תקרית לא נעימה בשדה תעופה בברלין

מסכימה שזו היתה טעות

ומסכימה גם שכוחות הבטחון ככה״נ פעלו כשורה, ושזה היה יכול להיגמר הרבה יותר גרוע.
אבל לא רואה סיבה להתנפל על בנאדם שלא ניסה לפגוע באף אחד.

ספרנו1

New member
תגיד תודה שאתה לא חי במדינת עולם שלישי

כך יגיד לך הרופא בקופ"ח כשתתלונן על מכאוב.
נו, באמת, אתה רציני?
בסדר, אני גבר לבן ובעל פריבילגיות. חטאתי, עוויתי, פשעתי. מותר לי להתלונן בחיים או שעלי לנשוך את שפתיי לעד?

Boston Guy

New member
אני מסכים עם ANZ - יש לך מזל שיצאת מהסיטואציה כל כך בזול

אני מדמיין לעצמי איזה התקף לב עשית לאותו איש ביטחון גרמני שקלט אותך - הוא אחראי לשלומם וביטחונם של מאות בני אדם בטרמינל ומולו נמצא אדם באמצע שנות ה 20 לחייו, באמצע הטרמינל, שקוע באיזה טראנס מוזר עם עיניים עצומות וממלמל לעצמו...
ועוד יותר גרוע - הדבר הזה קורה לפני יציאת טיסה ליעד רגיש כמו ישראל, כשהטרמינל מלא בנוסעים ישראלים. הזמן שבו אנשי האבטחה וכוחות הביטחון הכי דרוכים.
האימון שאותו איש ביטחון עבר מלמד אותו לחפש בדיוק אנשים שמתנהגים בצורה שתיארת שאתה התנהגת - כי זה התנהגות אופיינית של מישהו שהולך לפוצץ את עצמו ולההרג - כשהוא לוקח איתו הרבה אנשים חפים מפשע. עיין ערך "הפיגוע בשדה התעופה של בריסל" שקרה רק לפני 6 חדשים.

ואתה אומר שאתה היית כל כך שקוע בטראנס שלך שלא שמעת את המהומה שהייתה מסביבך - שהייתה מן הסתם לא קטנה.
אנשים לא מתפנים בצורה שקטה, ושוטרים שמגיעים בריצה לא עושים את זה על קצות האצבעות...

אכן יש לך מזל גדול שאף אחד לא פלט כדור מרוב פחד, ושאף אחד לא הוציא עליך את העצבים שלו על זה שהפחדת אותם כל כך.
זה ממש מדהים שנתנו לך לעלות על המטוס לישראל ולא שמו אותך בתא מעצר ל 24 שעות עד שיבררו עם גורמי המודיעין בישראל מי אתה ומה אתה.

ספרנו1

New member
צילום וידאו של "הטראנס המוזר" בו הייתי שרוי

זהירות, תמונות קשות לצפייה
https://www.youtube.com/watch?v=ZuoMXHhyMMs
&nbsp
ייתכן שזו לא הייתה ההחלטה הכי נבונה לתרגל מדיטציה בשדה-התעופה. בכל מקרה, אני לא חושב שהתגובות בפורום מידתיות, והכותבים בעיקר מתעלמים מהעובדה שלא הגעתי לכאן לצורך קבלת ציון על התנהגותי, אלא כדי לקבל הדרכה האם וכיצד אוכל לפעול לבירור ההשלכות ומזעור הנזק שהתקרית עלולה להסב לי בעתיד.

ayulli

New member
בכנות?

קצת מרגיש שאותה גישה בסיסית של לא להסתכל ימינה ושמאלה שגרם לך לתרגל מדיטציה בשדה תעופה זה גם אותו הלך הרוח שגרם לך לבוא לכאן וקצת להתייחס לפורום בתפוז כמו לשירות בתשלום ו/או שירות לקוחות.

ספרנו1

New member
איך היית מגיבה לנערה שמגיעה לפורום מתאים להתייעץ על הפלה

האם היית תומכת בהטפה לה על כך שלא הייתה זהירה בקיום יחסי המין, או שהיית מדריכה אותה בצעדים הנכונים למילוי בקשתה..?

מי שמרגיש שקשה לו ״לשרת״ אותי, פטור מלהגיב. אני חושב שזו בקשה לגיטימית לבקש הדרכה מבעלי ניסיון או זיקה לתחום בן התעוררה לי בעיה. וכן, גם לצפות שהדבר לא יגיע עם הררים של הטפה, גם אם לא הייתי 100% בסדר. אפשר לבקר אותי, אבל חבל שזה הפך לקרנבל ולמוקד העניין.

ANZ1

New member
אף אחד כאן לא "משרת" אותך

זה פורום ציבורי, פתוח לכולם , ומאפשר להגיד כל דיעה שהיא, המטרה כאן היא לא לשרת אותך, אלא לתקשר, אם אפשר ומתאים מנסים לעזור, אבל זאת לא המטרה.
מי שרוצה מישהו שישרת אותו שייקח ויפנה לבעל מקצוע וישלם לו כסף.
הטעות כאן היא שלך.

ayulli

New member
התגובה שלך לגמרי מחזקת אותי בדעתי.

באת וסיפרת על מקרה שבו "you did your own thing״ בלי לחשוב פעמיים על איפה אתה נמצא ואיך זה עלול להתפרש ומה הסיטואציה, ולגמרי נראה שאתה משכפל את הדפוס הזה כאן. טון ההודעה המקורי שלך מרתיח בחוסר המודעות - או חוסר האכפתיות - שלו, החל מהאזכור של המקרה הזה כטראומה נפשית שמחייבת טיפול חירום, המשך בתביעה הבאמת מוזרה מכוחות בטחון של מדינה זרה להתנצל בפניך על מילוי תפקידם בגלל משהו ששלוש שניות של שיקול דעת מצדך היו יכולות למנוע, ובאופן כללי הגישה הצרכנית שעוטפת את כל העסק הזה. מעניין אותי אם לרגע חשבת שאולי אתה חייב התנצלות למישהו - לאנשי הבטחון שיכול להיות שעשית להם התקף לב, או לנוסעים בטרמינל שסובלים מחרדת טיסות שיכול להיות שעברו חווייה לא נעימה בכלל בגללך.

ספרנו1

New member
כן, אני התנצלתי מס׳ פעמים בפני אנשי הביטחון. מהרגע בו פקחתי

את עיניי.
כמי שמתמודד עם הפרעת נפש ובעל 70% נכות נפשית (לצמיתות), המדיטציה היא כלי משמעותי עבורי, בתרגלי אותה פעמיים ביום, והיא מעניקה לי רוגע והיא חוף מבטחים עבורי. לכן זה לא ש "I did my own thing". במיוחד לאור העובדה שהייתי מתוח כי זו נסיעה ראשונה בגפי, וחו״ל ראשון מזה 6 שנים. (שוב, מקבל את זה שזו לא הייתה ההחלטה הכי נבונה). מהשאלה שהפניתי אלייך בחרת להתעלם. לעומת זאת, לנושא ההתנצלות שציפיתי לקבל, על אף שהוא הוזכר כמטרה שלי רק בסוף ההודעה הראשית, וגם זה בסוגריים, בחרת להפנות את הזרקור.
אני מבין שנוח לך להתנצח מול העולם הפנימי שלך שאת משלכה על דבריי, אבל לי זה פחות מתאים. אני הגעתי לכאן במטרה לקבל עזרה כיצד לנקות את שמי מבחינה ביטחונית. לא כדי שיטיפו לי.

ayulli

New member
ושוב

הגעת לפורום ציבורי שלא מתנהל כמו שירות לקוחות, לשאול אנשים שככל הנראה אין סיבה להניח שיש להם רקע מקצועי במערכות אבטחה ועוד כאלו של מדינה זרה, ונכנסת בכל מי שלא הגיב בהתאם לכללי המשחק הפרטיים שהצבת. לדעתי זה מאשש את ההתרשמות הראשונית שלי.
&nbsp
ובלי קשר, השאלה שלך שפתחה את כל השרשור היא פשוט שאלה לא מוצלחת לפורום כזה, כי אף אחד מאיתנו כנראה לא מומחה בעולם המקצועי הזה, ובטח לא במציאות הנוכחית. מה שהפורום הזה יכול אולי להציע לך זה אנקדוטות חצי קשורות וגם זה מאוד בדוחק. אם אתה רוצה ״לקבל עזרה כיצד לנקות את שמי מבחינה בטחונית״ אתה לא במקום הנכון, עם השאלות הנכונות או מדבר עם האנשים הנכונים. רוב מי שענה לך ניסה להסביר לך את זה, ועל הדרך גם לנסות לחסוך ממך את החוויה הזו בפעם הבאה.

Philip Jr

New member
תראה, אני מצטער על כך

שאתה מתמודד עם הפרעת נפש ונכות שמקשה עליך את ההתנהלות היום-יומית. אבל, אתה בפורום הלא מתאים, הגעת למקום הלא נכון.. למעשה אני לא חושב שיש מקום ״נכון״, כי אני חושב (למעשה אני בטוח) שהמקרה שלך הוא outlier, הוא מקרה קיצון שכמעט ולא קורה.
&nbsp
ורק תעשה לי טובה - אל תשווה בין המקרה שלך ונערה שמגיעה להתייעץ על הפלה. ממש, אבל ממש אין קשר.

Philip Jr

New member
אני חושב שההחלטה לתרגל מדיטציה באמצע שדה התעופה

הייתה החלטה גרועה ביותר, אולי אף טיפשית. אני חושב שאתה מבין את זה כעת. אני לא מאשים את גורמי הבטחון שפעלו איך שפעלו, ובכנות אני שמח שאתה חי לספר על החוויה, כי באמת יש מצב שבארה״ב (ואולי מקומות אחרים) היו יורים בך.
&nbsp
למדת את הלקח אני בטוח.

למעלה