תקומת עם ישראל - עד מתי

21דניאל21

New member
יופי

כל עוד אתה לא רואה פה חשיכה טוטאלית זה כבר התקדמות... אתה רוצה כמה דוגמאות של אור יש בזמן הזה שאתה קורא לו גלות? לעומת הבאמת גלות של לפני 200 שנה? יש לי מלא רק תגיד

עם ישראל היה מחובר לקב"ה מאז ומתמיד

יש לך פה זרם חדש של חילונים שקיים בקושי 200 שנה שהפכו את המצב.. המצב של העם שלנו כיום הוא הגרוע ביותר, חשיכה מוחלטת בחוץ.

21דניאל21

New member
אז

אני מתפלא איך אתה עדיין מקיים מצוות! זה ממש פלא פלאים איך מקיימים מצוות בדור כזה... חוצמיזה ממה אתה מסיק שעם ישראל היה תמיד מחובר לארצו? מיזה שכולם קיוו והתפללו שהשם יחזיר את עם ישראל לארצו? נכון, למה הדבר דומה? לזה שבשנות ה50 כולם הסתכלו בערגה על הכותל ובגלל השלטון הבריטי לא היה אפשר להגיע לשם פיזית! והם היו מושיבים את הילדים על הברכיים ואומרים "אתה רואה את ראשי הברושים? שם זה הר הבית מקום המקדש... וכו..." איזה מילים יפות, ומאז שנת 67 עד היום כמה פעמים אותם אנשים היו בכותל?? איזה ערגה הם היו... למה אתה רואה תמיד את החצי כוס המלאה? תראה את החזרה בתשובה שיש, כן! כמו הדוגמא שאמרת! דוקא בחושך המסיבה ביום שישי יהודי זועק "אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים!" ושר שוב ושוב במלוא המרץ! אתה לא רואה שיש מודעות ואנשים מקיימים מצוות יותר?? איפה זה היה לפני 200 שנה? 400 שנה? העלו אנשים למוקד על פסח! נרות חנוכה! מה זה גלות?! א.עם ישראל גולה מארצו, ב.גלות מהמצוות שזה אומר מניעה לקיים מצוות, שאסור!לקיים מצוות, תראה לי יהודי אחד שלא יכול לקיים איזשהי מצווה היום?

מה שאמרת זה גלות אחת

יש פה גלות שהיא חושך פנימי, תינוקות של הקב"ה שנשבו שחלק כבר לא נכללים תחת ה"נשבו" כי זה אנשים אטומים לגמרי שכבר לא ניתן להחזיר לדרך הישר. אתה יודע מה הבעיה עם ההוא שצועק אנחנו מאמאינים בני מאמאינים ביום שישי בערב? שהוא לא יודע בכלל שהוא עושה טעות.. הוא לא מודע לזה. זאת גלות אמיתית, זאת גלות פנימית המדינה הזאת היא גלות לא כי זה לא מדינה של הקב"ה וכל זה.. היא גלות כי זו מדינה שלא נותנת מענה לדת. חוקים למכירת חמץ בפסח, תחבורת ציבורית בשבת.. זו גלות אתה לא מבין שאני לא חושב על עצמי ספציפית או על החרדים ..אלה יקיימו מצוות גם בארה"ב. הבעיה היא שעם ישראל הולך בדרך ההפוכה. אני יודע שיש חוזרים בתשובה ויש התחזקות של אנשים ויש פעילות ברחבי כל העולם להחזרת יהודים ואני מברך על זה ומחזק.. אבל זה עדיין לא סותר את העובדה שעם ישראל נמצא בגלות. . ועד שלא יגיע משיח כנראה שלא נזכה לגאולה שלמה ואמיתית.

פפינס

New member
אני יוסיף

הגלות היא גם על החרדים הרדידות בקיום המצוות `המלומדה` בכל אורח חינו והכל נובע מזה שהשכינה בגלות וגם אנו ולהפך לפני קום המדינה המצב הרוחני היה הרבה יותר טוב

21דניאל21

New member
הס!

איך אתה מדבר על המדינה? תאמין לי שאני מעריך את הנטורי קרתא לפחות אומרים שהמדינה זה זבל ולא לוקחים ממנה כלום! אבל אתה? פותח חרצובות ואומר שהמדינה לא נותנת כלום לדת? שקרן! בזכות התקציבים חצי מליון חרדים חיים! כן כן! ואל תגיד מזה 1300 שקל בחודש שהם מביאים, נראה אותך לא לוקח את הכסף! אז שתוק. חוצמיזה שאל תמציא הגדרות לגלות, בדור אחאב היו צדיקים? לא! ולא שמענו שום נביא שאומר שזה היה מצב של גלות.אז עכשיו זה כן? ועוד דבר, אתה דומה לחטא המרגלים שלא רצו לעבוד בארץ בגשמיות ולנטוע עצים, לבנות בתים, לרומם את הכלכלה אלא רצו להישאר במידבר ב4 אמות של הלכה ועננים ולעסוק רק בתורה! לכאורה מה צריך יותר מיזה? ללמוד כל היום תורה? בלי עול פרנסה? אלא שזה בדיוק הטעות! השם רוצה שנחיה במציאות ונרומם אותה, לא את עצמינו, אחרת הוא היה משאיר את כולם במידבר ללמוד תורה 24 שעות,

למעלה