תקנו אותי אם אני טועה

אנדרי ז

New member
תקנו אותי אם אני טועה

לא הייתם במקרה בין אלה שהבטיחו פיתרון לבעיית פסולי החיתון? "עוד סוכם כי לא תהיה חקיקה בנושא מנועי חיתון, אלא אם כן היא תהיה מקובלת על כל חברות הקואליציה."

vantan

New member
צבוע, תקן אותי אם אני טועה

החברים שלך משינוי לא הצביעו במיקרה בכנסת נגד תחבורה ציבורית בשבת ונגד נישואים אזרחיים כדי לשמור על הגועליציה? והאם הם לא הסכימו להעביר מאות מיליונים לחרדים האשכנזים כדי לצרפם לאותה הגועליציה? והאם לא הגנת על חבריך ותירצת את התנהגותם? מה לך כי תתלונן, צבוע, על אחרים?

אתה טועה. כבר ציינו זאת פעמים רבות

חברי הכנסת של שינוי הצביעו בעד הנישואים האזרחים, השרים נמנעו. זה כבר הוזכר, הן בפורום הזה והן בפורום שינוי (כולל אסמכתאות) פעמים רבות.

שים לב למתנגדים הללו:

אברהם הירשזון, אלי אפללו, יעקב אדרי, אריאל שרון, גדעון עזרא, זאב בוים, מגלי והבה, דוד טל, עמרי שרון, רוחמה אברהם, רוני בראון. 9 מתוך 29 חברי הכנסת הנוכחים של קדימה התנגדו וגם שרון האב והבן התנגדו. מתוך חברי הכנסת הנוכחים של קדימה, שניים בלבד תמכו - מרינה סולודקין ומיכאל נודלמן. שרי שינוי נמנעו, חברי כנסת של קדימה (אז של הליכוד) התנגדו ממש.

mean girl 16

New member
ברור שהם התנגדו וגם יתנגדו.

טיפשי לחשוב אחרת. כל השאר שלא ציינת, ציפי לבני ושות' נמנעו יש להניח. כמו שואנטן ציין, המנעות משולה להתנגדות במקרה הזה. אין ספק שאנשי קדימה - ליכוד לשעבר, רובם ככולם לעולם לא יתמכו בנישואים אזרחיים.

אם זה כל כך ברור, כיצד את מסבירה את

הסעיף הבא במצע קדימה: פתרון בעית מנועי חיתון בישראל יש כ-300,000 אזרחים, רבים מהם עולים, אשר אינם יכולים להינשא בנישואים דתיים על פי המצב הקיים היום ונאלצים לנסוע לארצות חוץ על מנת להינשא בנישואים אזרחיים המוכרים בארץ בדיעבד. הממשלה תחוקק חוק אשר יפתור את בעייתם של זוגות אלו.

bhnadav

New member
האם הדברים האלה,

מרמזים על הנהגת נישואים אזרחיים בישראל, או פיתרון ספציפי נקודתי לבעייה הקשה הזו, באופן שיהיה מוסכם על הקונצנזוס הישראלי כפי שהדבר צריך להיות?

mean girl 16

New member
פסולי חיתון זה לא נישואים אזרחיים

כמו שאתה רואה "חוק שיפתור את בעייתם של זוגות אלו" וזוגות אלו בלבד.

surfEU

New member
אין ספק שאם שינוי וחץ ישכילו להתאחד

בקרוב, בעוד ש"ס יושב בקואליציה הם יצליחו בבחירות הבאות לכנסת ה-18 אין היום תחליף בכנסת לשינוי או חץ אבל להזכירך, גם שינוי עם 15 מנדטים לא הצליחה להעביר את החוקים החילוניים כשהצטרפה לקואליציה, לכן הציבור העניש אותה אבל אם שינוי וחץ לא ישכילו בבחירות הבאות להתאחד לידי מפלגה חילונית אחת, הם עלולים להשאיר שוב את השלטון לגחמות המפלגות החרדיות

the new L

New member
כמובן

כל אחד מועד לעיתים בלשונו. ומה פשר הכינוי הזה?

למעלה