תפריטים /מתכונים

תפריטים /מתכונים

לאחר תסכול ומשבר קטן
ישבתי עם עצמי והחלטתי שאני רוצה אוכל מגוון.
ולכן רציתי לפתוח שרשור תפריטים.
לי זה ממש יעזור.
חוצמזה שגם לי יש כמה מתכונים די מנצחים
מבטיחה לשתף....
אתם מוכרחים לשתף פעולה!
אז אם יש לך סלט / דגים /בשר/ תוספות או פשטידות
שתפו אותי :)
 

חנה101010

New member
כל הכבוד דוקטורית!

That's the spirit
הכיוון הזה והרוח הזאת תיקח אותך קדימה אל היעד.
מבטיחה להוסיף מתכונים בהמשך. בינתיים מצרפת חיזוקים.
 

ליבי3617

New member
אני אשמח להוסיף...

יש לא מעט תפריטים טובים ששמרתי.
תתחילי אני אמשיך במהלך היום
 
סלט כוסברה בוטנים ולימון

קוצצים כוסברה דק.
מוסיפים פרוסות לימון חי
קולפים בוטנים (לא קלויים)
מוסיפים טיפה שמן זית
ומלח.
מעדן!1
לאוהבי הירוק וצריכי הברזל.....
 
דג סלמון שמיימי עם שמיר/ עשבי תיבול

פילה סלמון-
משרים בקערה עם חומץ /לימון לעשר דקות.
מכינים מטבל של מיונז קטשופ מלח חרדל יין לבן (לא הכרחי)
משרים 20 דקות.
טוחנים במעבד מזון שמיר (מי שרוצה יכול גם בזיליקום/ כוסברה)
יחד עם פירורי לחם 2-4 שיני שום ושמן זית.
מסדרים את הסלמון בתבנית מפזרים בצורה יפה מהשמיר מלמעלה
ומכניסים לתנור כ20 דקות.
אין מתכון טעים יותר לסלמון אפוי!!
 
סלט סלק ובצל

מקלפים סלק ומבשלים עד שמתקרר
פורסים לפרוסות דקות.
לוקחים בצל חותכים לחצי (לאורך)
ועם מקלף יוצרים פסי בצל דקיקים.
מתבלים בקצת חומץ וקצת סוכר.
מתקנים לפי הטעם....
סלט שטעים מאד ליד בשר.
וגם פצצת ברזל!
 
סלט פטריות רב שימושי

מאדים בצל טוב טוב...
מוסיפיפ פלפל שחור וקצת אבקת מרק בצל /פטריות.
מוסיפים פטריות חתוכות לפרוסות
או פטריות מקופסת שימורים יחד עם הנוזלים....
מתבלים שוב ומחכים שהנוזל יתאדה... ומכבים את האש.
ועכשיו...
1- מוציאים מקררים ומגישים כסלט
2- שמים את זה חם /קר על חומוס- זה מעדן
3- כשזה חם זו פשוט מנה / תוספת בפני עצמה.....
 

יעל2110

New member
פשטידת הבצל שלי

4 בצלים גדולים (פרוסים דק)
-בצל סגול קטן
-פלפל אדום קצוץ
-בצל ירוק קצוץ
4 - כפות קמח **גדושות**
4 - ביצים
קופסאת סימפוניה 5% - אפשר את זה שעם הפלפל הקלוי זה ממש טעים
קופסאת סקי 5% (אפשר קוטג' או לבנה אחרת)
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
50 גר' - חמאה או שמן (לטיגון)
מלח
פלפל
**הוספתי גם אורגנו ועוד תבלין שנראה כמו אורגנו רק כהה יותר אני לא באמת יודעת איך קוראים לו**

שמים את החמאה במחבת ומוסיפים בצל. מערבבים כל כמה זמן כדי שלא יישרף ולא יידבק למחבת.
מוסיפים לבצל באמצע הטיגון את הפלפל והבצל הירוק לפני ששקוף כדי שמתי שאגמור לטגן את הבצל שאר הירקות יהיו מוכנים והבצל לא יישרף לי. כשהבצל שקוף מנמיכים לאש נמוכה ומוסיפים את הגבינות הלבנות.
מורידים מהאש ואחרי שמתקרר קצת מוסיפים את הצהובה.

מקציפים את הביצים ומוסיפים את שאר המרכיבים.
מוסיפים לבלילה את הבצל ושאר הירקות ומכניסים לתבנית עם נייר אפיה שלא יידבק =).
אופים בתנור שחומם מראש (180 מעלות) כ-45 דקות.
 

יעל2110

New member
קציצות ברוטב עם הרבה ירקות

לוקחים סיר רחב עם מכסה, שופכים לתוכו קופסאה גדולה של רסק עגבניות עם קצת שמן, מלח, פלפל, קוביית שום (מהאלה שמגיעים קפוא), פסטו(לא רוטב אלא התבלין) ומכסים עם המכסה שיבעבע.
חותכים בפרוסות גדולות פלפל אדום, צהוב, ירוק, ברוקולי, בצל, פטריות - כל ירק שעולה לראש שטעים מבושל (אני לא כל כך מתה על ירקות אבל אפשר לתקוע שם הכלללל) ומכניסים לסיר שיתבשלו. P(אפשר לקנות ירקות חתוכים קפואים שמיועדים להקפצה אבל לשים לב שאין שם תירס)
קוצצים בצלים ופלפל אדום ממש ממש קטן, וקוצצים פטרוזיליה.
לוקחים בשר טחון (אני לא יודעת מה המשקל, זה כאילו מגשון קטן כזה מקלקר.. בטח חצי קילו) ומערבבים עם הירקות הקצוצים. מוסיפים ביצה ופירורי לחם (בערך רבע כוס.. אולי שליש). מוסיפים את כל התבלינים האהובים - אני שמה מלח, פלפל, אורגנו, פפריקה מתוקה, קצת פפריקה חריפה ותימין.
עושים כדורים קטנים מהתערובת הבשרית ומכניסים יפה לתוך הסיר ככה שכל הכדורים יגעו ברוטב.
מנמיכים לאש קטנה, שמים בסיר ומשאירים שיתבשלו ביחד במשך רבע שעה..
את הקציצות שאני מתכוונת לאכול באותו יום ויום למחרת אני שמה במקרר, כל השאר מסדרת במנות קטנות (בערך3 כדורים עם ירקות)בקופסאת קטנות ומקפיאה.
 

מיטל90210

New member
תפוח אפוי עם קינמון

* משהו קטן שלמדתי לא מזמן - יכול לעזור כמשהו מתוק .

מאד פשוט חותכים תפוח לחתיכות מפזרים קצת קינמון מלמעלה ומכניסים לתנור אני שמתי על 180 מעלות ( אולי אפשר גם פחות )

עד שזה מתרכך קצת וזהו . יוצא מדהים למרות שלא מוסיפים סוכר ...
 

חנה101010

New member
סלט עגבניות שרי עם כוסברה

עגבניות שרי
2 שיני שום קצוצות
עלים מ- 3 גבעולי כוסברה
חוצים או מחלקים ל- 4 את עגבניות השרי (תלוי בגודל). קוצצים א עלי הכוסברה ומוסיפים לקערה. קוצצים לקוביות זעירות את שיני השום הקלופות (לא לכתוש! לקצוץ עם סכין). מתבלים בכף שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס. פשוט וטעים.
 

ליבי3617

New member
קציצות טונה ברוטב

(אגב זו מנה מנצחת אצלנו כשכל הילדים שלא אוכלים כלום מאד אוהבים אותה)

המוצרים:

2 קופסאות טונה
3 ביצים
כפית אבקת מרק עוף
קצת בצל מטוגן

מערבבים הכל ומוסיפים פירורי לחם עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצרים מהעיסה קציצות ומטגנים קלות.

לרוטב:
בצל אחד גדול קצוץ
כפית של שום כתוש
2 עגבניות (פרוסות)
גמבה (חתוכה לרצועות)
2 כפות רסק עגבניות

מטגנים יחד את הבצל והשום ומוסיפים את פרוסות העגבניות ואת
רצועות הגמבה - מבשלים יחד עד שהרוטב נהיה רך.
מוסיפים את רסק העגבניות, קצת מים ומוסיפים פלפל, פפריקה
ומלח לפי הטעם.

שמים את הקציצות ברוטב ומבשלים 10 דקות על אש קטנה.

בתיאבון!
 

ליבי3617

New member
לחם שום

הלחם הזה קלוי ולכן עובר מצויין

מכינים תערובת משום כתוש, שמן זית ומלח.
חותכים לחם לקוביות ומסדרים בתבנית.
מורחים את התערובת על קוביות הלחם.

שמים בתנור בחום של 160 מעלות עד השחמה..
 

ליבי3617

New member
סלט חסה וחמוציות

לסלט הזה דרושים חסה, חמוציות ובצל סגול.

לרוטב:
2 כפות חרדל
כפית שטוחה של שום כתוש
כף מיץ לימון

מערבבים את החרדל, השום והלימון ומוסיפים קורט מלח ופלפל לבן.
אחר כך מוסיפים לתערובת קצת מים ומערבבים לרוטב אחיד.
 

ליבי3617

New member
כבד עוף

חומרים:
500 גרם כבדי עוף
בצל קצוץ
חצי כפית מלח, מעט פלפל וכפית כמון
שתי כפות ריבת בצל

הכנה:
מטגנים בצל עד הזהבה
מוסיפים את הכבד ומטגנים יחד עם הבצל במשך כמה שניות
מטבלים בפלפל מלח וכמון (כל אחד לפי כמה שהוא אוהב)
מוסיפים שתי כפות ריבת בצל עם רבע כוס מים ונותנים לזה להתבשל מספר דקות.
מצויין עם פירה תפוחי אדמה
 

ליבי3617

New member
אגב התוספת לסלט שתופסת מבחינתי

חמוציות.
הן טעימות, מתוקות ומשדרגות.
בשבילי כשאני רוצה מתוק אני מוסיפה אותן לסלט וחוסכת לי את הרצון של אחר כך.
 
פשטידת קישואים פטריות ושמיר

3קישואים גדולים
2 קופסאות שימורים קטנות
2-3 ביצים
חצי כוס קמח קצת פלפל שחור כף מלח
עלי שמיר קצוצים

לערבב הכל לראות שזה יוצא מרקמי (לא נוזלי לא קמחי מדי)
לשים בתבניות אישיות
לאפות על 160 30-50 דקות

בתאבון!
 
כנפיים בדבש

מגש כנפיים
מכינים מטבל מ:
דבש
שמן פפריקה
סויה
שום כתוש
להשרות כשעה (לא חובה)
לשים בתבנית לפזר שומשום
ולאפות בגריל על חום בינוני.
בתאבון!
 
כמויות

לא כתבתי כי זה משתנה.
האם את אוהבת מאד מורש או לא?
אנ בכל אופן אוהבת את זה מתוק זה בגדול הכמויות שאני שמה
מגש כנפיים
רבע- חצי כוס דבש
כף - שתיים רוטב סויה
פפריקה
כף-שתיים חרדל
2כפיות שמן
ומשרה...

בגריל אני עוטפת בהתחלה נייר כסף כ30-40 דקות
בתנור רגיל שמה על טורבו כ50דקות בלי לצפות.

אם ה יבש ניתן להוסיף לתבנית מעט מים
 
למעלה