תראו איזה פלא ארטיכטוני עומד לקום בפ"ת

ש מים

New member

down under

New member
מלון בפ"ת??!?!?!? מלון???? בפתח תקווה???????

מי הישראלי או התייר שישכיר שם חדר?
גם מעט אנשי העסקים שיבואו לפגישות עסקיות עם חברות ששוכנות בעיר פ"ת יעדיפו לגור צמוד לים או לכל הפחות במלון ליאונרדו סיטי טאוור שבר"ג.

הרי גם הים, גם חיי הלילה וגם גישה לנתב"ג (מסיטי טאוור יש רכבת ישר לנתב"ג או המכונית השכורה ישר יורדים לאיילון ומשם נתב"גה) יותר מוצלחת ויותר
קלה בת"א/ר"ג מאשר בפ"ת.

אני מניח שזה לא יהיה מלון שיתחרה על תיירים או

על אנשי עסקים. אבל למלון קטן (ודאי לא 48 קומות) באזור הזה יש הצדקה עבור באי בתי החולים בילינסון ובעיקר שניידר, שמשרת ילדים חולים מכל הארץ. מלון כדוגמת המלון שקיים בתוך בית החולים תל השומר.
למלון שינסה להתחרות עם בתי המלון בתל אביב או עם סיטי טאוור אין סיכוי.

אבל צריך לציין דבר נוסף לגבי האזור הזה. כבר מספר שנים קיימת תוכנית להקים מוסד אקדמי דרומית למתחם הזה גם כן בצמידות לדרך רבין. בעבר שאפו להקים שם שלוחה של הטכניון, אבל השת"פ עם הטכניון לא יצא לפועל. אני לא יודע מה ייצא בפועל מהתוכנית הזו, אבל אם יהיה מוסד אקדמי רציני שיכלול גם מחקר, גם זה יצדיק מלון קטן בקרבת מקום.

ron249

New member
אכן יהיה מרכז אקדמי די קרוב לשם

המרכז מהמלון הנ"ל לסיטי טאוור זה פחות מ 6 ק"מ ופחות מ 10 דק' נסיעה, אם הוא יהיה ברמה מספיק גבוהה ובמחיר מספיק טוב אין סיבה לא להעדיף אותו על סיטי טאוור, גם הגישה לחברות ברמת החייל נוחה יותר מהפרוייקט בפ"ת מאשר בסיטי טאוור.

כל עוד המלון לא על הים, או בסמיכות לים, אז אין ממש הבדל בין פ"ת או ר"ג או רמת החייל, 5 דק' נסיעה לפה או לשם לא ישנו יותר מדי. הכל תלוי בפאטיליטיס שיציג המלון. ובנוגע למרחק הליכה, המיקום שם הוא במרחק הליכה מרמת סיב וקרית אריה, שזה אומר המון חברות, כולל מהגדולות ביותר כמו ECI, INTEL, IBM. אגב לפי מה שנאמר יהיו שם גם קומות מסחר ובתי קולנוע מפוארים, כך שסביר להניח שלא כל הבניין ישמש כבית מלון, בטח יהיה גם חדר כושר, אולי גם דירות.

אגב אפרופו מרכז אקדמי, אל תשכחו שגם אונ' בר אילן נמצאת פחות מ 4 ק"מ מהמתחם הנ"ל, מה שאכן יכול למשוך אנשים למלון הזה.

בנוגע מה מושך לפ"ת, אכן להנחה בארנונה יש משקל, אבל גם כמובן גם למיקום, קרית אריה לדוג' צמודה לרמת החייל, אז למה לשלם יותר על רמת החייל? מהסיבות האלה קמו ה BBC וקרית אריה, כדי להוות אלטרנטיבה לרמת החייל ולבורסה. מבחינת הנגישות קרית אריה נגישה יותר מרמת החייל, וזה בהחלט אחד השיקולים, גם אזור התעשיה ברמת סיב מאוד נגיש.
בסופו של דבר ה BBC, אזור התעשיה של ר"ג, רמת החייל וקרית אריה הם די מקשה אחת, מיקום די זהה, אפילו עם עדיפות בנגישות לקרית אריה, אז הגיוני שהחברות ילכו אחרי ההצעה הכי אטרקטיבית, וה BBC וקרית אריה מהוות את האופציה הכלכלית היותר משתלמת.

ובנוגע ל JEMS, אכן מקום מעולה!

ron249

New member
http://www.jems.co.il/pc/

באמת מקום מומלץ, גם בירות מדהימות וגם אחלה מקום ואחלה הופעות של זמרים מהשורה הראשונה.

ron249

New member
ובכל מקרה, אם הקונספט הוא הליכה ברגל

אז ענית לבד למה יש צורך במלון בפ"ת, המלון הזה יהיה במרחק מקרית אריה ורמת סיב, שהם מאזורי התעשיה הגדולים במדינה, וממרכזי ההיי טק הגדולים במדינה, אין להם מלון במרחק הליכה, והנה זה עונה על צורך, בדיוק כמו סיטי טאוור במתחם הבורסה ולאונרדו בוטיק ברמת החייל, אולי אין הצדקה למלון של 48 קומות (בשום מקום בישראל אין מקום למלון כזה), אבל בהחלט יש הצדקה למלון המשרת את הקהילה העיסקית. אגב יש תכנון להקמת עוד הרבה מגדלים כאלה על ציר זבוטינסקי, מה שיחזק עוד יותר את הצורך במלון כזה.

down under

New member
כדאי לך לבדוק את דבריך, אתה טועה

מרחק הליכה מקרית אריה?!?!?!?
עיקר ההיי טק בקרית אריה נמצא בפארק אזורים. מפארק זה ועד לרח' ז'בוטינסקי אבל ברמזור מס' 1 ולא מס' 5 (התכנית המוצעת היא
באזור רמזור מס' 5) מדובר על רבע שעה הליכה (עשיתי זאת מספר פעמים).
מפארק אזורים ועד לרבין פינת ז'בוטינסקי מדובר על 35 דקות הליכה לכל הפחות, שזה לא מרחק הליכה סביר לאף עובד/מנהל/תייר_של_עסקים.

גם מרח' היצירה (הפינה שלו עם ז'בוטינסקי היא רמזור מס' 1) ועד לדרך רבין יש מעל ל-1.2 ק"מ, שוב, בעליל לא מרחק הליכה.
ובפינת היצירה ישנה חברת מגדל.

בקיצור, רק לבקושי 20% מהדברים שנמצאים בקרית אריה הפרוייקט הזה יהיה במרחק הליכה.

ולא, מגדלים רבים לאורך ציר ז'בוטינסקי לא מחזקים את הצורך במלון הזה. כי בעיקר אם תהיה הרכבת הקלה הרי שנסיעה מלב ת"א ועד לז'בוטינסקי של פ"ת זה לא יותר מ-12 עד 15 דקות.
גם במונית זה בניגוד לכוון הפקקים, לכן איש עסקים מחו"ל שיגור במלונות חוף הים של ת"א בבוקר להגיע לפ"ת מדובר על פחות מ-25 דקות ברכב השכור ו/או במונית הספיישל ו/או ברק"ל.
ואי אפשר אבל הו הו איך אי אפשר שלא לראות את ההבדל בין חיי הלילה וגם חופי הים של ת"א לבין מיעוט חיי לילה ושום חוף ים של פ"ת ושום עתיקות (בת"א יש את יפו העתיקה).

בקיצור, לא נקבת בשום יתרון של מלון בדרך רבין פינת ז'בו באם המושבות לעומת מלון בת"א.
החסכון של 20 דקות לכל כוון בסוף יום העבודה בעיני הוא לא ערך מוסף ששווה את זה.

אם היה מדובר בחסכון של 40 דקות ומעלה, שלא לדבר על שעה + לכל כוון הייתי מבין ומצדיק זאת.

אגב, בירושלים או בת"א יש ועוד איך הצדקה למלון 48 קומות.

כמות כל המלונות של 5 כוכבים בירושלים גם יחד היא של יותר מ-48 קומות (המלך דוד, ענבר, שרתון פלאז'ה, מה שהיה הילטון ליד בניני האומה ולא זוכר ולא מעניין אותי מה השם שלו כיום,
שלמה המלך. הנה הראיתי לך כבר 5 מלונות 5 כוכבים והם בתפוסה של מעל ל-50% מרבית השנה ולעתים אפילו מתקרבים ל-100%).
יש מחסור גדול מאוד בחדרי מלון בישראל.

ש מים

New member
נשמע משכנע.

צריך לראות את המיקום על רקע תכנית המתאר של פ"ת (יש כזו?) וכן רקע תכנוני כללי רלוונטי (תכנית מתאר מחוזית, תכניות תחבורה: רכבת, רכבת קלה, מע"צ וכו' וכן תכניות של רשויות גובלות).

down under

New member
יצא לי לשבת בו וגם הייתי ביום ששי האחרון

(כלומר שלשום) בפאב האירי המוצלח 'אוסקר וילד' שאף הוא נמצא לא רחוק מהמקום שעליו מדבר שרשור זה (הוא ברח' השחם).

ש מים

New member
רגע, רגע... איך הבעל??

"ליאו בלומס - בעלה של מולי בלומס חי וקיים ברמת החייל.
הנכם מוזמנים לבוא ולבקר אותו ברחוב ראול ונלברג 24, תל-אביב."

לא מתקרב לקרסוליים של אשתו...

הייתי שם פעם והתאכזבתי מאוד. האווירה במולי'ס היא משהו שאי אפשר להעתיק...

ש מים

New member

יש חניה בקרבת המולי'ס? (אני מדבר על חמישי בערב/לילה).
(איפה היא נמצאת?)

החניון הכי קרוב הוא על הירקון

פחות מ-100 מטר לפני הפאב שנמצא בפינת הירקון ומנדלי מוכר ספרים (מול מלון דן). יש עוד כמה חניונים באזור...

מומלץ להגיע די מוקדם (במיוחד בסופש), אחרת שותים בעמידה...

למעלה