תקיפה אישית על קאת´רין ג´יינווי

תקיפה אישית על קאת´רין ג´יינווי

הקול החרוך מסיגריות, ההבעה האינפנטילית, המשחק האובר-דרמטי המוגזם, הדיאלוגים הנבובים, חיתוך הדיבור שמזכיר ספרנית מבייצת... ואם להוסיף חטא על פשע - המחסור החמור בפרקים טובים בסדרה הזאת... כל אלה נמאסו עלי. (תוצאה של יותר מדי ימי מילואים בשטח האויב... העיקר שחזרתי)

לא לא לא מסכים!

ראיתי עד היום את שלושת העונות הראשונות של ויאג´ר ולדעתי זו סידרה מעולה. העלילה מותחת ברוב הפרקים והצוות מגוון. אכן יש כמה חסרונות קטנים, כמו ג´יינווי שמנסה להיות הקפטן הכי גבר בפדרציה, הנסיון למצוא כל הזמן תרוצים איך לא לחזור הביתה למרות שזו מטרתם העקרים (הפרק עם הסייג´ס הפרנגים), העובדה שבמקום לטוס ישר לגזרת אלפא הם כל הזמן מטיילים והגזעים המשונים בגיזרת דלתא. שמתם לב שהגזעים השונים נבדלים בעיקר בצורת התסרוקת שלהם? כנראה שמעצב התחפושות בסידרה הוא ספר מתוסכל. אבל למרות החסרונות, אני אוהב מאוד את הסידרה ואת הצוות ובעיקר את הדוקטור, שבהתחלה נראה לי מוזר ומיותר, והפך עם הזמן להיות הדמות הכי מרתקת.

מנסה להיות הקפטן הכי גבר? נו כמה

סתומים אפשר להיות? מה רציתם שהיא תסרוג בעיקר על הגשר?

סתומים?! איבדתי אותך...

וזאת פואנטה של מישהו שהוא פחות סתום? לשלוח אותה לסרוג אמור להיות ציני? מתחכם? אי אפשר להיות אישה-מפקדת ולהיות קצת פחות פטתית ממנה? אפשר ועוד איך... היא פשוט מזעזעת. היא פטתית כי היא משתדלת מדי... היא לא יודעת לזרום עם התפקיד. וזאת היתה הכוונה ב-"הכי גבר".

כנראה שאי אפשר להיות אשה ומפקדת

ולצאת מזה בשלום - אם מישהו מהצוות נהרג והיא ממשיכה להנהיג את הצוות אז היא לא מגלה חמלה או רגישות או שהיא פשוט טיפשה (כן, אנחנו זוכרים כמה פעמים פיקארד ישב והתייפח
) אבל אז היא גברית מדי לא? ו..וואו היא לוחשת!!! אני לא מאמין. הרי קפטן צרפתי עם מבטא בריטי בולט זה כנראה יותר אמין ואייברי ברוקס הוא לחלוטין לא דרמטי מדי במשחק שלו. נו באמת, שום דבר שהיא עושה לא מוצא חן בעינכם, ועכשיו גם בלאנה לא מספיק טובה. בטח, הרי המודל המושלם לאשה בסטאר טרק היא סבן אוף 9 לא? בלונדינית, קרירה ועם בגד גוף צמוד.

DDN

New member
אייבורי ברוקס לא דרמתי?

איפה את/ה חי/ה? הקפטן המועדף עליי בכל הסדרות, אין אין אין על קפטן סיסקו.

אתה מתחיל לקלוט, מסתבר, אה?

מה עובר עליך? ובגלל שהיא אישה אתה מרחם עליה? מוותר לה? רוצה דוגמא למפקד גבר שחטא באותם נקודות בדיוק כמוה? ג´יימס טי קירק. ג´יינווי היא קירק עם קול חרוך וחזות של סבתא. ואני נעלב בשם אייברי על ההשוואה. בתקווה שהבולמוס הפמיניסטי שלך נרגע.

לא מוותר לה אבל יש הרבה דברים אחרים

שהייתי מתמקד בהם במקום להתמקד בכל הדברים "החיצוניים" כמו הקול שלה, השיער שלה, המראה שלה (רוצים לדבר על הפיכתו של סיסקו לזמר ראפ?) או הלחישות וכו´. סה"כ מדובר בשחקנית בכלל לא רעה שעתה לא מעט תפקידים טובים לפני וויאג´ר. אייברי ברוקס הוא שחקן טלויזיה בינוני משנות ה80 שהוזנק לסדרה שבה - מה לעשות - הדמות שלו היתה הכי פחות מלהיבה ומרגשת (ולא לחלוטין באשמתו - כשיש לך דמויות כמו אודו,קירה קוורק ודקס, ברור שהקפטן לא יקבל את תשומת הלב המגיעה לו) והמשחק שלו הוא דוגמא לאובר-אקטינג מהסוג הגרוע ביותר, וכשהנסיון להפוך אותו למעניין יותר כשל אז הוא קיבל את טיפול זמרי הראפ - הראש שלו גולח והוא קיבל זקן צרפתי, כנראה הדבר המעניין ביותר שקרה לסיסקו בכל 7 שנות הסדרה. גם נטייתו לנאומים ארוכים ומקושקשים שהיו גורמים לשמעון פרס להראות ווינר, עולה לי על העצבים. אבל כנראה שמוותרים לו. למה בגלל שהוא שחור אתם מרחמים עליו? מוותרים לו?

מה שהיא עשתה לפני וויאג´ר

רלוונטי בערך כמו היות סיסקו גבר שחור. הקריטריונים בהם היא נפלה לא קשורים להיותה אישה, שחקנית או מקפיצת חביתות ירק בבוקר... הם קשורים להיותה מפקדת נטולת הכישורים הנחוצים לבצע את התפקיד בסדרה על הצד הראוי והנחוץ. ולא מדובר בעניין של טעם... לא מן הנמנע שמי שמצא את הסדרה אנטרפרייז (עם ארצ´ר כמפקד/גננת) מעניינת, חדשנית ומרתקת, יראה בג´יינווי מפקדת מוכשרת, עשויה ללא חת. הקריטריונים הם אותם קריטריונים. ההדבקות העיקשת שלך בסיסקו קצת לא מובנת לי. ההיסטוריה של השחקנים היא טיעון מטופש, מדובר על התפקוד שלהם במסגרת הסדרה. והתפקוד של סיסקו, כמה ירוד שהיה לעומת פיקארד, עולה פי כמה על ג´יינווי... וארצ´ר, באותה נשימה.

מכיוון שממש לא זכור לי אמירה שלי

שאנטרפרייז מעניינת (משעממת יהיה יותר מדויק) ומה הקשר בינה לבין ג´ינווי רק אוסיף שג´ינווי היא מפקדת מוכשרת שהוכיחה את עצמה בלא מעט סיטואציות אבל זה לא גורע מתפקודו של סיסקו (אם כי ג´דזיה המנוחה בוודאי תחלוק על האמירה הזאת). והסוגייה כאן (תחזור להודעות המקוריות) לא נסבו על תפקודה של ג´ינווי כמפקדת אלא על תפקודה של קייט מולגרו כשחקנית.

בוודאי... שקשורים אחד בשני כמו

ז´אן לוק פיקארד לפאטריק סטיוארט... מה שמוכיח שכשחקן המלוהק בתבונה לתפקיד המתאים לו, השילוב בין האיש לתפקיד יוצר את הדמות האולטימטיבית. לא אמרתי שג´יינווי היא הגרועה ביותר, אמרתי שהיא גרועה כג´יינווי... תפקידיה המוקדמים לא מניבים שום חמלה לעוול שעשתה כמפקדת וויאג´ר. השורות שאמרה או הפתרונות שמצאה לבעיות השונות, לא קשורות אליה כשחקנית או כמפקדת... זה רק הטקסט שקיבלה ושיננה. שפת הגוף, חיתוך וטון הדיבור, הקול עצמו, החזות הפיזית... כל אלה מאפיינים שזועקים בכאב "ליהוק חרא!!!". מבחינת כל אלה, סיסקו, פיקארד ואפילו קירק, מותירים אותה משתעלת באבק (ארצ´ר לא ראוי להקרא מפקד, עם כל הכבוד). וד"א... יישר כוח על דעתך לגבי אנטרפרייז.

אתה מדבר על סגנון. לגבי סגנון ברור

שהדיעות תהינה חלוקות (על טעם וריח וכו´) אבל מבחינת ניתוח עובדתי ויבש של הפעולות של הקפטנים השונים קשה לי למצוא פעולות כל כך קריטיות שג´ינווי עשתה שהופכות אותה לקפטנית כל כך גרועה. סיסקו יוצא די בסדר (ולדעתי זה לרוב בגלל שהוא היה פאסיבי - אם כי העובדה שהוא ויתר לגארק על ההתנקשות בשגריר הרומולאני הראתה שהוא סוף סוף התבגר), קירק היה גרוע ביותר (נדמה לי שהבטדי קאונט בסדרה שלו היתה הגבוהה ביותר) ופיקארד וארצ´ר הם די מחוץ לפרמטרים האלו (פיקארד עסק בפעילות יותר מדעית ואילו ארצ´ר הוא ילד בן 8 שמשחק בחללית).

מילים כדרבנות... בלי ציניות.

מבחינת הסדרה כמעגל סגור, גם המצבים עצמם שעמדה בפניהם ג´יינווי שונים... היא הקפטן שנאלץ להתמודד עם המספר הרב ביותר של עמידה בפני השמדה טוטאלית... שיקום הספינה מהריסות גמורות ושות´. אבל עדיין... היו המון פרטים בתפקוד שלה כמפקדת שהעלו לי את העצבים... כמו הדאגה הילדותית התמידית של "מה הצוות חושב עלי?" והדבקות העיקשת והמפגרת ב-Star Fleet Protocols. נראה שברב הפרקים לא היתה לה דיעה משלה ובפעמים רבות מדי בחרה באפשרות ההומניטרית-פוליטיקלי-קורקטית מדי, כשהתסריט נטה בכוח לטובתה... כדי להמחיש פואנטה מלוקקת של אהבת הזולת. אם היא וצ´אקוטה היו מתחלפים, אני חושב שהייתי הרבה יותר מרוצה... בלי שום קשר למין של שני האנשים המדוברים. הוא פשוט משדר הרבה יותר "חזות פיקודית" ממנה... במשך כל הסדרה סמכתי עליו יותר מעליה.

ג´ינוי די מזכירה לי אותי (אל תצחקו)

בתקופה שהדרכתי בצבא (בבסיס סגור) . התחושה היא של צוות קטן ומגובש ופחות "רשמי" (מזכיר קצת את lower deks אחד הפרקים האהובים עליי בטרק) ובגלל זה די אהבתי את החוסר בטחון שלה לגבי תגובות הצוות, זה הופך אותה לאנושית. בכלל, אני חושב שהפספוס הגדול של וויאג´ר זה העובדה שהם גיבשו מהר מדי את המאקי ואת סטארפליט, הם יכלו לסחוט הרבה יותר קונפליקטים ממה שהם עשו בסדרה. לגבי הדבקות שלה בפריים דיירקטיב- אכן, אחד הדברים המעצבנים ביותר בסדרה (שנדמה לי שהיא סתתה ממנו פעם אחת בלבד - ב"טוביקס"). אני יכול למנות לפחות 4 הזדמנויות שבהם לו היא לא היתה צריכה לא לזהם את הטיימליין/להפריע לאוכלוסיה המקומית/לגרום שינויים לעתיד וכו´ - מזמן הם היו חוזרים הביתה (ואני באמת תמה לפעמים איך הצוות שלה מקבל את זה בכזו הבנה) אבל כנראה מבחינת סטארפליט זו הסיבה שהיא הכי מתאימה להיות קפטן, כי הם יעדיפו קפטן שתיקח על עצמה את טובת הגלקסיה (עלק) מאשר את טובת הצוות שלה.

לא רק שם...

גם בפרק בו הם נתקלו בכוכב שהזמן שם מואץ פי 400 מהזמן הרגיל... שאז הם שלחו את הדוקטור לשם, שהיה שם חצי שעה... כשלמעשה הוא בילה על הכוכב 3 שנים. פרק לא רע בכלל... למעט חור ענקי ברצף הפרטים, שכשהגיע הבחור הצעיר לביקור בוויאג´ר, הוא חזר לכוכב לכמה שעות... ואז שוב חזר לוויאג´ר בלי קמט או שיערה לבנה אחת. ד"א... אתה אמנם הדרכת בצבא... אבל אני הייתי מ"כ קרבי. אתה אמור להפגין עליונות מסויימת מתוך הסמכות שלך כמפקד. הטירונים ו/או אלה מתחתיך רואים בך דמות נעלה מהמון בחינות, וחוסר ביטחון או "אנושיות" מוגזמת ישחקו רק לרעתך... מנקודת מבט של הצוות. אני, בתור איש צוות של ג´יינווי, כבר הייתי בועט אותה מזמן דרך ה-Shuttle Bay, ולא חושב שהייתי אדיב מספיק לפתוח את הדלת קודם.

זה ההבדל. אתה היית מ"כ ואני הדרכתי

חננות של מחשבים במודיעין שלעומתם הארי קים נראה האדם הכי קולי עלי אדמות.

ואיך יכולת לשכוח

את הלחישות שלה, כאשר רק היא ובן שיחה בסביבה ? אכן דמות מבחילה. מישהו ראה את השחקנית בתפקידים אחרים? האם גם שם יש לה את אותם אלמנטים? אגב, לכל סידרה יש את הדמות המעצבנת שלה, אבל למה לשים אותה במרכז?

צודק צודק צודק...

בסדרה הזאת, אם לומר את האמת, גם בלנה טורז הקפיצה לי סעיף או שניים עם משחק אינפנטילי ותפקידים מאוד לא מחמיאים. מישהו ראה את הפרק Pray? שבו ג´יינווי נראית בסצינות לחימה (עם בטלת´ ועוד כמה סכינים מגניבים) עם קלינגונים? אם זה לא פטתי אני לא יודע מה כן... רק מוכיח כמה מקומה של השחקנית הזאת הוא על בימת תיאטרון רחוב... ולא בסדרה עם מורשת משובחת כל כך.

Esmena

New member
תפקידים אחרים- הקולות המעוותים במחש

ב. כן,זו הייתה בדיחה על הקול של ג´נויי! מצחיק?מצחיק?לא. כזוהי ג´ינווי. כמו הדמויות הקבועות של יצפאן, כמוה. במהירות הפך תפקידה של ג´נויי לספק בדיחות קול,שיער וקפה. בדיוחות שלא ברור מי סופק אותן אבל בסופו של דבר זה מה שהופך אותן לטרנד. הכי פרווה שיכול להיות. הבדיחות הכי טרקיות, שכל טרקי יכול לספר . אגב,אם חופרים עמוק ומשנים זווית, אפשר למצוא עומק ועניין בג´נווי. בכל מיקרה אחר, מדובר בדמות ושחקנית מקרטעות ביותר.

rdaffi

New member
ואיך כולם כאן מזניחים..

את הדיאלוג האגדי שלה עם טובוק? (וסליחה אם אני לא זוכר נכון) טובוק: קפטן, האם ההחלטה שלך תשתנה אם אני אזכיר לך שלפלוש לטריטוריה של גזע זר בלי הסכמתו זו עבירה על חוקי הפדרציה? ג´יינוואי: לא.

למעלה