהתאם לא ניתן לתת אותה כמות של שנים לאנס שרק אנס לעומת אנס שגם רצח ואני בטוח שכל בת פה הולכת להגיד אבל אונס זה אונס זה נכון אבל עדיין יחי ההבדל בין סדיסטים ופסיכופטיים לבין אנסים רגילים שעושים את זה בשביל הסקס לעומת השניים האחרים שעושים את זה למען המעשה שלפני ואחרי והסקס לא כ"כ מעניין אותם. אני מקווה מאוד שאת מבינה את הרציונאל שעומד מאחורי זה כי לבוא ולהגיד עונש מוות עונש מוות ועין תחת עין זה מראה על חוסר הבנה מוחלט (ובלי לפגוע אני לא מאשים אותך בחוסר ההבנה...)

Zoharrr

New member
אולי אם יום אחד תאנס

תבין. ולרוע מזלך, יום אחד אני כן אעמוד בראש הראשות המשפטית של מדינת ישראל ואתה תהיה זה שתפיל מבט לנוחכ המצב שישתפר כשאני אהיה זאת שיושבת שם. ותפסיק להתנשא מעלי בכל פעם שאתה עונה לי, זה שאני בת 17 לא הופך אותי לטיפשה ו"כשתגדלי תביני" תאמין לי שגדלתי,ואין ספק שיש לי עוד לגדול ולהבין,אבל זה לא נותן לך זכות לדבר בטונים כאלו מתנשאים. ולא חידשת לי שומדבר במידע הנ"ל, ואנס הוא כן אנס,ומבחינתי הוא גם רוצח. כי ככה או ככה הוא רוצח את האופי של הבחורה.

lb22

New member
בגלל זה אמרתי אל תפגעי!

והעיקר שיש לך שאיפות :).... יש לך עוד לעבור צבא ללמוד ... ואני מאחל לך להגיע להיות השופטת הבכירה בישראל (סוג של דורית ביינש כזאת). אני יודע שאני לא יעבוד תחתייך אם זו הכוונה שלך :). ועד שאת תגיעי להיות שם המצב עלול להשתפר :). אני לא מנסה להגיד שאת טיפשה או משהו רק מזכיר לך שאת בת 17 ויש לך עוד הרבה מה להבין בכל התחום הזה בעיקר אם את חושבת שאונס אחד שווה לאונס אחר כלומר : מגיע לו סתם אדם אונס מישהי וממשיך בחייו מגיע לו אדם בעל הפרעה פסיכוטית כלשהי רואה מישהי אונס אותה ורוצח אותה אם את אומרת ששני הדברים הללו שווים אז חסר לך מידע ואת תגלי אותו בהמשך אם תעסקי במה שאת רוצה לעסוק אבל יש הבדל של שמיים וארץ בין שני המקרים הללו. זה שמבחינתך אנס הוא רוצח זה כבר לא נכון מהבסיס רצח מוגדר כלקיחת חיים יותר נכון הפסקת חיים הריגה של אדם אונס אם כל הצער שבדבר לא גורם להפסקת החיים ואני אודה לך אם תצאי רגע מהבועה שלך שאומרת שאונס זה רצח ותחזרי רגע למציאות החוקית שבה את חייה שכרגע את לא! יכולה לשנות אותה ומה שתגידי לא כ"כ ישנה אלא תקבלי את המציאות כרגע כמו שהיא ואם זה יקרה מהר זה רק יטיב איתך. ושוב אני אגיד את זה את רק בת 17 יש לך עוד הרבה דברים ללמוד על החיים ואחד מהם זה שאני לא מנסה להתנשא מעליך רק מנסה לגרום לך להבין שוואלה את לא יודעת הכל ושאת יכולה גם ללמוד במקום להיות מקובעת באיזו מציאות לה לה לנדית שבה אונס שווה לרצח ושכל אנס אחד לשני בעוד המציאות האמיתית שלך החיים מוכיחה לך ש: אונס זה עדיין לא רצח , אנס אחד לא דומה לשני וגם לא שווה לו ברגע שתתחילי ללמוד משפטים/קרימינולוגיה אולי תביני....אבל עד אז את תמשיכי לחיות בלה לה לנד שלך שבה כולם שווים בעבירות שהם עושים.

Zoharrr

New member
זה כמו שאני אגיד לך:

אתה אידיוט,אבל אל תיפגע. וחוצמיזה,אונס כזה או אחר זה לא אותו הדבר מבחינת המעשה של האדם,וכן,אונס שבסופו אדם רוצח הוא יותר חמור כי יש גם רצח,אבל גם אם הוא לא רצח את הבחורה,הוא רצח את מי שהיא. ואונס גורם וחצי להפסקת החיים. אני מציעה לך לפגוש כמה בחורות שנאנסו ואז לדבר,טוב מותק? כי אני מכירה כמה וכמה כאלו שהחיים שלהן הפסיקו. שהן הפסיקו לדבר,התאבדו,מעולם לא חזרו לעצמן ומעולם לא נגעו בגבר או התחתנו. צא אתה מבועה שלך. מערכת המשפט היא חסרת רגש,לא אכפת לה בשיט מהקורבן,וצריך להיות לה. עונש צריך להרתיע וצריך בהחלט לספק את הקורבן,האדם שנפגע,והעונשים כיום לא עושים לא את זה ולא את זה.

sniper 7

New member
זוהרר

באמת, לא מתוך כוונה לפגוע...הרגשות עולים לך לראש ולא נותנים לך לחשוב כמו שצריך. תקראי קצת על מטרת החוקים, תקראי שלמערכת המשפט אסור שיהו רגשות. לשופט לא צריך להיות אכפת מהקורבן, שופט צריך לחשוב על טובת החברה. ואם את הולכתץ לענות לי "דבר אם בחורה שנאנסה ואז תבין"...לדמגוגיה הזאת התייחסתי בתגובה למטה. בינתיים את עונה רק על מה שנוח לך לענות...

sniper 7

New member
טיעונים אמוציונלים.

"אם היית רואה אונס"..."אם היו עושים את זה לבת שלך"..."עזוב, אתה לא תבין"..."גבר לא יכול להבין מה זה אונס..." "דבר עם בחורה שנאנסה ואז דבר איתי"... כל אלה טיעונים לא רלוונטיים. מטרת החוקים היא יצירת סדר בחברה ולא סיפוק יצר הנקמה של חלקנו, מוצדק ככל שיהיה. הסבל של קורבן הוא אדיר, אבל לא שייך לעניין. אני כבר רואה תגובה נוסח "אם תאנס, תבין..."

lb22

New member
לידיעתך פגשתי בחיים שלי יותר מ5

בחורות שנאנסו.... להגיד לך שהן 100 אחוז אני לא אגיד אבל עדיין את צריכה ללמוד על החוקים בישראל. את בכוח רוצה שאני אגיד לך שאת לא יודעת כלום כי את לא מכירה את המניעים , את הסיבות את כל מה שמניע את המערכת החוקית בישראל אז מה את רוצה ממני? את רוצה עונש ריגשי , עונש נקמתי עונש שקשור רק לקורבן בעוד שבישראל כרגע מונהגת דעה אחרת בישראל העונש שמקבל התוקף במקרה הזה של אונס הוא ביחס למעשה ללא קשר לקורבן או למה שהוא עשה לקורבן פיזית (ופה נכנסים הסייגים של הפסיכופט והסדיסט). העונש לא מגיע כנקמה אלא עונש עם רצון לשיקום העבריין (שהרעיון הזה לא כזה גרוע רק בארץ הוא קצת לוקה בחסר). ואני לא צריך לצאת מהבועה שלי , אני חי את המציאות את המציאות שקובעת שאכן לקורבן לא יהיה חלק במשפט הפלילי כי אחרת זה בדיוק כמו שאמרת : שן תחת שן עין תחת עין ,נקמה וכו' למצב הזה אסור לישראל להגיע שמה שמניע את השופט זה הנקמה בעבריין ולא ניסיון השיקום. עונש אכן צריך להרתיע אבל העונש ניתן ללא שום קשר לקורבן , אם הקורבן רוצה הוא יכול לתבוע את העבריין בתביעה אזרחית ולהשיג כל פיצוי שידרוש. העונשים היום בחלק מהמקרים הם מרתיעים (ראיתי מה עשו לעורך דין צמרת שהתנגש ברכב אחר בתאונת דרכים רגילה שקורת כמעט כל יום בארץ הוא קיבל את העונש הכי כבד שהוטל בארץ על סעיף האישום שלו "גרם מוות ברשלנות", בני סלע קיבל 35 שנה בפנים אם זה עונש קל אז הבעיה היא כבר בצד השני שדורש עונש יותר כבד...) הענישה בישראל צריכה להרתיע ויש פעמים שהיא אכן לא מרתיע אבל הכוונה העליונה של מערכת המשפט בישראל היא השיקומיות של העבריינים ולכן לתת עונש של 40 שנה בכלא לאנס שסתם ניצל הזדמנות ואנס מישהי וזה היה חד פעמי זה לא בדיוק מה שמערכת המשפט הישראלית רוצה להשיג לא ככה . אז לסיכמו של דבר : את צריכה ללכת לקרוא בספרי הקרימינולוגיה עם דגש מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מודגש בנושא פנולוגיה (תורת הענישה) אחרי זה לעיין בכל מיני מחקרים בנושא וקטימולוגיה (תורת הקורבנות) ואחרי זה לקרוא קצת על משפט פלילי וכמה לא כ"כ מעניין אותו הקורבן (כי זה משפט פלילי זה מדינת ישראל נגד העבריין) ואחרי זה לבוא לפה ולהגיד שכל מה שאני אומר זה בועה (זו המציאות המרה או לא כל אחד יחליט עם עצמו) וזה מה שאני אומר לך שתגדלי תביני , כי אני לא מצפה מנערה בת 17 שתדע את כל מה שכרגע אמרתי לה לקרוא זה דבר שאני לומד עכשיו באקדמיה אז באמת אם סתם בא לך להשכיל או סתם לדעת תקראי אבל ממש את לא צריכה להפגע מה זה שאת לא יודעת כי את לא אמורה לדעת

חופפפפירות בע"ממ

אתה רוצה לענות לה ושהיא תקרא?!?! או לחפור לה שהיא תראה שאתה יודע יותר טוב ממנה?!

Piren

New member
חצופה אה?

http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=909&msgid=90852803 "אני אחפור כמה שבא לי" "מזה הגישה הזאת? ארוך מדי בשבילך? אל תקרא!" לפחות היית מחכה איזה יום, שלא היינו רואים את ההודעה שלך בראש הדף, זה מביך

Piren

New member
אופס :-|

זו לא את .. חחח סורי
אבל עדיין אפשר לקחת את הדעה שלה, ארוך מדי לך, אל תקראי

זוהר.. אם יורשה לי להתערב לרגע

לצעוק "אני בוגרת, אני בוגרת" כל הזמן זה קצת ילדותי
זה ממש לא קשור לגיל שלך, אבל העובדה שיש דברים שאת לא מבינה בהם, במקרה זה אחד מהם.. תפסיקי להתגונן כל פעם שמישהו מנסה להסביר לך משהו שהוא מבין בו יותר ממך..אולי תלמדי משהו... וכן, במקרה הזה הבחור יודע על מה הוא מדבר..מה לעשות, בלימודי קרימנולוגיה <זה מה שאתה לומד,נכון?> לומדים דבר או שניים על מערכת המשפט.. לחשוב שאת תשני אותה מהיסוד זה קצת, איך לומר, יומרני. יש הרבה היגיון במערכת הזאת (הבעיה היא, כמו שIB אמר, היא ביישום שלה הלכה למעשה> שופט לא יכול לחשוב במושגים כמו"מה אם זאת הייתה הבת שלו" כי זה פשוט לא עובד ככה.. מערכת המשפט לא קיימת כדי לנקום אלא כדי לדאוג לסדר חברתי. אם כל הבגרות שאני מאמינה שיש לך, יש לך עוד הרבה מה ללמוד.. לחשוב שלא, זה החלק הילדותי פה.

lb22

New member
תודה רבה דקלה :)

וכן אני לומד קרימינולוגיה ואכיפת החוק ורק אני רוצה לציין שלא בכל תואר בקרימינולוגיה לומדים את הקורסים במשפטים (אני כרגע עומד על 4 קורסים וזה רק בסמסטר ה3....ויש לי עוד 3 לעבור...) בכל מקרה תודה רבה :)

שיהיה בהצלחה ../images/Emo13.gif

חשבתי ללמוד את זה פעם, אבל תואר בקרימינולוגיה הוא לשם עבודה במשטרה או בשב"ס <עד כמה שידוע לי> ולא כל כך מתאים לי
בנתיים אני לומדת פסיכולוגיה, כשאני אשתחרר אני אחליט עם מה לשלב את זה..

למעלה