תקיפת ילדה על ידי כלב

שירפלד

New member
תקיפת ילדה על ידי כלב

שלום. הבת שלי הותקפה עלי ידי הכלב של השכנים. אומנם לא נגרם לה נזק פיזי, אך בתי לקתה בהלם, ובמשך שלושה שבועות חששה ואף סרבה לצאת מהבית. בעקבות כך נאלצתי לשלם למורים פרטיים שישלימו את הפער שנוצר בין הילדה ליתר חבריה לכיתה, וזאת בשל העובדה שלא הגיעה לבית הספר. שילמתי מאות שקלים!!
ניסיתי לדבר עם השכנים ולדרוש מהם השתתפות בתשלומים של המורים הפרטיים אך הם סרבו בכל תוקף, בטענה שאני מגזימה ומסלפת את העובדות. יש לציין שאני בועד הבית ומצלמות האבטחה של הבניין תיעדו את תקיפת הכלב.
האם יש כאן עילה לתביעת נזיקין?

נזק נפשי ונזק כלכלי כתוצאה מתקיפה על ידי כלב.

על פניו נשמע שיש לך עילה כלפי בעלי הכלב.
כיום על פי החוק קיימת אחריות כמעט מוחלטת לנזקי תקיפה של כלבים, ומרבית פוליסות ביטוח הדירה אף מכילות סעיף כיסוי בעניין זה.
קיים סיכון שהנזק הנפשי יהיה גדול לאין ערוך מהנזק הכלכלי של עלות השיעורים הפרטיים , אני מאוד ממליצה לערוך את הפניה לבעלי הכלב באמצעות עורך דין על מנת שלא לפגוע בזכויות הקטינה בעתיד.

phebe2

New member
נמאס כבר מכלבים כאלה איפה הבעלים היו

באמת מקומם לשמוע שוב ושוב סיפורים על תקיפות כאלה איפה הבעלים של הכלבים שהיו צריכים אותם באמת חוצפה אם הכלב הוא שלך אתה צריך לשמור עליו תראי אני לא מומחית אבל אני חושבת שיש הרבה מקרים כאלה שאנשים נתקפו על ידי כלבים בייחוד ילדים ואז ההורים תבעו את לא צריכה לוותר בשום םנים ואופן לא, כדאי גם להתייעץ עם רופא או עם עורך דין שמבין בתחום של תביעות נזק, אני יכולה להמליץ לך על משרד שמתעסק בזה אני מכירה אותם מתאונת דרכים שתבענו דרכם וניצחנו אם אתה רוצה זה נראה לי גם תחום העיסוק שלהם קוראים להם פייל או פיל כבר לא זוכרת צריכה לשאול את בעלי אבל חפשי באינטרנט, יום מקסים!

הניק החצוף והשקרן phebe2 עושה בכל הפורמים

פרסומת במסווה של המלצה. קוראים לזה רמאות. אז ההמלצה השקרית הזו על עורך דין.... אני לא ממליצה לקחת המלצות ממישהו כל כך לא הגון.
שלא לדבר על כך שזה מאד לא אינטיליגנטי.... הרי אפשר לעלות על זה תוך כמה שניות
בקיצור : כמה טמבל (ועילג) אפשר להיות? בואו נשאל את דודו פייל ;)

התשובה חיובית

להלן הוראות החוק-
פקודת הנזיקין-
נזקים שנגרמו על ידי כלב
(תיקון מס' 7)
תשנ"ב-1992

41א. בתובענה בשל נזק לגוף שנגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע (להלן — הבעלים) לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם היתה או לא היתה התרשלות מצדו של הבעלים.
מיום 25.3.1992
תיקון מס' 7
ס"ח תשנ"ב מס' 1391 מיום 25.3.1992 עמ' 153 (ה"ח 2104)
הוספת סעיף 41א
הגנות
(תיקון מס' 7)
תשנ"ב-1992

41ב. בתובענה לפי סימן זה לא תהא הגנה לבעלים, אלא אם כן הנזק נגרם עקב אחד מאלה —
(1) התגרות של הניזוק בכלב;
(2) תקיפת הניזוק את הבעלים, את בן זוגו, הורו או ילדו;
(3) הסגת גבול של הניזוק במקרקעין של הבעלים.

למעלה