תקן שעות עבודה שבועיות

מצב
הנושא נעול.

34יעל

New member
תקן שעות עבודה שבועיות

תקן שעות עבודה שבועיות
בעבודתי מחייבים אותי לעבוד 43 שעות בשבוע,בימים א' עד ו'. בנוסף אני עובד שבתות. שאלתי היא האם אני אמור לעבוד 43 שעות בשבוע למרות שאני עובד שבת,או ה-43 צריכים ליכלול את שעות עבודתי בשבת. חשוב לציין כי אני מקבל יום חופשי פעם בשבוע בגלל עבודתי בשבת. והמצב כרגע הוא שמצד אחד אני מקבל יום אופציונלי,ומצד שני אני נישאר עם אותו תקן שעות כמו מי שלא עובד שבת,מצד אחד נותנים מצד שני מבקשים שאשלים.

שיר ורד

New member
תשובה

תקן שעות עבודה שבועיות
בעבודתי מחייבים אותי לעבוד 43 שעות בשבוע,בימים א' עד ו'. בנוסף אני עובד שבתות. שאלתי היא האם אני אמור לעבוד 43 שעות בשבוע למרות שאני עובד שבת,או ה-43 צריכים ליכלול את שעות עבודתי בשבת. חשוב לציין כי אני מקבל יום חופשי פעם בשבוע בגלל עבודתי בשבת. והמצב כרגע הוא שמצד אחד אני מקבל יום אופציונלי,ומצד שני אני נישאר עם אותו תקן שעות כמו מי שלא עובד שבת,מצד אחד נותנים מצד שני מבקשים שאשלים.
תשובה
43 שעות עבודה כוללות גם את העבודה בשבתות. על העבודה בשבתות צריכים לשלם לך 150% מהשכר הרגיל. בנוסף, על שעות עבודה העודפות על 45 (ולא 43) שעות בשבוע, צריכים לשלם לך תוספת של 25% לכל שעה. מותר למעסיק להעסיק אותך בשעות נוספות (יש היתר כללי בתקנות לכך). אסור לו להעסיק אותך בשבתות ללא היתר משר התמ"ת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה