תפסיקו עם זה כבר!

תפסיקו עם זה כבר!

תפסיקו עם זה כבר! כל אדם בארץ מזדהה עם כאבם של תושבי שדרות. כל אחד היה רוצה בכל לבו לראות שירד מהם הסיוט הזה שנקרא "שחר אדום". ובכל זאת, עם יד על הלב אנחנו חייבים להודות: בכל התקופה מאז בצוע ההתנתקות ועד לרגע שאני כותבת את המכתב הזה, קרוב לשנה שלמה, לא נהרג בשדרות אף אחד (מי יתן וכך זה ימשך!). לעומת זאת, בתקופה של פחות משבועיים נהרגו בעזה לפחות 20 אזרחים תמימים, חלק גדול מהם ילדים, ונמאס כבר לשמוע את התירוצים וההתחמקויות. אז אין לי ספק שחיל האויר וחיל תותחנים לא התכוונו להרוג ילדים, זה היה לא בכוונה, אז מה? זה מנחם את המשפחות השכולות שם? זה היה מנחם אותנו אילו חס וחלילה דבר נורא כזה היה קורה למשהו מאיתנו? את מישהו מענין אם מי שהרג את הילדים זה פגז שירינו באותו יום או פגז שירינו לפני זה והיה קבור בחול ופתאום התפוצץ? האם כל ההסברים האלה יחזירו לאחור טיפת דם אחת שנשפכה? והאם משהו מכל מעשי הזוועה האלה שאנחנו מבצעים, אם בכוונה ואם לא בכוונה, יביא איזה תועלת שהיא לתושבי שדרות האומללים? או שאולי זה רק יחזק עוד יותר את המוטיבציה של אלה שיורים את הקסאמים? האם יש משהו שעוד לא ניסינו כדי לבלום את הקסאם? כן, יש דבר אחד שעוד לא נסינו: לבוא לפלסטינים ולהציע להם הפסקת אש. כן, הפסקת אש פשוטה, עם סעיף אחד פשוט: אנחנו לא נתקיף אותכם ואתם לא תתקיפו אותנו, אנחנו לא נהרוג אתוכם ואתם לא תהרגו אותנו. מה יש לנו להפסיד? אם לא נצליח להשיג הפסקת אש, למלחמה המטטמטמת שלנו אפשר תמיד לחזור.

a e q u i t a s

New member
תיקון קטן

תיקון קטן, 5 ישראלים ביניהם ילדים נהרגו וכמעט 20 נפצעו קשה. שלא לדבר על תקיפות טילים על עיר ישראלית זה פגיעה מהותית בריבונות של מדינה, שחוק הבינלאומי מתיר להשתמש בכוח על מנת להגן על עצמה - זה גם הסיבה שפרט למדינות ערב ועוד כמה מדינות לא מזדהות, האשר לא גינו את ישראל - בריטינה וארה"ב הביעו צער אך הבינו את צעדיה של ישראל להגנה עצמית... גם מזכ"ל האו"ם חזר בו מהצהרתו בגנות ישראל לאחר שהבין שישראל מותקפת בעשרות קסאמים... אתה כנראה לא מבין את הדינמיקה, חמאס הוא לא אירגון שניתן לקיים עימו מו"מ, הוא מוקצה על ידי העולם וכמובן גם על ידי ישראל. הוא אירגון טרור שחורט על דגלו השמדה של מדינת ישראל או במילים אחרות - להרוג ישראלים... מה גם שהודנה זה לא הפסקת אש, אלא מן סוג של הפסקת לחימה, אפשר לחזור למקורות האיסלאם ולראות שמוחמד הציע הודנה על מנת לארגן את כוחותיו ולטבוח מחדש בלא מאמינים המוסלאמים... המלחמה היא אולי מטוטמטת, כל מלחמה היא חוסר היכולת של מנהיגים לדבר עם עמיתיהם, אבל בשביל טנגו צריכים שתיים... וכעת אין פרטנר...

אתה טועה ומטעה

אנחנו עושים את כל אשר ביכולתנו לחיסול ההתמתנות של החמאס, להבערת האש - בפעילות השוטפת של ציד "מבוקשים", במצור על השטחים הכבושים. אכן בשביל טנגו צריכים שתיים (או שניים?), ומהצד שלנו בפירוש אין פרטנר.

"התמתנות החמאס" ../images/Emo6.gif

כל עוד החמאס לא מסכים בפומבי כאשר כל ההנהגה שלו מיישרת קו עם הכרה בישראל - סיום השאיפה ל"פלשתין הגדולה". התפרקות מוחלטת מהנשק ופירוק שאר האירגונים ובנוסף לכל הכרה בהסכמים החתומים כמו מפת הדרכים. זה עדיין לא קרה, כל נוסח מעומעם, חלקי ואחרים זה כלום, זו לא התמתנות, זו אחיזת עיניים.

../images/Emo6.gif "אנשימרכז" התמתנו ../images/Emo8.gif

"אנשימרכז" כבר מזמן הכירו בזכותם של הפלסטינים להגדרה עצמית בשטחים הקטנים שבין ההתנחלויות והכבישים העוקפים והגדר והמחסומים.

לא, אני מכיר בזכות ההגדרה העצמית

של הפלשתינים בשטח המקביל בגודלו לשטחי 67', אז אל תבלבל ת'מוח, לא שטחים קטנים ולא בין ההתנחלויות. אני דווקא בעד פינוי רוב ההתנחלויות אך השארת רוב המתנחלים בביתם. זה לא מסובך, רוב המנחלים מרוכזים על שטחים מצומצמים, רוב ההתנחלויות המרחוקות הן קטנות למדי. חוץ מזה אני בעד רציפות טריטוראלית לפלשתינים בדיוק כמו שאני רוצה לנו את אותו הדבר. ההבדל היחיד הוא שאני לא רואה שום ערך בקווי/גבולות 67' מאחר והם לא מפרידות בין העמים. בסופו של דבר, אין שום בעיה עם כך שהפלשתינים יקבלו 85%-90% מהגדה + 10%-15% בחילופי שטחים, בסופו של דבר השטח יהיה אותו שטח מבחינת גודל. ביחס אליך כולם קיצוניים, אם אתה קורא לי קיצוני אני רואה בכך מחמאה, סימן שאני שפוי מאחר ואתה אף פעם לא ממש היית. ביחס לרוב האוכלוסיה אני מתון למדי (אולי חוץ בכל עיניין הטיפול בטרור, שם אני מיליטנט לגמרי).

../images/Emo6.gif בנוגע לשפיות - זה ניתן לבדיקה

דווקא מי ש"אינו רואה" את התמתנות החמאס לא עושה רושם של ממש שפוי. דעותיך הגזעניות ידועות גם מבלי שתחזור עליהן שוב ושוב.

ממש התמתנות...זה לא מספיק

מה הקשר לגזענות, בסך הכל הסברתי את דעתי שאומר אני נגד מדינה פלשתינית קטנה שנחלקת לקנטונים, אצלך זה או 67' או "כובש גזען" אפס פתיחות לרעיונות אחרים.

הרעיונות הגזעניים שלך אינם חדשים.

תן לי לפחות סיבה אחת, מדוע אני אמור להעדיף גזענים כמוך על פני ידידים מאום אל פחם.

גזען/גזענית/גזענים/גזעניות/גזענות..

בלה בלה בלה...זה משעמם... זה מה שקורה שאין מה להגיד יורדים לפסים נמוכים, השמצות, קללות... מה סתרתי לך את התפיסה לגבי שאני נגד מדינה פלשתינית קטנה המחולקת לקנטונים?, שתבין, את כאן לא שונה מכל שמאל מצוי, מבחינת השטח אני בעד מדינה פלשתינית בשטח של 23% מארץ ישראל השלמה/פלשתין הגדולה, אי הסכה היחידה שלי על איזה שטח, זה הכל... אבל זה ברא ממך אז אני יכול להבין...רק שתדע סמים זה רע.

"לא נהרג בשדרות אף אחד"...איזה יופי

באמת תודה! אני לא מהאו"ם, אני לא משווה, בין מה שקטרה כאן לשם, מה שקורה שם לא כל כך מעניין או אכפת לי, זה שכאן לא נהרג זה לא אומר שצריך להיות שם אותו הדבר כמו שאם כן היו נהרגים צריך להיות שם אותו הדבר. המשפחות השקלות שלנו מעניינות אותי, לא שלהם, אתה מנסה להחזיק בפוזה אובייקטיבית, אני מודע לכך שאין כזו כך שאני סובייקטיבי לגמרי. זה מאד משנה אם הם נפגעו מירי שלנו או ממטען או נפל, להם זה לא משנה, להם גם ככה זה לא משנה, מבחינתם אנחנו תמיד אלה שאשמים במותם, זה משנה אם אנחנו נדע את האמת ונדע גם לעשות בזה שימוש הסברתי טוב לפחות כמו השקרים שלהם. תתעורר! יצאנו מעזה, יצאנו מעזה והודענו שכל עוד יהיה שקט מכיוונם אז יהיה שקט מכיווננו, זה לא עבד, הם חזרו לירות קסאמים ורק אז אנחנו התחלנו להפגיז (זה לא קרה לפני ההתנתקות). הירי חזרה לא מחזר את המטיווציה זו סתם מנטרה שחוקה וחסרת בסיס. מה לא עשינו נגד הקסאמים?, לא עשינו מספיק, צריך חיסול רודף חיסול רודף חיסול, יום יום, מדיניות שבכל פעם שנצפים מחבלים וטילי קסאם/גארד המקום בו הם נמצאים אוטומטית מופגע או מופצץ, בין אם יש או אין שם אזרחים, באופן אוטומטי, בנוסף לכך שאם זה עדיין נמשך להוסיף לכך פגיעה באנשי ממשלה פלשתינית מו החמאס, כן, להוריד גם אותם אחד אחרי השני ולא להפסיק עד שאבו מאזן מרים דגל לבן גבוה גבוה שנוכל לראות, 0 קסאמים.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo31.gif

אני לא מאמין שירי ארטלירי רציף הוא פתרון יעיל, היפך הוא הנכון ירי ללא הבחנה בתוחמת הצפונית הוא פשוט חסר כל היגיון צבאי, פוליטי ומכרסם ביכולת הרתעה הגם כך ירודה של צה"ל... חיסולים ממוקדים של מטרות טרור נבחרות זה הנשק האולטימבי... פגיעה נקדותית בטרוריסטים, שימוש בחוליות טקטיות קטנות לחטיפת מבוקשים והזרמת ציוד, מזון ותרופות לעם הפלסטיני...

../images/Emo12.gif

למה אתה חושב שמה שאמרת נוגד או פוסל את מה שאני אמרתי? אני רק טענתי כשאנחנו עושים שקט, הם עושים יותר רעש. לא אמרתי איזו שיתה יותר עדיפה. זה רק מעיד על הכוונות של הפלסטינים.

מה זה "מבוקשים"?

הרי גם מבחינת הצד השני כולנו "מבוקשים". לא פשוט יותר ללכת להסכם מדיני?

a e q u i t a s

New member
הסכם מדיני תמיד חלופה טובה יותר

הסכם מדיני הוא תמיד החלופה הטובה ביותר, לפחות כרגע כל עוד החמאס בשלטון - הסתברות להסכם כזה או יחסית נמוך, תראה - שהחמאס נבחר לראשונה לממשלה לא הייתי בין האלה הנמנים עם הנבואות השחורות, אני מאמין שהחמאס כמממשלה יבינו את השלכות שבין ניהול גוף טרור ולבין ניהול מדינה... האמנתי שמכבש לחצים של הקהילה הבינלאומית ובראשם העם הפלסטיני יכוון את החמאס לכיוון של התמתנות ורגיעה, אף אחד לא דיבר על הפסקת אש אלא מן סוג של רגיעה זמנית, אני לא מאמין שהסכם שלום הוא אפשרי אלא הפסקת אש - הודנה ארוכת טווח, לצערי הרב התבדתי וראיתי שלממשלת פלסטין בראשותם של איסמעייל הנייה לא כל כך איכפת מאיכות חייהם של העם הפלסטיני ומפה הגיעה ההסלמה..

שוב אתה מתעלם מהעובדות המשעממות

ממשלת חמאס נצרה אש במשך כמעט שנתיים - ישראל המשיכה ב"פעילות מבצעית" נגד אנשי חמאס. אז מה בדיוק הביא להסלמה? ממשלת חמאס דיברה על "הפסקת אש למאות שנים" - ישראל חסמה העברת הכסף של הרשות לרשותה, לצרכים השוטפים של האוכלוסיה. אז מה בדיוק הביא להסלמה? ישראל, ארה"ב וכל גרורותיה המערביות מחרימות את ממשלת חמאס - וזאת לאחר שאישרו רשמית את התמתנות הארגון ואפשרו לו להשתתף בבחירות (בתנאי שלא ינצח בהן?) - אז איך אפשר בתנאים אלה להגיע להסכם עם ממשלת חמאס? איך אפשר לדרוש ממשלת החמאס "להכיר בישראל", כאשר ישראל אינה מכירה בה, ואינה חושבת להכיר בה?

למעלה