תפסיקו עם זה כבר!

a e q u i t a s

New member
סעיף 15 של אמנת החמאס

להכיר במפלגה פוליטית מיליטנטית שחורטת על דגלה את השמדת מדינת ישראל, כל עוד שסעיף 15 באמנה החמאס לא תבוטל או לחילופין תשונה - אין התמתנות של החמאס דבר רציונאלי אלא טקטיקה של התשה... "..סעיף חמישה-עשר ביום שהאויבים גוזלים חלק מאדמת המוסלמים, הג'האד [הופך] לחובה אישית על כל מוסלמי. בנוגע להתמודדות עם גזילת פלסטין על-ידי היהודים, אין מנוס מהנפת דגל הג'האד, דבר המחייב הפצת תודעה אסלאמית בקרב ההמונים במישור המקומי, הערבי, והאסלאמי, ואין מנוס מהפצת רוח הג'האד בקרב האומה [האסלאמית], מלהתעמת עם האויבים ומלהצטרף לשורות לוחמי הג'האד [מג'אהדין].." אם זאת, אני מאמין שחמאס היא אירגון פוגרסיבי יותר מאירגוני הטרור השונים, מכיון שבניגוד לאירגוני הטרור העל-עולמיים ואזוריים אחרים, חמאס יש לו אג'נדה לאומית ולא רק דתית תיאולגית... כך שיש איזשהו סיכוי להתדברות, אבל לא בתקופה הנראת לעין

אל תצחיק אותי עם "סעיפים".

אנחנו מפקיעים את אדמותיהם, מרחיבים התנחלויות בלי שום "סעיפים". בוא נצחיל קודם כל מעצמנו. בסדר?

טקטיקה, היא נצרה, האחרות ירו

בחופשיות, הם עדיין אירגון טרור, הם עדיין שואפים לפלשתין בין הים לירדן. קודם כל הם צריכים להכיר בנו, אנחנו כבר הכרנו בפלשתינים ויש רוב גדול בישראל שבעד מדינת פלשתינית עצמאית, יש לכך גם רוב בכנסת. ברור שיחרימו אירגון רצחני, אז הוא נצר את האש, ביג דיל, את מי זה מעניין, כל עוד הוא קיים כאירגון טרור הוא אירגון טרור.

כמה אפשר לחזור כמו תוכי שהם

"שואפים לפלסטין בין הים לירדן", בזמן שהם בפירוש לא. ועוד טענת שאתה שפוי
גם הארגונים האחרים בעיקר "משיבים אש" - הרדיפה אחר אנשיהם לא פסקה לרגע, ורק אידיוט יכול לצפות שהם יציבו לך את הלחי השנייה. וכמה אפשר להצחיק אותנו עם ה"הכרה שלך" במדינתם. הכרה אמיתית בזכותם להגדרה עצמית בכל שטחיהם שנכבשו ב-67 תביא מיידית לשלום. אם היינו באמת מכירים בזכותם להגדרה עצמית, לא היינו מתנחלים בשטחיהם ולא מקימים חומות בעומק השטחים הכבושים.

קווי 67 + זכות השיבה = פלשתין בין

הים לירדן. מה לא ברור? מצב כזה יוצר רוב פלשתיני בין הים לירדן, גם בתוך ישראל, רוב פלשתיני זה פלשתין בין הים לירדן. זה מסוכן להניח הנחות ומה שיש לך זה רק הנחות, "הכרה אמיתית בזכותם להגדרה עצמית בכל שטחיהם שנכבשו ב-67 תביא מיידית לשלום" מאיפה לך? שוב פעם, השטחים לא שלהם, הם ירדנים, כבשנו אותם מירדן לא מפלשתין, לא היתה פלשתין, עד היום אין, השטחים האלה נתונים למו"מ. הכיבוש הוא שליטה על עם אחר, את זה באמת כדאי לסיים.

גם אני נגד

"ירי ללא הבחנה בתוחמת הצפונית", בעיני סתם ביזבוז יקר של תחמושת. כן, אני בעד חיסולים בלתי פוסקים של כל פעיל טרור/חוליית קסאם ללא כל התחשבות במיקומם ומי נמצא או לא נמצא לידם, זה כמובן כולל גם את ההנהגה הפוליטית. בכל הקשור להזרמת כסף/ציוד: זה רק אם ניתן להבטיח ב100% שהכסף/ציוד אכן הולך לאזרחים ורק אליהם, אם זה לא אפשרי אז לא!. חטיפת מבוקשים בתוך עזה היא מאד מסוכנת, לדעתי יותר מידי, עדיף לחסל, גם אם זה אומר שחפים מפשע יפגעו, מה לעשות, אני מעדיף שיהיו פחות אמהות שכולות אצלינו גם אם זה אומר יותר אמהות שכולות אצלם.

מה יש לנו להפסיד? תלוי למי.

לי אישית אין מה להפסיד, אבל אלה השואפים לסיפוח השטחים הפלסטיניים, להנצחת הכיבוש וההתנחלויות, מוטרדים מאוד מהרגיעה, העלולה חס וחלילה לחדש את התהליך המדיני, אשר בקצהו ניאלץ לצאת מכל הג'בלאות ומכל ההתנחלויות.

enzim

New member
אתה ישראלי טיפוסי

פועל רק אחרי שקורה אסון במקום להקדים תרופה למכה. אתה מחכה שמישהו יהרג מהקאסם כדי לפעול? אחרי שהחמאס יפסיק לשגר קאסמים מאזורים מאוכלסים והמנהיגים שלו יפסיקו להשתמש בהמון כמגן אנושי, ניתן יהיה להימנע מפגיעה באוכלוסיייה האזרחית. כל עוד זה נמשך אין ברירה, והציבור שבחר בחמאס ברוב מוחץ ממשיך לסבול כתוצאה מכך (אירוני במקצת). עוד דבר, לא הבנתי מה זה קשור לפוליטיקה עולמית. האם לא עדיף לרשום זאת בפורום אקטואליה למשל?

שתי הערות

1. הקדמת תרופה למכה היא לעשות שלום עם הפלסטינים על בסיס הפסקת הכיבוש. 2. יחסינו עם ארץ אחרת, גם אם היא נמצאת תחת כיבוש שלנו, זה כבר מתקרב ל"פוליטיקה עולמית"
ממילא הכל סובב סביב זה.

enzim

New member
חכם אתה

"לעשות שלום עם הפלסטינים על בסיס הפסקת הכיבוש." ואיפה היהודים יחיו? אולי ישו מסוגל ללכת על מים אבל אני לא!

אז תשחה

אל תדאג, אחרי כמה שבועות נפתח זימים וקרומי שחיה בין האצבעות ונלך לעשות את מה שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב- נכבוש את אטלנטיס מידי הדולפינים ונשעבד אותם כדי להכריז על שלטון תת-ימי קולוניאליסטי-אקווה-אימפריאליסטי שיבסס את מעמדה של האיפריאליסטים מאמריקה מתחת לפני הים!

יופי גאון "לעשות שלום", זה גם ילד

בכיתה ג' יכול להגיד. השאלה היא מה זה כיבוש אצלם, מה עם הפליטים?, מה אם נפנה רבע מיליון איש מבתיהם ועדיין יהיה טרור לאחר מכן, הרי אי אפשר להבטיח באמת שזה לא יקרה, אתה מניח הנחות, לא יותר מהנחות.

אז נחכה שתעלה לכיתה ד' ../images/Emo8.gif

רבע מיליון המתנחלים אינם "גרים בבתיהם", אלא בשטח כבוש. לילדים בכיתה ד' כבר די ברור, שהטרור נובע ישירות מהכיבוש. היום גם אסירי החמאס מכירים בגבולות 67 ("מסמך האסירים"). גבולות אלה מקובלים הן ברחוב הפלסטיני, הן ברחוב הישראלי, הן ברחבי העולם, ומהווים בסיס ריאלי לשלום ולהפסקה מוחלטת של הטרור המקומי. הטרור המקומי אינו נובע מ"שנאה ביולוגית" או מ"מלחמת תרבויות" או משאר שטויות קולוניאליסטיות. נכון, ללא ספק ישנם אנשים הסובלים משנאה ביולוגית לזולת, כמוך למשל, אך אנשים אלה לעולם לא יכתיבו מדיניות. מדיניות תיקבע תמיד ממניעים ריאליים ולא מרגשות. זה שאתה שונא את ערביי ישראל שנאה ביולוגית, זו הבעיה הפרטית שלך.

enzim

New member
מחזק

5 מיליון מתנחלים חיים בשטח כבוש שנגזל ע"י הישות הציונית הכובשת. 5 מיליון יהודים חוצפנים שבמקום להתבולל באירופה או פשוט להטביע את עצמם בים, בחרו להתנחל בארץ לא שלהם, המוקפת ע"י עשרות מדינות ערב/מוסלמיות בהם חיים מאות מיליונים של מאמינים בדת מוחמד. כל בר דעת אשר שכלו בקודקודו יכול להבין שזאת הסיבה לטרור העולמי, מגיפות, אסונות טבע ושאר מרעין בישין. קיימת הסכמה רחבה בעולם המוסלמי שאם יגורשו 5 מיליון המתנחלים ישרור שלום עולמי ויפסק הטרור. להפסיק עם הכיבוש לאלתר! (קטע מתוך יומנו של נוצרי/מוסלמי תושב אירופה/אמריקה החושב כמו טלמון סילבר). כמו כן הייתי רוצה לנצל במה זו ולהודות לרחוב הפלסטיני על שברוב טובו השכיל לקבל את גבולות 67, לאחר שדחה את גבולות תכנית החלוקה של 48 אשר היו טובים בהרבה. את המסקנה תסיק לבד. סניליות/נאיביות זו בעיה הרבה יותר חמורה מאשר שנאה ביולוגית לערביי ישראל...

אז? גם חיפה נכבשה, גם אשדוד, גם

רמת אביב, מה הנקודה שלך? מי קבע שהטרור נובע מכיבוש?, טרור זו טקטיקה שנובעת מתפיסת עולם ויכולת/אי יכולת להשתמש באמצעים אחרים. הטרור קיים כבר 100 שנה, אין קשר לכיבוש, כיבוש הוא רק תירוץ. חוץ מזה תלוי מה ההגדרה של כיבוש, אצל הפלשתינים ההגדרה היא כל ישראל, גם בעיני מנסחי "מסמך האסירים". אולי אתה לא מודע לכך שכאשר קוראים מסמך/חוזה צריך לשים לב לכל תוכנו לא רק לחלק אחד מתוכו. שאר המסמך סותר את "קווי 67'": בשאר המסמך יש התעקשות על זכות השיבה - הצפת מדינת ישראל במיליוני פלשתינים, ישנו המשך טרור נגד אזרחי ישראל (כיבוש או לא הם לא חלק מהמשחק, הן לא גורם לגיטימי לפגיעה בו). אותי יותר מעניין התוכן, המהות, לא כותרות, אני כבר מזמן לא מאמין לכותרות. אני כלל לא שונא ערבים, מצד שני גם לא כל כך אכפת לי מהם, אני לא מונע על ידי רגשות, אין אצלי טיפת רגש בסיבות שאני מאמין במה שאני מאמין, רק ניתוח קר של מהות הסיכסוך, לא מ67', לא מ47' אלא מתחילת המאה עם התחלת הטרור הערבי. לא תמצא אצלי שום הוכחה שאני מונע מרגש.

ואללה! זה "מרכז" ../images/Emo6.gif

שואלים אדם (בדיחה כאילו): אתה יודע מה ההבדל בין חדר-שירותים ופסנתר-כנף? - מה? - הוא עונה. - אם אינך יודע אפילו דבר זה - אומרים לו - איך אפשר לקבל אותך בחברה הגונה?! כנ"ל מי שאינו יודע את ההבדל בין חיפה לרמאללה, וצריך "להסביר לו"
כנ"ל מי שטוען ש...יש טרור ואין כיבוש
כאלה ישנם "אנשימרכז"

אם בעניך אני ימין קיצוני אז אשריך

מבחינתי זו מחמאה. אם הייתי שמאל העיניך זה אומר שאני תומך חמאס או אל קעידה לכל הפחות. אני יודע מה ההבדל בין חיפה לרמאללה, הידעת שעד 48' רוב תושבי חיפה היו ערבים?, היום כבר לא. מי בכלל רוצה את רמאללה?, מי צריך את העונש הזה, אני מדבר על שטחים פתוחים בגדה שבהם אין פלשתינים ויש אוכלוסיה יהודית צפופה, כמו גושי אדומים, עציון ואריאל, לא רמאללה. עדיין לא ענית, איך ניתן להיות בטוחים ב100% שסיום הכיבוש יביא לסיום הטרור?, הרי אין כלל הסכמה על עיניין הכיבוש ואיפה הוא עובר?, מה עם הפליטים? יש 4 מיליון כאלה...

למעלה