תפריט לסועד בשביל החלב

N Y

New member
הקיסם הוא בעיני המתבונן.

ובמילים אחרות - מצער לראות שגם לאחר זמן כה רב לא זכית ביכולת הבנת הנקרא המאפשרת קריאת טקסט כפשוטו. קרא את מה שכתבתי שוב, והפעם, אם תצליח, ללא צביעתו באור בעיותיך האישיות, הישגי העבר שלך או התכתבותך איתי. אין בהודעותי כל אזכור של יכולת הכתיבה שלי. אפילו לא ברמז. אני מדבר בהודעות אלה *כ ק ו ר א*, וכקורא *ב ל ב ד*. הכובע בוער על ראש הגנב, וכעת זכינו לראות מה בוער על ראש הכותב-בעל-רגשי-הנחיתות. וגם הודעה זו, למקרה שלא הבנת, לא עוסקת כלל וכלל ביכולת הכתיבה שלך או של אף אחד אחר. אפילו לא ברמז.

ננסק

New member
אתה לא ראוי לכעס שלי.

מה שכן, צדקת. אתה יודע איך להעליב. אני שמח לראות שאתה גם אוהב להשתמש בכשרון זה במידת האפשר. כמובן שיש לי מה להגיד בתשובה להודעה שלך, אבל כל תגובה אינטלגנטית ממני לא תקבל עוד; אני לא רואה בזה טעם. אני אוהב כשבן השיחה שלי מעריך אותי ואת דעותי, ורואה בי כשווה. זה בבירור לא המצב. שלא ישתמע מדברי שחובה עליך לחשוב כך עלי, חופש המחשבה עודנו תקף. אין צורך שתגיב, כבר חטפתי ממך מספיק על הראש והרי אין שום דבר בעל טעם שתוכל לומר ואיננו אלא דרך נוספת להעליב אותי.

copywrong

New member
פרק 1

חלל, כבר מזמן לא הגבול האחרון, השנה היא 2012 , שלוש שנים לאחר כיבוש כדור הארץ. ספינת החלל דארקנדל משייטת במהירות על-חלל 9 לעבר מערכת השמש ארון-בער, אי שם בקצה הגלאקסיה. ג'ונתן בלייז התקרב אל המרקע ששיקף את נוף החלל החדגוני "קשה לי להאמין שיש שם חיים, ועוד אנושיים". אלכסנדר ינסן, הטייס התמיר, עמד והפטיר לכיוון האמריקני הצעיר "מדוע שיהיו שם חיים אנושיים? בקושי יש שם חיים בכלל". "אם כך, מדוע אנו טסים למקום שכוח האל הזה?" "כזכור לך היטב" נכנס ינסן לפוזה של מורה קפדנית "מכונות שכפול המזון שלנו התקלקלו, ובמערכת הזו ממוקמת המסעדה הטובה (והזולה) היותר בגזרה" ובלגלוג מה הביט בגזרתו העגלגלה של בלייז. ארוחה במסעדת "בת יקיקיקי מצויה" (הנקראת על שם ציפור נדירה המקננת אך ורק במקום לא ידוע בגלאקסיה ממול) הינה חוויה נדירה ביותר, שכל תייר במרחב הגלאקטי חייב לעצמו ולו רק פעם אחת (ואם ישרוד, לרוב יחזור שנית). ריחות נפלאים של תבשילים לא מוכרים קידמו את הצוות בכניסה, יחד עם הריחות קידם את פניהם גם חייזר גבוה בעם עור כחול, רגל אחת ומיחושים צבעוניים על ראשו המשולש. החייזר, שלא נראה כמו יתוש חייכני וגם לא כאריה חינני, התעניין באם הזמינו שולחן. במפתיע הם אכן הזמינו מראש. (לקורא הנכבד, שתמיד מחפש אמת צרופה גם במחוזות הנידחים ביותר, נספר כי אמנם לא התקיימה הזמנה, אך כידוע שוחד למארחים הנו מנהג אשר קיים גם בגלקסיות נידחות, ובמיוחד בהן). הרביעיה התיישבה על כסאות שנראו ככוסות בירה ענקיות, סביב שולחן שלא פסק מלהסתובב במאוזן ובמאונך, מפיל מדי פעם מאכלים על הרצפה המלוחה, משבח את טעמם ומחזירם לשולחן בטעם משופר (אם כי מעט מלוכלך). השולחן היה צבוע במגוון צבעים. יש המסבירים זאת בניסיון של המעצב לטשטש כתמי מאכל על המפה, אחרים בוחרים להתעלם מהעיצוב ולהתרכז באוכל (טעות נפוצה במיוחד בקרב צורות חיים מרובות עיניים). ג'ונתן בלייז אנין הטעם כבר ידע מה להזמין. האחרים שסמכו על טעמו הצטרפו אליו לארוחת שליפפ אורגצי מוקפץ בשליקה צופיט והגדילו את השתייה בתוספת זעומה למחיר. המלצר הננסי ניגש אליהם עם מיכל מלא בשליפפים והם בחרו בזהירות ארבעה שליפפים גדולים ומעוררי תיאבון. אנשים הנתקלים לראשונה בשליפפ אולי יתקשו מעט להבין את טיבו. השליפפ הינו דו-חיים, המסוגל לחיות בעולמות מחוסרי חמצן כמו גם בעולמות מרובי מימן, בתור שכזה גופו מורכב מאלפי בועות כתמתמות ללא חיבור נראה לעין. השליפפ נחשב ליצור אינטליגנטי לפחות כמו הדולפין. (אגב, כבר בשנת 2008 גילו מדענים כי מוח הדולפין, הגדול יחסית, ריק לחלוטין מאינטליגנציה בסיסית, דבר שהעלה משמעותית את מכירות הטונה). חייו של השליפפ כל כך קצרים, עד כי יש אומרים שהוא אינו חי בכלל. אך כידוע ישנם מדענים רבים שיאמרו כל דבר כמעט על בטן ריקה לא עברו שתי דקות ארץ (עברו שמונה) והשליפפים הגיעו לשולחנם החלו לקפץ בעליזות. חברי הצוות עקבו אחרי ג'ונתן שתפס את הבועות בצינורית ירוקה וינק אותן בתאווה. בהיסוס ניסו אף הם. הטעם היה נורא ומישל פרצה לעבר החלון והקיאה את נשמתה. השליפפ הנו בעל חיים עדין, והמלצר הטיפש, שטלטל אותו ללא צורך, קלקל את טעמו. הסיבה היחידה שהצילה את הטיפ שלו, הייתה כי דרך החלון ראתה קבוצה של חיילים קומרטיים קרבים למסעדה. הנערה הנבונה הבינה מייד כי הם באו לאוסרם (בוודאי לא באו בשביל האוכל). עמדו בפניהם שתי ברירות – להלחם או לברוח. ההתלבטות ניכרה היטב בפניו השזופות של אלכס האמיץ. ההחלטה הייתה ברורה מאליו לצוות העשוי ללא חת – והם זינקו בבהלה מהחלון. רגע לפני כניסת הקומרטים, חזר ג'ונתן פנימה והשאיר המחאה על השולחן.

דאגלאס אדאמס

מנסה לכתוב כמוהו? אתה לא כלכך מצליח, מה גם החלק הראשון מזכיר את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה ופרק 1 מזכיר את המסעדה שבסוף היקום וכל זה בשילוב אלמנטים ממסע בין כוכבים....מהירות על חלל 9?? משכפל מזון??? אתה לא יכול להיות קצת יותר מקורי?

alonyo

New member
לא ציינת

שהוא גנב גם מלהקת כוורת: "לא עברו שתי דקות ארץ (עברו שמונה)..."

Yuli Gama

New member
אני לא מבינה משהו

אם באתה סתם לפרסם את הסיפורים, ולא מעניינת אותך התגובה, אז לפחות תציין את זה בכותרת. ננסק הפנה אותך לשני לינקים מצויינים ואתה פשוט מתעלם מהם. הסיפור מלא קלישאות ועובר על כל כמעט כל חוק של הלקסיקון. ואם זה הכוונה מהתכילה, אז הסיפור לא כתוב מספיק טוב כידי להראות זאת, הנימה מזלזלת יותר מדי בעצמה, מכדי שניתן יהיה לקחת את ריבוי הקלישאות כמשהו מכוון. ממליצה בחום לקרוא את שני הלינקים שנתנו לך, להדפיס ולקרוא שוב. הם עוזרים (מניסיון), עוזרים ולא מעט. ננסק :) אני כן בסדר, התכונתי לסיפור "הכללים שהופרו" שפורסם באספמיה. גם שם יש ריבוי של הפרות חוקים, רק ששם מודגש שזה נעשה במכוון, תוך הסבר של הטעיויות. ניתן לתת לזה לינק? אני חושבת שזה יוכל לעזור לא מעט ל קופירונג.

copywrong

New member
פרק 2

השנה הייתה 2012 , שנה רגילה לכל הדעות: כמה מלחמות, רעידות אדמה, אולימפיאדה שהתקיימה כהרגלה ארבע שנים לאחר קודמתה והיוותה הצלחה גדולה למוכרי המזכרות והדגלונים. רגיל. מסר שהגיע מהמשלחת שנשלחה שנתיים קודם לכן ליישב כוכב במערכת השמש "גוזמן-3", גרם התרגשות רבה לכל אזרחי כדור הארץ וריתק אותם למסכי הטלביזיה מביטים במראות, מריחים את הריחות ומאזינים לצלילים הרחוקים שנות אור. כולם (פרט לשניים שלושה נהגי מונית) היו אופטימיים. אחרי פריצת הדרך וההכרה, כי ניתן לעבור את מהירות האור על ידי שימוש בטכנולוגיה חדשה של חלקקיונים (חלקיקים הקטנים מחלקיק), השיגור המוצלח של המשלחת והשתקעותם בכוכב הרחוק, האירה את העולם באור יקרות של תקווה. ואז נחתו הקומרטים... כבישת העולם על ידי אחת האימפריות החזקות ביקום היתה מהירה לא פחות מכיבוש דנמרק במלחת העולם השניה ולמעשה ארוכה יותר וכמעט שווה לזמן הדרוש לכבישת מלפפונים. בשבוע הראשון עוד נותרו מספר כיסים של התנגדות, אך גם הם הודברו אחרי ימים מועטים. הנשק האטומי, הישגה הגדול של האנושות, נוטרל כליל על ידי חסימה לווינית כוללת, שמנעה בהחלטיות כל נסיון של שיגור טילים האימפריה הקומרטית לא ביזבזה זמן וכלאה את שרידי האנושות במחנות קטנים בקטעים היותר משעממים של העולם. רבים מהם נלקחו לעבוד במכרות לניצול המשאבים החשובים להם ולא רק בכדור הארץ אלא גם בכוכבי לכת אחרים במערכת השמש ובירח הבודד. בני ארץ בודדים בלבד הצליחו להמלט ולהישאר חופשיים. ארבעה מהם גנבו בשעת לילה מוקדמת ספינת חלל בשם "דארקנדל". איתה המריאו אל הכוכבים. הם לא ידעו זאת אך היתה זו ספינה נסיונית ויחידה מסוגה, שיועדה למהירויות עצומות, שרק ספינות קרב מהדגמים החדישים ביותר מסוגלות אפילו להתקרב אליהן וגם זה יגרום להם להגיר הרבה שמן. היו אלה: ג'ונתן בלייז, ד"ר לביולוגיה ובעל טור בישול בעיתון ניו יורקי נפוץ, מיכאל פורטנוי, רב-סרן ביחידה מובחרת בצבא הישראלי, מומחה מיחשוב בעל שם עולמי, טייס ומהנדס אווירונאוטיקה, אלכסנדר ינסן – טייס חיל האוויר האמריקני וראש מחלקת סימולטורים בנאסא, אדם משכיל בעל תארים בפיסיקה גרעינית ובאגרונומיה. וארוסתו האדמונית מישל סטורם. אנשים אמיצים אלה נמצאים במקום טוב ברשימת המבוקשים של האימפריה, ספינות קרב רבות נשלחו אחריהם לכל רחבי הגלאקסיה ומחוצה לה, אדמירלים רבים כמו גם שכירי חרב מתועבים הציבו לעצמם מטרה לתופסם ולזכות בפרס הגדול שהוצב עם רגלם. כיום, שלוש שנים לאחר שחמקו מכוכבם, עדיין הם חופשיים וממשיכים במשימתם הבלתי אפשרית ומהווים את תקוותו האחרונה של כדור הארץ לחירות

ננסק

New member
או-קי

עכשיו שאני יודע שאתה לא מתכוון ללכת עם החוקים, סבבה, זכותך. אז אגיב על שאר הכתיבה. הפסקאות מאוד ממצות. זה נראה כמו שיעור הסטוריה מוצלח, ופחות כמו סיפור של ממש. כל פסקה אפשר היה לפתח לשלוש, או לפחות להאריך. בכלל, דיבור מגוף שלישי, שרק מתאר מה מתרחש ביקום "מגבוה", לא תורם להפחת חיים בעסק. זה לא שאי אפשר לעשות זאת, דגלאס אדאמס עושה את זה הרבה, אבל גם בקטעים האלו הוא לפחות טוען שאלו הן לקיחות מתוך מדריך הטרמפיסט, כלומר מתוך ספר שהוא חלק מהעולם הבדיוני. לשמוע מישהו שאיננו מהעולם הבדיוני (כלומר, המספר) מתאר דברים, לא מכניס אותי לתוכו כמו שצריך. מלבד זאת, העלילה נראית חביבה, וגם ההומור חביב באותה המידה.

copywrong

New member
פרק 3

הקפריוצ'ים היו עם שקט ושליו. חדש במרקם הקוסמי, אך מספיק ישן כדי שתהיה לו הסטוריה כלשהי, אמנם קצרה ולא מעניינת במיוחד אך ברת קיימא. הם חיו בהרמוניה ללא מלחמות וללא בעיות מחיה. עקב חייהם חסרי הדאגות מעולם לא פיתחו טכנולוגיה מדעית וחיו בבורות יחסית שלא העיבה על אושרם. גורי-שפיץ היה מנהיג העדה. איש רוח, כהן דת, גאון רוחני או כהגדרת אנשיו הנאמנים – נודניק. אותו בוקר הוא היה מאושר. בכל בוקר היה מאושר, וזה כלל לא הטריד אותו. מאומה לא הטריד אותו. הוא הביט על אנשיו בשמחה, הם היו כתמיד בגובה חצי גזע, בהירים אך במעט מצבע העלים של עץ הקרטיון, מהלכים ומחייכים. כרגיל. בהביטו סביב ראה כי דבר לא השתנה ביער השקט. הוא טעה! משהו היה שונה. באמצע קרחת יער בדיוק ליד עץ הגוירות הנמוך ניצב עץ מתכתי גדול ועגלגל. על יד העץ ניצב יצור גדול וורוד מסוג חדש שמעולם לא נתקל בו. אגדות העם העתיקות דיברו על אלים גדולים וחזקים שיגיעו ויביאו אושר רב באמתחתם. מאחר וממילא היה מאושר, מעולם לא הקדיש לזה מחשבה, אך אין ספק שהיצור הפילאי היה אותו אל כביר כח. גורי-שפיץ רעד מהתרגשות ומייד ניגש לברך את האל המסתורי בברכת הקפריוצ'ים. האל לא התיחס אליו, הוא רק הסיר עיגולים צבעוניים מעיניו הבוערות ומשום מה נשרף עץ הגוירות ממולו. הקסם שכנע את גורי סופית כי לפניו נמצא אל רב כח והוא נחפז להגיש לו מפרות היער הטריים. גם פרות אלה נשרפו כליל באש הקדושה. המחוקק הביט סביבו. כל האנשים הירוקים נראו מאושרים ונהנים מאור השמש, מעצי הפרי הרבים, חייכו אל חבריהם ובכלל נראו מרוצים מחייהם. דבר זה לא יתכן! זה נוגד את החוקים בספרו. על היצורים להיענש! על פי מוסף העונשים של ספר החוקים, אחד דינם – מוות וכליה... אך אז נראה מוצא אחר. על אדמת הכוכב נחתה ספינה נוספת, ממנה יצאו יצורים בגובה 2-3 מטרים, עור כחלחל-אדמדם, אנושיים במקצת אך ללא אוזניים. כאשר הקומרטים בשטח, המחוקק כבר לא במתח, והוא פנוי לעבור לכוכב הבא ברשימה. הוא לא שם לב לחפץ הקטן שנשמט מכיסו ובאחת התניע את חלליתו והשאיר את גורי-שפיץ נרעש ומאושר ספינות החלל הקומרטיות פעלו בדיוק לפי החוקים, לכן המחוקק העדיף להניח להם לטוס בגלאקסיה, ובכלל, היו כל כך הרבה מהן, שזה היה לוקח לו שעות ואולי ימים לחסל את כולן והוא תמיד העדיף לעבור במקומות רבים ככל האפשר להפצת החוקים בגלאקסיה מאשר להתמסר לעם אחד לזמן רב מדי. למחוקק היה שם, אפילו שם יפה, אך הוא נשכח מזמן. כישות בת אלמוות, עבר תדיר ממקום למקום ומזמן לזמן ולא היה זקוק לשם. כל היצורים בהם פגש במרוצת השנים (ונשארו בחיים) לא היו זקוקים לעוד שם פרט ל"מחוקק". כך ששמו המקורי (אם היה לו) לא היה רלוונטי. המחוקק לא היה רע לב. הוא גם לא היה טוב. למושגים כמו טוב ורע לא היתה חשיבות בחייו. המשמעות היחידה שלהם היתה בחוקיו. מי שפעל על פי החוקים – נשאר בחיים ומי שלא – נענש! על פי אמות המידה של עמים כמו בני הארץ הקומרטים היו רעים, אבל כל זמן שהם פעלו לפי החוקים לא היה לו כל סכסוך עימם. והוא המשיך לנדוד ביקום ולחפש אנשים ועמים שפעלו בניגוד לחוק, למרות שהם עצמם היו מעדיפים בהחלט שלא ימצא אותם.

ננסק

New member
ארר,

אני אתעלם, שוב, מההעתקה הבוטה ("אחראי סדר גלקטי" קיים בכל יקום דמוי מרוול, שלא לדבר על הדמיון הרב בינו לבין הבחור המקלל בין האלמוות של אדאמס). ולכן אשאל רק זאת: מה הקשר בין מה שהלך פה לבין הפרקים הקודמים? או שזה יוסבר רק בפרקים הבאים?

copywrong

New member
פרקים 4-5

פרק 4 שבועיים לאחר הפלישה שרר חושך. היא הביטה שוב - עדיין חושך. הם כבר היו צריכים להגיע - חושך. שני פסי אור פילחו את העלטה - מן החשיכה הפציעה מכונית, שהיתה כה מאובקת, עד שצבעה נבלע כליל מתחת לשכבת האבק והלכלוך. למרות זאת ברור היה לה כי אין מדובר בחיפושית קטנה ולבנה אלא בלמבורגיני הצהובה המוכרת, שנכנסה במנוע כבוי לחניה בין העצים הגבוהים, מעלה עוד שכבת אבק על עצמה ועל האדמונית הצעירה. "הערב נעשה זאת" אמר אחד האנשים בנחישות לעבר חברו, שכירסם בהסכמה רגל עוף מהבילה. "מצאתי פירצה ודרכה ניכנס" הוסיף לעבר הנערה, שחיבקה אותו בחשיכה. חושך. לכל אשר הביטו ראו רק חושך. אלכס לא העיז להפעיל את פנסי המכונית מחשש לגילוי, הוא רצה לחשוב אך לא העיז מאותו החשש והתרכז בעיניה הירוקות של חברתו האהובה. "אלכס, אלכס, א ל כ ס!!!", ג'ונתן כמעט צעק באוזנו של ידידו, שכמעט טבע באגם הירוק. "הזמן הגיע". אלכסנדר ינסן היה לבוש כעת בבגדים שחורים אופנתיים, שכיסו את כל גופו פרט לעיניו הכחולות, שנעו בחשיכה מצד לצד עד שהחלו לכאוב ועצרו. "הנה" ג'ונתן בלייז הצביע על ספינה לא גדולה, שניצבה מכוסה בבולים צבעוניים במרכז החצר. הם התקרבו אליה בזהירות. לפתע עברו שלושה חיילים שקטים לידם ורק ברגע האחרון הצליחה מישל סטורם למשוך אותם מתחת לכיסוי. "ג'ונתן אנא בטובך גש לספינה והפעל את המנועים" אמר בקול רם וסרב להחריש "הם ממילא לא שומעים אותנו" הסביר בהגיון. "אההההה". "ג'ו, תפסיק להיאנח". "זה לא אני" "אז מי?". "זה נשמע מכאן" הצביעה מישל על אוהל קטן, שניצב (כמו כל דבר במחנה) בחשכה. אלכס הכניס את ראשו מתחת לאוהל והביט סביב. באוהל היה אדם בודד רגלו חבושה ואזיקי אנרגיה מקיפים את ידיו ואת רגליו. "מי אתה, שאל בלחש". "א%ר#ם עאחעי" ענה לו משהו בשפה לא מוכרת אחרי עוד כמה מילים הבין שהוא לא מובן ועבר לאנגלית - "אני שבוי של הקומרטים כבר זמן רב. נראה שהם מאוד נהנים, שיש להם טייס ישראלי באזור". "אהלן, אני אלכס. מצטער שאין לי זמן לפטפט, אבל אני צריך לגנוב ספינה", "להתראות" הוסיף ויצא. "סתם איזה ישראלי" ענה למבטי השאלה של חבריו. הם ניגשו בחשכה אל הספינה, שעתה נראתה הרבה יותר גדולה ובמאמצים משותפים גללו את הכיסוי ממנה הספינה היתה קטנה יחסית לספינות קרב רגילות, צבועה בשחור עמוק מנוקד בנקודות אור קטנות. עגלגלה, חטובה ואוירודינמית. "בדיוק מה שחיפשנו!" הכריז אלכס ביושבו בכיסא הפיקוד הגדול על מידותיו. "יש רק בעיה קטנה" הכריז ג'ונתן בדרמטיות "מי יטיס את הספינה?". "אלכס כמובן" הכריזה מישל. "די כבר עם ההכרזות" צעק אלכס "גם אני חשבתי, שאוכל להטיס אותה, אך תהליך הטסת סימולטור ותהליך הטסת חללית אמיתית כנראה שונה מדי בשבילי. אין לי מושג איך להרים אותה מהקרקע...". "טוב, אם אין לך מנוף אני מציע שנלך הביתה". "רגע, יש לי רעיון. חכו כאן". ג'ונתן ומישל משכו בכתפיהם, ונתנו לאלכס לחמוק החוצה בלי לדאוג שמע יפגע ופנו לסייר בספינה, מתעלמים מהקללה, שנשמעה, כאשר נפגע בידו מהדלת הנסגרת. מבפנים הספינה היתה גדולה הרבה יותר מאשר נראתה מבחוץ. היו בספינה חדרים רבים המיועדים למשימות שונות של רפואה, נשק, ניווט, אוכל, שינה, מכונות צילום וצעצועים. הם לא הספיקו לבחון את כל הצעצועים החדשים, כאשר אלכס חזר ואיתו עוד אדם בלתי מוכר, שניגש מייד לכיסא הפיקוד ולחץ על כפתור הולוגרפי ירוק, שהופיע כתוצאה מהתיישבותו. הספינה החלה לרעוד וכולם ניסו לקשור את עצמן/ם למשהו - אלא שלא היה למה. הזר לחץ על הכפתור שנית. הספינה השמיעה קולות: דרק קנדל דרק קנדל דרק קנדל דרק וזינקה אל השמים במהירות שהיתה מסחררת אפילו נהג תל אביבי, שמצא חניה. תוך שניות אחדות כבר לא יכלו לראות את כדור הארץ מאחוריהם, אף לא לאחר שפתחו את החלונות וסגרו אותם כדי לא להישאב לחלל... הם לא ידעו זאת אך הספינה המהירה, שכעת נקראה הדארקנדל היתה כבר מרחק שלוש מאות שנות אור מדיסנילנד. מיכאל פורטנוי קם מכיסא הפיקוד וניגש להכין לו כוס תה. התה היה חם מדי וכאשר נשפך על רגלו הוא זינק מכאב. פרק 5 זינוק מחלון בגובה 150 קומות יכול להיות מסוכן - בעיקר על בטן מלאה (הבטן של מישל כבר היתה ריקה, אבל אין צורך בקטנוניות). לא לכולם תהיה סכנה... "אל דאגה" - אמר מיקי - "יש לי מצנח בכובע!". דבריו שחררו את חבריו מדאגה, וכמותם גם את הכובע, אשר צנח לאיטו אל הקרקע מביט בלגלוג בבעליו הנופל במהירות מדאיגה. בדיוק באותו רגע, בצרוף מקרים מדהים, חלפה תחתם רחפת עסקים ירוקה ומבהיקה, מלאה במזרונים רכים המיועדים לבית גברים מוכים, והצוות הנופל מצא את מקומו. לצערם המזרונים היו בתוך הרחפת ולא על גג המתכת הנוקשה עליו נחתו , אך אנשינו קשוחים המה ומעט חבורות לא יעצרו אותם, בעיקר כאשר עשרות קומרטים רודפים אחריהם. ודקות מספר לאחר מכן כבר המריאו מהכוכב. לאור נסיונם עם הקומרטים עוד בכדור הארץ ידעו אנשי הצוות כי עליהם להיעלם במהירות מהשטח בטרם ידעו על היותם שם. "מר פורטנוי, סיבוב חלל 23". "אבל אלכס, הספינה לא תעמוד בסיבוב חלל גבוה מ-15". "סיבוב חלל 24!". "כן המפקד". למזלם הספינה המיועדת למהירות החזיקה מעמד ואחרי שניות אחדות מצאו עצמם אלפי שנות אור ממערכת ארון-בער. 0כאשר יצאו מהעל-חלל, שמו לב כי הם נמצאים במקום צפוף למדי. אך רק כאשר קיבלו שדר מאחת הספינות הבינו שגם ללא אוזניים הקומרטים מצאו אותם... דקות חלל אחרי זה הובלו שלושתם כלאחר כבוד אל מפקד הספינה הקומרטית ינא-עשר. ינא-עשר היה קומרט מרשים (ככל שיצור חסר אוזניים יכול להיות מרשים), גובהו היה כשלושה מטרים, רק אדמומיות קלה העיבה על עורו הכחול בוהק, מדיו האפורים היו מקומטים בקפידה, ושלושת העפרונות על שרוולו סימלו בגאוה את דרגתו הגבוהה. גובהו המרשים לא הרשים את השומרים הענקיים עוד יותר, אשר סחבו את ינסן, סטורם ובלייז בקלילות על מנת להימנע מעיכוב הנובע (ולא כמים טהורים מברז) מצעדיהם הננסיים. "בני ארץ עלובים, על פי חוקת האימפריה הקומרטית ובשם הקיסרית תיל-במט. בעוון גניבת ספינת חלל קומרטית, בריחה מכוכב האם, וצ'ק שחזר - אני דן אתכם: אלכסנדר ינסן, ג'ונתן בלייז ומישל סטורם - למוות! או לחילופין לגירוש מספינתי" ינא-עשר נשמע נחרץ ומאחר ועורך דינם היה בכדור הארץ שם שימש כפושט עורות - לא יכלו להתגונן ובחרו בגירוש. מה שינא-עשר "שכח" לציין, היה שהגירוש אינו לכוכב אחר אלא לחלל שמחוץ לחללית. חיילים חבושי קסדות הובילו אות השלישיה לעבר הדלת החיצונית ומישל סטורם החלה לאמר את תפילותיה. במפתיע הן נענו ואחד החיילים פנה פתאום לעבר חבריו ואידה אותם במטול האנרגייה שלו. מיקי פורטנוי אינו זקוק בדרך כלל לכלי נשק כדי לחסל את אוייביו אך בכל זאת השתמש הפעם בכלי כזה להצלת חבריו ולא שמע תלונות על כך. פורטנוי היה לוחם קומנדו מיומן בצבא הישראלי, במסגרת הכשרתו בסיירת סול"מ (סיירת לוחמה ומידע בחיל המודיעין) קיבל הכשרה בכל סוגי הנשק, הטסת כלי טייס מסוגים שונים והבנה פנומלית של כל מכשיר ומחשב (זו אגב הסיבה, שמחשבה של הדארקנדל מדבר עיברית בלבד). פורטנוי קיבל דרגת סרן כבר בגיל צעיר ויועד להיות ממפקדי העתיד של צה"ל. בעיקבות הפלישה הקומרטית לא נשאר הרבה מהצבא הישראלי (כמו גם יתר צבאות העולם) וקידומו עוכב. הכשרתו הצבאית עזרה לו להיעלם לפני תפיסת חבריו ולהצילם ברגע האחרון. ללא שהיה עברו הארבעה בהחלקה אטומית הישר אל סיפונה של הדארקנדל, והמחשב א.ש.ר. (אינטליגנציה שונה ראדיקאלית), שכבר הכין מסלול על פי דרישתו של מיקי - הטיס את גיבורינו במהירות סיבוב חלל 34 לעבר מערכת השמש גוזמן-3. שם, כך קיוו, ימצאו את המושבה החופשית של בני הארץ, שהוקמה שם לצורך משימת ישוב ומחקר לפני שנים מעטות.

copywrong

New member
פרקים 6-7

פרק 6 כדור הארץ, ישראל, מדבר הנגב. בשלוש השנים האחרונות שוכנו במכלאה נידחת במרכז המדבר מאות אלפי הניצולים ממדינת ישראל, יהודים וערבים כאחד בדו-קיום מפתיע. לא הרבה נשאר מהמדינה הגאה ומאנשיה, אשר נלחמו בכל כוחם וסרבו להכנע בפני הכוחות החזקים של האימפריה הקומרטית. הסרוב להכנע עלה להם ביוקר, כאשר רוב רובו של הצבא הושמד וכמה מקציניו הבכירים נלקחו לכוכב האם של הקומרטים ונכלאו שם. "עלינו לשחרר את עולמנו" הקול היה עמוק וסמכותי "אסור לתת לכיבוש להמשך!". סגן-אלוף משה דרורי היה איש של מעשים ולא יכל לסבול את עובדת היותו כלוא כבר שלוש שנים. הגבר הקשוח גבה הקומה היה מפקד סיירת סול"מ בעבר וככזה ידע נצחונות רבים ומפוארים. התבוסה הצורבת גרמה לו לניתוק מהעולם, ניתוק ממנו יצא רק לאחרונה. "אבל מה אנחנו יכולים לעשות, כל העולם נכבש וגם בשיא כוחנו היינו כחגבים לעומת הקומרטים" קולו של דוד הכהן הביע את היאוש בו היו שרויים רוב אנשי המחנה. "אתה צודק" כבו עיניו הכחולות של דרורי והוא יצא אל האפלה. נגד עובדות אי אפשר להילחם! הוא לא הבין איך השלה את עצמו ואת האחרים שקיים סיכוי למאבקו. המלחמה נגמרה וכדור הארץ הפסיד, נקודה. אין מה לעשות בנידון, הרהר ונפל. על האדמה, מוסתרת בין האבנים, היתה ידית קטנה בצבע ארגמן. היא היתה כה קטנה ולא בולטת עד שאם לא היה נתקל בה, לא היה אפילו מבחין בקיומה. כאשר התכופף לבדוק אותה, הרגיש נגיעה בכתפו. הוא הסתובב כנכוש נחש, אך נרגע מייד, כשראה את יצחק. יצחק הקשיש עמד לפני מספר שנים בראש מדינת ישראל. הקומרטים לא ידעו שהוא כלוא בנגב. זהותו הוסתרה גם מרוב תושבי המכלאה והוא נקרא פשוט יצחק ללא תוספות של תואר ושם משפחה. הקשיש התיישב לידו, "משה. אני מבין את כאבך, אני מרגיש אותו בכל דקה ודקה ביממה, אך אל נא לך להתיאש, את עזרתך אני מבקש, אתה הרי אינך טיפש, ועליך את אנשינו לאושש, עוד יש תקוה לעם ישראל, זהו עם שתמיד קם ונופל, אז אנא אל תשב בצל, ועל עצמך תקבל, להציל את בני ישראל", משה הסתכל המום בגבו המתרחק של המנהיג הקשיש, על חולצתו היה מצוייר פרצופו המחייך של מיקי-מאוס... הידית המסתורית באדמה סיקרנה אותו והוא משך בה בחוזקה. האור שפרץ מהקרקע כמעט סימא אותו. הוא זינק מייד פנימה וסגר את הפתח אחריו בתקוה כי לא התגלה על ידי שומר עירני במיוחד. המקום אליו נפל היה מוכר לו. לא המקום עצמו, אלא מבנהו - היה זה חדר פיקוד צה"לי, כמו עשרות חדרים דומים של הסיירת שלו. בחדר היו מערכות קשר מתוחכמות, מחשבים, מכונות אוטומטיות לממכר קפה ולא פחות חשוב - כפתורים אדומים. מדינת ישראל נפלה, לפני שהספיקה להפעיל נשק אטומי כנגד הפולשים, וכעת עמד לרשותו חדר פיקוד דרכו ניתן להפעיל כל אחד מראשי החץ הגרעיניים שלה. הוא היה בטוח שאם יוכל להתגבר על החסימה הלווינית שהפעילו הקומרטים תתאפשר גם הפעלת טילי ארה"ב ואחרים (אם הם עוד קיימים). התגלית הציפה אותו בהתרגשות רבה, אלא שאז כל תקוותיו נגוזו, כאשר לחדר נכנסו מהכניסה הסודית, שלושה חיילים קומרטים. היו אלה חיילים מהזן הנחות, "אנשים" שבעורם שולט הצבע האדמדם, המבוזה כל כך בעיני הרוב הכחלחל; פרט לצבעם השונה במעט, הם היו כמו כולם - גבוהים ובעלי פנים שעין אחת גדולה במרכזם ותו לא. חסרונו של הפה בקומרט הובן בתחילה כחוסר יכולת דיבור, טעות זו נגרמה מאחר ובתחילה כלל לא רצו ליצור קשר עם בני האנוש הנחותים. מאוחר מדי הבינו כי הם יוצרים קשר על ידי טלפאטיה וכך גם מתגברים על מכשול השפה.הקומרטים "האדומים" היוו מיעוט נשלט ושימשו לתפקידים נחותים ולא אטרקטיביים. במקרה זה - שמירה על מחנות השבויים בכדור-הארץ. בפני משה היו רק שתי ברירות, לתקוף או להכנע. בתקיפה היה סיכון גדול, מאחר והיה לקומרטים רק איבר רגיש אחד והוא היה אצל כל קומרט במקום אחר, מה שהקשה עד מאד על פגיעה מדוייקת דוקא בו. מאחר והסיכוי למכה שניה קלוש, העדיף דרורי את המוצא ההגיוני לזמן זה - ותקף. הפגיעה היתה מדוייקת וכל שלושת הקומרטים נפלו שדודים ארצה. דרורי היה כל כך המום מהנצחון הבלתי צפוי, עד שלקח לו כמעט שלש שניות לקלוט את הדמות שעמדה בצללים... "שלושה נגד אחד זה בניגוד לחוק 764" הפטירה הדמות ונעלמה. הוא היה נבוך, כי לא הספיק להודות למצילו האלמוני. אך עד מהרה כל זאת נשכח ממנו, כאשר צרף את הנשק הקומרטי של החיילים לבונקר והחביא את גופותיהם בחדר המקלחות של השומרים. הקומרטים היו ידועים בחוסר נקיונם ולכן האמין משה, כי הגופות יתגלו לאחר זמן רב. אמונות לחוד ומעשים לחוד, הגופות לא התגלו כלל.מצויד בתקוה חדשה, שכמותה לא ידע בשלוש שנות שביו (ובצמיד אנרגייה), כינס סא"ל דרורי פגישה דחופה עם אנשיו הנאמנים ביותר.היו אלה אנשים קשוחים, למודי מלחמות וסבל מכל צדדי החברה: יצחק המנהיג הקשיש, רועי שוטר לשעבר, בוריס - עולה חדש חסר מזל, דוד - הספורטאי הישראלי הראשון שזכה במדלית זהב אולימפית ובנצי - כוכב סטנד-אפ קומדי. יחדיו הם היוו יחידה מובחרת, ודרורי קיווה כי יוכל להנהיג אותם למשימה החשובה. - - - המחוקק, היה מבולבל, מאז שהגיע לכוכב ארץ, מצא שם חילול חוקים רב כפי שלא ראה בשום מקום אחר, הן רק אתמול הוא ראה שלושה יצורים מנסים לחסל יצור בודד, הוא כמובן נאלץ להענישם, אך גם נאלץ להעניש עונשים רבים בכוכב זה. על פי מראית עין נראה היה למחוקק כי עליו להעניש את העולם כולו בעונש הסופי, אך את השמדתו הבלתי ניתנת לפיקפוק עצרה העובדה שילידי המקום (ברובם) לא היו אשמים בעבירות החמורות, מאחר והיו תחת כיבוש בן שלוש שנים תחת יצורים גדולים מהם. מאחר ולא היה בטוח את מי צריך להעניש, אם בכלל, החליט להשאר שם עוד מספר ימים ולחשוב על כך. פרק 7 בואם של הקומרטים שימח את גורי-שפיץ. כל דבר שימח את גורי-שפיץ. גורי-שפיץ היה קפריוץ' שמח. כל הקפריוצ'ים היו שמחים. את הקומרטים זה תיסכל. כל עם שהם כבשו מעודם, היה מתקפל בפחד בפניהם או מנסה בפתטיות מסוימת להתנגד להם. הקפריוצ'ים רק חייכו. בעם כה מוזר הם לא נתקלו מעולם והגיעו למסקנה, שהם לא יהנו מכיבוש שכזה, שאין בו כל כבוד. זה לא מנע מהם לכבוש את העולם הזה בכל זאת. כבישת העולם הקפריוצ'י נראתה כמשימה קלה מעין כמוה. הקפריוצ'ים לא הביעו כל התנגדות אלימה, נהפוך הוא הם רק הציעו להם מפירות היער המתוקים ולא הפסיקו לחייך. חיוכיהם גילו להם פרט נוסף על העם המוזר הזה. ינא-עשר היה נרגז. הוא תמיד היה נרגז. ומאז תחילת הפלישה, שעליה היה מופקד הוא לא הפסיק לבטוש בעקביו ברוגז. הוא הלך לו ביער העבות, נמנע מלדרוך על עקביו הכואבים וצפה בחבורת קפריוצ'ים עליזים. עליזותם הרגיזה אותו, ואם היה לו פה הוא היה צורח, אבל לא היה לו. לפתע ניגש אליו קפריוץ' ירוק ונמוך, ובחיוך הגיש לו פרי אדום ועסיסי. ינא-עשר הרגיש שהוא מתפוצץ, ומאחר ולא רצה להתפוצץ לבד, ירה בקפריוץ' להבת קילון כחלחלה... מקורה של להבת הקילון (הכחלחלה) היה באנרגיה הקוסמית של היקום עצמו, לא היתה זו להבה עוצמתית במיוחד, אך לרוב היא פוצצה לרסיסים דקורטיביים את כל אשר פגעה בו. הקפריוץ' לא התפוצץ. למעשה הוא כן התפוצץ! רגע לאחר שפגעה בו הלהבה הקפריוץ' התנפח, עד שהגיע למימדים של עץ הגוירות הסמוך, ואז הוא התפוצץ!! ובמקומו ניצבו שם שני קפריוצ'ים חדשים!!! ינא-עשר, ירה באחד מהם. התהליך חזר על עצמו ושוב נוצרו עוד שני קפריוצ'ים ירקרקים. זה הרגיז אותו עוד יותר. יהיה קשה מאוד להשמידם. את הקפריוצ'ים זה לא הרגיז, אותם זה שימח. גורי-שפיץ היה שמח, האלים הכחלחלים בחרו בו, בו מכל האנשים לבוא עימם אל הכוכבים! היה זה כבוד רב, וגורי-שפיץ שמח עד מאוד, הוא יסע עם האלים בעלי העין הגדולה, ויזכה לראות דברים שאף אחד מאנשיו לא ראה מעולם. הוא שמח על זה. הקומרטים השאירו אחריהם הרבה ליכלוך וזוהמה, אך ויתרו על כיבוש עולם הקפריוצ'ים. בימים בהירים במיוחד (וכל הימים הינם בהירים בכוכב מאושר זה) עדיין ניתן לראות קפריוץ' נמוך עומד על ערימת זבל גבוהה. ומחייך מאושר.

copywrong

New member
פרק 8

פרק 8 ספינת החלל דארקנדל, הייתה מאובקת קלות כאשר נכנסה, מחלל העל הישר למערכת גוזמן-3, תוך גרימת נזקים מזעריים לשלושת השמשות האדומות. הייתה זו מערכת שמשות מרוחקת. שנים קודם לכן נתגלו בה עולמות, אשר היו כשרים לישוב אדם וכדור הארץ, שסבל אז מהתפוצצות אוכלוסין (דבר שכבר אינו קיים בזכות הקומרטים), שלח למערכת זו ספינת חלל ועליה שלושים איש לישוב ולמחקר בכוכב, תוך תקווה, שיצליחו להתקיים שם ויוכלו ליישבה בעוד אנשים רבים ומיותרים מכדור הארץ. בנייתו של המחשב א.ש.ר. על הספינה הקומרטית לקחה לפורטנוי כשלושה חודשים. המחשב התבסס על טכנולוגיה קומרטית, תוך הסבת הטקסטים הטלפאטים, הקשים להבנה, לשפה אנושית בעלת קול נעים. דבר אחד היה בעייתי במקצת - בגלל בעיות טכניות ואגואיסטיות לשמן תכנן מיכאל הישראלי את המחשב לדיבור עברי בלבד, כך שהוא היחיד שהבין את דבריו. דבריו היו כרגע דברים סתומים ולא מובנים למדי אפילו לדוברי העברית ברביעייה. "זוהי מערכת השמש גוזמן-3 מערכת המורכבת משלוש שמשות וחמישה כוכבי לכת, על אחד מהם יתכנו חיים" "יש סימני חיים?" "אחד הדברים המעניינים, הוא שעל הכוכבים כאן אין כלל לילה וכאשר שמש אחת שוקעת אחרת עולה ומתחילה מהתחלה" "יש שם חיים?" פלט מיקי בהתרגשות... "דבר מוזר נוסף הוא שהכוכבים הנם שטוחים לחלוטין ואינם כדוריים כמו כוכב ארץ, תופעה שטרם נתקלתי בה..." "מספיק עם ההרצאה הגיאופיזיכימיביוטופולוחיגרפית" הדברים באו בצעקה, צעקה נדירה ברפרטואר של האדם השקט הזה. "אינך רציני כמובן, הרי ברור כי תופעות ייחודיות אלו אינן קיימות באף מקום אחר ביקום" "אני אנתק אותך!" "על הכוכב השלישי יש עשרים סימני חיים, תשעה עשר מהם אנושיים". שלושת הגברים שיגרו עצמם לכוכב, מישל נשארה מאחור והמשיכה בניסויים

copywrong

New member
פרק 9

גורי-שפיץ היה מאושר, כבכל בוקר, בקומו היה רואה את הכוכבים מחלונו המסורג ונהנה עד מאוד מזיוום הבהיר, הוא ביקש מהאוכלומטיקון שני פירות גוירה ושמח לקבל קפה קומרטי קר ומר. מעט פתיתים פריכים במים לבנים גם הם שימחו אותו. בכל בוקר היו עושים עליו כל מיני ניסויים מדגדגים והוא היה מתענג עליהם, בחיוך רחב. לפעמים, בשעות חשוכות, בהיותו לבדו, היה נזכר בחבריו הטובים ובעולמו האהוב ובזאת שככל הנראה הוא לא יראה איש מהם לעולם. המחשבות הללו שמחו אותו. ינא-עשר היה מיואש. לא רק שפלישתו הראשונה כמפקד צי, נכשלה קלות, גם השבוי שלו היה חסר כל ערך. היצור היה טיפש מושלם, אשר הסתובב כל היום עם חיוך אווילי על שפתיו וכל הניסויים עליו לא העלו שום דבר מעניין. והנורא מכל, הוא כבר הספיק לדווח לקיסרית הקומרטית על הישגו בלכידת השבוי, כך שאינו יכול אפילו לזרוק אותו לחלל כפי שרצה. כן, ינא-עשר היה מיואש. "קפטן" הצדיע לו חייל אומלל, "אנו עוברים עתה במערכת השמשות - גוזמן-3" "אני יודע את זה טיפש" צעק עליו, ובצדק. עשר היה נערץ על פיקודיו, הוא תמיד ידע היכן הוא נמצא, גם כאשר לא ידע זאת. ינא-עשר נחשב לקומרט מרשים, גובהו היה למעלה משלושה מטרים, בגופו שולט בגוון הכחול המלכותי, עינו בהקה בצבעה הזהוב, וכל כולו אומר סמכותיות. נשותיו של ינא-עשר היו אזרחיות מכובדות בספינת החלל, ואפילו משרתותיהן האדמדמות משהו זכו ביחס של כבוד. אכן הוא היה נערץ בספינתו, ואיש כבר לא זכר את שלושת הקומרטים אשר לא חיבבו וכיבדו אותו. הם כבר מזמן זכו והפכו ללוויינים של כוכב נידח. גורי-שפיץ שמח לראות את ינא-עשר, הוא חיבב אותו. גורי-שפיץ חיבב את כולם. אותו בוקר החליט קפטן עשר לבדוק האם גורי-שפיץ יכול להתקיים ללא אחת מידיו, והוא שמח להיוותר עם שתי ידיים בלבד. הוא כבר שכח שלכל הקפריוצ'ים יש שלוש ידיים, וזה שימח אותו. "קפטן", הגיע למעבדה חייל נרגש, "ליד הכוכב השלישי, חונה ספינת חלל קומרטית בלתי מזוהה"... "אני יודע את זה" שיקר ינא-עשר וזכה להערכת החייל. "אנא חייל חביב, קשר אותי עם מפקד הספינה" מטבח הדארקנדל היה מצוייד במכשירים המתוחכמים ביותר, שהיו מסוגלים להכין כל מאכל בשניות ובלי מגע יד אדם (או קומרט), וגם במכשירים הפרימיטיביים ביותר, כמו מחבת או מזלג. מטבח הדארקנדל היה מצויד גם במסכי וידאו, שדרכם נראתה מישל בסינר הטבחים המאולתר שלה, בצורה מגוחכת למדי. למרות הצחוק שתקף אותם הבינו אנשי הצוות של ינא-עשר, כי אין מדובר בקומרט העומד מולם כי אם ביצור אנושי נחות, יצור שמקומו לא יתכן בספינה מכובדת שכזו. בספינתם לא היו יצורים אנושיים, ולכן הועברה אליה מישל בהחלקה אטומית. ועכשיו יש בספינתם יצור אנושי (וצריך לחשוב למה בעצם הם צריכים את הצרה הזאת). לשכן אותה בחדר קומרטי מכובד לא בא בחשבון והנערה הועברה לחדרו של גורי-שפיץ. היא החליטה להשתלט על המיטה היחידה, והקפריוץ' שמח לישון על הרצפה. היא התיישבה מול המסוף והרהרה, זה שנים רבות מאז הכיבוש הקומרטי ומעולם לא קרה לה, שלא יהיה לה על מה לחשוב. היא נשענה על משענת הכסא החביב וברעש הוא קרס והיא איתו, נו צרות באות בשלשות - גם עקב הנעל שלה נשבר, וכתמיד אחרי הצרה השלישית כאשר אתה כבר בטוח שכל דבר רע כבר לא יעונה לך - מגיעה הצרה הרביעית! בשכבה על המיטה הקרה נזכרה בגעגועים באהובה ובעברה... היא ישבה על מיטתה ברגליים משוכלות וקראה ספר, בעצם זה רק נראה כאילו היא קראה אך הספר היה הפוך וקצת קשה לקרוא בצורה כזאת. פתאום התנערה וכל קורי העכביש נקרעו ועפו לכל עבר "כמה זמן ישבתי כך?", "אלכס ודאי כבר מחכה לי ואני יושבת וחושבת כבר שעתיים איך לומר לו שאני רוצה לטוס עמו לחלל", מישל ואלכס היו זוג קבוע כבר שנים אך רק עכשיו הרגישה עצמה בשלה ליחסים רציניים. היא מיהרה לסרק את שערה האדמוני זרקה על עצמה ג'ינס, טריקו, מעט בושם "איזמרגד חצות" האהוב על חברה, ויצאה לדרך. ט ר א ח... התנפץ לידה פסנתר ענק שנפל מקומה שלישית ובנס לא פגע בה, היא קפצה בבהלה ונתקלה באדם עיוור ושברה את מקלו. למרות כל זאת מיהרה להתנצל ופרחה לדרכה. בעוברה את הכביש לא נזהרה ומכונית עצרה בחריקה, המכונית שמאחוריה שלא הספיקה לעצור התנגשה בה בחוזקה והעיפה אותה אל חלון ראווה של חנות תכשיטים שהתנפץ לרסיסים "חבל דווקא הייתה חנות נחמדה", הייתה זו אותה חנות שבה קנה לה אלכס טבעת זהב רק לפני יומיים כנראה ששוב לא יקנה לה דבר בחנות זו. היא המשיכה ללכת וכמעט נפלה כאשר נתקלה בכלב שמן שעבר במקום, היא בעטה בו בכוח וניקתה את הדם מנעליה בממחטתה הפרחונית. בדרכה נכנסה לחנות למכשירי כתיבה וקנתה מכשיר כתיבה. בצאתה נתקלה באיש גבוה שסחב ערמות עיתונים, העיתונים התעופפו לכל עבר אך לאיש לא קרה מאומה. סוף סוף הגיעה לבית חברה. הוא פתח לה את הדלת והכניסה: "מה העניינים" שאל, "קרה לך משהו מעניין היום?", "לא מה פתאום איזה דבר מעניין יכול להיות בעיר הזאת?", "בכל אופן" אמרה "לפני שתשאל את השאלה החשובה, התשובה היא חיובית החלטתי שהחלל יכול רק להועיל ליחסינו וממילא נמאס לי לחיות תחת כיבוש וזה מעבר לשליטתי". ואז התמוטטה הדירה יחד עם יתר הבית כתוצאה מיריות אקראיות של קומרט משועמם. כאשר הצליחה מישל לצאת מההריסות הפטירה: "עכשיו צריכה לבוא רק הצרה הרביעית..." כל זה קרה לפני שלוש שנים והזיכרונות, שהופקו יפה כל כך על ידי המחולל התלת ממדי של מחשב הדארקנדל נראו ישנים וחסרי חשיבות, אך היא ידעה כי החלטה זו הצילה את חייה ואהבתה אליו רק גברה. הקומרטים היו ידועים בדרכי העינוי המתוחכמות שלהם. הם היו ידועים בדברים רבים, בכל זאת, הם היו כובשים בעלי שם במרחב הגלאקטי. היא מצאה את עצמה (למעשה מצאו אותה), בחדר אשר מרחביו היו שווים לגודלו של הקניון הגדול בארצות-הברית (ז"ל). בחדר היה דבר אחד בלבד - שולחן מתכתי אליו הייתה קשורה, גופה החשוף נראה מבעד כיסוי שקוף מחומר בלתי מוכר, והיא לא חשה דבר. היא נוכחה כי איננה מסוגלת לזוז, אך בכל זאת היא הזיזה את ראשה וראתה, שלידה יושב קומרט, על ראשו המכוער כובע מלחים שחור, ובידו הימנית אחז שליפפ קטן וחסר אונים והחל לאוכלו. הקומרטים לא נהגו להשתמש בפיהם למטרת אכילה. יתכן כי הם היו זקוקים לפיהם למטרה זאת, אך מאחר ולא היה להם - אכלו בצורה שונה במקצת. את השליפפ, כך ראתה, הכניס השומר הישר לתוך בטנו דרך פתח מרוכסן, אשר פתח במיוחד. באותה הזדמנות הוציא משם את שרידי העוגנמות, שאכל אותו בוקר. שיטה יעילה הרהרה. הקומרטים טענו שהם מעונינים לדעת מי היא ומה היא עושה כאן וכמובן מי עוד נמצא בסביבה אך היא ידעה כי יהיו מעונינים יותר בתוצאות המעולות שהגיעה עליהם בהכנת רוטב הפסטה שלה. "אני מכנה מאכל תאווה זה - ספגטי ברוטב סערה (סטורם בלעז)" ינא-עשר היה מאושר, סוף סוף הוא מקבל שיתוף פעולה; "לא שאלתי על אוכל, שאלתי..." הצעקה שנשמעה במוחה, כמעט הושמעה בקול. "אני מתחילה את הרוטב על בסיס עגבניות ואורגנו..." "מה את עושה כאן?" "להם אני מוסיפה רסק שליפפ טרי, מהקטנים, אתה יודע..." "תפסיקי לדבר על אוכל, עוד לא אכלתי ארוחת בוקר!!!" "מר עשר, אולי אתה מעוניין שאכין לך קצת פסטה סערה, זה נפלא" ינא-עשר פער את עינו לצעקה... "למה לא בעצם, אני באמת רעב" נרגע. _ _ _ "אין איש בספינה" "אתה בטוח בזה?" "בודאי שאני בטוח, אני מחשב חכם" "א.ש.ר., היכן היא?" "מי?" "מישל, אדיוט!" "מישל אדיוטית, אומרים בעברית" "אררררר" "מקומה הנוכחי של מישל סטורם הינו בספינת החלל הקומרטית הסמוכה לדארקנדל" "???" "לחזור על דברי?" "לא" אלכס ינסן הילך שוב ושוב, דילג לגובה, תוך ניצול כוח המשיכה הנמוך, וסיים בסאלטה מרשימה. הוא היה מודאג עד מאוד, ארוסתו הייתה בידי האויב ולא ניתן היה לדעת מה עלה בגורלה. הוא נזכר בשערותיה האדמוניות וליטף את הדובי שלו בדכדוך.

למעלה