תפריטים /מתכונים

חנה101010

New member
תודה, יש לי מתכון דומה..

לשוקיים.
מגש שוקיים
פלחי תפ"א / בטטות
רבעי בצלים
שיני שום שלמות.
רוטב:
2/3 כוס דבש
2/3 כוס רוטב סויה
כף שמן זית.
מסדרים בתבנית את השוקיים והירקות. שופכים מעל את הרוטב, "מלטפים" הכל כדי שיעטף ברוטב,
מכסים בנייר כסף ואופים שעה בחום של 180 מעלות. לאחר שעה מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 10 דקות. אחרי 10 דקות מערבבים קצת כך שהצד התחתון של השוקיים ייחשף לחום התנור והכל יהיה שזוף בצורה אחידה. ממשיכים באפיה עוד 10 דקות ומוציאים.
 
סלט שומר

שומר
כוסברה
לימון
פלפל שחור גרוס

חותכים שומר לחצאי עיגולים (לפרוסות וזה יוצא חצי עיגולים)
קוצצים כוסברה
סוחטים לימון טרי
ומעט פלפל

מעדן לעבודה...

אגב כל הירקות מדהימים בתיבול הזה....
 

יפית19561

New member
סלט חסה וטונה

כאשר אני מתעצלת ורוצה משהו טעים עם חלבון ירקות ומעט פחממות אני מכינה אותו ב-2 דקות:
עלי חסה חתוכים,
1/2 קופסה טונה (שהנוזלים סחוטים)
4 עגבניות שרי חצויות.
חופן קרוטונים הקטנים לסלט.
ורוטב אלף האיים 5%.
כל זה בקערת מרק ::) יופי של ארוחה.
 

אבשלום68

New member
ד"ש לכולם ממקדשי אנגקור וואט שבקמבודיה

בגלל בעיות תקשורת היית מנותק לחלוטין מהפורום ובכלל.....
שירשור נהדר
גם לי יש המון מתכונים
אוסיף כשאחזור בעוד כ10 ימים
מדוע לא להכניס את זה ל"כלים ומידע"
בהצלחה לכולם
 

ליבי3617

New member
יוכנס גם יוכנס

אתה באמת צריך להביא לנו המון מתכונים.
מומחיות זו מומחיות ידידי
 
מרק כתום מעולה!!!!!

מרק קל אהוב טעים ובעל מרקם מיוחד!
לוקחים כל ירק כתום / לבן שיש בבית:
דלעת
גזר
קישוא
קולורבי
בצל
דלורית
וכו'
חותכים לקוביות.
יש שתי צורות בישול הראשונה והמועדפת עלי
מאדים את הירקות המון זמן בסיר ומערבבים כל הזמן. (לפחות חצי שעה)
לאחמ"כ מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שמוכן....
אופציה 2:
מרתיחים מים ומוסיפים את הירקות שהמים רותחים מבשלים
עד שמוכן.....

בתאבון:)
 

ליבי3617

New member
מרק אפונה

חבילת אפונה קפואה
2 גזר
בצל אחד
ראש שום

לבשל עד שמתרכך ואז לרסק בבלנדר מוט.
להוסיף אבקת מרק, מלח, פלפל וכמון ואז לבשל עוד שעה.
 

ליבי3617

New member
מרק כתום

4 גזרים
2 קישואים
2 בטטות
תפוח אדמה
בצל
שום
חתיכת דלעת

לבשל עד שמתרכך, לרסק בבלנדר מוט.
להוסיף אבקת מרק, מלח ופלפל לפי הטעם ולבשל עוד שעה.
 
למעלה