תקשורת

mayaa555

New member
תקשורת

שלום אני בת 30, אף פעם לא היתה לי מערכת רצינית, היו לי קשרים עם גברים אבל הם לא הצליחו להתפתח למשהו רציני . יש איזשהו מוטיב שחוזר על עצמו, אני פחות או יותר מודעת לעצמי, אני מאוד נשית אבל החוסר ביטחון שלי שקוף לכולם (גם לחברים), הכרתי לפני כמה ימים בחור מתוק ומעניין וישיר ואני יודעת שהמשיכה בתור התחלה קיימת בצורה הדדית. הבעייה היא שיש רצון להכיר אחד את השני, והוא אומר לי כל הזמן שאני צריכה לדבר כדי שהוא יוכל להכיר אותי ואני לא ממש מצליחה להפתח או לא מצליחה להבין למה הכוונה באופן מילולי ומעשי את עיניין הפתיחות בשיתוף על עצמי. וזה המוטיב החוזר גם מקשרים קודמים. זה מאוד קשה כי מה לספר על עצמך? מעבר לדברים הבאנליים? מה שגם אם אני משתפת אז מתברר שאני מספרת על עצמי בצורה של "הנמכה עצמית" . מה זה להכיר? איך בונים תקשורת ופתיחות? נראה לי שכשמגיעים לאינטימיות יותר קל לי להרגיש נוח בחיבור הפיזי מאשר בתקשורת המילולית. עצות התקבלו בברכה תודה

היי מאיה../images/Emo140.gif

אני רוצה קודם לשאול אותך- האם דברים אלו מאפיינים גם קשרים אחרים שלך?- עם משפחה, חברים וחברות? במידה וכן, האם עם אנשים מוכרים וקרובים לך נוח לך עם השתיקה והשיתוף המועט? יש אנשים שממעיטים לשתף ולדבר וזה לא מפריע להם או לבני זוגם, ויש אנשים שמרגישים צורך לשנות את המצב, למען עצמם ולמען קשר קיים או עתידי. דברים שהייתי מציעה לך כהתחלה ולפני שמדברים בכלל על שינוי או הבנה עצמית- 1- תרפי מהנושא. זה לא תמיד קל אבל נסי לומר לעצמך "אני כזאת וזה בסדר". יש סיכוי שאחרי שתורידי את עצמך מהביקורת והבדיקה העצמית בנושא הדיבור, תוכלי להרגיש טוב יותר עם עצמך וכך גם לחוות פגישות יותר נעימות. 2- תיזמי פגישות שיש בהן מרכיב אחר מלבד שיחה, לקבוע בבית קפה זה כמו לקבוע לשיחה- "בוא נלך לדבר היום ב21 עם קפה על השולחן". כך תוכלי להוריד מעלייך את הלחץ, כך הבחור יוכל להכיר אותך מבלי שתצטרכי למצוא נושאי שיחה, כך תיצרו חוויה משותפת שתיצור בעצמה נושאים לשיחה (סרט, הצגה, באולינג....). 3- לעשות עם הבקשה לספר על עצמך את מה שנוח לך, את מה שמקל עלייך להתמודד איתה- זה יכול להיות הומור/קלילות- אז אתה רוצה שאני אספר על עצמי? אני אוהבת כלבים/תולים/צבים הצבע האהוב עליי .... הספר האחרון שקראתי.... וזה יכול להיות "אז מה מעניין אותך, תשאל אותי ואספר". מה דעתך?

mayaa555

New member
מעבר...

קודם כל תודה על תגובתך המהירה והחיזוק . כשזה נוגע לאנשים שהם שאני איתם כבר בהכירות ארוכת טווח זה אחרת, אני משתפת הרבה וזה זורם טוב ונעים (מברכת את התקשורת המצויינת והבונה שלי איתם) . אני מנסה לחשוב וללמוד מהתחלה של קשר נגיד עם חברה טובה.. אבל יש הבדל וזה מתבטא בכמה דברים: 1. יש מולי גבר, זה מעבר למילים, זה קודם כל המתח המיני שהכי קשה לרסן ולשלוט ולהתאפק. 2. צריך למצוא נושאי שיחה משותפים, ואם יש מולי מישהו שיש לו ידע יותר רחב ממני או יותר תחומי עיסוק (תחבבים, טיולים, וכדומה) אני מרגישה שאני פחות מעניינת ממנו וכל דבר שאני אספר יסופר בקצרה ופחות מעניין ממנו . וזה כן איפיין קשרים קודמים שהיו לי, תמיד הבחור דיבר יותר על עצמו וסיפר בצורה מרתקת סיפורים ארוכים שמתחברים אחד לשני, וכשזה בא ממני אני מרגישה באמת שאני מנסה להתאמץ ולחשוב מה יכול לעניין אותו בי ?! וכל מה שיוצא לי מהפה זה קומבינצייה של ג'אמפקאטים לא קשורים לשום דבר ובכלל לא מצחיקים ואז זה עוד יותר מבליט את החוסר ביטחון שלי. זה דיי מתסכל לא לדעת איך להיות אתה עצמך ברגעים כאלה, סוג של קיפאון. תודה

../images/Emo186.gifקיפאון...

מאיה, מה לדעתך יפשיר את הקיפאון? האם את רואה אפשרות נוספת מלבד המסוגלות שלך להרביץ הרצאה או מופע סטנדאפ ברמה לא פחות טובה מהבחור שמולך? מה הופך אדם למעניין לדעתך? האם כל מי שנתקלת בו בעל אפשרות ויכולת דיבור מפותחות הייה מעניין מה יפשיר את הקיפאון? מה נוח לך היום, במצב הנוכחי שיקרה בפגישה? דבי.

למעלה